Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Venäläisten seuraava valtausyritys Suomessa

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja miheikki, 18.11.2013.

 1. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,362
  Tykkäykset:
  8,412
  Pisteet:
  1,286
  Aseet ovat hyödyttömiä ruplan rynnäköidessä rajan yli.

   
 2. neme

  neme Kapteeni

  Liittynyt:
  27.09.2013
  Viestejä:
  929
  Tykkäykset:
  479
  Pisteet:
  76
  Tämä osui silmään myöskin. Tämähän on kaikkien tietämä asia ja jopa eduskunnassa perussuomalaiset ottivat asiaa esiin, mutta eduskunta ei tee asialle mitään.

  Professori: Suomi myy mineraalinsa pilkkahintaan

  Helsingin yliopiston metsäekonomian professorin Olli Tahvosen mielestä Suomi on kansainvälisille kaivosyhtiöille liian tuottoisa sijoituskohde. Monet maat ottavat niiden alueilta löytyneistä mineraaleista 10-20-kertaa suuremman korvauksen kuin Suomi.  [​IMG]
  [Kuva: Talentum arkisto]

  Suomi saattaa luopua kansallisvarallisuudesta liian halvalla, kun täällä mietitään vain kaivosten tuomia työpaikkoja. Fraser Institute arvioi Suomen maailman houkuttelevimmaksi kaivosteollisuuden sijoituskohteeksi.

  Tämä kertoo myös siitä, että toiminta myydään liian halvalla. Tahvonen puhui eduskunnassa ympäristövaliokunnan julkisessa kokouksessa, kertoo Teknologiateollisuus ry verkkosivuillaan.
   
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,932
  Tykkäykset:
  23,985
  Pisteet:
  1,286
  neme huomioi aivan oikein. Kansallisomaisuus kaupataan kuin pässinpäät. Ihme hommaa, johon voi löytyä järkevä perustelukin, ei sillä, mutta todennäköisesti ökkelöt asialla. Luin pari vuotta sitten rajattomasti arvostamani Teija Tiilikaisen esittämiä teesejä aiheesta, oli vähällä, etten herkkänä miehenä pillahtanut itkuun.

  Kaivoshomma ei ole tosin ole simppeliä. Talvivaarakin rypee nyt sellaisessa lätäkössä, ettei paremmasta väliä. Toki kyseessä voi olla taseiden putsaus wanhaan hyvään malliin, jossa voitot yksityistetään ja laskut maksaa veronmaksajain karttuisa kopra. Näin minä epäilen tässä nyt käyvän.
   
 5. neme

  neme Kapteeni

  Liittynyt:
  27.09.2013
  Viestejä:
  929
  Tykkäykset:
  479
  Pisteet:
  76
  Pelkään että kyseessä on talvivaarankin kohdalla puhdas ryöstö, kuten Nokia. Perustelen epäilyjäni Nikkelin maailmanmarkkinahinnan kohoamisella, sillä Deuteriumin ja nikkelin fissiosta on Andrea Rossin http://fi.wikipedia.org/wiki/Kylmäfuusio mukaan mahdollista tuottaa lämpöenergiaa, josta voidaan tuottaa sähköenergiaa. Ehkä olen väärässä? Mutta mikäli kyseinen tuotantotapa toimii, kuten nyt näyttäisi olevan, tarkoittaa se sitä, että jokainen auto, talo, panssarivaunu, helikopteri, robotti, jne. omaa oman energianlähteen. Tämä tarkoittaa maailmanlaajuisen energiajakeluverkon ja ydinvoiman alasajoa. Seuratkaapa mitä on käynyt suomalaisissa ydinvoimalahankkeissa. Juuri saksalaiset ja ruotsalaiset ovat vetäytyneet ;) Siemens kehittää ohjauslaitteita E-CATTIIN ja Ruotsi on Euroopassa merkitävässä asemassa kyseisen tekniikan osalta.
   
 6. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  806
  Tykkäykset:
  310
  Pisteet:
  76
  Se jolla on pääomia voi ostaa. Odottaa vaan että milloin mitäkin tulee myyntiin. Tälle isolle trendille ei voi kokonaan stoppia laittaa.
  Mietitäänpäs vielä sitä että miksi Suomesta ei löydy "juuri yhtään" omia pääomia, vaan piinallisen usein toistuu se sama kuvio, jossa joku bisnes käynnistyy ja kasvaa kunnes tulee "laajene tai supista" -valinta, jossa tehdään pyristely laajentumisen suuntaan, vastoinkäymisiä, ja myynti ulkomaille. Paitsi jos saadaan huudettua työeläkeyhtiöt (hmm?) tai valtio apuun.
  Toinen juttu mitä seurailen kiinnostuksella, on se että paljonko kirjoitetaan kassakaappisopimuksista tai epäillään koplauksia. Nythän olisi jollekin pääoma-valtiojohto-vetoiselle remmille juuri passeli aika koplata muutama projekti nippuun ja .... ai niin, sellainenhan on niiiiiin 80-lukua, eihän sellaista VOI tapahtua enää...?
   
 7. crane

  crane Kenraali

  Liittynyt:
  02.05.2011
  Viestejä:
  2,114
  Tykkäykset:
  1,519
  Pisteet:
  636
  Paitsi,että sitä tapahtuu.....ja helvetin paljon!
   
 8. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Jotenkin tuo talvivaara on sijoittajan näkökulmasta hämmentänyt minua. Tai ei se hämmennä: lukuisat suomalaiset sijoittajat valtasi ahneus ja optimistisesti talvivaaran odotettiin rikastavan heidät. Tässä parin vuoden takaa erään arvostamani sijoittajan tekstiä Talvivaarasta (alhaalla 3. kysymys) http://www.seligson.fi/phoebus/blogi/show_item.asp?itemID=205 Sillon kun sijoittamisesta muuten kiinnostumattomat henkilöt rupeavat harkitsemaan jonkun osakkeen ostoa "koska sillä rikastuu" kannattaa varoa.

  Sekin on mielenkiintoista, että suomalaisten on kalliimpaa omistaa suomalaisten firmojen osakkeita kuin ulkomaalaisten. No mikäpä täällä olisi halpaa.
   
 9. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,527
  Tykkäykset:
  33,208
  Pisteet:
  1,286
  Talvivaarassa on nikkeliä ja uraania. Kiinnostaa ulkomaalaisia. Jos ei kaupallisia niin sitten valtiollista toimijaa bulvaanin kautta. Ostaja löytyy.
   

Jaa tämä sivu