ydinohjusten torjunta

late347

Kapteeni
jenkki vara-amiraali piti hyvää esitelmää aiheesta.

  • Torjunta-aseet keskittyvät lähinnä laukaisun sekä ensimmäisen 5min lento-ajan monivaiheisten ohjusten torjuntaan.

  • päällisin puolin vaikuttaa lähinnä siltä että jenkit heittävät ohjuskieltosopimukset romukoppaan Venäjän toimien takia Ukrainan sodassa.
  • anti-ballistic missile kehittely ja tuotanto olivat jossain SALT sopimuksessa kiellettyjä muistaakseni.Mutta olikos se nyt sitten George Bushin presidenttikaudella kun tuota ohjuspuolustusta päätettiin alunperin lisätä. Sittemmin noita ohjuskilpijärjestelmiä laitettiin Puolaan ja Romaniaan jne...


 
Tuossa puhutaan perinteisistä poksahtavista, mutta ydinaseen jos räjäyttää ilmakehässä on käsittääkseni sen aiheuttama vahinko paljon isompi. Ainakin laajemmalle alueelle leviää säteilyä.
 
Tuossa puhutaan perinteisistä poksahtavista, mutta ydinaseen jos räjäyttää ilmakehässä on käsittääkseni sen aiheuttama vahinko paljon isompi. Ainakin laajemmalle alueelle leviää säteilyä.

Videolla kylläkin puhuttiin molemmista ohjuksista (ballistic missile). Sitäpaitsi moniin ohjuksiin voi asentaa ydinkärjen. Esim. iskander.

Ballistic missile tarkoittaa ohjusta joka laukaistaan korkealle ja iskeytyy kaaressa kohteeseen maksimoiden etäisyyden.

Videolla näytettiin kenttäkoe lyhyen kantaman ydinohjuksen torjunnasta laserilla.

Käsittääkseni vielä icbm tulee olemaan lyhyellä tähtäimellä merkittävä uhka koska juurikin torjunta-aseilta puuttuu ulottuvuutta ja reaktiokykyä.

Jos ydinohjuksen kantorakettiin saadaan damagea ja asevaikutusta nousuvaiheen aikana niin sitä parempi. Mutta maahanisku vaiheessa noita ydinkärkiä on vaikeempi tuhota mitenkään ilmalennossa. Ne iskeytyvät niin vinhaa vauhtia.

Icbm ohjuksilla ilmakehäräjäytyksissä
Säteily leviää laajemmalle mutta räjähdevaikutus on pienempi.

Säteilyvaikutukset enempi joutuvat tuulen pyörteisiin mitä korkeammalla räjäytetään joten se ei välttämättä ole fiksu taktiikka levittää säteilyä maailmanlaajuisesti
 
Kiväärikaliberisilla aseilla ei kuitenkaan saa ydinlatauksella varustettua risteilyohjusta yrittää torjua. Saattaa saappaanvarteen solahtava sula rynnäkkökivääri aiheuttaa kielenkäyttöä joka suistaa lähimmät viattomat ja
kirkasotsaiset sotamiehet pois tolaltaan.
 
Back
Top