Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Verkkopuolustus

Viestiketju osiossa 'Verkko, informaatio, internet ja elektroninen' , aloittaja jokiranta, 03.03.2012.

 1. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/maanpuolustuksessa+korostuu+nyt+verkko/a786070?s=r&wtm=tietoviikko/-03032012&

  Tässä on yksi asia, jonka ohitse sisäsiainministeriön poliisiosasto ja suojelupoliisi on nukkunut ohitse.

  Suomessa käy niin, että rauhanajan tietoturvallisuus siirtyy tai jo on siirtynyt puolustusvoimille siksi, ettei poliisilla ole rahaa, osaamista tai edes kiinnostusta aiheeseen.
   
 2. KorpiSISSI

  KorpiSISSI Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,873
  Tykkäykset:
  1,105
  Pisteet:
  316
  Verkko kaatuu, kaatuuko yhteiskunta?

  YLE: Verkkojen mukana kaatuu koko yhteiskunta
  julkaistu tänään 24.3. klo 11:46

  Tietoverkot ja -järjestelmät ovat yhä useammin talousrikollisten ja terroristien tulilinjalla. Suomi varautuu tietoverkkojen uhkakuviin laatimalla kyberturvallisuuden strategian. Muutaman vuoden kuluttua verkkojen turvallisuuden on tarkoitus olla kansainvälistä huippua.

  Kiinan valtio on palkkaamassa itselleen 200 000 tietoverkkojen ja tietoliikenteen asiantuntijaa. Heitä kutsutaan ”kybersotilaiksi”.

  Heidän tehtävänään on suojata Kiinan omat, nopeasti kehittyvät tietoverkot. Samalla he kehittävät menetelmiä, joilla muiden maiden tietoverkkoihin murtaudutaan, niiden toimintaa häiritään ja tarvittaessa kokonaan lamautetaan. Sanalla sanoen: Kiina valmistautuu verkkosodankäyntiin.

  Kiina ei suinkaan ole asialla yksin. Jokainen kynnelle kykenevä maa pyrkii kehittämään omia verkkokykyjään, sillä tietoverkkoihin kohdistuva kyberuhka on lyhyessä ajassa noussut keskeiseksi tekijäksi yhteiskuntien kokonaisturvallisuuden ja kansantalouksien kannalta.

  Yhä enemmän hyökkäyksiä


  Parin viime vuoden aikana suuri joukko keskeisiä kansainvälisiä toimijoita ja valtioita on joutunut kybervaikuttamisen kohteeksi. Sen avulla on haitattu liiketoimintaa, varastettu salaisuuksia ja estetty pääsy tietoverkkoihin. Talousrikolliset, huumekauppiaat ja terroristit hyödyntävät tietoverkkoja ja tietojärjestelmiä yhä enemmän.

  Verkottumisen myötä yhteiskuntien sisäinen keskinäisriippuvuus on lisääntynyt nopeasti. Yhden toimintasektorin, esimerkiksi sähkönsiirron tai tietoliikennepalvelujen vakavat häiriöt heijastuvat nopeasti muualle, esimerkiksi maksuliikenteeseen tai kuljetuksiin.

  Valtion johto ja hallinto, myös kunnat ja sairaanhoitopiirit, tarvitsevat kyberturvallisuutta. Laajat käyttökatkokset kansallisissa rekistereissä tai sairaanhoitopiirien tietojärjestelmissä aiheuttaisivat vakavia häiriöitä viranomaistehtävien toimeenpanossa ja potilasturvallisuudessa.

  Kansalaiset ovat päivittäisissä toimissa yhä enemmän riippuvaisia turvallisesta ja toimintavarmasta tietoverkosta ja sen avulla käytettävistä sähköisistä palveluista.
  Pakko varautua

  Kaikki tämä vaatii suojautumista ja varautumista. Sitä varten Suomeen laaditaan kyberstrategiaa. Sitä ei voida laatia yksin julkista hallintoa varten, koska noin 80 prosenttia yhteiskunnan elintärkeistä toiminnoista on yksityisessä omistuksessa. Siksi yritysten mukanaolo kansallisen kyberturvallisuusstrategian laadinnassa ja sen toteuttamisessa on keskeisen tärkeää.

