Venäjän pahisten lista

miheikki

Greatest Leader
http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/venajan-pahisten-lista/1728924
Venäjän pahisten lista

Arto Luukkanen

Kiovan mielenosoitukset Ukrainan läntisen suuntautumisen puolesta ovat herättäneet Venäjällä keskustelun maan tulevaisuuden asemasta. Onko maa vihollisten vai ystävien piirittämä. Presidentti Vladimir Putinin Venäjällä on ympäröivää maailmaa yleensä tulkittu vihollisuhkien ja geopoliittisten painajaisten perusteella.

Toiselta puolelta tätä uhkakuvien maalausintoa on myös arvosteltu. Useat venäläiset ovat pitäneet sitä turhana ja vaarallisena. Eräs tuoreimmista arvosteluista on venäläisen professori Dmitri Travinin, Pietarin eurooppalaisen yliopiston professorin, puheenvuoro, joka teki maan virallisista uhista perusteellisen analyysin.

Hän julkaisen sen Rosbalt.ru -nimisessä nettilehdessä. Kyseessä on ensimmäinen täydellinen ja systemaattinen Venäjän vihollisten listan. (http://www.rosbalt.ru/blogs/2013/11/05/1196063.html).

Venäjän vihollisten määrä on tässä laskennassa vaikuttava. Travinin mukaan maan tiedotusvälineissä ”pahisten” määrä on ollut koko ajan kasvussa ja niitä on nykyään löytynyt sieltä, mistä niitä ei ennen edes ajateltu löydettävänkään.

Travin on kritiikissään murhaava. Vihollisia on niin paljon, että professori Travinin mukaan tiedotusvälineet voisivat julkaista aina ”kuukauden vihollisen”. Hänen tekemänsä lista on laadittu internetistä poimitun materiaalin perusteella ja siihen listaan tuli yhteensä 37 erilaista nimikettä. Vihollisten vaarallisuus listalla vähenee alaspäin tultaessa.Travinin mukaan ensimmäisinä vihollisina ovat tietenkin oligarkit; Boris Jeltsininkauden arkkipahat, jotka miltei tuhosivat Venäjän valtion. Seuraavaksi vaarallisin viholliskategoria ovat ”liberastit” ts. homojen ja liberaalien sekoitus.

Kyseinen haukkumasana määrittää kaikki vapaamielisesti ajattelevat, jotka ovat automaattisesti tietenkin myös homoja. Tässä Venäjän vihollisten top-10 -listassa paistattavat päivää niin ekstremistit, merirosvo-ekologit, politiikkaa harrastavat kansalaisjärjestöt, kuin myös homot, pedofiilit ja ”pornograafit”, tiedemies-vakoilijat ja yleensä Putinin viholliset.

Tämä vihollisten kerma kertoo paljon nykyisestä Venäjän keskusteluilmapiiristä maan internetissä. Siellä vihapuhe kukoistaa, rehottaa ja vallitsee aivan valtamedian sivuilla saakka. Travinin mukaan vihollisten etsiminen ja tunnistaminen on nykyään kansallista urheilua, jossa näytetään pääsevän uusiin ennätyksiin.Venäjän vihollisten keskikastin muodostavat ”siirtolaiset”, ”kaukasialaiset kansallisuudet”, Venäjällä ilman viisumia tulevat, ihmiset, joilla on ”enemmän lapsia kuin Žirinovski sallii”, ihmiset, jotka kieltävät suuren isänmaallisen sodan voiton, Venäjän hajottamisen haluajat, separatistit, Tshetsheenian eroamisen puolustajat.

Vasta tämän hopeasijan jälkeen tulevat vallattujen alueiden hamuajat: ne jotka haluavat antaa Japanille Kurillit, Latvialle Pitalovskin alueen ja tietenkin ne, jotka eivät halua Krimiä Venäjälle. Sen jälkeen tulevat ”ostetut” ihmiset: Hodorkovskin, Berezovskin, Targamadzen ja USA:n ostamat venäläiset sekä myös huumeita käyttävät tai vähänkään itsenäiset kansalaiset.

