Venäjän sleeper-agentit Suomessa?

Voihan tämä mennä foliohattu-osastoon jo mutta spekuloidahan aina voi...

Eli mitä olette mieltä, uskotteko että Suomessa on Venäjän nukkuvia agentteja? Ex-venäläisiä, jotka ovat muuttaneet työn tms perässä, ja saaneet kansalaisuuden, ja miksei ihan suomalaisiakin. Toki voivat työskennellä ihan normaaleissa hommissa ja odottavat vaan herätystään kun sen aika tulee, tukeakseen sitten esimerkiksi Spetnaz-osastojen toimintaa rajojen sisällä? Tai muuten vaan pyrkivät verkostoitumaan Suomen yhteiskunnassa niin että saavat vaikutusvaltaa. Jenkithän paljastivat 2010 Illegals-ohjelman, voisihan samanlaisia olla Suomessakin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Illegals_Program

Kiinteistöjähän on venäläisomistuksessa vaikka kuinka, ja syrjäisissäkin paikoissa eli periaatteessa tälläisiä turvasatamia Spetznazille voisi olla olemassa jo, täysin varustettuja.

Kiinnostavaa lukemista Spetznazin taktiikoista ja koulutuksesta Neuvostoliiton aikaan löytyy täältä:

http://militera.lib.ru/research/suvorov6/index.html
 
Toki, pidän itseasiassa tälläistä toimintaa hyvin todennäköisenä.

Omat tuttavani jotka ovat venäläisperäisiä ovat joko
1) tuttavani amikset joiden toinen vanhempi on venäjältä peräisin, auttaneet minua auton rassauksessassa
2) ja ne harvemmat, joiden toinen vanhempi venäjältä, kauniita naisia, toki mitään näistä en ole maksanut kun ei kuulu tapoihini, mukavia tyttösiä kuitenkin. Niitä Dylan faneja. :)

Toivon, että PV:llä/Supolla on hajuja näistä "sleepereistä" enkä nyt tarkoita rai raita tässä.
 
Tästä on jo keskustelu. Löytynee haulla, mutta en nyt ryhdy etsimään, koska kirjoitan mobililaitteelta.

Ihan varmasti on, miettikääs inkeriläisten paluumuuttoa.
 
No aika varmasti on. Mitään näyttöä minulla ei tietysti ole asiasta, mutta miksi niitä ei olisi. Saattaa niitä suomellakin olla. Tulee jopa mieleen eräskin dosantti. Luulisi, että hänet olisi Suomessa laitettu käsirautoihin ja tuomittu maanpetturuudesta jo vuosia sitten. Hänen täytyy olla vähintään kaksoisagentti kun ei häkki heilahda ;).

(ei niin vakavasti kirjoitettu)
 
Agenteista en tiedä, mutta todennäköisesti. Kömpelöitä lehtien yleisönosastoille kirjoittelijoita ainakin löytyy. Nimimerkit vaihtuvat, mutta viesti ja kirjoitusasu ovat samat. Tosin ne todelliset taustavaikuttajat osaavat myös asettaa sanansa, olivatpa sitten idästä tai lännestä.
 
...ja vielä kun otetaan harmaan eri sävyt, niin varmaa on että Suomen Tasavallan intresseistä eroavia intressejä löytyy maahan muuttaneilta ihmisiltä jos toisen valtiomahdin tarve vaatii.

"Keitän äitisi öljyssä jos et..."

Mutta huonoa johtamista ja taitamatonta toimintaahan se olisi, jos ei olisi illegaaleja riittävästi mahdollisilla operaatiosuunnilla. Lainsäädäntöhän sen naapurissa mahdollistaa ja perinteet ovat pitkät.
 
Vastaus on täysin yksiselitteinen ja selvä: ON!

Heitä on monentasoisia toimijoita. Sanoisin, että jokainen meistä on törmännyt heihin viimeisen kuukauden aikana netissä. Useilla keskustelupalstoilla on käyty varsin voimakasta EU- ja NATO-vastaista ja Venäjä-myönteistä kampanjaa tarkoituksena vaikuttaa Suomalaisten mielipiteisiin. Samaa kampanjaa on käyty jo pidempään, mutta viime viikkoina se on noussut selvemmin näkyviin. Osa näistä "hahmoista" on Suomessa asuvia Venäläisiä, osa Suomalaisia "venäjä-mielisiä" (heitäkin on..ihme kyllä) ja osa toiminee suoraan Venäjältä.
Toiminta on näennäisen tökeröä - mutta se lienee vain jäävuoren huippu.
Myös muunlaista, vakavammin otettavaa toimintaa on.
 