  Suomessa on lähdetty siitä, että vuoteen 2016 mennessä maan tietoverkkojen suojaus on koko maailmassa huippuluokkaa, ehkä maailman paras.


  Tähän on olemassa hyvät edellytykset. Suomessa on aina viime sodista lähtien toteutettu huoltovarmuus- ja varautumisajattelua, jonka puitteissa yhteiskunta varautuu laajasti kaikkiin mahdollisiin poikkeustilanteisiin. Viranomaisten keskinäinen yhteistyö, erityisesti turvasektorilla, on vakiintunutta. Suomi on kooltaan riittävän pieni, jotta asiat voidaan hoitaa kansallisella tasolla kattavasti ja kohtuullisessa ajassa.

  Lisäksi Suomi on korkean teknologian ja teknologiamyönteinen maa, josta löytyy osaamista tietoturvallisuuden teknisiin ratkaisuihin sekä kotimaan tarpeisiin että vientiin.

  Kyberstrategiaa valmistelee julkishallintoa ja elinkeinoelämää laajasti edustava 17 hengen työryhmä, jota johtaa Sitran yliasiamies Mikko Kosonen. Ryhmä tuottaa esityksensä Suomen kyberturvallisuusstrategiaksi kuluvan vuoden loppuun mennessä.

  Yle Uutiset / Jarmo Mäkelä
   
 3. Mainos 4. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  836
  Pisteet:
  636
  Toisinaan tuolla 80% puolella touhutessa tulee aika vekkuli olo - mitäs jos vetäisi ihan koemielessä sen piuhan irti ja katsoisi oliko niitä jatkuvuussuunnitelmia ja osataanko niiden mukaan toimia... Parilla hyvin tuntemallani toimialalla vastaus on kyllä, koska monestakin syystä suunnittelu ja osaaminen on korkeaa tasoa. Muutamalla muulla ei ihan niinkään.

  Henkilökohtaisena mielipiteenäni kybersodankäynnistä lausun vielä, että minusta meidän yhteiskunnassamme pitäisi olla kyky väistää laajasti verkottuneisiin prosesseihin kohdistuvia hyökkäyksiä siirtymällä muuhun kuin verkon varaan rakennettuun toimintaan, ja infrastruktuurin tulisi olla verkottamatonta tai erillisverkotettua. Molempien kohdalla excel sanoo ei, häviän siis keskustelun. Voi voi.
   
 5. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  784
  Tykkäykset:
  269
  Pisteet:
  76
  Eipä tässä tarvita pähkäilyn avuksi edes Exceliä, kun resepti on YLEn uutisissa:
  Tässä on Suomen pahin uhkakuva: Viiden minuutin sota :a-huh:
   
 6. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  https://www.google.com/search?q=Candolin+verkosto&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:official&client=firefox-beta#hl=fi&client=firefox-beta&rls=org.mozilla:fi%3Aofficial&sclient=psy-ab&q=Catjarina+Candolin&oq=Catjarina+Candolin&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=serp.3...3223l11021l1l11567l21l16l0l0l0l8l1803l10011l2-1j5-2j3j2j2l12l0.frgbld.&psj=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=1453a3cfc155fe78&biw=1366&bih=634

  Asiaan kohdennetaan jonkin verran varoja. Kannattaisi olla erossa Internetistä, missä kuka tahansa voi tulla vastaan.
   
 7. Einomies1

  Einomies1 Kenraali

  Liittynyt:
  26.07.2010
  Viestejä:
  2,096
  Tykkäykset:
  1,010
  Pisteet:
  636
  Niinkuin nyt?
   
 8. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Juuri niin. Intraneteissä.
   

Jaa tämä sivu