Yöpataljoona vs päiväpataljoona

pi77

Alikersantti
BAN
Skenaario, Bryssë päätti hyökätä Libuaan maaliskuussa 2021. Maavoima koostuu kolmesta 1000 miehen pataljoonasta.

Bryssëllä on hyvä telatykistö, rannikon lähellä laivatykistöä, ilmaherruus ja runsas UAV-kalusto. Libualla kotikenttäetu ja puolet matalampi organisaatio.

Maaliskuu:
Alkukahinan jälkeen Libua päätti käyttää joukkojaan vain öisin, pimeä alkaa klo 18. Vihollisen uav-koneet olivat täysin tyhjän panttina ja öisin jalkamies tulenjohtajat näkivät vain epäselviä lämpömaaleja, missä koirakin voi näyttää ihmiseltä.
Libua oppi naamioitumaan lämpökiikareilta hyvin nopeasti, käyttivät myös runsaasti valemaaleja ja tuhosivat vihollisen tulenjohtajat systemaattisella yöpartioinnilla. Eräs tähystäjä naamioitui hylkeeksi ja makoili hyljelauman seassa kolme viikkoa.

Huhtikuu:
Bryssë lopetti yötoiminnan koska tappiot oli kovia. Kriisi oli siitä eteenpäin päivisin Bryssën hallintaa, öisin taas Libuan hallintaa.
Bryssë yritti lähettää "asekauppiaita", "paluumuuttajia", "journalisteja" jne kaupunkeihin, mutta heistä ei kuultu mitään sen jälkeen.
Kaupunkeihin ei uskallettu mennä päivisin koska ne ovat miinoitettuja surmanloukkuja, oikeastaan jo pelkät lähestymistiet ovat sellaisia.

Libua linnoitti epäolennaisia alueita siviiliurakoitsijoilla ja hautasi asevarastoja perunapeltoihin, ettei siirtyessä tarvitse kantaa mitään rynkkyä raskaampaa. Pellossa kaivuun jälki ei näy.

Telkkarissa päivystävä rumpali ennustaa että Bryssë panostaa lentokoneiden ja helikopterien valonheittimiin ja tekee viikon kestävän "sweepin", mitä se sitten tarkoittaakaan.
Toisella kanavalla päivystävä puhelinmyyjä arvioi että Libua tekee tet-tyyppisen hyökkäyksen ja aloittaa sen "sääntöjen vastaisesti" jo päiväsaikaan.

Mitä sinä tekisit ? Puolen saa valita itse. Tarkoitus on pohtia yö/päivä-asetelmaa.
 

Liitteet

  • Libua.jpg
    Libua.jpg
    48.4 KB · Luettu: 13
Back
Top