Venäjä tulee kysymään, mihin Suomi kuuluu

Hienoa Hanna. Venäjän johto ottaa asiat ihan lunkisti, kun vaan osaamme myydä asiamme oikein. Siitähän se Venäjän johto rauhoittuu, kun ryyditämme asiamme muutamalla selfiellä ja isoilla hymyillä. Ei vaan taida olla kovin luonteenomaista venäläisille.....mutta eiköhän yritetä sentään...

Venäjä-osaamisen loistokukkanen, oikea Juhannusruusu. Ja taitolaji pääsi heittämään taas: kenen joukoissa seisot.

Ilman mitään kuorrutusta asia on selvä: Suomi on Unionin jäsen ja kiinnittynyt Länteen. Ilman Natoakin tämä asia on juuri näin ja siitä on nyt pidettävä kiinni. Päättäjien on oltava hereillä, eikä mitään atomivoimala-tyyppistä vipuvartta pidä enää survoa Kremlin käteen. Dollariselkärankaisen toiminnan tuotot ulosmitataan pahimmillaan turvallisuuspolitiikan saralla, siinä on sitä kovaa miettimisen paikkaa.
 
Jokolta erinomainen lohkaisu. Kun kerran Venäjä ei Suomen NATO-hakemuksesta provosoidu, jos "asia oikein esitetään", niin kyseisen väitteen viljelijät voisivat nyt seikkaperäisesti selostaa kuinka se hakemus pitää sisäänjättää, jottei käy "georgiat" tai "ukrainat".

Aivan kiistämättä tämä ajatus tunkee mieleen. En ihmettele, että poliitikot ovat tympäytyneet käytössään olevaan informaatioon, jota erilaiset laitokset suoltavat. Silkkaa huttua pukkaa, ainakin julkisesti. No, ehkä uskonnon asemaan nostetun uususkonnon(markkinaliberalismi) dogmeista löytyy keino ilmaista asia venäläisille siten, että eivät kyrpiinny. Odotellaan.

Korostan kuitenkin sitä, että Suomen on esiinnyttävä siten, että mitään epäselvää asemastamme ei synny. Rajattomasti ihailtu (foorumilla) wanha emämaa Ruåtsi aiheuttaa vaan hämminkiä uusine hallitusohjelmineen. Onkohan siellä ihan talkkunat ja hapansilakat sekaisin tai jotain.
 
Suomi ei ole Georgia eikä Ukraina. Kuulumme länteen jo nyt, eikä liittoutumisistamme päätetä enää Kremlin mielipiteen perusteella.Toivottavasti ainakaan.
 
Jotenkin outoa, että lähes 100-vuotta itsenäisenä valtiona olleeessa valtiossa joutuu yliopiston tutkija toteamaan medialle, että Suomi voi myös ajatella omaa etuakin ensin, eikä vain miettiä mikä olisi mieluisin päätös moskovalaisesta näkökulmasta.
 
Tätä vihreitten toimintaa minä edelleenkin vain ihmettelen. Kovin puolue räksyttämään itään päin ja samalla pitäisi pienentää armeijan kokoa ja sitten loogiseksi lopuksi vielä kieltää NATO:ileminenkin. Olisiko liito-oravilla sitten asiat paremmin jos Suomi joutuisi protektoraatiksi a la Itä-Ukraina? Saataisiinko kaikki ihmiset silloin nopeammin suuriin kaupunkeihin luontoa häiritsemästä?

Ainoa looginen linja heillä on tuo ydinvoiman ja erityisesti venäläisen ydinvoiman vastustaminen. Tuntuu että heidän ideologinen suuntansa ei pysy joka hetki mukana edes oman agendansa systeemiohjauksen kannalta tarkoituksenmukaisessa kompassiluvussa.

http://yle.fi/uutiset/enemmisto_puolueista_valjentaisi_hallitusohjelman_nato-kirjausta/7520312


Politiikka 9.10.2014 klo 18:37 | päivitetty 9.10.2014 klo 20:03
Enemmistö puolueista väljentäisi hallitusohjelman Nato-kirjausta

Vain Vasemmistoliitto ja Vihreät pitäisivät ehdottomasti kiinni nykyisen hallitusohjelman kirjauksesta, joka kieltää Nato-jäsenyyden hakemisen valmistelun.
 
