Vishnu Somin lentoraportteja

fulcrum

Greatest Leader
Vishnu Som on intialainen puolustusasioihin erikoistunut toimittaja joka on vuosien varrella päässyt monen hävittäjäkoneen kyytiin. Kargilin sodan aikana hän lensi kolme lentoa Mirage 2000:n takaohjaamossa kun ilmavoimat halusi julkistaa kansalaisille osuuttaan sodan voittamisessa. MMRCA-kisa oli hänelle lottovoitto koska eri valmistajat mielellään lennättivät toimittajaa koneillaan. Miragen jälkeen hän on päässyt lentämään ainakin Sea Harrierilla (tukialukselta), MiG-29:llä, MiG-35:llä, Super Hornetilla, Rafalella, F-16:lla ja Gripenillä. F-16:lla hän pääsi lentämään kolmea eri versiota (block 30, block 50 ja block 60) ja Gripenillä sekä D:tä että Gripen Demoa. Viimeisin valloitus on LCA Tejas.

Vaikkei Som ole itse lentäjä niin näin laaja kokemuspiiri on kuitenkin melko ainutlaatuinen siviilille, hän on päässyt vertailemaan ohjaamoja ja sensoreita ja lentoihin on usein kuulunut mm. tutkajärjestelmän demonstraatioita.

gal1.jpg


Netistä löytyy paljon Somin raportteja eri muodossa, NDTV:lle hän teki lennoistaan aikanaan Jet Set-sarjan mutten näitä jaksoja mistään tähän hätään löytänyt. Joitain linkkejä:

Yleiskatsaus, sivutaan mm. lentoja F-16:n eri versioilla ja MiG-35:llä).

Rafale

Gripen NG

F-16 block 50, epämuodollinen kirjoitus foorumille

MiG-35, sama ketju

Super Hornet, foorumiraportti

Tejas, videoraportti

Enemmänkin näitä voi löytyä netistä, postailen lisää linkkejä jos tulee vastaan.
 
Vaikuttavia saavutuksia siviilille! Ison maan etuja, nähtävästi. Kannattaa lennättää vähän sitä sun tätä vaikuttajaa sekä politiikka- että mediarintamalla.

P.S. Missä voin ilmoittautua ilmailutoimittajaksi?
 
Back
Top