Oman lukunsa muodostavat myös ihmiset, jotka haluaisivat moldavialaista tai georgialaista viiniä, liettualaista tai valkovenäläistä maitoa, amerikkalaisia kanasiipiä, puolalaista tai ukrainalaista lihaa. Näille on tässä ”helvetin hierarkiassa” aivan oma osastonsa.Vasta tämän jälkeen tulevat professori Travinin listalle Andrei Navalnyin ”lahkon” ystävät, ”Setä Samulin” kaverit, totalitaristiset lahkot, virkamiehet ja poliitikot, ne joilla on tili ulkomailla, ne joilla ei ole häpeää tai omaatuntoa, varkaiden ja lurjusten puolueen jäsenet.

Yllättävää kyllä sinne on sijoitettu myös vallanpitäjiä: Ozeron (Putinin lähipiiri) jäsenet ja ns. Jeltsinin mafia. Vihollisten hännänhuippuna ovat ”ei-meikäläiset”, politologit, jotka ”pitäisi syöttää eläintarhan pedoille” sekä lehtimiehet, jotka ovat syyllisiä ”ihan kaikkeen” ja erikseen vielä Anatoli Tsubais, joka on yleensä suurin syyllinen.

Näin ulkopuolisesta tuntuu tietysti hyvältä, että joukossa ei ole suomalaisia. Me olemme ehkä niin näkymättömiä ja pieniä, että meistä ei tule vihollista. Ehkä syy on myös siinä, että Suomella on Venäjän mediassa yleensä hyvä maine. Epätoivoiset yritykset mustata maamme mainetta ovat kilpistyneet epäuskoon. Suomi on vain niin hyvä!Professori Travinin lista on ilmeisesti tehty hieman myös kevyessä ja humoristisessa mielessä. Toisaalta, itse asia on tärkeä ja huolestuttaa niin professoria kuin myös ulkopuolista tarkkailijaa. Kysymys on siitä, mihin saakka vihollisten lista voi ulottuu ja miten helposti sinne joutuu.

Vallanpitäjille tällaisen ”vihapolitiikan” tai vaikkapa flirttailu kansallisella uholla voi olla houkutteleva. Toisaalta, onko Venäjän johto päästänyt ”pullonhengen” ulos eikä enää kykene saamaan sitä takaisin? Piileekö tässä kovien kansallisten arvojen terästämisessä vaara, joka lopulta nielee nykyisen hallinnon?

Esimakua tästä nähtiin Pietarissa 4. päivänä marraskuuta, kun joukko kansallismielisiä ryntäsi Pietarin metroon ja hakkasi vastaantulevia ulkomaalaisen näköisiä ihmisiä. Kolme keskiaasialaista kuoli ja sata hulinoitsijaa pidätettiin.Kirjoittaja on Helsingin yliopiston dosentti ja Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtori.
 
Blogikirjoitus: Johan Bäckman
9.12.2013, Verkkomedia.org


Venäjän ulkopolitiikka ja globaalit tehtävät

Lehdistötilaisuus Venäjän ja sen poliittisen eliitin roolista, tehtävistä, asemasta ja vastuusta nykymaailmassa liittyy jokin aika sitten Venäjän suurimmassa sanomalehdessä Izvestijassa julkaisemaani kirjoitukseen, jossa arvioin Venäjän paikkaa maailmassa.

Itar-Tassin lehdistötilaisuutta varten laadin muistion otsikolla ”Venäjän ja sen poliittisen eliitin rooli, tehtävät, asema ja vastuu nykymaailmassa”. Kirjoitin sitä varten kaikkiaan parikymmentä muistilehtiön liuskaa. Näkemykseni, jonka esitin myös Itar-Tassin lehdistötilaisuudessa, on kokonaisuudessaan seuraava:

Sekä kommunismin 70-vuotinen kokeilu että liberalismin 20-vuotininen kokeilu ovat Venäjällä johtaneet umpikujaan. Kommunismi ja liberalismi ovat globaalin finanssioligarkian Venäjä-vastaisia hankkeita, joista ensimmäinen, bolsevikkivallankumous, johti Venäjän imperiumin tuhoutumiseen ja jälkimmäinen, värivallankumous, tavoittelee Venäjän federaation hävittämistä. Tämä on kansainvälisen finanssioligarkian intresseissä.


