Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

WinCapita huijasi kenraali Hägglundia

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja JOKO, 23.08.2010.

 1. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  "IS: WinCapita huijasi kenraali Hägglundia: ”Mä hullu menin”

  Puolustusvoimien ex-komentaja kenraali Gustav Hägglundilta meni WinCapita-huijauksessa 10 000 euroa. Hägglund paljastaa asian Ilta-Sanomien printtilehdessä.

  Hägglund haksahti WinCapitaan sikajahtiporukkansa kautta. Siellä muutama kaveri oli kertonut tehneensä rahaa WinCapitalla.

  Hägglund oli kysynyt neuvoa Nordeasta, joka oli varoittanut sijoitusta epäilyttäväksi.

  – Mä hullu menin - - kyllä mä taisin kymppitonnnin hävitä, Hägglund sanoo IS:lle.

  Hägglundin WinCapita-yhteys tuli julki sunnuntain Helsingin Sanomissa, jossa hän kertoi sikaporukkansa jäsenten joutuneen huijauksen uhreiksi.
  "

  http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/99800-is-wincapita-huijasi-kenraali-hagglundia-%E2%80%9Dma-hullu-menin%E2%80%9D?cmp=suosituimmat


  Jotenkin en yhtään ihmettele. Tekee tosin surulliseksi, kun miettii järjen vähäisyyttä, jolla maata ja puolustusvoimia tunnutaan johdettavan. Miten helvetillä on voinut päästä kenraaliksi asti, jos näin alkeellinen kusetus menee läpi? Ymmärtäisin joltain kehitysmaan kenraalilta. Mutta Suomessa! Haloo! WinCapitan kaltaisen ponzi-huijauksen nieleminen, kertoo loogisen päättelykyvyn heikkoudesta. Tällaisia tyyppejä ei saisi olla yhtään edes majurin vakanssilla.
   
 2. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  597
  Pisteet:
  316
  Tämä on meillä jo "iltavapaissa" viestiketjussa "päivän vitsi".
   
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,904
  Tykkäykset:
  23,897
  Pisteet:
  1,286
  Äläs nyt...kerrankos sitä sakkaa väärällä kortilla? Ja onhan tuo nyt onni, ettei aivan avointa piikkiä kenraalille annettu komentaja-aikoihin.

  Mulle on elämässäni jo tehty kolme kertaa vastustamaton tarjous, johon suostumalla olisi kurjuus ja köyhyys irronnut nurkista kertalaakilla. Kerran ei olis tarvinnut kuin vuosi tehdä ilmaista työtä ja palkkio olisi ollut suuri, kerran ei olisi tarvinnut kuin ottaa velkaa silmät ja korvat täyteen ja edelleen palkkio olisi ollut taivaallinen. Kysyin itseltäni: miksi tarjota jollekin tuollaista TILAISUUTTA RAHANTEKEMISEEN? Jos minä keksisin sammon niin vaikenisin visusti ja tekisin iha ite vaan.

  Huijaaminen alkaa nykyään jo koulunpenkillä. Vippaa satku puhelimella eikä tarvi maksaa kuin kaksi takaisin...ja laillista on. Ennen sitä sanottiin koronkiskonnaksi. Nyt se on liberaalia bisnestä. Osta 35 tuhannen uusi auto tänään....myy se huomenna 20:llä tuhannella...ja tottakai saat sen velaksi. Ottakaa silmät ja korvat täyteen velkaa 1.5 prosentin korolla ja 30 vuoden maksuajalla....kuka helvetissä tietää paljonko korko voi vielä ollakaan? Nooo, otin korkovakuuden lainaani, joo, sepäs se auttaa, kun korkojen noustessa vakuudet eivät riitäkään, otat uuden lainan UUSILLA EHDOILLA, joista puuttuu korkovakuutus. Voi jessu, että meitä sahataan silmään.
   
 5. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Lehtijutussa Hägglund myönsi arvanneensa kyseessä olevan laiton ponzirakennelma. Hägglund kertoo luulleensa ehtivänsä rahastamaan osuutensa ennen romahdusta, puhtaana käteen tietty.

