Venäläiset pommikoneet TU-95SM, TU-22M3M ja TU-160M

Einomies1

Respected Leader
Melkoista meteliä pitää TU-95SM moottorit lennossa. Toinen pätkä on Ukrainan Tu-95 museoidun pommarin sisältä. Ei hääppöiset olot pitkässä tehtävässä melun lisäksi.
 

Einomies1

Respected Leader
Tässä lentää Tu-160 White Swan / Blackjack pommikone. Mukana pommittajan entisen pääaseen, Raduga Kh-55/M /555 risteilyohjuslaukaisu ja offloading. Lopussa kone menee raskashuoltoon / päivitykseen. Kerrassaan kaunis kone ja todella hieno tuo variaabelisiipi. B-2A on häijymmän näköinen, mutta Tu-160 ja BONE ovat elegantteja muodoltaan.
Vuodesta 2003 lähtien KH-55 / 555 ohjuksia on korvattu KH-101 /102 häiveristeilyohjuksilla pommittajien aseistuksessa. Vuonna 2017 Venäjän Tu-95MS-pommittajat iskivät Syyriassa ISISin hallinnoimiin kohteisiin KH-101 ohjuksilla.
 

tankki-tapsa

Luutnantti
Miesten peli!!1 EDIT Atomipommejako tuolla piti kuskata?
Ai sillä voi kuskata ohjuksiakin :O
"olisipa meilläkin tuollaiset lentävät lyijykynät!"
Kuka tietää mistä lainaus? ;)
 

Einomies1

Respected Leader
Miesten peli!!1 EDIT Atomipommejako tuolla piti kuskata?
Ai sillä voi kuskata ohjuksiakin :O
"olisipa meilläkin tuollaiset lentävät lyijykynät!"
Kuka tietää mistä lainaus? ;)
On kai niillä ydinpommejakin, mutta ottaen huomioon vanhojen koneiden tutkanäkyvyyden, niiden on turvallisempaa laukoa ohjuksia kaukaa torjunnan ulottumattomista. Uudet ohjukset ovat jo niin tarkkoja että niillä osutaan hyvin tuhansien kilometrien päästä.

Pommittajia on käytetty myös mattapommituksiin Syyriassa, kun noissa koneissa ei mitään täsmäpommeja ole.
Tu-160 on apinoitu näköjään rotary-laukaisin kuten B-2A Spiritissä. Kaiken ne ruskit kopioivat.....
 

Samovarius

Kenraali
Nyt kun on saatu muotinäytös alta pois, niin mennäänpä itse asiaan:

Mutta eiköhän tästä huolimatta kohta joku väitä Tu-95:ttä DC-3:n kopioksi, onhan molemmissa potkurit. o_O
 

Tups

Majuri
Kopiointi, plagiointi, apinointi... Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Itse en kuitenkaan viitsi käyttää noita jyrkempiä sanamuotoja kuin silloin, kun kilpailija on selvästi "piirtänyt läpi" jonkun teknisen ratkaisun sen enempää ajattelematta mahdollisia virheitä myöten. Jos sen sijaan ratkaisu perustuu samoihin periaatteisiin, mutta on selkeästi lähtenyt vastapuolen suunnittelijan kynästä ja joku on ehtinyt ajatella asioita tai muuten soveltaa välissä, käyttäisin ennemminkin jotain pehmeämpää termiä, vaikkapa "inspiroitumista". Ei mene uskottavuus noilta kovemmilta termeiltä liikakäytön takia.

Oma lukunsa ovat sitten mm. kiinalaiset, jotka prujaavat surutta käsiinsä saamiaan ratkaisuja tietämättä, mitkä ominaisuudet saavat ne toimimaan. Lopputuloksena on erästä Top Gearin jaksoa mukaillen tilanne, jossa joku kuvaillut puhelimessa näkemäänsä ja kotopuolessa toinen on piirtänyt kuulemaansa paperille...
 
Top