Yhdysvallat ja sen rooli maailman poliisina

Peuhkis

Luutnantti
Ajattelin avata tällaisen ketjun koska moni pitää täällä huonona asiana Obaman toimettomuutta esim ukrainan kriisin suhteen. Onko Yhdysvaltojen rooli maailman poliisina muuttumassa?

Tarvitseeko sen edes olla sitä? Annetaan vaan kaikkien maitten hoitaa itse omat asiansa vai lähetetäänkö merijalkaväki paikalle pistämään paikat remonttiin ja hommat järjestykseen?
 
Myös yksi Yhdysvaltojen perustajista totesi ettei Yhdysvaltojen pidä lähteä etsimään ulkomaisia lohikäärmeitä tapettavaksi.
 
USA osallistuu edelleen sellaisiin konflikteihin, jotka palvelevat sen intressejä, ja joihin on sisäpoliittinen mandaatti. Ei kai tämä oppi ole muuttunut vähään aikaan, enkä näe syytä miksi muuttuisi.
 
Hiljaista on, luulin että tällainen ketju herättäisi analyyttistä keskustelua.

Tästä aiheesta on maailmalla kirjoitettu hyllymetreittäin kirjallisuutta jos jonkinlaisesta näkökulmasta. Vaikea keksiä mitään uutta sanottavaa. Yhdysvalloissa kai itse käydään kamppailua siitä miten maan valtiollinen perinne pitäisi tulkita ja miten se istuu ajatukseen globaalista johtajuudesta. Ja sitten on näitä hieman raadollisempia huomioita imperiumista ja sen kilpailijoiden pitämisestä kurissa.
 
Kansa on varmasti kyllästynyt jatkuviin konflikteihin, joka johtaa siihen että yhdysvallat ei projisoi maavoimaa yhtä hanakasti kuin ennen. Lennokit ja ilmaiskut ovat helpommin toteutettavissa.
 
Back
Top