  On siinä meillä kenraali. Osallistuu tieten laittomaan pyramidiin ja ajattelee k***van tyhmempiä linssiin. Myöskään veroja hra kenraali ei katsonut aiheelliseksi maksaa sijoituksensa tuplaamisesta.

  Luulisi, että tuon tasoisella miehellä olisi jo hieman selkärankaa, mutta ilmeisen turha luulo. Halvalla menee periaatteet, kun kymppitonnilla myy suoraselkäisyytensä, jos sellaista ylipäätään koskaan on ollut olemassakaan.
   
 6. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,567
  Tykkäykset:
  4,546
  Pisteet:
  1,286
  Jos ja epäilemättä kun tuo pitää paikkansa, niin ei voi muuta kuin ihmetellä!!
  Ensinnä sitä, että miten ylipäätään kukaan voi olla niin pöljä, että menee pyramidihuijaukseen mukaan, mutta ennenkaikkea sitä miten kaveri on tuuminut asian hoitavansa..ja kehtaa vielä myöntää tienneensä kyseessä olevan laiton pyramidi mutta ajatelleensa käärivänsä siitä hyödyt pois..
  no, ehkä sen jotenkin voi ymmärtää ,että joku haksahtaa pyramidihuijaukseen..kovin monihan niihin on vuosien mittaan haksahtanut, mutta tuo muu tuohon liittyvä, sitä on vaikeampi hyväksyä!
  No, eipä arvostus ainakaan aikaisemmasta noussut..
   
 7. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  68
  Pisteet:
  636
  No mutta, onhan Hägglund maailman parhaiten tanssiva kenraali. Näkyy tanssineen jonkun muun pillin mukaan...
   
 8. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  597
  Pisteet:
  316
  Profiloidaan sitten tämäkin homma. Eli varmaan niillä on jossain poikien metsästysretkellä pienissä konjakeissa tullut tämäkin homma puheeksi. Joukossa on tyhmyys tiivistynyt sen verran että eettiset ja juridiset näkökohdat ovat päässeet unohtumaan. Lopulta on poikien kanssa kilpailtu lähinnä sillä kuka uskaltaa pyramidihuijaukseen osallistua ja kuka voittaa eniten. Taloudellisia kykyjä herra evp. kenraalilla nyt ei ole ollut ikinä ja muutenkin se on sovinistinen egoisti. Nyt se sitten tuli julkisuuteen itse kun tiesi jutun vuotavan lehdistölle kuitenkin. Enpä olisi niin yllättynyt jos joku tunnettu poliitikko olisi vastaavissa olosuhteissa myös tuohon pyramidihuijaukseen osallistut. Onko jollain jotain lisättävää?
   
 9. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Lisätäänkö vaikka ministeri Olavi J. Mattila, joka sekosi nigerialaiskirjeisiin ja menetti satoja tuhansia euroja.

  On siinäkin miehellä cv:ssä mittaa ja meriittejä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Olavi_J._Mattila

  Yhdeksän (9) eri ministerinsalkun lisäksi Mattila on toiminut mm. Valmetin pääjohtajana ja Enso-Gutzeitin hallituksen pj:nä. Tuolla taustalla varustettu mies menee ja lähettää satoja tuhansia jonnekin Nigeriaan! Ei voi kuin ihmetellä, kuinka vähäisellä järjellä tätä maata johdetaan!

  Edit: Ei kai tarvitse erikseen mainita Vanhasen lautakasoja ja Jäätteenmäen fakseja.
   
 10. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Ymmärrän kyllä politiikkaan päätyvän runsaasti moraaliltaan ja älyltään surkeata porukkaa. Demokratiahan ei ole tämän suhteen este, vaan pikemminkin kannuste.

  Puolustusvoimien osalta tämä on ikävä yllätys. Komentajaksi on päässyt heppu, joka on joko tolkuton urpo tai luonteeltaan roisto. Pahimmillaan kumpaakin. Miten tuommoinen tyyppi voi tehdä harkittuja ratkaisuja asevoimien painopisteiden osalta, kun omat rahat tai nahka ei ole kyseessä? Eihän tuo torvi osaa hoitaa edes omia raha-asioitaan! Tulee ihan mieleen Mona Sahlin Ruotsista. Täysin kyvytön ihminen, mutta aina vaan pompsahtaa pintaan.
   