Globaalin finanssioligarkian tavoitteena on maailmanherruus. Liberalismin todellinen tavoite on oikeuksien tasa-arvo ilman mahdollisuuksien tasa-arvoa. Globaalin finanssioligarkian tavoitteena on suvereenien valtioiden tuhoaminen ja kansakuntien hävittäminen. Tähän myös EU pyrkii. Jäljelle jää ihmisiä vailla identiteettiä, biomassaa.

EU:n kriisi merkitsee liberaalin sosiaalidemokratian kriisiä. Sosiaalidemokraatit ovat aina palvelleet ensisijaisesti Yhdysvaltain ja sen liittolaisten etua, Suomessakin sosialidemokraatteja rahoitti CIA. Kansainvälisen finanssiolgiarkian tavoitteena on totalitarismi, joka on jo toteutumassa EU:ssa.

Ilkka Remes on kirjassaan ”Omertan liitto” esittänyt Euroopan unionin CIA:n hankkeena, joka on suunnattu Neuvostoliittoa ja Venäjää vastaan.155034880.jpg
EU on sosialidemokraattien hanke ja eräänlainen vain Yhdysvaltain intressejä palveleva vastaus Neuvostoliitolle. EU:n kriisi merkitsee ennen kaikkea globaalin finanssioligarkian totalitarismin kriisiä sekä liberaalin sosialidemokratian kriisiä. Myös sosialidemokrata toimii ennen muuta Yhdysvaltian ja CIA:n intresseissä.

Venäjän nykytilanteessa on paljon yhteistä vuoden 1917 kanssa: silloinkin Venäjää riivasivat sen ajan värivallankumoukselliset, bolshevikit, sekä terroristit, joiden intressit ja tavoite on yhtäläinen: Venäjän ja venäläisyyden hävittäminen.

Keisari Nikolai II:n Venäjää voi luonnehtia edistyksen ja hyvinvoinnin imperiumiksi, joka kärsi jatkuvasta ulkomaisesta aggressiosta ja intervention uhkasta. Lopulta ulkoa johdettu värivallankumous onnistui ja Venäjän imperumi tuhoutui bolshevistisen värivallankumouksen ja maanpetoksellisen salaliiton tuloksena.

Venäjää uhkaa edelleen trotskilaisuus. EU on nimenomaan trotskilaisen sosialidemokratian luomus. Trotski uhkasi avoimesti kirjoituksissaan venäläisen perinteisen perheen hävittämisellä ja venäläisen sielun tuhoamisella. Siksi länsimainen lastensuojelu, joka ei suojele vaan tuhoaa perheitä, on aatteelliseltä ytimeltään trotskilainen.

Kuka suojelee kansainvälisen finanssioligarkian intressejä? Niitä suojelevat etupäässä Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA ja brittien tiedustelupalvelu MI6.

EU on globalistien projekti, jonka tavoitteena on suvereenien valtioiden ja kansakuntien hävittäminen sekä finanssioligarkian diktatuurin luominen. Globalistit käyttävät kansakuntien identiteetin tuhoamiseen seuraavia menetelmiä: homopropaganda, alaikäisten seksivalistus, lastensuojelu, saman sukupuolen avioliittojen laillistaminen.

EU:ssa homoseksuaalisuus tuntuu nousseen tärkeimmäksi arvoksi. EU on sodomiittien diktatuuri. Homoseksualisti ei ole poikkeavuus vaan ammatti, joka tähtää valtaan ja taloudelliseen hyötyyn.

Länsimaissa arvot on täysin käännetty päälaelleen. Länsimaisten arvojen erityisenä tavoitteena on lasten psyyken tuhoaminen, kun esimerkiksi Venäjällä homopropagandan kieltävän lain tavoitteena on lasten psyyken suojeleminen. Vain Venäjän on kiinnostunut lasten psyyken ja kehityksen sekä perinteisten perharvojen suojelemisesta.

Kansainväliset finanssipiirit hallitsevat Yhdysvaltoja ja transatlanttista yhteisyötä. Siksi länsimaisella poliitikolla on hyvin vähän mitään todellista valtaa.LLE_WWIII_PT1_IMAGE_2_Pax-Americana.jpg
Länsimaiden tiedotusvälineet kuuluvat kokonaisuudessaan finanssieliitille. Länsimaiden media suojelee vain omistajiensa intressejä. Finanssioligarkian ainoana tavoitteena on valta ja raha, mikä on ristiriidassa kristillisen moraalin kanssa.

