Venäjän propagandasota Suomessa

Sing Sing

Korpraali
Sukellusvene Tukholman saaristossa
- Eikä ole, kerro todisteet!
Ilmatilaloukkaus Porvoossa
- Eikä ole, kerro todisteet!
Venäjän joukkoja Krimin niemimaalla
- Eikä ole, kerro todisteet!
Putin myönsi Venäjän joukot Krimillä
- Miten tämä eroaa Irakista?


En löytänyt yleistä Venäjä-trolleihin liittyvää nettikeskustelua täältä, siispä aloitan sen itse.

Venäjä-trolleissa ei edes ole kyse trolleista vaan eritasoisten selittäjien osallistumisesta nettikeskusteluihin. Se osallistuminen on tosin osin organisoitua, osin kotimaisten kommunistien ylläpitämää länsivastaista mölyä ja loput ovat kai mielenterveystapauksia.

Ehkä merkittävin raja joka jakaa näitä keskustelijoita on oma uskominen siihen mitä sanoo. Eli dos. Beckman tuskin uskoo mitä sanoo, kunhan raivoaa. Sitten taas erinäiset nutcaset joita en nimeltä mainitse (koska en halua uudestaan pasilan poliisitalolle selittelemään;) ovat tosissaan. Ensimmäinen ryhmä on enemmistö. Suomalaisia venäjä-osaajia ja suomen venäläisiä on suurissa määrin yritetty käännyttää nutcase-tason vaikuttajiksi, harva haluaa lähtä mukaan hulluuteen.

Jos unohdetaan Suomi, niin tähän Putin-leiriin on saatu haalittua pitkälti koko länsimainen ja USA-lähtöinen salaliittoscene. Eli nyt puhutaan verkkomedia.orgien ja muun ohessa myös David Duke-poppoosta. Örkkejä, natseja ja fasisteja. Ja tottakai kommunisteja: Suomalainen kommunistinen rauhanliike ei ole nyt ihan suoraan pystynyt sanomaan että Putte tekisi jotain väärin, mutta siellä on kovasti valiteltu että EU ja USA rikkoivat hyvän rauhan. Että mitä? Amen kuitenkin kuitenkin näille syytöksille.
 
Usein näillä tavallisilla trollaajilla on venäläinen vaimo. Tavallisella tarkoitan miestä, jolla näyttää olevan oikea facebook-profiili kavereineen työpaikkoineen.
 
Verkkomediassahan tuota toimintaa ilmeisesti järjestellään ja facebookissa (en käytä facebookkia, mutta olen nähnyt kuvakaappauksia) häiritsevät sellaisia jotka omalla nimellään arvostelevat itänaapurin toimia.
 
Tietty aina voi vetää esiin tän kortin:

1461714_10202606508393066_361792018_n_zps57c3bdc2.jpg
 
Tähän en ole ennen törmännyt, voitko avata sanonnan taustoja?

Se tulee yleensä esiin muilla foorumeilla, joissa puhutaan politiikasta. :) Etenkin Lähi-Idän sellaisesta.
 
Rysky Riiheläisen blogista
http://uusimaanpuolustus.blogspot.fi/2014/11/fiktiivinen-briiffaus.html

Fiktiivinen briiffaus
Kuka tietää, ehkä jossain auditoriossa Moskovan tai Pietarin esikaupunkialueilla on pidetty jotain tämän tyyppistä puhetta.

"Huomenta kaikille. Viikkokatsauksen aluksi haluan kerrata muutamia perusasioita. On nimittäin käynyt niin, että jotkut teistä ovat uponneet välillä turhan syvälle viesteihinne. En nyt haluaisi sanoa, että olette uskoneet siihen, mitä sanotte, mutta siltä se on vaikuttanut. Jos uskoo puhuvansa täyttä totuutta, menettää sen tarpeellisen notkeuden ja kyvyn hyödyntää mahdollisuuksia. Totuus on passivoiva, joustavuus antaa mahdollisuuden hyödyntää kaikkia tilanteita ja vihollisen liikkeitä. Te olette mielen judokoita, jotka keskitytte yllättäviin liikkeisiin ja vihollisen heittämiseen mattoon hänen omaa liike-energiaansa hyödyntäen. Jättäkää uskominen niille ystävillemme länsimaissa, joiden tehtävänä se on ja vaalikaa toki tätä uskoa. Mutta itse säilyttäkään avoin mieli. Läntiset kollegamme muuten kadehtivat lujasti paitsi resurssejamme, myös ennen kaikkea liikkumavapautta niin sanotun totuuden suhteen.