 11. Creidiki

  Creidiki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  2,101
  Tykkäykset:
  1,557
  Pisteet:
  636
  Kyllä kenraalit on ihmisiä kaikkine ihmisten vikoineen, vaikka propaganda joskus muuta väittääkin. Kaikilla ihmisillä (myös kenraaleilla) on vahva ja vankkumaton usko siihen että he ovat erikoistapauksia. Ihmiset osallistuvat tieten tahtoen ponzi-huijauksiin, osakekupliin, ylinopeuksiin uskoen olevansa juuri se joka selviää voiton puolella.

  Tätä uskoa omaan erityisasemaan tasapainottaa vertaispalaute, siksi fiksut organisaatiot alistavat lähes kaiken vertaisarviointiin. Mitä rehellisempi arviointi, sitä suurempi mahdollisuus on saada juurittua ääliömäisyydet pois jo PowerPoint vaiheessa.

  Hierarkisessa organisaatiossa tarvitaan yksi omaan erinomaisuudesta vakuuttunut johtaja ja joukko rinki joo-miehiä alaisina ja saadaan aikaan pahaa tuhoa.
   
 12. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,904
  Tykkäykset:
  23,897
  Pisteet:
  1,286
  Millä ominaisuuksilla kansakunnan kaapin päälle noustaan? Humaaniudella, verorahojen vastuullisella käytöllä, rehellisyydellä?
   
 13. Jonkku

  Jonkku Alikersantti

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  77
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  6
  Tapaus vahvisti kyllä sen mitä olen aina tuumaillut Kopteri-Kustaasta. Kyllä on pässiä viety narussa jälleen kerran...
   
 14. Mainos 15. Mosuri

  Mosuri Alokas BAN

  Liittynyt:
  13.04.2010
  Viestejä:
  1,596
  Tykkäykset:
  9
  Pisteet:
  0
  Ei kyllä yhtään ihmetytä. On tullut useampi GH:n teos luettua. Miestä ei se tylsä työnteko paljon näyttänyt kiinnostavan. "Kuraporras" oli myös kaverille täysin vieras- onneksi niissäkin kuviossa täytyi viihtyä vain pakollinen minimiaika. Toisaalta olihan "pappa" ihan tunnettu sotakarju ja siinä missä tavalliselta pulliaiselta olisi esim. RUK päättynyt niin GH:lle annettiin vielä mahdollisuus. Toki traumahan siitä jää jos ensimmäiset kymmenen vuotta joutuu hokemaan "nönnnöö kenraali Hägglundin poika..."

  Onneksi seuramiehenä, metsästäjänä ja yleisenä kauppamiehenä mies oli kuin kala vedessä. Ainoa huono puoli oli miehen lopullinen anti- 10 jääkäriprikaatia ja kaksi panssariprikaatia saatiin muunnettua kolmeksi mekanisoiduksi miniprikaatiksi ja kahdeksi panssarirykmentiksi. Rannikkotykistö liitettiin merivoimiin ja aloitettiin ripeä alasajo. Myös ammattialiupseerit olivat GH:n mielestä "Kersantti Ärjylöitä", joilla ei ollut mitään tulevaisuutta asevoimissamme.

  Toki kaiken tämän hinnalla saatiin Suomen puolustuksen suuri viimeinen toivo riviin- kaksikymmentä kuljetushelikopteria. "Saattokopterit" jäivät lopulta saamatta kun edes kansanedustajat eivät uskoneet autokauppiasta. Muutamat rohkeat velvollisuudentuntoiset upseerit esittivät näkökantansa alan lehdissä. Vaikka kyllä jees-"miehilläkin" yritystä oli- eteläistä pallonpuoliskoa myöten haettiin esimerkkejä ilma-alivoimaisten kopteritoiminnasta...

