Venäläisten seuraava valtausyritys Suomessa

miheikki

Greatest Leader
Aseet ovat hyödyttömiä ruplan rynnäköidessä rajan yli.

http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/153002-loput-suomesta-ostetaan-ruplalla
Loput Suomesta ostetaan ruplalla
2.11.2013 11:04 Timo Isosaari 117 kommenttia


Suomalaisilla on kummallinen taipumus myydä itsenäisyytensä paremman herraonnen toivossa. Eurojäsenyyden aluksi myytiin viljelijäväestö muutamalla markalla, parhaillaan duunareita myydään euron huonon kilpailukyvyn vuoksi muutamalla eurolla ja akateemisen sivistyneistön rauhanprojektin nimissä loput Suomesta myydään ruplilla. Eikä sivistyneistö huomaa mitään, koska eivät tunne markkinatalouden mekanismeja.


Suomelle ongelmallinen viisumivapaushanke koskee koko EUta ja Venäjää ja Suomi valmistautuu tähän lisäämällä rajanylityskapasiteettia lähivuosina noin 16 -17 miljoonaa rajanylitystä varten. Viisumimatkailun määrä oli 2000-luvun alun ajan vakaasti 4-5 miljoonan rajanylityksen paikkeilla, mutta on nopeasti viime vuosina noussut noin 10 miljoonaan.


Viralllisessa uutisoinnissa riemuitaan venäläisturistien tuomasta piristysruiskeesta Suomen talouteen. Jos tämä pitäisi paikkansa, matkailubisnes kukoistaisi ja ravintola-alalla menisi tosi lujaa. Ei mene. Mitä venäläiset siis täällä tekevät? Ihailevat suomalaisten saavutuksia?


Ei suinkaan. Osa käy itärajan halpamarketeissa ostoksilla, mutta samaa tavaraa saa Venäjältäkin suuremmista kaupungeista. Ennen kaikkea venäläiset ovat haistaneet oman kilpailukykynsä, joka on mieletön verrattuna Suomeen. Niinpä he rakentavat verkostoja täällä pidempään operoineiden ja kielitaitoisten maanmiestensä kanssa.


Olemme jo saaneet sivusta seurata, miten eri kansallisuuksia edustava halpatyövoima on erilaisin järjestelyin lohkaissut merkittävän osan suomalaisista työpaikoista kulurakenteellisen etunsa ansiosta. Teettäjinä ovat tähän saakka olleet pääasiassa suomalaiset yritykset, joiden tekemä tulos on vuotanut jo pitkään verottajan ohitse monimuotoisin järjestelyin. Näin täytyykin toimia järjestelmässä, missä rahoitus on kannattavaa, mutta tekeminen ei.


Venäläisten tulo Suomen markkinoille poikkeaa aiemmasta siinä, että osalla venäläisistä on rahaa ja sitä on paljon. Toistaiseksi he ovat tyytyneet ostelemaan mökkitontteja, strategiset telakkatoiminnot, osan energiainfrasta ja jonkun irrallisen jääkiekkojoukkueen.


Taustalla tapahtuu. Tapasin pari viikkoa sitten venäläistaustaisen kaverin, joka oli opiskellut rakennusalaa Saksassa ja puhuu sujuvan suomen lisäksi kolmea muuta kieltä. Hän itse asuu Suomessa vanhempineen ja kunnostaa parhaillaan mm. museoviraston suojelukohdetta "turistiryhmän" avulla. Lähes kaikki rakennustarvikkeet tulevat Venäjältä. Hinta on noin kymmenesosa meikäläisestä rahteineen. Ammattitaidosta välittyi erinomainen kuva.


Mitä tällainen kehitys sitten merkitsee?


Akateeminen sivistyneistö on saanut lillua talouskasvun aikana siinä uskossa, että heidän työpaikkojaan tai omaisuuttaan ei uhkaa mikään. Silti raha ratkaisee 95 % kaikesta ja myös sivistyneistö päätyy joko tietoisesti tai tiedostamattaan teettämään remonttinsa yhä useammin balttien lisäksi venäläisillä. Tekijät imevät aina tilaisuuden tullen suomalaisen työnjohdon ja kollegojen opit, eivätkä he alunperinkään ole ammattitaidottomia.


Niinpä Suomen kansantalous alkaa vuotaa yhä pahemmin myös itään. Oman kulurakenteemme kalleuden vuoksi veroja maksava keskiluokka kutistuu yksi kerrallaan ja hyvässä alussa oleva julkisen sektorin työpaikkojen karsiminen iskee vihdoin myös akateemiseen sivistyneistöön. Heidän kasvukeskusten ympärille velaksi rakentamansa korsut ovat työttömyysuhkaiselle, saati sitten työttömälle, mahdottomia ylläpitää. Koska heidän ostovoimansa leikkautuu rajusti, on myös kaupan sopeuduttava tilanteeseen lomautuksin ja irtisanomisin.