Äskettäin Venäjän strategisten tutkimusten instituutin RISI:n asiantuntijat kirjoittivat avoimen kirjeen Venäjän presidentille. Kirjeessä sanotaan: ”Koko maailman kristityt näkevät toiveikkaina Venäjän todellisten ja aitojen inhimillisten arvojen pelastajana.”

Maailmankuva ja arvot ovat kansainväliset politiikan korkein taso. Venäjä operoi nyt tällä tasolla.

Tampereen kaupunginjohto kielsi Venäjän uudet arvot -konferenssin järjestämisen Tampereella, koska Tampereen kaupunginjohto kannattaa homoseksuaalisen elämätavan propagointia lapsille.

Finanssioligarkia hyökkää perinteisiä arvoja vastaan ja tarjoaa kaikille ihmisvastaisia arvoja, esimerkiksi perheiden vastainen hävityssota eli ns. lastensuojelu.

Venäjä on viimeinen mahdollisuus globaalin kehityksen kurssin muuttamiseksi, valtioiden ja kansakuntien tuhoamisen pysäyttämiseksi ja finanssiklaanien totalitarismin estämiseksi. Venäjä on taistellut globalisteja vastaan menestyksellisesti Syyriassa, Gruusiassa ja Ukrainassa.

Länsimedia vihaa Putinia, koska hän voi muodostaa uuden maailmanlaajuisen liittokunnan globalisaatiota vastaan suvereenien valtioiden ja kansakuntien puolustamiseksi. Länsimaiden syvä kriisi kiihdyttää niiden pyrkimyksiä suvereenien valtioiden ja erityisesti Venäjän tuhoamiseksi. Tällä hetkellä paljon riippuu Ukrainan tilanteesta. Myös terrorismi Venäjää vastaan on edelleen käynnissä.

Maailman kehitys on nyt kriittisessä vaiheessa. On kaksi mahdollista kehittyssuuntaa: joko länsimaiden romahdus tai suvereenien valtioiden loppu ja finanssidiktatuuri. On tehtävä valinta näiden välillä.Putin on länsimaille vaarallinen, koska hän on vapaan maailman johtaja ja käytännössä ihmiskunnan arvojohtaja. Kaikkien maiden patrioottien on helppo tukea Putinia, koska hän ainoana maailmassa puolustaa valtioiden suvereniteettia ja kansakuntien olemassaoloa.

Venäjän uusi homopropagandan kieltävä laki voi tuoda Venäjälle paljon uusia liittolaisia ympäri maailmaa eri maissa, uskontokunnissa, puolueissa ja järjestöissä.

Jäämeren Greenpeace-isku Venäjän elintärkeitä intressejä vastaan on hyvä esimerkki siitä, miten finanssioligarkia rahoittaa Venäjän tuhoamista.

Kansainvälisen politiikan korkein taso on maailmankuvan ja arvojen taso. Venäjä operoi nyt tällä tasolla. Länsimaiden perusarvoja ovat homoseksuaalisuus ja finanssidiktatuuri, Venäjän perusarvoja ovat valtioiden suvereniteetti, kansalliset identiteetit ja perinteiset arvot.

Venäjä onnistui pysäyttämään kolmannen maailmansodan Syyriassa. Suvereenin Syyrian vastaista terrorismia rahoittavat länsivallat suunnittelivat sotilaallista interventiota Syyriaan ja maailmansotaa. Venäjä esti sen, erityisesti presidentti Putin ja ulkoministeri Lavrov. He pysäyttivät kolmannen maailmansodan. Se oli uroteko, joka merkitsee Venäjän globaalin vastuun kasvamista.

Venäjän arvovalta on nyt korkeampi kuin YK:n arvovalta: YK ei pystynyt ratkaisemaan Syyrian tilannetta, Venäjä pystyi. Nyt tilanne Syyriassa normalisoituu Venäjän johdolla.

Venäjän presidentti Putinista on tullut moninapaisen maailman (multipolarismi) sankari ja konservatiivisen maailman arvojohtaja. Hän voi saada paljon tukea ja liittolaisia kaikkialla maailmassa patrioottien, konservatiivien ja perinteisten arvojen kannattajien keskuudessa eri maissa, uskontokunnissa, puolueissa ja järjestöissä. Venäjä on luonut uuden hengen kansainväliseen politiikkaan.