  Toki itseään GH piti aivan loistavana johtajana. Suunnattomin ponnistuksin mies sai kiellettyä hiutale termin käytön suomen asevoimissa- lähes yhtä mahtava saavutus kuin lappalaisen korvaaminen saamelaisella! Erityisenä johtamistaidon näytteenä GH mainitsi eräässä haastattelussa, että eräs seremonioihin hurahtanut upseeri laitettiin hoitamaan seremonioita. Ihmettelen miksi kyseinen kaveri ei luennoi joka päivä suomalaisille liike-elämän huipuille?
   
 16. chigeen'a

  chigeen'a Kapteeni

  Liittynyt:
  04.05.2010
  Viestejä:
  688
  Tykkäykset:
  1,140
  Pisteet:
  76
  Eikös tämä ole upseerikoulutuksen leimaa antava ominaisuus. Nuorena miehenä sieluun rakentunut itsetunnon puute suhteessa esimiehiin tai siviilipuolella eteneviin ikätovereihin. Näennäinen köyhyys ja jatkuva kilpailu pätemisineen. Periaatteessa ihan demari touhua.
  Mistä päästäänkin tähän meille sivilisteille viljeltyyn uskomukseen.

  Ei kun, seuramiehenä, seuramiehenä, seuramiehenä. Toki kanalintujen metsästys haukkuvalta pikinokalta sujuu itsenäisesti ja siltä metsästyksen osa-alueelta know how:takin on kertynyt, mutta luettuanne vaikkapa "Onnenpekka metsällä" kirjan (ostin,vittu mikä idiootti minäkin olen ) voitaneen tämäkin kala vedessä osio kuitata määritelmällä; seuramies. Hänen uskomukset koirien käytöstä metsästyksessä, pois lukien Suomen pystykorva, aseen käsittely äly, ym. ym. ja sitten tämä ikuinen kilpailu, joka johtaa johonkin aivan käsittämättömiin tulenavaus ratkaisuihin saa itkun ja naurun sekoittumaan pahemman kerran. Toki sen verran hattua täytyy nostaa, että kenraali ei pahemmin edes yritä peitellä puutteitaan metsästäjänä vaan on niistä jotenkin kipeellä tavalla ylpeä.

  Hägglund on antanut lukuisia luentoja liike-elämän edustajille johtamisesta ja päätöksenteon mekanismeista. Joten tavoilleen uskollinen moniosaaja luonnollisesti alkoi uskomaan kykyihinsä bisnesmiehenä. Aivan inhimillistä ja turha näistä veronkierto kuvioista on kenenkään hurskastella. WinCapita sijoitus on jotain samaa järjen juoksutetta kuin monet hänen Onnenkantamoinenpekka ratkaisut metsällä. Siis onnistuessaan. Niistä Mustapekka lopputuloksista vaan harvemmin sitten mitään puhutaan. Savun hälvennyttyä lähdetään vaan takavasemmalle vihellellen.

  Ps. Yleensä en kyllä ala haukkumaan ihmistä kuoron osana, mutta koska kyseinen henkilö on sivunnut useaan otteeseen omaa elämääni ja jopa nauttii saamastaan +/- julkisuudesta, niin menkööt tämän kerran.

  Pps. Hägglundin CV:tä googletellessani huomasin, että olen jokaisen hengissä olevan ent. puolustusvoiman komentajan kanssa vähintään kätellyt ja sanan vaihtanut. Paitsi Sutela, hänelle nyökkäsin, vaikka olikin isä vainaan ent. komppanian päällikkö ja tästä ryhmästä ehdottomasti paras mies paikallaan. :a-smiley:
   
 17. chigeen'a

  chigeen'a Kapteeni

  Liittynyt:
  04.05.2010
  Viestejä:
  688
  Tykkäykset:
  1,140
  Pisteet:
  76
  http://www.demari.fi/content/view/11882/317/ :a-laugh:
   
 18. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,904
  Tykkäykset:
  23,897
  Pisteet:
  1,286
  Ottamatta kantaa Gustavin mainetekoihin metsästyksen saralla, hän saattaa olla pirullisen mukava metsästyskaveri, vähän veijarinoloinen ja holja tyyppi. Todennäköisesti melko hyvä seuramies ja rennonoloinen harrastaja. On tainnut kuitenkin osallistua jahteihin suunnilleen jokaisessa maankolkassa ja osaa silti edelleen nauttia ns. pienestä pyynnistäkin. Mitä vikaa?

