Venäjä

BlackFox

Ylipäällikkö
Venäjästä on monta ketjua mutta itsestäni jotenkin sekavaa että mihin ketjuun heittää uutiset esim venäjän järjestämistä harjoituksista.

Tänään on käynnistetty yllättäen sotaharjoitus 40km päässä Viron rajasta missä maahanlaskujoukot ovat harjoitelleet. Ilmoituksen mukaan 2500 sotilasta mutta yleensä nuo vahvuudet ovat heitelleet suuntaan jos toiseen.

Lyököön modet lukkoon jos parhaaksi näkevät
 
Ei tämäkään Kiinanmeri säikeseen oikeen enään mahtunut joten täällä on..Venäjä sijoittaa ohjusjärjestelmän kiistanalaisille saarille

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001145900.html

Julkaistu: 25.3. 14:06

VENÄJÄ
Venäjä on laajentamassa ohjuspuolustusjärjestelmäänsä.
Venäjä aikoo sijoittaa meritorjuntaohjusjärjestelmän Kuriilien saariryhmälle, ilmoittaa puolustusministeri Sergei Shoigu. Hänen mukaansa ohjukset sijoitetaan saarille vielä tämän vuoden aikana.

Kuriilit ovat kiistanalainen saariryhmä. Se on toisen maailmansodan jälkeen ollut Venäjän hallussa, mutta Japani lukee sen omaksi alueekseen. Venäjä on viime vuosina vahvistanut sotilaallista läsnäoloaan Kuriileilla.

Saarilla asuu noin 19 000 venäläistä.

Venäjä aikoo lähettää Tyynenmeren laivastonsa Kuriileille huhtikuussa selvittämään, voitaisiinko saaria käyttää laivastotukikohtana.

Kuriili-kiistan takia Venäjä ja Japani eivät ole koskaan solmineet rauhansopimusta toisen maailmansodan jäljiltä.

STT-AFP
 
Back
Top