Tässä Suomi kuuluu länteen,mutta kahden väliset suhteet venäjään on tärkeitä-fraasissa on yksi paha ongelma. Se ei sovi Venäjän johdon propagandaan. Oletan että länsivastaisuus kasvaa ja talouslamakin tullaan lehtien mukaan laittamaan lännen syyksi. Tuo suomi plaa plaa fraasi ilmeisesti pohjaa siihen että taas kerran venäjä hyväksyisi suomen outona lintuna. Kylmän sodan aikana olimme näyteikkuna kuinka NL tulee toimeen naapuriensa kanssa. Silloin oli kuitenkin vähän eri maailma.
 
Ei se tuo Vihreiden turvallisuuspoliittinen logiikka minullekaan aukea. Mielenkiintoinen oli myös Alanko-Kahiluodon toteamus, että venäläinen voimala kelpaisi heillekin, jos se käyttäisi vaikkapa aurinkoenergiaa.
 
Jokolta erinomainen lohkaisu. Kun kerran Venäjä ei Suomen NATO-hakemuksesta provosoidu, jos "asia oikein esitetään", niin kyseisen väitteen viljelijät voisivat nyt seikkaperäisesti selostaa kuinka se hakemus pitää sisäänjättää, jottei käy "georgiat" tai "ukrainat".
Mielellään laaja KV-harjoitus Suomessa ja lähi-ympäristössä, joka alkaa ennen jäsenyys hakemuksen sisään laittamista ja päättyy sen jälkeen kun jäsenyys on jo hyväksytty.
 
Suomi ei ole Georgia eikä Ukraina. Kuulumme länteen jo nyt, eikä liittoutumisistamme päätetä enää Kremlin mielipiteen perusteella.Toivottavasti ainakaan.

Mitenhän tuo nyt on? Suomessa kovasti puhutaan Unionin yhteisestä ulkopolitiikasta, mutta Ukrainan kriisi on osoittanut Unionin näkyvän johdon lähinnä nukketeatteriksi pienten EU maiden kansalaisille. Ukrainan kriisin tiimoilta Unionin johto on näytellyt korkeintaan sivuroolia. Tuoreimpien neuvottelujen kokoonpano:

"Putin on myös tavannut Ukrainan presidentin Petro Porošenkon perjantaina aamiaisella. Etukäteen kerrottiin, että paikalla ovat myös Merkel, Ranskan presidentti François Hollande, Britannian pääministeri David Cameron ja Italian pääministeri Matteo Renzi."

http://yle.fi/uutiset/putin_ja_merkel_keskustelivat__merkittavia_erimielisyyksia_ukrainasta/7533987


Melkeinpä väittäisin Suomen ja Georgian olevan läntisille päättäjille suunnilleen saman arvoisia. Ukraina nähdään todennäköisesti huomattavasti tärkeämpänä maana.

Meidän tulisi olla hereillä suurvaltojen käydessä neuvotteluja meidän ylitse. Itsenäinen ulkopolitiikka on puolustuksen kulmakivi siinä missä omat asevoimat. Missään tapauksessa meillä ei ole varaa pettää itseämme tällaisilla ajatuksilla: "Kuulumme länteen jo nyt, eikä liittoutumisistamme päätetä enää Kremlin mielipiteen perusteella." Tuo on Kokoomuksen puppugeneraattorin tuottamaa propagandaa kotiyleisölle. Suurvaltojen kannalta katsottuna nuo ovat merkityksettömiä julistuksia.
 
EU:n suuret jäsenmaat, kuten Saksa, Ranska, Britannia ja Italia tulevat aina dominoimaan eurooppalaista politiikkaa. On utopistista ajatella, että EU:ssa toteutuisi yhdenvertaisuus tässä mielessä. Että vaikka Slovakian tai Irlannin kanta olisi yhtä painava kuin Saksan.
 
Back
Top