Edellinen kirjoittaja on oikeassa siinä, että nukkuvia agentteja varmasti on. Neuvostoliitolla ja Venäjällä pitkät perinteet henkilötiedustelussa joten eivät ole jättäneet käyttämättä inkeriläisten paluumuuton kaltaista tilaisuutta. Tämä on huomattu, kun työtehtäviin, joissa pääsee käsiksi salaisiin tietoihin, on tullut hakemuksia ei-Suomessa syntyneiltä työnhakijoilta.

Siinä taas kirjoittajat ovat väärässä, että tällaisia arvokkaita agentteja vaarannettaisiin netti- ja lehtikirjoittelulla. Senhän voi tehdä yhtä hyvin maan ulkopuolelta tai lähetystöstä.

Joitakin tuomioita on sodanjälkeiseltä ajalta, mm. eräs ortodoksipappi, joka ujutti kirkonkirjoihin ylimääräisiä nimiä. Tosin nämä agentit siirtyivät heti kolmansiin maihin.
 
Edellinen kirjoittaja on oikeassa siinä, että nukkuvia agentteja varmasti on. Neuvostoliitolla ja Venäjällä pitkät perinteet henkilötiedustelussa joten eivät ole jättäneet käyttämättä inkeriläisten paluumuuton kaltaista tilaisuutta. Tämä on huomattu, kun työtehtäviin, joissa pääsee käsiksi salaisiin tietoihin, on tullut hakemuksia ei-Suomessa syntyneiltä työnhakijoilta.

Siinä taas kirjoittajat ovat väärässä, että tällaisia arvokkaita agentteja vaarannettaisiin netti- ja lehtikirjoittelulla. Senhän voi tehdä yhtä hyvin maan ulkopuolelta tai lähetystöstä.

Joitakin tuomioita on sodanjälkeiseltä ajalta, mm. eräs ortodoksipappi, joka ujutti kirkonkirjoihin ylimääräisiä nimiä. Tosin nämä agentit siirtyivät heti kolmansiin maihin.

Jep - kuten sanoin: toiminta on hyvin moniulotteista ja nuo mielipiteisiin vaikuttavat..tai siihen pyrkivät..nettihöpöttäjät ovat vain se näkyvin, halvin ja näin länsimaalaisesta näkökulmasta oikeastaan myös se hölmöin muoto. He kun pyrkivät useimmiten vaikuttamaan sensuuntaisella argumentoinnilla mikä tehoaa Venäjällä - lännessä se näyttää lähinnä huvittavalta. Nämähän eivät ole mitään koulutettuja "agentteja" vaan hyvin monilla taustoilla olevia ihmisiä. Osa ihan silkkoja pölvästejä, osa ideologisista syistä mukaan lähteneitä, osa Suomessa asuvia nationalistisia ajatuksia omaavia Venäläisiä..kuka mitäkin.. On tuossa joukossa nähtävissä jopa muutama paatunut tulipunainen Suomalainen kommunistikin..jotka eivät ressukat edes tajua että nykyvenäjällä valtaa tosiasiassa pitää Kokoomuksen veljespuolue, jolla ei ole mitään tekemistä kommunismin kanssa. Mutta yhteistä useimmille heille lienee se, että jokin pieni korvaus heille saattaa työstään tulla ja jotenkin joku sitä ohjaa -tosin ilmeisen löyhästi kuitenkin.

Ne todelliset tekijät eivät ole näkyvilla - mutta niitä on..se on varma asia.
 
Nyt kaikki "nukkuvat" venäjämieliset kirjoittajat puolustamaan Venäjän kantaa ja tuomitsemaan Suomen mahdollisen "sopimusrikkomuksen"!