  On sanottava sekin, että ei kuulu bäääbäää-miehiin, kun uskaltaa aivan julkisesti liputtaa tunnettuna henkilönä harrastuksensa puolesta. Siinä suhteessa taitaa paskat piitata siitä, että leimautuu kanuuna-kalleksi tms. Aika moni julkisuuden henkilö on kätkenyt ko. harrastuksensa pois silmistä, eli kuuluvat tähän lammaslaumaan, kuten jotkut foorumillakin kuulemma ovat. määää-bäää
   
 19. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Miten niin leimautuu? Eiköhän puolustusvoimien komentaja ole valmiiksi leimautunut pyssymieheksi, siis kukkahattujen näkökulmasta.


  Aika moni julkisuuden henkilö vaikenee muutoinkin harrastuksistaan ja yksityiselämästäänkin. Eikä se tarkoita, että jotenkin piilottelisi mielihalujaan.

  Minulla ei ainakaan ole mitään käsitystä esim. ylipäällikön harrastuksista. Mahtaako harrastaa puutarhan hoitoa, slaavilaista runoutta, pitsin nypläystä vaiko ehkä kuviokelluntaa?
   
 20. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  597
  Pisteet:
  316
  Mitä puolueettomuutta se on, ettei ole kenenkään puolella? Se on hyvin puolueellista.
  -Erno Paasilinna
   
 21. Creidiki

  Creidiki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  2,101
  Tykkäykset:
  1,557
  Pisteet:
  636
  YYA-puolueettomuutta.
  -Creidiki
   
 22. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,567
  Tykkäykset:
  4,546
  Pisteet:
  1,286
  No..täytyy se kuitenkin myöntää, että ihan tyhjäpää ei PV:n komentajaksi päädy, joten jotakin kykyjä täytyy jollakin saralla olla GH:llakin?!
  Tietysti se on myös päivänselvää, että kaveri on sen ikäinen että kun hän on ensiaskeleitaan Puolustusvoimissa ottanut, on mielestäni 100% varmaa, että isän nimi on painanut joissain yhteyksissä melkoisen paljon. Isän nimellä on voitu päästä RUK:uun, isän nimellä on voitu päästä kadettikurssille, mutta PV:n komentajaksi ei isän nimi ja maine enää ole varmaankaan auttanut. Tosin tämän voi tietysti kääntää niinkinpäin, että jos ei olisi päässyt RUK:uun, ei olisi päässyt Kadettikouluun ja jos ei olisi päässyt Kadettikouluun, ei olisi koskaan päässyt PV:n komentajaksikaan..
  Pyramidihuijauksiin on tietysti moni muukin haksahtanut, moni fiksunakin pidetty ihminen. Mutta luulisi sen silti järjen jotain sanovan jos joku lupaa satojen prosenttien tuottoa hyvin pienellä riskillä?!
  "Ilmaisia lounaita ei ole" kuten vanha sanonta kertoo ja se pitää kyllä paikkansa tässä pyramidihuijausasiassakin.
  Jos taas haistaa mistä on kyse ja aikoo silti kääriä nopeat ja helpot massit pois, niin silti on mielestäni hieman kyseenlaista ryhtyä tietoisesti hommaan, jonka tietää omaavan hämärät taustat.
  Korkeassa asemassa olevan ihmisen pitää mielestäni muistaa asemansa ja sen aiheuttamat rajoitteet siihen, miten voi olla ja elellä vapaa-ajallaan ja omissa puuhissaan. Näille korkeissa asemissa oleville maksetaan tässä maassa suhteellisen hyvin palkan muodossa..ja pitäisi ymmärtää, että se raha maksetaan myös siitä, että asema asettaa rajoitteita yksityiselämään ja vapaa-aikaan.
  Se ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö laki olisi kaikille sama..mutta on myös asioita, jotka ovat lainkin puitteissa toisella pahempia juttuja kuin toiselle, johtuen asemasta jossa kukin on ja toimii.
   

Jaa tämä sivu