Olemme nyt napit vastakkain lännen kanssa, koska meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa. Olemme jo jonkin aikaa tienneet, että edessämme on taloudellisesti uusi 90-luku, mutta yhteiskunnallisesti ja poliittisesti olemme varustautuneet siihen nyt 1970-luvun hengessä ja 2010-luvun välineillä. Vastakkainasettelu auttaa meitä vakuuttamaan kansalaisillemme, että tulevat vaikeudet ovat länsimaiden heitä vastaan suunnattu hyökkäys, ei oma vikamme. Mediakentän totaalinen haltuunotto saadaan valmiiksi hyvissä ajoin ennen 2018 vaaleja. Toinen iskettävä kärpänen tässä on kansainvälinen asemamme.

Meille on naureskeltu ja meitä on ylenkatsottu Neuvostoliiton kaatumisesta asti. Ohitsemme ja ylitsemme on tehty päätöksiä, mutta ei tehdä enää. Nyrkki on lyöty nyt pöytään, ja vähän nenäänkin. Tai ehkä olemme pikemminkin laukaisseet pistoolin kattoon kansojen neuvottelupöydässä, kun emme muuten ole tulleet kuulluiksi. Nyt pidämme sitä pistoolia edessämme pöydällä ja tulemme taatusti kuulluiksi. Eikä kukaan uskalla sitä asetta meiltä saada pois kuin suostuttelulla. Jota voimme tietysti teeskennellä kuuntelevamme, mutta ei meillä todellakaan ole mitään syytä laittaa asetta pois. Eivät ne meiltä sitä väkisinkinkään ota, tietävät, tai ainakin pelkäävät käyvän huonosti.

Moni sympatisoi, suorastaan rakastaa Venäjää lännessä ja heihin on äiti Venäjän suunnattava isot surulliset silmänsä. Ne silmät kysyvät miksi hyökkäätte kimppuuni. Muistakaa, kaikissa tilanteissa Venäjän on se uhattu, loukattu, ylenkatsottu tai muuten väärinkohdeltu osapuoli. Me olemme oikeuden, rauhan ja turvallisuuden asialla. Me olemme sorrettujen ystävä ja rauhan puolustaja. Lännessä on sotiminen liitetty nykyään niin tiukasti nykyään taloudellisten etujen ajamiseen, että kun me sodimme lyhytaikaisten taloudellisten etujemme vastaisesti, syntyy väkisinkin tulkinta, että olemme jonkin arvokkaan asian puolella. Niinhän me tietysti olemmekin, Venäjän voiman ja kunnian asialla. Niin kauan kuin lännessä ei nähdä meidän ja heidän vastakkainasettelua arvojen taisteluna, on tämä helppoa. Onneksi USA käy terrorisminvastaista sotaansa ja Israel teurastaa palestiinalaisia.

Varokaa kuitenkin samalla liittämästä Venäjään mitään heikkouden piirteitä. Viestinä on, että Venäjä ja sen jalo valtionjohto pikemminkin pidättelee yli-inhimillisellä kärsivällisyydellä valtavaa voimaansa, ettei murskaisi ymmärtämättömiä tai pahoja. Mutta toisaalta muistakaa kotimaan toiminnassa vihjailla siitä, miten lännen barbaarilaumat ovat valmiita vyörymään rajojemme yli, ryöstäen ja raiskaten kaikki, kirjaimellisesti siis kaikki, eteensä tulevat. Ulkomaille toimivathan ottavat arvoista kohderyhmälle kriittiset ja paukuttavat niitä. Se on hämmästyttävää, miten joku amerikkalainen voi sulkea silmänsä kaikelta muulta, kunhan vain muistamme vastustaa homoja viimeiseen asti.