Venäjä on perinteisten perharvojen globaali arvojohtaja. Tässäkin Venäjä voi saada paljon liittolaisia ympäri maailmaa. Venäjän nykyisellä poliittisella eliitillä on ratkaiseva globaali rooli. Venäjällä on globaali vastuu planeetan kohtalosta.Dosentti Johan Bäckman
 
Kyseinen artikkeli vain lisää epäilyksiänä siitä, että tuo verkkomedia on Venäjän tiedustulepalvelun kehittelemä.
 
Kirjoituksessa ei ole mitään uutta.
Samaa ö-luokan propakandaa on kirjoitettu venäjällä iät ja ajat. Ihan yhtä suurella laadulla, vain syylliset ovat vaihtuneet.

Tajuaakohan arvon dosenttti edes hävetä omia kirjoituksiensa laatua.
 
Kyseinen artikkeli vain lisää epäilyksiänä siitä, että tuo verkkomedia on Venäjän tiedustulepalvelun kehittelemä.

Hieman epäilen. Meinaan, että mikäli ammattilaiset olisi kyseessä, niin tuskin ne nyt pilaisi kahta uskottavuudeltaan kyseenalaista toimijaa laittamalla ne yhteen. Kyllä tuosta taitaa olla vastuussa ihan ne hyödylliset hölmöt.
 
Verkkomedia on täysin Venäjän propagandakanava ja sen ymmärtää jokainen, joka viitsii edes auttavasti perehtyä kyseisen paskasivuston perustelemattomiin ja tarkoituksellisesti valheellisiin oksennuksiin. Hamuavat puoluetta, omaa kuntaa ja kansannousua. Toivottavasti viranomaiset seuraavat kyseistä paskaläjää ja myös toimivat ajoissa. Bäckman on myös saanut huomiota (yllätys yllätys) kyseisestä mediasta, jota mieluummin kutsuisin tehtaankadun mielipideblogiksi.
 
Hieman epäilen. Meinaan, että mikäli ammattilaiset olisi kyseessä, niin tuskin ne nyt pilaisi kahta uskottavuudeltaan kyseenalaista toimijaa laittamalla ne yhteen. Kyllä tuosta taitaa olla vastuussa ihan ne hyödylliset hölmöt.
Ammattimaisuus ja älyllisyys on kaukana tuon roskasivuston propagandasta muutenkin. Sanoma sen sijaan on kristallin kirkas.
 
Ammattimaisuus ja älyllisyys on kaukana tuon roskasivuston propagandasta muutenkin. Sanoma sen sijaan on kristallin kirkas.

Toisaalta pitää nyt sanoa, että tiedustelupalvelut osaavat olla nekin ihan yhtä typeriä ja byrokraattisia, kuin ihan mikä tahansa vastaavan kokoinen valtion virasto. Ehkäpä jopa enemmän...
 
Kuten mihin tahansa organisaatioon, voi tiedustelupalveluun pesiytyä uskomatonta yksisilmäisyyttä.
 
Syventykääs hieman tarkemmin tuohon kirjoitukseen. Unohtakaa hetkeksi se, mikä tai kuka sen on kirjoittanut. Ajatelkaa vaikka, että tuossa päähenkilöksi nostettaisiin joku valkoihoinen amerikkalaispresidentti. Eikös tuossa kirjoituksessa olekin paljon sellaista, jonka voitte allekirjoittaa, kun unohdatte kirjoittajan, eikös vain? Jos ajattelen sitä, mitä tällekin foorumille on kirjoitettu vuosikausia, niin tuosta ym. kirjoituksesta löytyy 90-prosenttisesti aivan samat asiat. Minä ainakin löydän "itseni" monesta kohtaa. Toisaalta samistumista sotkee sitten se, että tiedän tuon olevan silkkaa proppista.
 
