Yle Radio Suomi: Aseenkantajat

Fisu

Kenraali
Apropoo aihealue. Siirrettäköön toiselle aihealueelle mikäli jokin on tätä sopivampi.

Yle Radio Suomella alkaa tänään klo 20.20 neliosainen sarja Aseenkantajat, josta varmaan saadaan vielä keskustelua aikaiseksi.
Yle Radio Suomi: Aseenkantajat

Kiinnostus aseisiin on kaksipiippuinen juttu: aseet kiehtovat ja pelottavat samaan aikaan. Tässä sarjassa toimittaja Justus Laitinen tutkii omaa suhdettaan asekulttuuriin ja aseita käyttäviin ihmisiin. Sarjassa haastatellaan ihmisiä, joilla on lupa vähintään yhteen ampuma-aseeseen. Heitä on Suomessa hämmästyttävä määrä: yli 600 000 henkilöä. Aseenkantajissa tavataan heistä neljä: asekauppias, rauhanturvaaja, metsästäjä ja kilpa-ampuja. Lisäksi toimittaja testaa itsekin taitojaan ampumaradalla etsiessään vastausta kysymykseen: Mikä aseissa oikein kiinnostaa ja miten tähän kiinnostukseen pitäisi suhtautua? Justus Laitisen toimittaja sarja Aseenkantajat kuullaan Radio Suomessa 9.2.2021 alkaen tiistaisin klo. 20.20.

1. osa: Asekauppia
2. osa: Rauhanturvaaja
3. osa: Metsästäjä
4. osa: Kilpa-ampuja

1. osa tänään klo 20: "Jaakko Vottosella on asekauppa Helsingissä. Hän on ollut tekemisissä aseiden kanssa vuodesta 1965 ja saanut Puolustusvoimissa työskennellessään kattavan aseteknikon koulutuksen. Myykö Vottonen kenelle tahansa aseen? Aseenkantajat-sarjan toimittaa Justus Laitinen."

2. osa 16.2: "Rauhanturvaaja Keijo Keskinen on työskennellyt 90-luvulta saakka monissa kansainvälisissä kriisinhallinta kohteissa, kuten Libanonissa ja Afganistanissa. Keijo kertoo rauhanturvaajan näkökulmasta aseisiin ampumaradalla. Lisäksi mukana on Ruutisavu-ampumaradan kouluttaja Simo Latvala, jolla on myös rauhanturvaaja tausta. Kuinka rauhaa pidetään yllä asein?"

3. osa 23.2: "Tässä jaksossa lähdetään hirvijahtiin maanomistaja ja metsästäjä Kirsi Liljan kanssa. Hän aloitti metsästyksen 40 vuotta sitten menestyksekkään kilpa-ammuntauran jälkeen. Mitä Kirsi Lilja ajattelee ampuessaan eläimen?"

4. osa 2.3: "Ampumakouluttaja Niklas Laurin esittelee Aseenkantajat-sarjan viimeissä jaksossa huippuunsa viritettyä kilpaurheiluammuntaa. Itsekin practical- ja sovelletussa reserviläisammunnassa menestynyt Niklas tietää kaiken edistyneemmästä aseiden käsittelystä."
 
Back
Top