Yle: Suomi ja Saksa valmistelevat puolustuspoliittista yhteistyötä

Suomi ja Saksa vahvistavat koulutusyhteistyötä, mutta sopimus ei velvoita maita yhteiseen puolustukseen.

Yhteistyöhön ei sisälly keskinäisiä puolustussitoumuksia, vaan kyseessä on osaltaa jo olevien toimintojen kirjaaminen paperilla samaan tapaan kuin Britannian kanssa.

Suomi neuvottelee Saksan kanssa kahdenvälisestä puolustuspoliittisesta yhteistyöstä. Käytännössä tämä tarkoittaisi koulutus- ja harjoitustoimintaa, biologisten ja kemiallisten aineiden torjuntaa sekä tietojenvaihtoa. Suomi allekirjoitti samanlaisen sopimuksen heinäkuussa Ison-Britannian kanssa.

Kyseessä on "julistuksenomainen poliittisen yhteistyötahdon ilmaus", jolla maiden poliittinen johto linjaa kahdenvälisen puolustuspoliittisen yhteistyön kehittämistä ja laajentamista. Sopimus ei kuitenkaan velvoita yhteiseen puolustukseen.

– Meillä on jo Saksan kanssa kahdenvälistä puolustuspoliittista yhteistyötä. Nyt harkitaan, olisiko tarkoituksenmukaista koota paperille, miten yhteistyötä halutaan viedä eteenpäin. Mahdolliseen yhteistyöasiakirjaan ei liity sitoumuksia, vaan se vastaa Ison-Britannian kanssa tehtyä asiakirjaa.
 

JR49

Respected Leader

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Huvittavasti (vaikka olosuhteiden pakosta), Suomi on eurooppalainen sotilasmahti.

Joka sotii A-stanissa, Irakissa ja muualla.
 

adam7

Respected Leader
BAN
Kannattaa katsoa Saksan puolustuksen materiaalin tason tästä tviitistä alkavasta ketjusta :(

 

Umkhonto

Kenraali
Minä kyllä suhtaudun hieman varauksella näihin MoU:hin (Memorandum of Understanding). Niitä voidaan puolin ja toisin kirjoittaa vaikka tusina päivässä eivätkä ne sido tai velvoita mihinkään. Toivottavasti olen kerrankin väärässä ;)
 
Top