Olemme muuten loiventamassa "Myös Amerikka tekee väärin" -linjaa, sillä se on käyttöikänsä lopussa. Kohta kun päädymme tilanteeseen, jossa meiltä, tai pikemminkin meidän hyväksemme toimivilta kysytään, että kun perustelette Venäjän toiminnan olevan ymmärrettävää, koska USAkin toimii noin, niin eikö USAnkin toiminta ole silloin ymmärrettävää. Ei ole sattumaa, että hyödyllisiä idiootteja sanotaan idiooteiksi ja siksi meidän on varmistettava viestien näennäinen koherenttiys heidän puolestaan. Ajamme parhaillaan sisään "Novorossia on laillinen valtio"- ja "estimme kansanmurhan" -linjoja. Näiden materiaalipankkeihin on tulossa täydennystä piakkoin. Valmistelussa on myös uudessa laajuudessa "Korruption mädättämä Ukraina" -linja. Sisällön puolesta se on helppo, sillä aineistoa todellakin riittää. Ulkomaan sisältöjen suunnittelussa on vielä huomioitava oman yhteiskuntamme piirteet. Kotimaassa riittää, että saamme kuvattua Ukrainan vielä meitä korruptoituneemmaksi. Toiminta kentällä varmistaa, että ukrainalaisten elämässä ei ole lähivuosina mitään kadehdittavaa, olkoon vaikka kuinka assosiaatiosopimukset EU:n kanssa ja vapaat vaalit.

Olennaista siis on, että lännen kansalaismielipide ei ymmärrä, tai ei ainakaan saa riittävää varmuutta siitä miksi teutaroimme nyt. Toki asioista perillä olevat tahot ymmärtävät tämän, mutta niin kauan kuin ns. yleinen mielipide pysyy riittävän hajallaan, ovat päättäjät voimattomia. Te unohdatte helposti, että lännessä poliitikot kun ovat oikeasti kansan armoilla ja menettävät vaaleissa valtansa, jos toimet eivät miellytä. Meidän tehtävänämme on saada länsimainen ihminen sopivassa suhteessa miettimään omia taloudellisia etujaan ja pelkäämään, mitä seurauksia vastaanpanemisesta meille olisi. Näissä entisissä liittolaismaissamme on toki laajempikin ymmärrys meistä, mutta tämä tilanne pysynee hallinnassa nykyisin toimin. Pohjoisen maat olemme saaneet leimattua kiihkoilijoiksi ja etelämpänä olemme rampauttaneet niitä sisäisesti poliittisten liittolaistemme avulla.

No niin, tästä se lähtee tämäkin viikko. Muistakaa: älkää laskeko päiviä. Älkää laskeko megoja. Laskekaa vain tappamienne keskustelujen määrä."
 
Tässä on pakko ihailla itänaapurien sitkeyttä. Kun ensimmäinen yritys alkaa levittää Putinin totuutta Järviradion kautta meni mönkään, niin sitten perustetaan oma asema.

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/...i-puhumme-siita-mista-muut-vaikenevat/4519142

Uusi venäläinen valtiollinen tietotoimisto MIA Sputnik aikoo ryhtyä tekemään suomenkielisiä uutisia.

Maanantaina toimintansa aloittanut tietotoimisto lupaa tiedotteessaan, että ensi vuonna se tuottaa ohjelmaa jo 30 kielellä 34 maassa.

Suomen lisäksi ohjelmaa on luvassa muun muassa viroksi, latviaksi, ukrainaksi ja japaniksi. Sputnik lupaa perustaa oman toimipisteen 25 kaupunkiin, myös Helsinkiin. Toimipisteet tekevät ohjelmaa niin radioon kuin nettiinkin. Töitä saa enimmillään jopa sata ihmistä.

Rossija Segodnja -yhtiön toimitusjohtajan Dmitri Kiseljovin mukaan valtiollinen Sputnik puhuu siitä, mistä muut vaikenevat.

- Monet ihmiset jo ymmärtävätkin, etteivät Yhdysvaltojen toimet hyödytä kaikkia. Venäjä tarjoaa sellaisen maailmankatsomuksen, joka perustuu kaiken ihmisyyden kunnioittamiseen. Uskomme monimuotoiseen ja moninapaiseen maailmaan, ja meillä on paljon liittolaisia.

Rossija Segodnja -yhtiö synnytettiin viime vuonna, kun Venäjän ääni ja Ria Novosti uutistoimisto yhdistettiin.
 
