Venäläiset vaimennetut pitkät aseet - käyttäjänäkökulma

koponen

Kenraali
Olisko jollakulla sormet savessa -tason kokemusta 9x39 vaimennetuista venäläisaseista (VSS Vintorez ja jatkajat)?

Muutama vuosi sitten tuli latailluksi kohtuullisella menestyksellä vaimenninpatruunaa rk-kaliiperiin, ja keräilyhengessä saattaisi hiukan myöhemmin avautua mahdollisuus hankkia oikeasti tarkoitukseen suunniteltua kalustoa.

Kaikki näkemykset tervetulleita...
 
Kerran olen ampunut ko. aseella eli eipä voi sanoa, että kovin saviseksi olisi sormet siinä tulleet. Mitäs, jokainen tuntee heikäläisen ideologian: toimivaa, helppoa käyttää ja nopeasti oppii hallitsemaan. Yksilö oli oikeasti käytetyn näköinen, silti ylimääräisiä lotinoita ei ollut ja sillä sattui mielestäni niinkuin pitääkin. Se paukku on johonkin tehtäväalueeseen varmasti aivan toimiva.

Jos tunnet ko. aseen tehtäväaluetta niin sitä voisi vähän avata jäsenille.
 
специального назначения eli erikoisjoukkojen kalustoonhan nuo on kehitetty. Samalla ajatuksella kuin esimerkiksi Israel käyttää (ja Venäjäkin) pienoiskiväärin patruunaa lähi-/häivetarkka-ampujien varustuksessa, niin 9x39 on samaan tarkoitukseen mutta hiukan pidemmille matkoille ja varauksin myös ohuesti suojattua maalia vastaan.

Israelilaisten "piekkarilla polveen -joukonhallinta" -profiilista tuo eroaa sillä että voimankäyttö on väkisinkin vähän napakampaa kun iso nappula tekee ison reiän.
 
Back
Top