Ydinaseriisunta

Paljonko maailmassa olisi hyvä olla ydinaseita?


  • Äänestäjiä yhteensä
    8

RPG83

Soome Majori
Olisiko maailma parempi paikka ilman atomivehkeitä? Ja jos ei, niin paljonko niitä pitäisi olla?

Edit: Lisätääs sen verran, että vähentäminen tai lisääminen ei tarkoita uusien ydinasevaltioiden syntyä tai vanhojen katoamista, vaan ydinaseiden määrien suhteellisen tasaista laskua.
 
Niitä on valitettavan huono keksiä pois, mutta silti niitä ei tarvittaisi.
 
Itse näkisin optimaalisen tilanteen sellaisena, jossa nykyiset isoimmat valtiot omaisivat pienen, ensi-iskun kestävän arsenaalin kostotoimia varten. SLBM paatteja ehkä 4-6 jenkeille, 2-4 venäläisille ja 1-2 kiinalaisille. Intioiden sun muiden vehkeet sitten jotain nykyistä luokkaa, mutta suhteessa pienempinä määrinä

Taktiset vittuun.
 
Kiinalaisilla, fransmanneilla ja briteillä on alle 400 ydinasetta käytössä, tuon enempää tuskin yksikään valtio oikeasti tarvitsee.
 
Ideaalisin tilannehan olis,jos ydinaseita ei olis kenelläkään. Harmi vaan,kun siihen ei voi enää palata.
 
Ajatellaans Eurooppakeskeisesti hetki. Euroopan Rauhankansoja riivasi sotapeikko 1900-luvun alussa siten, että paikat pantiin uusiksi jo 20 vuoden väliin, toki tätä ennenkin osattiin jo temmeltää, mutta totaalisen sodan kauhut koettiin 2Ms:ssa. Jos ydinasetta EI OLISI ILMESTYNYT SODAN RUHTINAAKSI, niin olisimmeko jatkaneet tuolla linjalla tähän päivään saakka? Olisimmeko mättäneet toisiamme Venäjän myötävaikutuksella tasaisesti 20 vuoden välein?

Foorumilla esiintyy tämän tästä mielitoivehaave, jonka mukaan Venäjän laajentumishimokkuuden osuessa pikkudemokratiaan se tarkoittaa sitä, että Usasta suorastaan ryöpytetään neekeripoikia ja muita sotilaita panemaan hanttiin, oikein yhtenä sojona. Voi olla, mutta eppäillä soppii. Syy: ydinasevaltiot eivät kärjistä välejään "ihan pikku syistä" keskinäisen mätön asteelle. Toki ne tappeluttavat pienempiä mielukkaasti, mutta keskenään....

Toimiiko sama juttu akselilla Paki-Intia-Kiina? Saa nähdä. Israel? Pitääkö Iranin saada ko. vempele tasapainon vuoksi? Halajaako sitä sitten esim. Turkki samaan makuun, jos Iran sen saa? Jos Turkki niin entäs Kreikka? Nämä mainiot Nato-veljekset ovat jatkuvasti ärhäköitä toisilleen.

Aika vaikea kuvio.
 
Back
Top