Sukellusvene Tukholman saaristossa
- Eikä ole, kerro todisteet!
Ilmatilaloukkaus Porvoossa
- Eikä ole, kerro todisteet!
Venäjän joukkoja Krimin niemimaalla
- Eikä ole, kerro todisteet!
Putin myönsi Venäjän joukot Krimillä
- Miten tämä eroaa Irakista?


En löytänyt yleistä Venäjä-trolleihin liittyvää nettikeskustelua täältä, siispä aloitan sen itse.

Venäjä-trolleissa ei edes ole kyse trolleista vaan eritasoisten selittäjien osallistumisesta nettikeskusteluihin. Se osallistuminen on tosin osin organisoitua, osin kotimaisten kommunistien ylläpitämää länsivastaista mölyä ja loput ovat kai mielenterveystapauksia.

Ehkä merkittävin raja joka jakaa näitä keskustelijoita on oma uskominen siihen mitä sanoo. Eli dos. Beckman tuskin uskoo mitä sanoo, kunhan raivoaa. Sitten taas erinäiset nutcaset joita en nimeltä mainitse (koska en halua uudestaan pasilan poliisitalolle selittelemään;) ovat tosissaan. Ensimmäinen ryhmä on enemmistö. Suomalaisia venäjä-osaajia ja suomen venäläisiä on suurissa määrin yritetty käännyttää nutcase-tason vaikuttajiksi, harva haluaa lähtä mukaan hulluuteen.

Jos unohdetaan Suomi, niin tähän Putin-leiriin on saatu haalittua pitkälti koko länsimainen ja USA-lähtöinen salaliittoscene. Eli nyt puhutaan verkkomedia.orgien ja muun ohessa myös David Duke-poppoosta. Örkkejä, natseja ja fasisteja. Ja tottakai kommunisteja: Suomalainen kommunistinen rauhanliike ei ole nyt ihan suoraan pystynyt sanomaan että Putte tekisi jotain väärin, mutta siellä on kovasti valiteltu että EU ja USA rikkoivat hyvän rauhan. Että mitä? Amen kuitenkin kuitenkin näille syytöksille.

Ite olen jonkin verran käynyt pientä väittelyä Hs.fi sivuilla näiden trollaajien kanssa.

Siellä parhaimmat suomalaisisi esiintyvät eivät tiedä millaiset äänestyslaatikot Suomessa on käytössä.
 
Siellä parhaimmat suomalaisisi esiintyvät eivät tiedä millaiset äänestyslaatikot Suomessa on käytössä.
Se nyt ei välttämätttä mitään todista. En minäkään osaa sanoa mitään täällä olevista äänestyslaatikoista, ei ole ollut tapana käydä äänestämässä.
 
Se nyt ei välttämätttä mitään todista. En minäkään osaa sanoa mitään täällä olevista äänestyslaatikoista, ei ole ollut tapana käydä äänestämässä.

Nämä kaverukset väittivät että Suomessa vaaliuurnat ovat läpinäkyviä muovilaatikoita.
 
Näitän riittää eri palstoilla! Uusin esimerkki tänään kun Venäjä kiistää jyrkästi, että sillä olisi yhtään sotilasta tai sen kalustoa Ukrainassa. Siitä vaan uskomaan!

Selitä sinä vaan, kyllä sinut tunnetaan
ja vaikka sen valheeksi vannoisit niin kyllä sua uskotaan!

Lauloi joskus Lapinlahden linnutkin!


http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288767771580.html

Laaja raportti paljastaa uudet keinot - näin Venäjä aiheuttaa hämmennystä eri kanavissa
 
Venäjä sivistyneessa maailmassa nähdään nyt fasistivaltiona. Kremlista suolletaan pelkkiä valheita.
 
Parhaiten Pietarin trollin erottaa länsimaisesta putinistista seuraamalla argumentaation keskeisiä osia. Venäläinen esittää terävämmin Venäjän uhrina, se on totta. mutta samalla ei kärkkäästi yritä selittää omia hyökkäystoimiaan oikeutetuksi rinnastuksella, "koska Amerikkakin on tehnyt niin". Voi mainita, mutta ei jää säätämään.

Rinnastus tekisi Yhdysvaltain menneisyyden toimet ymmärrettäviksi eikä se ole pitemmän päälle ensisijainen tavoite.

