Vihreät kiittelee puolustusvoimien leikkauksia

Umkhonto

Ylipäällikkö
Ei sillä että olisin koskaan vihreitä äänestänyt mutta tällaiset kommentit vahvistavat etten äänestä jatkossakaan :a-smiley:

Vihreät kiittelee puolustusvoimien leikkauksia
8.2.2012 17:42
STT

Puolustusvoimien remontti- ja säästösuunnitelmat saavat kiitosta vihreiltä. Kansanedustaja Anni Sinnemäen mielestä sodanajan vahvuuteen ehdotettu leikkaus on järkevä päätös, koska pienemmät joukot voidaan paremmin varustaa asiallisesti.

Sinnemäki kirjoittaa blogissaan myös, että säästöt materiaalihankinnoissa on helpompi toteuttaa, kun varustettavaa joukkoa pienennetään.

Sinnemäen arvion mukaan kuuden joukko-osaston lakkauttaminen ei vaikuta alueelliseen puolustukseen. Hän kirjoittaa, että on korkea aika uudistaa Puolustusvoimia".

http://www.hs.fi/kotimaa/Vihre%C3%A4t+kiittelee+puolustusvoimien+leikkauksia/a1305555285623
 
Anni S. tuo hyvän mielen ennen nukkumaanmenoa. Uudistukset ovat lähtökohtaisesti jees, valtion menot on saatava kuriin, se on jees, mutta mistä hitosta siihen voi ammentaa jonkin ideologisen - jees-pointin???
 
Tyhmä kyselee..

Eikös ne ole tuota puhunut ja "massavanhentanut" jo pitkään? Mikäs tästä nyt niin erinomaisen hienon/huonon lausunnon tekee? Ei sillä, että pitäisi sitä mitenkään fiksuna, ohitan sen vain olankohautuksella.
 
Vihreille toi on justiin ideologisesti jees, koska heidän mielestään koko armeija pitäisi lakkauttaa ja siirtyä vain humaaneihin keskusteluosastoihin, jotka käyvät jakamassa mahdolliselle aggressioita esittävälle osapuolelle kukkia, halauksia ja lempeä.
 
noska kirjoitti:
Vihreille toi on justiin ideologisesti jees, koska heidän mielestään koko armeija pitäisi lakkauttaa ja siirtyä vain humaaneihin keskusteluosastoihin, jotka käyvät jakamassa mahdolliselle aggressioita esittävälle osapuolelle kukkia, halauksia ja lempeä.

Ei se nyt ihan noin mene.

Vihreiden nykyinen kanta
http://www.vihreat.fi/node/5392

Joka ei kyllä minua vakuuta. Uhka-analyysi on hieman kuin Ruotsissa kun otettiin "strategisk time out". P-voimia ei vaan laajenneta jos uhkakuva nopeasti muuttuu. Kun se ennustaminen on hieman vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen.

Tuo proffan laskelmaan viittaminen (kaivoin esiin hänen laskentametodinsa) ei oikein vakuuta, eli varusmiesten määrän (ottaen huomioon työttömyysasteen) suora vertaaminen BKT:n määrän ja laskeminen kustannukset siitä, kuin etä jos lopetetaan, niin heti nyt koulutettava joukko on duunissa ja kohottaa BKT:tä vastaavan määrän. Logiikka on hieman sama kuin Reaganin trickle down voodoo economicsissa. eli että kun saadaan nuo pelastettua yhtäkkiä BKT:tä ja verotuloja onkin sitten niin paljon enemmän että kandee palkata palkkaarmeija.

Sama proffa on kirjoittanut myös poliittisemman pamfletin erään toisen kundin kanssa englanniksi, jossa oli sitten poliittista perustelua samalle jutulle.

Perustelut että nykyään ollaan jo valikoivassa on aina määrittelykysymys. Vihreät ottavat mukaan naiset tasa-arvokysymyksenä. Tänään taisin kuulla jossain infotilaisuuden nettilähetyksessä että edelleen koulutetaan kaikki asekelpoiset miehet.

Mutta Noska, ei tuo väitteesi oikein muuta ole kuin muunnetuatotuuta tai propagandaa. Lienevät tosin samaa asiaa.
 
Uusi Suomi kirjoitti:
”Parempi säästää armeijasta kuin terveyspalveluista”

Puolustusvoimien kovat säästöt ovat välttämättömiä, vastaavat hallituspuolueet vihreät ja vasemmistoliitto arvostelijoille. Tänään julkistettua leikkauslistaa ovat kritisoineet rajusti muun muassa puolustusvoimien henkilökunta ja oppositiopoliitikot.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie kommentoi leikkauksia Puheenvuoro-blogissaan. Hän korostaa, että säästöt ovat tällä hetkellä välttämättömiä niin puolustusvoimissa kuin muussakin yhteiskunnassa.

