Venäläinen pidätetty USA:n pyynnöstä

saas kattoo luovuttaako suomi tyypin USA:lle?


http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...nnon-sailoonotetusta-venalaismiehesta/5314040

USA toimitti luovutuspyynnön säilöönotetusta venäläismiehestä

http://im.mtv.fi/image/5239042/land...af330372c0adb502963f7a19224fa0/sq/vankila.jpg
Yhdysvallat on toimittanut Suomen viranomaisille virallisen luovutuspyynnön, joka koskee Suomessa säilöön otettua venäläistä hakkeriepäiltyä.

Oikeusministeriön hallitusneuvos Hannu Taimisto kertoo STT:lle, että luovutuspyyntö saapui perille alkuviikosta eli vaaditun 45 päivän kuluessa säilöönotosta. Nettihuijauksista epäilty mies otettiin säilöön Yhdysvaltain oikeusministeriön pyynnöstä 8. elokuuta.

-Arvioimme ensin ministeriössä pyynnön sopimuksen- ja lainmukaisuuden ja sen jälkeen se toimitetaan keskusrikospoliisille, joka suorittaa luovutustutkinnan, Taimisto kertoo.

Taimiston mukaan luovutusmenettelyssä keskiöön nousee kysymys kaksoisrangaistavuudesta eli se, ovatko teot, joista säilöön otettua miestä epäillään, säädetty rangaistaviksi myös Suomessa.


Venäläismiehen epäillään saaneen haltuunsa miljoonia dollareita haittaohjelmien avulla.
 

Kappas vaan..? Tuli ihan oikean suuntaa oleva luovutuspäätös...:solthum:

Tietomurroista epäillyn venäläismiehen luovutus USA:han etenemässä


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015121820852777_uu.shtml

Luovutuksesta päättää lopullisesti oikeusministeri Jari Lindström, jolle asia esitellään ensi vuoden alussa. (JUHA RAHKONEN)

STT:n tietojen mukaan korkein oikeus KKO hyväksyy miehen luovuttamisen. Asian päättää lopullisesti oikeusministeri Jari Lindström (ps), jolle asia esitellään ensi vuoden alussa.

Mies otettiin säilöön kesällä. Hän on vastustanut luovutustaan. Myös Venäjän ulkoministeriö moitti miehen säilöönottoa kovasanaisesti elokuussa.

Miehen epäillään saaneen haltuunsa miljoonia dollareita haittaohjelmien avulla. Iskut ovat kohdistuneet USA:ssa, Suomessa ja ympäri maailmaa sijaitseviin tietokonepalvelimiin. Miehellä on mahdollisesti ollut rikoskumppaneita.

Miestä vastaan on Minnesotassa nostettu syytteet lukuisien tietokonepetosten ja väärinkäytösten tekemisestä. Syytteiden mukaan mies on yksin tai yhdessä muiden kanssa tunkeutunut tuhansiin palvelimiin ja asentanut niihin haittaohjelmia, joiden kautta palvelimia voitiin hallinnoida.
 
Pidätetty USA:n pyynnöstä, vapautettu Venäjän "pyynnöstä."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015123020891053_uu.shtml

Onhan tämä toisaalta helpompaa, kun ei meidän poliitikkojen ja virkamiesten tarvitse pohtia ja kaikille on selvää, kenen sana pätee.


Kyllä nämä päätökset suomessa tekee oikeusistuin voimassa olevan lainsäädännön mukaan. Tai ainakin toivon ja uskon niin!


Iltasanomien uutinen aiheesta http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1451382277762.html

vanhempi uutinen aiheesta http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1451282874640.html

Kyse on jostain asemessujen aseisiin liittyvistä vientilupa asioista. Suomessa aseen salakuljetuksesta rajalla saa sakot, niin varmaan luovutuksen ehdot ei ole täyttyny.
 
Vallan kolmijako-opin mukaan asia kuuluu puhtaasti riippumattoman oikeuslaitoksen toimialaan, eikä poliittisilla päätöksentekijöillä pitäisi olla mitään mahdollisuutta sekaantua asiaan.

Kyseessä on minun käsitykseni mukaan enemmänkin kahden vallanpitäjän yhteistyötä.

Elikkä tuomioistuimet pitäisi olla oma osa-alue

Poliisi rajavartijat armeija kuuluvat toimeenpanovallan osa-alueeseen.

Sopimukset vaikuttaa myös osaltaan siihen että miten toimitaan ulkomaisten epäiltyjen ja etsintäkuulutettujen kanssa.

En nyt tarkalleen muista että pitikö olla etsintäkuulutettu (esim interpol?) vai riittääkö vain suomen poliisin omat epäilyt.

Suomalainen poliisi tunnetusti voi epäillä ketä tahansa melkein mistä tahansa asiasta tai rikoksesta.
 
Kyllä nämä päätökset suomessa tekee oikeusistuin voimassa olevan lainsäädännön mukaan. Tai ainakin toivon ja uskon niin!


Iltasanomien uutinen aiheesta http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1451382277762.html

vanhempi uutinen aiheesta http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1451282874640.html

Kyse on jostain asemessujen aseisiin liittyvistä vientilupa asioista. Suomessa aseen salakuljetuksesta rajalla saa sakot, niin varmaan luovutuksen ehdot ei ole täyttyny.
No jos kert Peskov sano ettei oo puhuttu nii ei sit.
 
Luovuttamisen edellytykset eivät täyttyneet, sanoo meidän virkamies.

Oikeusministeriö vahvistaa: Suomessa kiinni otettu venäläismies vapautettu
Venäjän kansalainen Juri Jefremov otettiin säilöön kansainvälisen etsintäkuulutuksen perusteella ja häntä uhkasi luovutus Yhdysvaltoihin. Oikeusministeriön hallitusneuvos Juhani Korhonen kertoo, että luovuttamisen oikeudelliset edellytykset eivät täyttyneet.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Juri Jefremov oli otettu kiinni Vaalimaan raja-asemalla. Kuva: Yle
Oikeusministeriö vahvistaa venäläisen uutistoimiston Tassin tiedon, että Suomessa kiinni otettu Venäjän kansalainen Juri Jefremov on vapautettu. Jefremov otettiin säilöön kansainvälisen etsintäkuulutuksen perusteella ja häntä uhkasi luovutus Yhdysvaltoihin.

Oikeusministeriön hallitusneuvos Juhani Korhonen kertoo, että päätös vapauttamisesta tehtiin keskiviikkona iltapäivällä.

– Luovuttamisen oikeudelliset edellytykset eivät täyttyneet, hän kertoo.

Korhonen kertoo, että henkilö on vapautettava heti siinä vaiheessa, kun asia huomataan, vaikka virallista luovutuspyyntöä ei ole vielä tullutkaan.

Myös Jefremovin asianajaja Markku Jakobsson vahvisti illalla Ylelle, että Jefremov on vapautettu keskiviikkona.

Jakobsson kertoi uutistoimisto Tassille, että Jefremov viettää pari päivää ystävänsä luona, minkä jälkeen hän palaa Venäjälle.
http://yle.fi/uutiset/oikeusministe...kiinni_otettu_venalaismies_vapautettu/8562314
 
Back
Top