Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Viro ostaa vanhoja Paseja Hollannista

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja Haisuli, 07.10.2010.

 1. Haisuli

  Haisuli Kersantti

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  131
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  16
  julkaistu tänään klo 13:41
  Viron puolustusvoimat ostaa runsaat 80 suomalaisvalmisteista panssaroitua miehistönkuljetusvaunua käytettyinä Hollannista. Sisu XA-188 vaunut otetaan ensiksi käyttöön Afganistanissa, missä virolaiset joukot käyvät sotaa talibaneja vastaan Helmandin maakunnassa.

  Virolla on ennestään noin 60 vanhemman mallin Pasia, joita myös käytetään Afganistanissa. XA-188 on Pasin uudempi ja paremmin panssaroitu versio. Hollannista ostettavat Pasit toimitetaan Virolle ensi vuodesta alkaen neljän vuoden aikana.

  Viro olisi halunnut ostaa käytettyjen sijasta uusia vaunuja Suomesta. Uutistoimisto BNS:n mukaan hanke kuitenkin kaatui korkeaan hintaan ja siihen, että Suomi olisi ollut valmis vain vuokraamaan Paseja eikä olisi suostunut niiden käyttöön Afganistanissa.

  BNS
   
 2. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,420
  Tykkäykset:
  6,562
  Pisteet:
  1,286
  Oletan tuon tarkoittavan sitä, että meillä ei ollut "joutavia" Paseja jäljellä, joten Virolaisten olisi ollut hankittava täysin uusia (sikäli kun niitä enää valmistetaan?) tai sitten meidän olisi pitänyt hankkia jotakin korvaamaan myydyt Pasit. Vuokraaminen olisi kai ollut mahdollista kun ajokilometrejähän siinä vain kertyy (niitä luulisi riittävän), mutta Afghanistaniin niitä ei tietenkään päästettäisi, kun takuita niiden takaisin saamiseksi ei ole.
   
 3. Mainos 4. Anti-Panzer

  Anti-Panzer Kersantti

  Liittynyt:
  27.04.2010
  Viestejä:
  107
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ei valmisteta Pasia enää. AMV on korvannut koko tuotelinjan, olikos se nyt 2004 alkaen.
   

Jaa tämä sivu