Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Verkkarit päälle kesällä

Viestiketju osiossa 'Vaatteet ja varusteet' , aloittaja baikal, 16.05.2013.

 1. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,626
  Tykkäykset:
  23,188
  Pisteet:
  1,286
  Monen monituista kertaa olen helteisessä ja vähemmän helteisessäkin säässä maastossa ähkiessäni pohtinut, pitäisikö armeijoiden armahtaa sotilaitaan ja pukea heidän ylleen verryttelypuvut tai vast. ?

  Viimeksi eilen mulla oli M91- housut, lämpötila oli noin toistakymmentä astetta varjossa, auringossa ties montako astetta. Kyllä tuli ikävä verkkarigarderobia.

  Jos sataa, niin kastuu, niin kastuu sotavaatteissakin. Kumitakki jne. ovat sitä varten. Jos tulee vilupäivä, alle pitkät alusvaatteet.

  Nykyiset materiaalit ovat oikeasti lujia, ja so what, jos yksi puku kesässä meneekin? Tukkuhankinnoin yksikköhinta liikkunee 40 euron kintailla per puku ja materiaalin saa jo siihen valita.

  Sotilasvaatteen vaatimukset tietysti ovat: luja, pitää kestää melkein isältä pojalle, suojaavuus tst-kentän vaatimuksia vastaten, tunnistettavuus ja huollettavuus.

  Kääntöpuolena on sitten se, että mielestäni ne ovat lämpimien säiden aikaan saatanan kuumia ja tunkkaisia. Verkkaripuku jo yksistään tuottaa lisää jaksamista ja kehon lämmönhallintaa.

  Päähineosastolla lämpimillä säillä pitäisi sallia huivi tai ohut suikka.

  Nämä "pikkuasiat" kumuloituvat erityisesti, kun ollaan liikuntahommissa.
   
 2. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  841
  Pisteet:
  636
  Lämpökuorman kannalta olisi hyvä olla hengittävää, juu.

  Pikkunaarmut ymv puolestaan vähenevät tukusammalla kankaalla. Kenttäoloissa tällä merkitystä, illaksi kotiin -hengessä ei niinkään.

  Suikan sijaan sorsalippis, voipi olla kuupasta ohutkin. Lippa suojaa sateella okulaarit sun muut optiikat, yllättävän paljon hyötyä. Häikäisyn väheneminen myös hyvästä.

  Hommista riippuen voi vähentää (käskeä vähentämään) varustusta reippaastikin. En välttämättä lähtisi kevytlinjalle varsinaisessa suojavaatteessa / taistelijan asussa.
   
 3. Mainos 4. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Onhan noita ohuita täyspuuvillaisia ripstop-kankaisia maastopukuja mutta ne on jaossa vain ra(u)hanturvaajille. Jenkkiarmeija törmäsi samaan ongelmaa kun aikaisempien sekapukujen ja monien eri kangaslaatujen kautta siirryttiin yhteen sekoitukseen ACU-puvussa. Suomen armeijassa ei oikein tahdota sallia edes hihojen käärimistä. Itse ulkomailla ollessani hihat sai kääriä, kun kaikki olivat käärineet mutta esim. t-paita ilman takkia lämpötilan ollessa 40 astetta varjossa oli suuri synti. Jotenkin se järki tuntuu unohtuvan aina kun armeija mainitaan.
   
 5. setämies

  setämies Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,612
  Tykkäykset:
  1,956
  Pisteet:
  636
  Taistelupaidan hankinta kuulostaa veli baikalin seuraavalta hommalta. Ei niin sotilaallinen, mutta käyttötarkoitukseensa nähden loistava laite.
   
 6. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Taistelupaitahan on suomalaisillakin käytössä ainakin A-maassa, se on kai sotavarusteeksi hyväksytty Tru-Specin paita. Omaa malliakin huhuiltiin muttei tainnut olla varaa eikä se nyt niin tärkeää ole että hihoissa olisi sama maastokuvio kuin housuissa. Kiistattomasti viileämpi silloin kun on kuuma ja liivit päällä. Pitää vain miettiä että onko kotimaan puolustukseen osoittaa edes liivejä juurikaan ja sitäpaitsi kuumin kesäkin on niin lyhyt näillä asteilla että varmaan siinä kriisitilanteessa ei ole niin väliä onko alla tai siis päällä vaikka t-paita.
   
 7. Teme

  Teme Luutnantti

  Liittynyt:
  28.12.2010
  Viestejä:
  320
  Tykkäykset:
  294
  Pisteet:
  36
  m62 puuvillahousut olleet päällä 40 asteessa. Yhtä mukavat kuin kollageenihousut. Ei mitään vikaa. Ja ilmastointi toimii!

  "Taktiset"paksummat 65/35 sekoitekangas housut hiostavat lähinnä istuessa. Ohuemmat vähemmän. M91stä ei käyttökokemusta.

  Venäläinen m05 kopiokuvio puku on todella ohutta puuvillakangasta. Siitä näkee melkein läpi eli hengittää erinomaisen hyvin.
   

Jaa tämä sivu