"Olisi mahdotonta ajatella että joku valtio, meidän naapurivaltio, yrittäisi vaikuttaa Suomen kansan itsemääräämisoikeuteen. Sitä me emme tule iki kuuna päivänä hyväksymään. Itsemääräämisoikeus kuuluu Suomen kansalle ja me päätämme omasta turvallisuudestamme ja puolustuspolitiikastamme niin kuin hyväksi katsomme", Katainen sanoo HS:lle.!"

Herra pääministeri, juuri Venäjällähän suomalaisia pelotellaan. Mörkö tulee jos liitymme Natoon!


Uutiset Ulkomaat
1396668595024.gif

Tuomioja pitää Venäjä-väitettä "sairaana"


Tuomioja: Suomen ja Venäjän valtiosopimus ei estäisi Nato-jäsenyyttä
6.4.2014 9:36 2Petteri Tuohinen

Helsingin Sanomat

Ari Ojala Lehtikuva
1396668563293

Venäjän varapääministeri Gennadi Burbulis (vas.) ja Suomen pääministeri Esko Aho kättelivät Suomen ja Venäjän välisen valtiosopimuksen allekirjoitustilaisuudessa presidentinlinnassa 20. tammikuuta vuonna 1992.


Tausta
Mitkä sopimukset?
Pääministeri Mauno Pekkala ja ulkoministeri Vjatšeslav Molotov allekirjoittivat huhtikuussa 1948 niin kutsutun YYA-sopimuksen "ystävyydestä, yhteistoiminnasta ja keskinäisestä avunannosta Suomen Tasavallan ja Sosialististen Neuvostotasavaltain Liiton välillä".

Sopimuksen on katsottu nakertaneen Suomen itsenäisyyttä, koska Suomi lupautui puolustamaan sotilaallisesti Neuvostoliittoa, jos sen alueen kautta yritettäisiin Neuvostoliittoon hyökätä. Vastaavasti Neuvostoliitto lupautui antamaan apua Suomelle.

YYA-sopimusta jatkettiin kolme kertaa 20 vuodella.

Neuvostoliiton hajottua sopimus vanhentui. Uusi "Suomen tasavallan ja Venäjän federaation välinen sopimus suhteiden perusteista" tehtiin tammikuussa 1992. Sopimuksen allekirjoittivat pääministeri Esko Aho sekä Venäjän varapääministeri Gennadi Burbulis.

Sopimustekstin mukaan "sopimuspuolet eivät käytä eivätkä salli aluettaan käytettävän aseelliseen hyökkäykseen toista sopimuspuolta vastaan".

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) lyttää tylysti väitteet siitä, että Venäjän presidentti Vladimir Putin voisi estää maiden välisen sopimuksen perusteella Suomen mahdollisen jäsenyyden sotilasliitto Natossa tai että valtiosopimus olisi uhka suomalaisille.

"Lyhyt vastaus: ei se ole uhka. Pidän tällaista spekulaatiota vähän sairaana ja turhanaikaisena. Ensinnäkään meillä ei ole mitään aikeita hakea Naton jäsenyyttä ja jos olisi, tällä ei ole siihen mitään vaikutusta. Piste", Tuomioja arvioi HS:lle.

Ulkoministerin mukaan valtiosopimuksen muuttamiselle ei ole mitään tarvetta.

Uhkakuvan esitti Putinin entinen talousneuvonantaja Andrei Illarionov lauantaina julkaistussa Ilta-Sanomien haastattelussa.

"Jos Suomi aloittaisi esimerkiksi konsultaatiot Naton kanssa tai jopa liittyisi Natoon, niin sen voitaisiin sanoa "synnyttävän uhkan Venäjälle" ja siihen voitaisiin vastata jonkinlaisella hyökkäyksellä", Illarionov totesi.

Valtiosopimus Suomen ja Venäjän välillä tehtiin vuonna 1992 sen jälkeen, kun molemmat maat olivat todenneet entisen Neuvostoliiton kanssa tehdyn "Ystävyys-, yhteistyö- ja avunantosopimuksen" (YYA) vanhentuneeksi.

Sopimuksen neljännessä artiklassa muun muassa todetaan, että "sopimuspuolet eivät käytä eivätkä salli aluettaan käytettävän aseelliseen hyökkäykseen toista sopimuspuolta vastaan" ja että Suomi ja Venäjä "pidättyvät voimakeinoilla uhkaamisesta tai niiden käytöstä toisen osapuolen alueellista koskemattomuutta tai poliittista riippumattomuutta vastaan".