Syventykääs hieman tarkemmin tuohon kirjoitukseen. Unohtakaa hetkeksi se, mikä tai kuka sen on kirjoittanut. Ajatelkaa vaikka, että tuossa päähenkilöksi nostettaisiin joku valkoihoinen amerikkalaispresidentti. Eikös tuossa kirjoituksessa olekin paljon sellaista, jonka voitte allekirjoittaa, kun unohdatte kirjoittajan, eikös vain? Jos ajattelen sitä, mitä tällekin foorumille on kirjoitettu vuosikausia, niin tuosta ym. kirjoituksesta löytyy 90-prosenttisesti aivan samat asiat. Minä ainakin löydän "itseni" monesta kohtaa. Toisaalta samistumista sotkee sitten se, että tiedän tuon olevan silkkaa proppista.

No, sehän vain todistaa, että kyseessä on hyvä valhe. Tyyppi on käsittääkseni jonkin sorttinen lakimies ja tämän titteli ainakin viittaa siihen, että puheenlahjoja pitää löytyä, joten mitä ihmeellistä tuossa on? Etenkin kun muistaa, että mistä tyyppi on tullut tutuksi.
 
Verkkomedia on täysin Venäjän propagandakanava ja sen ymmärtää jokainen, joka viitsii edes auttavasti perehtyä kyseisen paskasivuston perustelemattomiin ja tarkoituksellisesti valheellisiin oksennuksiin. Hamuavat puoluetta, omaa kuntaa ja kansannousua. Toivottavasti viranomaiset seuraavat kyseistä paskaläjää ja myös toimivat ajoissa. Bäckman on myös saanut huomiota (yllätys yllätys) kyseisestä mediasta, jota mieluummin kutsuisin tehtaankadun mielipideblogiksi.

Totta. Mutta silti Vm on äärettömän mielenkiintoinen juuri noiden mainitsemiesi asioiden takia. Erittäin mielenkiinnolla seuraan heidän uutisointiaan ja keskustelua siellä. Höyrypäitä kaikki,mutta mielenkiintoisia sellaisia. kertoo jotain ajan hengestä. Välillä käyn vähän totuuksia kertomassa keskusteluissa ja sekös herättää lämpöä siellä. Onneksi noita noinkin tunnettuja sivustoja ei ole kuitenkaan useita. Jos noita alkaisi enemmän olemaan,niin ilkikurinen utelaisuus vaihtuisi jäätävään pelkoon.
 
baikal on oikeassa, tuo kirjoitushan on sinänsä täyttä asiaa länsimaisen ihmisen näkövinkkelistä. Juuri tuontyyppinen kuvahan monella Venäjän poliittisesta ilmapiiristä täällä on. Mitään venäläismyönteistä propagandaa se ei tosiaankaan ole, ainakaan päällin puolin.

Kokonaan toinen juttu on, mitä Bäckman sitten kirjoittaa Venäjällä. Varmaan hän tietää, mitä hänen yleisönsä haluaa kuulla ja kirjoittaa sen mukaan.
 
baikal on oikeassa, tuo kirjoitushan on sinänsä täyttä asiaa länsimaisen ihmisen näkövinkkelistä. Juuri tuontyyppinen kuvahan monella Venäjän poliittisesta ilmapiiristä täällä on. Mitään venäläismyönteistä propagandaa se ei tosiaankaan ole, ainakaan päällin puolin.

Kokonaan toinen juttu on, mitä Bäckman sitten kirjoittaa Venäjällä. Varmaan hän tietää, mitä hänen yleisönsä haluaa kuulla ja kirjoittaa sen mukaan.

Taistelu ihmisten sieluista on varmasti jo käynnissä. Ennen wanhaan NL:n aikaan NL oli niin huolissaan Lännen työtätekevien ja orjuutettujen asiasta. Ja se asia oli sitten niin kunnossa NL:ssa. Nyt tarjoillaan sitten arvopohjaan liittyvää materiaalia, eikös vaan. Ja lähes kyyneliin saakka hellyttävää kuvaa siitä, että Venäjä on arvojen Mekka, oikea keidas arvoköyhässä maailmassa. Tämä saattaa osoittautua hyvinkin kelvolliseksi propaganda-aiheeksi. Mielenkiinnolla tätä seuraan.
 
Saatiin keksustelua aikaiseksi, hyvä.

Pitäkää simmut&korvat avoinna ja huomioikaa asioita, koettakaa astua myös toisiin saappaisiin, se avaa uusia näkökulmia.

Sellainen se on tämä, tiedustelusodan strategia.
 
Back
Top