Venäjän häiriköt painostavat kansanedustajia

AKE-ukki

Respected Leader
Perjantai 23.1.2015 klo 06.17 (päivitetty klo 06.24)

Eduskunnassa arvioitiin, etteivät kansalaiset tiedä operaatioista tarpeeksi. Poliitikot ja toimittajat kertoivat eduskunnassa, miten heitä painostetaan.

- Tässä on informaatiosota menossa. Jotkut joutuvat enemmän painostuksen kohteeksi, jotkut vähemmän, mutta kyllä Suomen kansalaisten pitäisi tietää tästä paremmin, ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok) sanoi torstaina ulkoasiainvaliokunnan järjestämässä avoimessa kuulemisessa. Sen aiheena oli informaatiosodankäynnin sisältö ja merkitys.

Salolaisen mukaan kansanedustajiin kohdistuu sähköpostihäirintää ja manipulointiyrityksiä.
Myös toimittajia painostetaan ja tiedotusvälineiden uskottavuutta yritetään murentaa.
- Venäjästä uutisoineisiin toimittajiin iskee helposti parjauskampanja verkossa, kertoi Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi valiokunnalle.

- Meillä on tapauksia, joissa toimittajamme on joutunut massiivisen mustamaalauskampanjan kohteeksi. Soitetaan ympäri maailmaa uhkaavia ja epämiellyttäviä puheluita, sanoi Ylen uutis- ja ajankohtaistoimintaa johtava Atte Jääskeläinen.

Venäjän versio
Ukrainan sodan tapahtumista on koko ajan kaksi tarinaa. Vaikka Venäjä on jäänyt välillä vääristelystä kiinni, sen versio saa paljon julkisuutta. Ukrainan mukaan sen alueelle on tunkeutunut 9 000 venäläissotilasta. Venäjä kiistää.
Jääskeläisen mukaan taustalla on länsimaisen journalismin ihanne, jonka mukaan molempia osapuolia on kuultava.
- Tilanne saattaa olla sellainen, että 95 prosentin todennäköisyydellä tiedämme totuuden, mutta joudumme sanomaan, ettei tieto ole sataprosenttisen varma.

Valtioneuvoston kanslian uuden viestintäjohtajan Markku Mantilan mukaan Suomessa on nyt otollinen maaperä informaatio-operaatioille. Median murros on pakottanut vähentämään väkeä. Rahkeet tietojen tarkistamiseen ja kirjeenvaihtajien lähettämiseen tapahtumapaikoille ovat vähentyneet.
- Toimitusten kyky analysoida on vähentynyt.

Entä jos
Keksitty Donetskin kansantasavalta on ulkoministeriön viestintäjohtaja Jouni Mölsän mukaan esimerkki onnistuneesta informaatio-operaatiosta. Vaikka tällaista tasavaltaa ei ole olemassakaan, sillä on Suomessa edustusto.
- Veikkaan, että Suomessa on ihmisiä, jotka uskovat että Donetskin kansantasavalta on olemassa. Informaatio-operaatio on vaikuttanut.

Mölsä säikäytti kuulijansa vertaamalla Krimiä ja Suomea. Venäjä perusteli Krimin valtausta sillä, ettei bolshevikeilla ollut oikeutta luovuttaa Krimiä Ukrainalle 1950-luvulla.
- Entä jos Krimin malli otetaan tännekin. Entä jos synnytetään keinotekoinen kysymys siitä, onko Suomi itsenäinen valtio, antoivatko bolshevikit Suomelle laittomasti itsenäisyyden?
PEKKA TIINANEN
[email protected]

EDIT:Kuka S. Niinistöä on painostanut? Putler?
 
Viimeksi muokattu:
Entä jos
Keksitty Donetskin kansantasavalta on ulkoministeriön viestintäjohtaja Jouni Mölsän mukaan esimerkki onnistuneesta informaatio-operaatiosta. Vaikka tällaista tasavaltaa ei ole olemassakaan, sillä on Suomessa edustusto.
- Veikkaan, että Suomessa on ihmisiä, jotka uskovat että Donetskin kansantasavalta on olemassa. Informaatio-operaatio on vaikuttanut.

Olen iloinen, että Mölsä on ajan tasalla. Hänellä on paalupaikka (hänen tontillaan on mm. Novosti ja muistatte varmaan Finnbay-jutun, jonka Mölsä pelasi päiväjärjestyksestä).

Atte Jääskeläinen taas oli paalupaikalla keväällä, kun Manna Manninen tarjosi kapinallisnäkökulmaa. Hereillä siis nyt. Hyvä.
 
EDIT:Kuka S. Niinistöä on painostanut? Putler?

Tuolla kaverilla on ominaisuudet, jotka miettivät vain ja yksinomaan AKE-ukkia ja hänen läheisiään ja Suomen viemistä tästä salmesta. Odysseus.

Oltaisiin liitytty NATOon aikanaan. Nyt meillä on vain kolme pilaria - ja Niinistö.

On sekin tietysti jotain.
 
Nyt meillä on vain kolme pilaria - ja Niinistö.

On meillä satojatuhansia ukkoja, joista 74% vastaa "kyllä" kun esitetään kysymys että puolustatko maatasi jos siihen hyökätään (vertailuluvut muistaakseni Ruotsi 53% ja Venäjä 59%), ja joista suuri osa ottaa henkilökohtaisena loukkauksena sen ettei olisikaan enää "kelvollinen" puolustamaan maataan kriisitilanteessa, vaikka viime kertauksesta olisi aikaa. Ja edelleen nykytasolla ihan runsaasti OK-tilassa olevaa raskasta sotakalustoa.

Toivottavasti Niinistöllä on myös tuolla juridiikan, kv-politiikan ja sanan säilän taistelukentillä rohkeutta nojata myös tämän tosiasian varaan. Painostaminen on halpaa, mutta pakottaminen maksaa aika helvetin paljon näistä(kin) lähtökohdista. Mitenköhän venäläiset olisivat vastanneet, jos olisi kysytty että hyökkäänkö maani johdon puolesta Suomeen, jos niin vaaditaan.
 
Back
Top