Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Yhdysvaltain merijalkaväki kokeilee meditaatiota sotilaskoulutuksessa

Viestiketju osiossa 'Muut huoltopalvelut' , aloittaja Tvälups, 20.01.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Ulkomaat 20.1.2013 klo 2:19
  Yhdysvaltain merijalkaväki kokeilee meditaatiota sotilaskoulutuksessa

  Mielenhallintamenetelmistä toivotaan ratkaisua sotilaiden traumaperäiseen oireiluun. Punnerruksia aivoille, kuvailee kenraalimajuri menetelmää.

  Yhdysvaltain merijalkaväki pohtii meditaatioharjoitusten lisäämistä koulutusohjelmaansa. Merijalkaväellä on käynnissä pilottihanke, jossa testataan keskittymisharjoitusten, joogamaisen venyttelyn ja tietoista läsnäoloa korostavan mindfulness-menetelmän hyötyä sotilaskoulutuksessa.

  Mielenhallintamenetelmistä toivotaan apua paitsi itse taistelutilanteeseen myös sotilaiden stressiperäisiin sairauksiin. Veteraanien korkeat itsemurhaluvut ja post-traumaattisen stressihäiriön yleisyys ovat Irakin ja Afganistanien sotien myötä asettaneet kovan haasteen Yhdysvaltain armeijalle ja sen mielenterveystyölle.

  Nyt armeija etsii keinoja, joilla sotilaita voidaan auttaa jo ennen kuin varsinaisia käytöshäiriöitä ilmenee, kertoo merijalkaväen koulutuksesta vastaava varajohtaja Jeffery Bearor.

  Armeija haluaa panostaa ongelmien ennaltaehkäisyyn, sillä edessä siintävien budjettileikkausten pelätään karsivan joukkoja ja lisäävän jäljelle jääneiden kuormitusta.

  Tavoitteena parempi stressinsietokyky

  Meditaatioharjoitukset eivät ole itäisten uskontojen harjoituksia vaan valmistautumista taistelutilanteeseen, Bearor korostaa.

  - Tämä ei ole sidottua minkään uskonnon harjoittamiseen. Kyse on henkisestä valmistautumisesta paremman stressinhallinnan saavuttamiseksi, Bearor sanoo.

  Camp Pendletonin tukikohta aloittaa tiistaina kahdeksan viikon kurssin, johon osallistuu 80 merijalkaväen sotilasta.

  Jo vuonna 2011 merijalkaväki testasi keskittymisharjoitusten tehoa kouluttamalla 160 sotilasta vastaavin menetelmin. Sotilaat opetettiin keskittämään tarkkaavaisuutensa muun muassa hengitysharjoitusten avulla. Heidät altistettiin taistelustressille afganistanilaista kylää simuloivassa paikassa, jossa oli huutavia näyttelijöitä ja räjähdyksiä. Tämän jälkeen tuloksia verrattiin yhtä suureen verrokkiryhmään, joka ei ollut saanut meditaatiokoulutusta.

  Tuloksia tutkimuksesta odotetaan syksyn aikana. Mikäli tulokset ovat lupaavia, tulevat meditaatio- ja mielenhallintaharjoitukset osaksi jokaisen merijalkaväen sotilaan koulutusta.

  Ainakin kenraalimajuri Melvin Spiese on menetelmää kokeiltuaan vakuuttunut sen tehosta.

  - Se on kuin punneruksia aivoille, hän sanoo.

  Lähteet:
  AP
   
 2. niäämi

  niäämi Kersantti

  Liittynyt:
  25.05.2010
  Viestejä:
  230
  Tykkäykset:
  14
  Pisteet:
  16
  Taas toimittajilla hiukan käsitteet hakusessa. Jos merijalkaväki (USMC) kokeilee, pohtii ja käynnistää pilottihankkeen niin ei sillä ole mitään tekemistä armeijan (US Army) kanssa. Merijalkaväki ei ole osa armeijaa vaan erillinen puolustushaara joka yhdessä laivaston (USN) ja rannikkovartioston (USCG) kanssa muodostaa Yhdysvaltain meripuolustuksen (USDON) sekä niiden lisäksi ilmavoimien (USAF) ja maavoimien eli armeijan (US Amy) kanssa Yhdysvaltain asevoimat (US Armed Forces).
  On suorastaan säälittävää kuinka toimittajilla on aina jopa peruskäsitteet sekaisin koskee uutinen sitten lähes mitä tahansa aihetta.

  Mitä tulee itse uutisen aiheeseen niin assosiaatiota tähän kirjaan ei oikein voi välttää, vaikka kirja kertookin nimenomaan armeijan eikä merijalkaväen kokeiluista.
   
 3. Mainos 4. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,971
  Tykkäykset:
  2,507
  Pisteet:
  636
  Näinhän se on. Englanninkielinen uutinen jossa sana "military" -> kääntyy suomalaisissa viestimissä lähes aina "armeija" riippumatta puolustushaarasta. Sama juttu täällä kotimaassa, ilmaus "armeija" voi toimittajien mielestä tarkoittaa myös merivoimia...

  EDIT: ...tai ilmavoimia. Vrt. esim. Kotimaan uutisten foorumilla oleva uutinen "Armeija uusii ilmavalvontatutkiaan" jonka tekstistä käy ilmi että KEVA-tutkat ovat kylläkin ilmavoimien kalustoa. Sylttytehdas epätäsmällisyyteen lienee tämän uutisen osalta STT ja noin yleisemmin se että joskus aikojen aamunkoitossa laitoksen, josta sittemmin tuli PV, ihan virallinen nimi oli Suomen Armeija.
   
 5. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  805
  Tykkäykset:
  308
  Pisteet:
  76
  No, viittaus- tai lainaus- tai käännöserheistä huolimatta, tässä on otettu koekäyttöön asia, jota Karl Marlantes kirjassaan What Is It Like To Go To War suosittelee.
  Mulla on ko kirja, pitääpä joskus laittaa siitä tiivistelmä. Ei ole mitään ummagumma-osastoa, vaan sitä miten haastava on olla nykyajan (tai Vietnamin) kriisinhallinnassa, kun "rintamalta" on koko ajan yhteys kotiin ja aivot joutuu muun paineen lisäksi klaaraamaan kotipuolen huolet.
   
 6. oml

  oml Luutnantti

  Liittynyt:
  25.01.2011
  Viestejä:
  408
  Tykkäykset:
  384
  Pisteet:
  36
  Kerran kirjastossa plarasin maanpuolustus osaston kirjahyllyä. Siihen sitten tuli kaksi kirjastotätiä täyttämään hyllyjä
  ja toinen sitten näytti hyllyllä esillä ollutta Vuohia tuijottavat miehet-kirjaa toiselle kirjastotädille ja kommentoi että
  "täällä on tämmöisiäkin kirjoja ". Kirjastotäti kai ajatteli että siinä kirjassa tuijotetaan niitä vuohia seksuaalisessa mielessä. :a-laugh:
   
 7. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Eikö sinulla yhtään viisari värähdä, jos näet oikein ylvään yksilön? :lanssi:
   
 8. oml

  oml Luutnantti

  Liittynyt:
  25.01.2011
  Viestejä:
  408
  Tykkäykset:
  384
  Pisteet:
  36
  OT:
  [​IMG]
   

Jaa tämä sivu