Uuden sopimuksen allekirjoitti Suomen puolesta silloinen pääministeri Esko Aho.

"Tässä pitäisi nyt kaikin tavoin rauhoittua ja katsoa asioita ilman suunnattomia intohimoja. Tilanne synnyttää haluja spekuloida, mutta sellaista pitää kaikin keinoin välttää", Aho toteaa Illarionovin väitteistä.

"Se oli sopimus, jolla siirtyi historiaan toinen sopimus [YYA]. Asiaa pitää katsoa myös niiden toisten sopimusten valossa, mitä Venäjä on tehnyt muiden eurooppalaisten maiden kanssa", Aho sanoo.

Diplomaattikonkari, ministeri Jaakko Iloniemi ei ole huolestunut tilanteesta. "Olen lukenut monta Illarionovin juttua. Hän on aika lailla bluffi, enkä ota häntä vakavasti. Illarionov paisuttelee sitä, mikä hänen merkityksensä on ollut. Todellisuudessa hän oli ulkokehällä [talousneuvonantajana ollessaan]."

Iloniemikään ei näe mitään syytä Suomen ja Venäjän välisen sopimuksen muuttamiselle. Ministerin mukaan sopimus ei olisi este, jos Suomi joskus hakisi Naton jäsenyyttä.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) korostaa, että mahdollinen Nato-jäsenyys on puhtaasti Suomen oma asia.

"Olisi mahdotonta ajatella että joku valtio, meidän naapurivaltio, yrittäisi vaikuttaa Suomen kansan itsemääräämisoikeuteen. Sitä me emme tule iki kuuna päivänä hyväksymään. Itsemääräämisoikeus kuuluu Suomen kansalle ja me päätämme omasta turvallisuudestamme ja puolustuspolitiikastamme niin kuin hyväksi katsomme", Katainen sanoo HS:lle.
 
Nyt kaikki "nukkuvat" venäjämieliset kirjoittajat puolustamaan Venäjän kantaa ja tuomitsemaan Suomen mahdollisen "sopimusrikkomuksen"!Uhkakuvan esitti Putinin entinen talousneuvonantaja Andrei Illarionov lauantaina julkaistussa Ilta-Sanomien haastattelussa.

"Jos Suomi aloittaisi esimerkiksi konsultaatiot Naton kanssa tai jopa liittyisi Natoon, niin sen voitaisiin sanoa "synnyttävän uhkan Venäjälle" ja siihen voitaisiin vastata jonkinlaisella hyökkäyksellä", Illarionov totesi.

Valtiosopimus Suomen ja Venäjän välillä tehtiin vuonna 1992 sen jälkeen, kun molemmat maat olivat todenneet entisen Neuvostoliiton kanssa tehdyn "Ystävyys-, yhteistyö- ja avunantosopimuksen" (YYA) vanhentuneeksi.

Sopimuksen neljännessä artiklassa muun muassa todetaan, että "sopimuspuolet eivät käytä eivätkä salli aluettaan käytettävän aseelliseen hyökkäykseen toista sopimuspuolta vastaan" ja että Suomi ja Venäjä "pidättyvät voimakeinoilla uhkaamisesta tai niiden käytöstä toisen osapuolen alueellista koskemattomuutta tai poliittista riippumattomuutta vastaan".

Uuden sopimuksen allekirjoitti Suomen puolesta silloinen pääministeri Esko Aho.

"Tässä pitäisi nyt kaikin tavoin rauhoittua ja katsoa asioita ilman suunnattomia intohimoja. Tilanne synnyttää haluja spekuloida, mutta sellaista pitää kaikin keinoin välttää", Aho toteaa Illarionovin väitteistä.

"Se oli sopimus, jolla siirtyi historiaan toinen sopimus [YYA]. Asiaa pitää katsoa myös niiden toisten sopimusten valossa, mitä Venäjä on tehnyt muiden eurooppalaisten maiden kanssa", Aho sanoo.