–Rauhallisena, mutta taloudellisesti vaikeana aikana on parempi säästää sotilasmenoista kuin sosiaali- ja terveyspalveluista tai sosiaaliturvasta. Armeijan säästöt mahdollistavat osaltaan myös perusturvan parantamisen, Lapintie kirjoittaa.

Lapintien mukaan vasemmisto "olisi säästänyt asehankinnoista enemmänkin". Myös asepalveluksen lyhentäminen nelikuukautiseksi olisi Lapintien mieleen. Nyt asepalvelusta lyhennettiin 15 vuorokauden verran.

–Suomi on Kreikan ja Kyproksen ohella Länsi-Euroopan viimeisiä maita, joissa on voimassa laaja yleinen asevelvollisuus. Vuonna 2010 Risto Siilasmaan vetämä asevelvollisuustyöryhmä nosti esille mallin, jossa noin puolet varusmiehistä suorittaisi lyhyemmän, neljän kuukauden koulutuksen. Säästöä laskettiin tulevan 57 miljoonaa euroa vuodessa, Lapintie kertoo.

Vihreiden mielestä nyt on korkea aika uudistaa Suomen puolustusvoimia. Puolueen entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Anni Sinnemäki muistuttaa Lapintien tavoin, että säästöjä tehdään muiltakin aloilta, esimerkiksi yritystuista.

–Puolustusvoimat eivät ole tiukan taloudenpidon kanssa yksin, Sinnemäki lohduttaa.
Vihreiden mielestä hallituksen budjettipäätökset eivät kuitenkaan ole uudistusten varsinainen syy, vaan uudistusten tarve on ollut tiedossa vuosia. Puolustusvoimien sodanajan vahvuuden laskeminen 350 000 tuhannesta 230 000 tuhanteen on järkevä päätös puolustuskyvyn kannalta, vihreät katsoo.

–Tarvitsemme sellaiset joukot, jotka voidaan varustaa asiallisesti. Se onnistuu paremmin pienemmälle joukolle, Sinnemäki kirjoittaa.

Vihreiden mukaan joukko-osastojen lakkauttaminen ei vaikuta alueelliseen puolustuskykyyn. Esimerkiksi Pohjois-Karjalan prikaati, josta luovutaan, ei ole sodan ajan tukikohta vaan koulutusyksikkö, Vihreät muistuttaa.

–Suuri vaikutus lakkautettavilla joukko-osastoilla sen sijaa on niille paikkakunnille, joissa lakkautukset tapahtuvat. Vihreät kannattavat kaikkia niitä toimenpiteitä, joilla voidaan auttaa niitä paikkakuntia joissa puolustusvoimien työpaikkoja vähennetään, Sinnemäki kertoo.

Vihreät kannattaa valikoivaan asevelvollisuuteen siirtymistä.

–Tätä vihreiden ehdotusta ei nyt sellaisenaan toteudu tässä uudistuksessa, mutta askel vihreiden esittämään suuntaan on otettu, Sinnemäki tulkitsee.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/120018-%E2%80%9Dparempi-saastaa-armeijasta-kuin-terveyspalveluista%E2%80%9D

Sinnemäeltä haluaisin vastauksen kysymyksiin:

1. Miten tarkoittaa "asiallinen varustaminen"?
2. Millä kriteereillä valikoitaisiin tuon Vihreiden haluaman valikoivan asevelvollisuuden asevelvolliset? Koskisiko tuo valikointi tasa-arvon nimissä myös naisia? Miksi ei?
3. Miten Suomessa lisätään työpaikkoja tai vähennetään työttämyyttä, jos työnantajille annetaan taloudellisessa mielessä kunnolla sikaa ja tehdään kotimaisen työntekijän palkkaaminen kannattamattomaksi?
4. Mitä vikaa on yleisessä asevelvollisuudessa?

Lapintieltä taas kysyisin:

1. Tulisiko tuo tynkä-armeija aseistaa "itseladattavilla kertatulikonepistooleilla", koska niiden patruunat ovat halvempia kuin rynnäkkökiväärin patruunat? Pitkällä ajanjaksolla säästö olisi huomattava. :uzi:
2. Sama kysymys kuin suurisuu-Sinnemäelle esitetty kysymys 3.
3. Miksi sosiaaliturvasta ei voi leikata? Siksikö, että Vasemmistoliiton kannattajissa on ilmeisen paljon yhteiskunnan varoilla eläviä loisia ja Vasemmistoliitto on näiden edunvalvontaorganisaatio?
4. Sama kysymys kuin Sinnemäen neljäs.


malli_cajander.jpg


Paikallisjoukkojen sotilaspoliisikomppania ja huollon osia ”siellä jossain” talvella 2016.
 
adam7 kirjoitti:
noska kirjoitti:
Vihreille toi on justiin ideologisesti jees, koska heidän mielestään koko armeija pitäisi lakkauttaa ja siirtyä vain humaaneihin keskusteluosastoihin, jotka käyvät jakamassa mahdolliselle aggressioita esittävälle osapuolelle kukkia, halauksia ja lempeä.