Veloistaan selvitäkseen he laittavat velkakorsunsa myyntiin ja kiinteistömarkkinoille tulee ylitarjontaa. Kukaan ei halua ostaa, koska kaikki tietävät hintojen laskevan. Suomalaiset eivät edes pysty, koska heillä ei ole omaa, vapaata pääomaa sisäisen devalvaation ja korkean verotuksen vuoksi. He eivät saa myöskään lainaa epävarman tulevaisuuden vuoksi.


Näin on ovi avattu apposelleen venäläiselle pääomalle, josta ei ole puutetta. Naiivit suomalaiset ovat juuri lahjoittaneet ruplamiljonäärille remonttikassansa, jolla tulla ostoksille pankin alennusmyyntiin, suomalaisen, puhkiverotetun köyhälistön ohitse.


Ellei tälle asialle tehdä piakkoin jotakin, 10 vuoden sisällä hyvin moni suomalainen asuu vuokralla venäläisen omistamassa kiinteistössä ja maksaa vuokransa työskentelemällä venäläisen omistamassa kaivoksessa tai tehtaassa. Rahan kotimaasta ja nimestä riippumatta, sen omistaja on kiinnostunut ainoastaan saamastaan tuotosta. Sinun hyvinvointisi tai maksukykysi voidaan koska tahansa vaihtaa paremminvoivaan ja maksukykyisempään, jos omat rahkeesi eivät riitä.


Onko tämä se kehityssuunta, jonka vuoksi kannatti maailmansodassa Saksan siivellä tapattaa 97 000 suomalaista, 7,5 miljoonan saksalaisen ja 23,2 miljoonan venäläisen ohella?


Ja miksi me olemme taas Saksan kelkassa toistamassa virheitä, jotka voivat maksaa meille loputkin hatarasta itsenäisyydestämme? Ja miten viisaasti Britannia, Ruotsi ja Norja ovat pyrkineet suojaamaan omaa selustaansa Saksan haitallista ylivaltaa vastaan.


Soisin jokaisen vielä kertaalleen miettivän suhdettaan Eurooppaan, euroon ja geopoliittiseen asemaamme Venäjän pitkällä länsirajalla. Ja onko tämä maa tosiaan niin surkea, että se kannattaa myydä markalla, eurolla tai ruplalla?
 
Tämä osui silmään myöskin. Tämähän on kaikkien tietämä asia ja jopa eduskunnassa perussuomalaiset ottivat asiaa esiin, mutta eduskunta ei tee asialle mitään.

Professori: Suomi myy mineraalinsa pilkkahintaan

Helsingin yliopiston metsäekonomian professorin Olli Tahvosen mielestä Suomi on kansainvälisille kaivosyhtiöille liian tuottoisa sijoituskohde. Monet maat ottavat niiden alueilta löytyneistä mineraaleista 10-20-kertaa suuremman korvauksen kuin Suomi.kaivinkoneet-leve__49772b.jpg

[Kuva: Talentum arkisto]

Suomi saattaa luopua kansallisvarallisuudesta liian halvalla, kun täällä mietitään vain kaivosten tuomia työpaikkoja. Fraser Institute arvioi Suomen maailman houkuttelevimmaksi kaivosteollisuuden sijoituskohteeksi.

Tämä kertoo myös siitä, että toiminta myydään liian halvalla. Tahvonen puhui eduskunnassa ympäristövaliokunnan julkisessa kokouksessa, kertoo Teknologiateollisuus ry verkkosivuillaan.
 
neme huomioi aivan oikein. Kansallisomaisuus kaupataan kuin pässinpäät. Ihme hommaa, johon voi löytyä järkevä perustelukin, ei sillä, mutta todennäköisesti ökkelöt asialla. Luin pari vuotta sitten rajattomasti arvostamani Teija Tiilikaisen esittämiä teesejä aiheesta, oli vähällä, etten herkkänä miehenä pillahtanut itkuun.

Kaivoshomma ei ole tosin ole simppeliä. Talvivaarakin rypee nyt sellaisessa lätäkössä, ettei paremmasta väliä. Toki kyseessä voi olla taseiden putsaus wanhaan hyvään malliin, jossa voitot yksityistetään ja laskut maksaa veronmaksajain karttuisa kopra. Näin minä epäilen tässä nyt käyvän.
 
neme huomioi aivan oikein. Kansallisomaisuus kaupataan kuin pässinpäät. Ihme hommaa, johon voi löytyä järkevä perustelukin, ei sillä, mutta todennäköisesti ökkelöt asialla. Luin pari vuotta sitten rajattomasti arvostamani Teija Tiilikaisen esittämiä teesejä aiheesta, oli vähällä, etten herkkänä miehenä pillahtanut itkuun.