Diplomaattikonkari, ministeri Jaakko Iloniemi ei ole huolestunut tilanteesta. "Olen lukenut monta Illarionovin juttua. Hän on aika lailla bluffi, enkä ota häntä vakavasti. Illarionov paisuttelee sitä, mikä hänen merkityksensä on ollut. Todellisuudessa hän oli ulkokehällä [talousneuvonantajana ollessaan]."

Iloniemikään ei näe mitään syytä Suomen ja Venäjän välisen sopimuksen muuttamiselle. Ministerin mukaan sopimus ei olisi este, jos Suomi joskus hakisi Naton jäsenyyttä.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) korostaa, että mahdollinen Nato-jäsenyys on puhtaasti Suomen oma asia.

"Olisi mahdotonta ajatella että joku valtio, meidän naapurivaltio, yrittäisi vaikuttaa Suomen kansan itsemääräämisoikeuteen. Sitä me emme tule iki kuuna päivänä hyväksymään. Itsemääräämisoikeus kuuluu Suomen kansalle ja me päätämme omasta turvallisuudestamme ja puolustuspolitiikastamme niin kuin hyväksi katsomme", Katainen sanoo HS:lle.

Kyllähän tässä on sopimusrikkomuksen merkit ilmassa. Se kuuluisa viides pykälähän velvoittaa auttamaan puolustamisessa, ei hyökkäyksessä, mikä puolustusliiton ajatuksena nimen omaan on. Eihän Suomen Naton jäsenenäkään tarvisi antaa kenenkään käyttää alueitaan hyökkäyksiin. Eli Suomi edelleen toimisi sopimuksen mukaan mutta Venäjä on lähellä rikkoa sitä jo ennen kuin kukaan Suomessa uskaltaa isommin vaatia Natoon liittymistä.

Ai tässä kysyttiinkin nukkuvien venäjämielisten eikä Suomenmielisten näkemystä...
 
Mitä agentti hyötyisi olemalla mukana keskustelupalstoilla, mm täällä? Varmasti yleisestä ilmapiiristä tämäkin palsta kertoisi yhtenä muidenkin tietolähteiden kanssa kertoisi jotain. Mutta jos agentti rauhallisesti, hitaasti ja järjestelmällisesti operoisi pitkään esim tässä ryhmässä niin, saisikohan hän lopulta koottua itselleen tietokannan Suomen puolustusjärjestelmän vähän salatummasta toiminnasta. Koulutetulle agentille pienikin yksityiskohta kertoo joskus paljon ja sitenhän he toimivat, pienistä sirpaletiedoista kokoavat tarkemmat kuvan tiedustelun kohteesta.
 
Mitä agentti hyötyisi olemalla mukana keskustelupalstoilla, mm täällä? Varmasti yleisestä ilmapiiristä tämäkin palsta kertoisi yhtenä muidenkin tietolähteiden kanssa kertoisi jotain. Mutta jos agentti rauhallisesti, hitaasti ja järjestelmällisesti operoisi pitkään esim tässä ryhmässä niin, saisikohan hän lopulta koottua itselleen tietokannan Suomen puolustusjärjestelmän vähän salatummasta toiminnasta. Koulutetulle agentille pienikin yksityiskohta kertoo joskus paljon ja sitenhän he toimivat, pienistä sirpaletiedoista kokoavat tarkemmat kuvan tiedustelun kohteesta.

Hitto. Toivottavasti eivät löydä Charlyn enkelin / Maj. evp:n viestejä. Niissä on kaikki tieto, mistä muut vaikenevat.

Luettuasi tämän viestin, syö se.

Joku koputti juuri ovelle.
 
Mitä agentti hyötyisi olemalla mukana keskustelupalstoilla, mm täällä? Varmasti yleisestä ilmapiiristä tämäkin palsta kertoisi yhtenä muidenkin tietolähteiden kanssa kertoisi jotain. Mutta jos agentti rauhallisesti, hitaasti ja järjestelmällisesti operoisi pitkään esim tässä ryhmässä niin, saisikohan hän lopulta koottua itselleen tietokannan Suomen puolustusjärjestelmän vähän salatummasta toiminnasta. Koulutetulle agentille pienikin yksityiskohta kertoo joskus paljon ja sitenhän he toimivat, pienistä sirpaletiedoista kokoavat tarkemmat kuvan tiedustelun kohteesta.