Ei se nyt ihan noin mene.

Vihreiden nykyinen kanta
http://www.vihreat.fi/node/5392
Mutta Noska, ei tuo väitteesi oikein muuta ole kuin muunnetuatotuuta tai propagandaa. Lienevät tosin samaa asiaa.
Pnhan tuo Noskan kommentti melko kärjistetty, mutta tuosta sinun viittauksestasi vihreiden nykyiseen kantaan voi todeta, että sinä et ilmeisesti ole koskaan oppinut, että asioihin kannattaa pyrkiä askelittain. Erityisesti politiikassa harvoin lopullista päämäärää kannattaa julistaa heti, ettei leimaudu liian vahvasti ääriliikkeeksi. On järkevää edetä etappi kerrallaan okkhti päämäärää eikä kerta muutoksella, ettei muutosvastarinta nouse liian suureksi. Vihreät ovat oppineet tämän kantapään kautta liikkeen alkuajoista nykyiseksi puolueeksi kasvaessaan. Tuon Noskan väitteen ovat ideana tuoneet esiin jollain tasolla useat vihreän liikkeen alkuaikojen johtohahmot ja nykyisetkin johtohahmot nuorempana. Se, että he esiintyvät nykyään vähemmän radikaalina, ei takaa sitä, että he olisivat ajatuksiaan muuttaneet.
 
pstsika kirjoitti:
Sinnemäeltä haluaisin vastauksen kysymyksiin:

Lapintieltä taas kysyisin:
Kannattaisikohan sitten kysyä sitä heiltä itseltään? Minulla ainakin on sellainen kutina, että kumpikaan heistä ei lue tätä foorumia ja täällä kukaan ei kykene heidän puolestaan vastaamaan.
 
Voishan niille linkin laittaa, kattoa vastaisivatko.. Mutta en minä sellaisia.

Eiköhän pstsika tarkoittanut, että kysyisi, mikäli tilaisuus avautuisi. Eiköhän molemmille joku sähköposti / vastaava löydy, jos oikeasti haluaa kysyä niin siitä vaan.
 
Anni tässä hei! Kiitoksia tuestasi!

Annika tässä hei. Kiitoksia tuestasi.

-siinä automaattinen s-postivastaus ko. kansanedustajilta.
 
Anni:

Yhteystiedot:
Avustaja: Emma Kari 09 432 3166 [email protected]


Annika:

Puhelimella: 050 511 3156, 09-432 3156
Postitse: Annika Lapintie, 00102 Eduskunta
Sähköpostilla: [email protected]

Voit ottaa yhteyttä myös eduskunta-avustajaani Jan Koskimieheen:
Puhelimella: 09-432 4156
Sähköpostilla: [email protected]
 
Niin oman käsitykseni mukaan kummatkin ovat ihan tavoitettavissa. Voin toki kysäistä, jos törmään taas Lapintien tyttäreen, että mites hänen äidilleen saa kysymyksiä esitettyä. Ei kylläkään tykkää yhtään, että hänet soteketaan politiikkaan, kun ikänsä kotona kuunnellut kahden eri puolueen aktiivipoliitikon touhuja, mutta saanpahan syyn jututtaa sievää neitiä.
 
Voisihan tuota ehkä soittaakin, mutta todennäköisesti saisin vastausten sijaan vastakysymyksiä ja puna-agitaatiota tai luurin korvaan. Parhaimmassakin tapauksessa kys. henkilö lupaisi palaavansa asiaan myöhemmin ja jos yhteydenottoa koskaan tulisi niin asialla olisi eduskunnan turvallisuusyksikkö tai poliisi.
 
Koijärvi-liike

Olisiko tuo Koijärvi-liike massavanhentunut jo tällä vuosituhannella? Koijärvi-liike; vanha veteraani horisee

Onko muita Hurtigeja helposti löydettävissä?

Saksan ympäristöliikkeen taistelulaulu oli Td1R70yOVj8[/media] wollen wir trinken sieben Tage lang Saksan vihreät voittivat, kun Saksan liittotasavalta päätti luopua ydinvoimasta ja mm. heittäytyä venäläisen maakaasun varaan. Näin ennakkoluulotonta ratkaisua Suomessa ei koskaan uskallettu tehdä, vaan päätettiin ydinvoimaistaa lisää.

Suomessa ei pidetty venäläistä maakaasua realistisena perusvoimaratkaisuna, koska hinta kulkisi kallistuvan öljyn mukaan. Maakaasu hinnoitellaan öljynhintojen mukaan lukuunottamatta Venäjän lähiulkomaita, joista osa saa merkittävää taloudellista tukea siltä hinnaltaan alennetun maakaasun muodossa.

Osaltaan tämän politiikan todistamisen vuoksi Ukrainan entinen pääministeri Julija Tymoshenko on saanut seitsemän vuoden vankeustuomion ostamalla liian kalliilla maakaasua.
 
Last edited by a moderator:
Back
Top