Muitakin erottavia tekijöitä on, mutta suomalaisen äärivasurin, ipulaisen tai piraatin tunnistaa nopeasti juuri siitä, että voidaan puhua Moldovasta, mutta kohta ollaan Irakissa, Quantanamossa ja G. W. Bushissa ja Illuminateissa ja vaikka missä perhanassa että heilahtaa.

Venäläinen tietää, että hekin olivat Afganistanissa, Georgiassa, Nagorno-Karabahissa, Moldovassa, Transnistriassa, Tshetseniassa ja Ukrainassa ja aikovat olla vastakin. Ei kannata nostaa kepin nenään.
 
Valhellinen venäjän historia opettaa miten Moskovia oli ensin ja on Kiovan äiti.

Todellisuus:
http://d.pr/i/19Qr9
 
dubioza-kazu.jpgTotuutta vähiten kestävissä järjestelmissä meininki kääntyy absurdiksi, jota voi pitää järjestelmän kaatumisen enteenä.

Putin pelkää vallankumousta ja samalla tekee kaikki ne asiat jotka ovat johtaneet vallankumouksiin.

Jos omaa kansaa ei sen vertaa arvosteta, että sille ei valehdella aktiivisesti jyräävän valhekoneen toimesta niin Mielestäni vallankumous olisi aiheellista sellaisessa tilanteessa.

Taulapäät haluavat maalailla itsensä neroiksi vaikka aidan seipäätkin näkevät, että he ovat idiootteja, joita ympäröi joukko valheita laulaen tanssien rienaavia pellejä.

Uskon, että Venäjän kansan enemmistö on täysipäistä ja he voivat joskus päästä näistä kaistapäistä eroon.


Venäjän räikeitä riettaasti tanssivia valheita suoltaa Venäjän virallinen hallinto, ulkoministeri, Venäjän presidentti ja joka on hiukkasen vakavampi asia.

Eihän kansalle voi kertoa, että valtiota johdetaan kohti taloudellista perikatoa.

Sellaisen klovnerian äärivirallinen vallasta potkaisu voisi olla asianmukaista.


PS. Ei se propagandasota taida ihan yksipuolista olla.
 
Viimeksi muokattu:
...
Taulapäät haluavat maalailla itsensä neroiksi vaikka aidan seipäätkin näkevät, että he ovat idiootteja, joita ympäröi joukko valheita laulaen tanssien rienaavia pellejä.

Uskon, että Venäjän kansan enemmistö on täysipäistä ja he voivat joskus päästä näistä kaistapäistä eroon.


Venäjän räikeitä riettaasti tanssivia valheita suoltaa Venäjän virallinen hallinto, ulkoministeri, Venäjän presidentti ja joka on hiukkasen vakavampi asia.

Eihän kansalle voi kertoa, että valtiota johdetaan kohti taloudellista perikatoa.

Sellaisen klovnerian äärivirallinen vallasta potkaisu voisi olla asianmukaista.


PS. Ei se propagandasota taida ihan yksipuolista olla.
Ainoa asia, josta olen jonkin verran toista mieltä. Leninin ja Stalinin rankat puhdistukset (tainnut jatkua jollain tasolla näiden herrain jälkeenkin) ovat saattaneet vaikuttaa jopa geneettisesti kansaan. Lopuilla on rankka sosiaalinen perimä, monia sukupolvia jatkunut vaino joka on opettanut että totuuden perään ei parane haikailla.

Uusi koulutettu sukupolvi joka matkustaa länsimaissa on tietenkin jo toista maata, mutta ei vielä lähelläkään enemmistöä. Tuloerot huomioiden menee vielä useita sukupolvia, että tilanne lähtee paranemaan.

Ja ennenkuin tämä savotta on loppuun lusittu, ehtii taas kasvaa suuri joukko propagandan uskojia ja länsimaiden vihaajia, jotka vievät perinnettä eteenpäin. Länsimaiden vihaamisella kun on se kääntöpuoli, että silloin on ihailtava ja rakastettava omia johtajia.

Propagandasota on tietenkin molemminpuoleista. Länsimainen propaganda lähtee vain siitä, että toisista asioista kerrotaan enemmän. Varsinainen valehtelu on paljon vaikeampaa.
 
Back
Top