Tuskin kannattaa liioitella tällaisen foorumin merkitystä minkäänlaisen tiedon antajana. Ainoa, mitä täältä voi parhaimmillaan aistia, on mahdollinen maanpuolustusasenne ja - halu. Joka sekin on kovasti tätä nykyä sitä, että keskustellaan Natoon liittymisestä, joka tietysti on signaali sinänsä. Niin kauan, kun Hunaja-ansat pelaavat, tiedonsaanti lienee melko taattua ilman foorumien analysointia. Tuskin maailma on tässäkään kohtaa muuttunut: kurtisaani on yksi parhaita tiedustelijoita, eikä maksa paljon. Ja monet ovat loveen langenneet jo ennen meitä ja vielä meidän jälkeenkin.
 
Loveen lankeaminen on niin ihanaa:)
Onneksi en tiedä mitään salaisuuksia, mutta neitokaiset tulkaa silti houkuttelemaan. Voin kyllä keksiä vaikka mitä salaisuuksia.
 
Tuskin kannattaa liioitella tällaisen foorumin merkitystä minkäänlaisen tiedon antajana. Ainoa, mitä täältä voi parhaimmillaan aistia, on mahdollinen maanpuolustusasenne ja - halu. Joka sekin on kovasti tätä nykyä sitä, että keskustellaan Natoon liittymisestä, joka tietysti on signaali sinänsä. Niin kauan, kun Hunaja-ansat pelaavat, tiedonsaanti lienee melko taattua ilman foorumien analysointia. Tuskin maailma on tässäkään kohtaa muuttunut: kurtisaani on yksi parhaita tiedustelijoita, eikä maksa paljon. Ja monet ovat loveen langenneet jo ennen meitä ja vielä meidän jälkeenkin.

Ja mainitaan nyt vielä raha ja viina, niillä saa kyllä salaisuudet irti melkein mistä tahansa.
 
Ja mainitaan nyt vielä raha ja viina, niillä saa kyllä salaisuudet irti melkein mistä tahansa.

Ja joskus ei ole tarvittu edes rahaa, naisia, tai viinaa, silkka imartelu ja ihmisen saaminen tuntemaan itsensä tärkeäksi tai kaveriksi tekeytyminen ja sen jälkeen kaunis pyyntö on riittänyt. Näitä tapauksia on ollut Suomessakin.
 
Viimeksi muokattu:
Jos mietitään tätä tai jotakin tämän kaltaista keskustelufoorumia "agentin" tietolähteenä niin kannattaa huomioida pari perusasiaa tiedonhankinnasta.. Hommahan perustuu hyvin pitkälti siihen, että kerätään tuhoton määrä kaikenlaista tietoa, ihan pieniäkin tiedonmurusia..osa, jopa iso osa kerätystä tiedosta voi olla sellaisenaan täysin merkityksetöntä. Sitten kun näitä olemattomia ja merkityksettömiä tiedonmurusia yhdistellään riittävästi, alkaa siitä kuitenkin muodostumaan kummasti kokonaiskuvaa..ja mitä enemmän sitä työtä tehdään, sitä tarkemmaksi se kuva yksityiskohdiltaan muodostuu.
Voinee varmaan siis sanoa, että tämä foorumi sellaisenaan tuskin tarjoaa parhaimmillaankaan ihan valtavan merkityksellistä tietoa, mutta kuitenkin tämän kaltaisella foorumilla on hitosti sellaista tietoa, joka saa ihan uuden merkityksen kun sitä ammattimies yhdistelee muualta kerättyihin tiedonmurusiin.
Se kannattanee kuitenkin pitää mielessä, että tällä foorumilla olevat tiedonmuruset saattavat kuitenkin olla aika paljon enemmän kuin niitä ihan pienimpiä tiedonmurusia, joita kuitenkin jossain ihan mieluusti kerätään..joten menkööt terveiset tällä kertaa vaikka GRU:n suuntaan kun viimeksi meni FSB:lle...
 
Itte asiassa FSB on niiden kotimaan touhuja (tosin ne aina rönsyilee).

Kuvaavaa on, että tosi ammattilaisista eli SVR (entinen KGB:n ulkomaantiedustelu) ja GRU harvemmin puhutaan, FSB on niitä dissidenttien pieksäjiä.
 
Back
Top