Kaivoshomma ei ole tosin ole simppeliä. Talvivaarakin rypee nyt sellaisessa lätäkössä, ettei paremmasta väliä. Toki kyseessä voi olla taseiden putsaus wanhaan hyvään malliin, jossa voitot yksityistetään ja laskut maksaa veronmaksajain karttuisa kopra. Näin minä epäilen tässä nyt käyvän.
Pelkään että kyseessä on talvivaarankin kohdalla puhdas ryöstö, kuten Nokia. Perustelen epäilyjäni Nikkelin maailmanmarkkinahinnan kohoamisella, sillä Deuteriumin ja nikkelin fissiosta on Andrea Rossin http://fi.wikipedia.org/wiki/Kylmäfuusio mukaan mahdollista tuottaa lämpöenergiaa, josta voidaan tuottaa sähköenergiaa. Ehkä olen väärässä? Mutta mikäli kyseinen tuotantotapa toimii, kuten nyt näyttäisi olevan, tarkoittaa se sitä, että jokainen auto, talo, panssarivaunu, helikopteri, robotti, jne. omaa oman energianlähteen. Tämä tarkoittaa maailmanlaajuisen energiajakeluverkon ja ydinvoiman alasajoa. Seuratkaapa mitä on käynyt suomalaisissa ydinvoimalahankkeissa. Juuri saksalaiset ja ruotsalaiset ovat vetäytyneet ;) Siemens kehittää ohjauslaitteita E-CATTIIN ja Ruotsi on Euroopassa merkitävässä asemassa kyseisen tekniikan osalta.
 
Se jolla on pääomia voi ostaa. Odottaa vaan että milloin mitäkin tulee myyntiin. Tälle isolle trendille ei voi kokonaan stoppia laittaa.
Mietitäänpäs vielä sitä että miksi Suomesta ei löydy "juuri yhtään" omia pääomia, vaan piinallisen usein toistuu se sama kuvio, jossa joku bisnes käynnistyy ja kasvaa kunnes tulee "laajene tai supista" -valinta, jossa tehdään pyristely laajentumisen suuntaan, vastoinkäymisiä, ja myynti ulkomaille. Paitsi jos saadaan huudettua työeläkeyhtiöt (hmm?) tai valtio apuun.
Toinen juttu mitä seurailen kiinnostuksella, on se että paljonko kirjoitetaan kassakaappisopimuksista tai epäillään koplauksia. Nythän olisi jollekin pääoma-valtiojohto-vetoiselle remmille juuri passeli aika koplata muutama projekti nippuun ja .... ai niin, sellainenhan on niiiiiin 80-lukua, eihän sellaista VOI tapahtua enää...?
 
Toinen juttu mitä seurailen kiinnostuksella, on se että paljonko kirjoitetaan kassakaappisopimuksista tai epäillään koplauksia. Nythän olisi jollekin pääoma-valtiojohto-vetoiselle remmille juuri passeli aika koplata muutama projekti nippuun ja .... ai niin, sellainenhan on niiiiiin 80-lukua, eihän sellaista VOI tapahtua enää...?
Paitsi,että sitä tapahtuu.....ja helvetin paljon!
 
Jotenkin tuo talvivaara on sijoittajan näkökulmasta hämmentänyt minua. Tai ei se hämmennä: lukuisat suomalaiset sijoittajat valtasi ahneus ja optimistisesti talvivaaran odotettiin rikastavan heidät. Tässä parin vuoden takaa erään arvostamani sijoittajan tekstiä Talvivaarasta (alhaalla 3. kysymys) http://www.seligson.fi/phoebus/blogi/show_item.asp?itemID=205 Sillon kun sijoittamisesta muuten kiinnostumattomat henkilöt rupeavat harkitsemaan jonkun osakkeen ostoa "koska sillä rikastuu" kannattaa varoa.

Sekin on mielenkiintoista, että suomalaisten on kalliimpaa omistaa suomalaisten firmojen osakkeita kuin ulkomaalaisten. No mikäpä täällä olisi halpaa.
 
Talvivaarassa on nikkeliä ja uraania. Kiinnostaa ulkomaalaisia. Jos ei kaupallisia niin sitten valtiollista toimijaa bulvaanin kautta. Ostaja löytyy.
 
Back
Top