Venäläiset pommikoneet TU-95SM, TU-22M3M ja TU-160M

Einomies1

Respected Leader
Melkoista meteliä pitää TU-95SM moottorit lennossa. Toinen pätkä on Ukrainan Tu-95 museoidun pommarin sisältä. Ei hääppöiset olot pitkässä tehtävässä melun lisäksi.
 

Einomies1

Respected Leader
Tässä lentää Tu-160 White Swan / Blackjack pommikone. Mukana pommittajan entisen pääaseen, Raduga Kh-55/M /555 risteilyohjuslaukaisu ja offloading. Lopussa kone menee raskashuoltoon / päivitykseen. Kerrassaan kaunis kone ja todella hieno tuo variaabelisiipi. B-2A on häijymmän näköinen, mutta Tu-160 ja BONE ovat elegantteja muodoltaan.
Vuodesta 2003 lähtien KH-55 / 555 ohjuksia on korvattu KH-101 /102 häiveristeilyohjuksilla pommittajien aseistuksessa. Vuonna 2017 Venäjän Tu-95MS-pommittajat iskivät Syyriassa ISISin hallinnoimiin kohteisiin KH-101 ohjuksilla.
 

tankki-tapsa

Kapteeni
Miesten peli!!1 EDIT Atomipommejako tuolla piti kuskata?
Ai sillä voi kuskata ohjuksiakin :O
"olisipa meilläkin tuollaiset lentävät lyijykynät!"
Kuka tietää mistä lainaus? ;)
 

Einomies1

Respected Leader
Miesten peli!!1 EDIT Atomipommejako tuolla piti kuskata?
Ai sillä voi kuskata ohjuksiakin :O
"olisipa meilläkin tuollaiset lentävät lyijykynät!"
Kuka tietää mistä lainaus? ;)
On kai niillä ydinpommejakin, mutta ottaen huomioon vanhojen koneiden tutkanäkyvyyden, niiden on turvallisempaa laukoa ohjuksia kaukaa torjunnan ulottumattomista. Uudet ohjukset ovat jo niin tarkkoja että niillä osutaan hyvin tuhansien kilometrien päästä.

Pommittajia on käytetty myös mattapommituksiin Syyriassa, kun noissa koneissa ei mitään täsmäpommeja ole.
Tu-160 on apinoitu näköjään rotary-laukaisin kuten B-2A Spiritissä. Kaiken ne ruskit kopioivat.....
 

Samovarius

Kenraali
Nyt kun on saatu muotinäytös alta pois, niin mennäänpä itse asiaan:

Mutta eiköhän tästä huolimatta kohta joku väitä Tu-95:ttä DC-3:n kopioksi, onhan molemmissa potkurit. o_O
 

Tups

Majuri
Kopiointi, plagiointi, apinointi... Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Itse en kuitenkaan viitsi käyttää noita jyrkempiä sanamuotoja kuin silloin, kun kilpailija on selvästi "piirtänyt läpi" jonkun teknisen ratkaisun sen enempää ajattelematta mahdollisia virheitä myöten. Jos sen sijaan ratkaisu perustuu samoihin periaatteisiin, mutta on selkeästi lähtenyt vastapuolen suunnittelijan kynästä ja joku on ehtinyt ajatella asioita tai muuten soveltaa välissä, käyttäisin ennemminkin jotain pehmeämpää termiä, vaikkapa "inspiroitumista". Ei mene uskottavuus noilta kovemmilta termeiltä liikakäytön takia.

Oma lukunsa ovat sitten mm. kiinalaiset, jotka prujaavat surutta käsiinsä saamiaan ratkaisuja tietämättä, mitkä ominaisuudet saavat ne toimimaan. Lopputuloksena on erästä Top Gearin jaksoa mukaillen tilanne, jossa joku kuvaillut puhelimessa näkemäänsä ja kotopuolessa toinen on piirtänyt kuulemaansa paperille...
 

fulcrum

Greatest Leader
Palojäljet tuoreessa satelliittikuvassa Djugilevon lentokentällä Rjazanin lähellä:
FjO_bvAXwBk6YKp

Lähikuvissa näkyy tuhoutunut generaattoriauto ja vaurioitunut Tu-22M3:n pyrstö:
FjO5ebNXwAsuGJY

FjP9h_bWIBMYywQ


Iskussa kerrotaan kolmen lentokentän työntekijän kuolleen. Ilmeisesti tekijöinä oli kentän lähellä toimiva sabotööriryhmä joka lennätti lastatun lennokin kohteeseen.

Engels-2 kenttä Saratovissa, palojälki ja sammutusvaahto näkyvät selvästi:

Tähän kerrotaan osuneen risteilyohjus/lennokki, mahdollisesti modifioitu Tu-141 joita ukrainalaiset ovat aikaisemminkin käyttäneet iskuissa Venäjän puolelle. Tiettävästi ketään ei kuollut iskussa, kaksi Tu-95:ttä näkyy putoamiskohdan lähellä ja ne luultavasti vaurioituivat jollain muotoa. Engelsin kenttä on lähellä kaupunkia ja aika helppo kohde 'sissilennokki-iskulle'. Oikeastaan yllättävää ettei sellaista ole vielä tehty. Tässä kuitenkin tiettävästi käytettiin Ukrainasta ammuttua lennokkia. On aika yllättävää että Tu-141 olisi päässyt noin syvälle Venäjän ilmatilaan tulematta torjutuksi - toisaalta, pääsihän keväällä samanlainen lentolaite Natonkin ilmatilan läpi kuin tyhjää vaan... :unsure:
On myös mahdollista että kyseessä oli joku toisentyyppinen lennokki, on ollut huhua että Ukraina yrittäisi kopioida Shahed-136:n tai olisi kehittänyt jonkun vastaavan kapistuksen.
 
Top