Yleinen kansainvälinen harjoitustoiminta

En olisi tunnistanut!

Eli Norjan ja Pohjoismaiden mestari, Magnus Midtbö, on suomalainen Johannes... alkeiskurssilla
 
Jääkäriprikaati kansainvälistyy, harjoitukset Nordic Response ja Northern Forest mainittu. Metsää kaatuu Sodiksessa kun jenkeille tehdään lisää majoitustilaa. Jopa ranskalaisia maajoukkoja luvassa.

https://www.kotilappi.fi/artikkeli/...paan-viipyvat-joukot-tuovat-kansainvalisyytta

Jääkäriprikaatissa on luvassa vilkas alkuvuosi: ”Pidempään viipyvät joukot tuovat kansainvälisyyttä kyläelämään”​

Koulutettavia on tulossa Ranskasta ja Yhdysvalloista asti, kertoo prikaatin esikuntapäällikkö Jussi Annala.

Elina MelamiesKoti-Lappi
Ti 2.1.2024 klo 16:00

Jääkäriprikaatin esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Jussi Annala kuvailee, että joukko-osaston ensimmäinen vuosipuolisko näyttää varsin kiireiseltä kesäkuuhun asti.

Maanantaina 8. tammikuuta palvelukseen astuvan saapumiserän lisäksi prikaatissa viedään läpi useat kertausharjoitukset ja koulutetaan myös satoja kansainvälisiä sotilaita.

Talviolosuhteissa vaadittavia taitoja koulutetaan talvisodankäynnin kurssilla jälleen heti tammikuussa. Jääkäriprikaatin arktisen koulutuksen ammattilaiset kouluttavat kurssilaisille talviolosuhteissa vaadittavia henkilökohtaisia selviytymistaitoja, taistelutekniikkaa ja toimintakyvyn ylläpitämistä. Tavoitteena on, että osallistujat ymmärtävät talviolosuhteiden vaikutuksen joukon toimintakykyyn, taistelutekniikkaan ja taistelutehtävien suorittamiseen. Kurssilaisille opetetaan muun muassa pukeutumisen, nesteen, levon ja ravinnon merkitystä toimintakyvyn säilyttämisessä talviolosuhteissa. Koulutuksen jälkeen osaamista testataan vielä sovelletussa harjoituksessa.

Suomalaisten sotilaiden lisäksi kurssille osallistuu 17 ulkomaalaista sotilasta Yhdysvalloista, Virosta, Ranskasta, Belgiasta ja Britanniasta. Ulkomaalaisten osallistuminen on osa Maavoimien kansainvälistä koulutusyhteistyötä.

– Kurssi pidetään kouluttajakoulutuksena, eli koulutamme joukkojen kouluttajia ja he kouluttavat eteenpäin varsinaista omaa joukkoaan, Jussi Annala kuvailee.

Tammikuun lopussa prikaatissa järjestetään useita kertausharjoituksia. Niiden myötä valmistellaan osallistumista Nordic Response 24 -harjoitukseen maaliskuussa. Osaksi Käsivarren Lapissa järjestettävään harjoitukseen on tulossa osallistujia kaikkiaan 14 maasta.

Ranskasta kouluttautumaan ja harjoitukseen osallistumaan on tulossa jopa muutama sata sotilasta.

Toinen isompi rutistus on toukokuussa järjestettävä Northern Forest -harjoitus, joka keskittyy Rovajärven alueelle. Yhdysvaltalaisia joukkoja on tulossa harjoitusta varten majoittumaan ja harjoittelemaan Sodankylän varuskunnan alueelle. Myös heitä on tulossa muutama sata.

Yhdysvaltalaisten sotilaiden tuloa varten prikaatin alueelta on kaadettu metsää. Jussi Annalan mukaan se on osa tukeutumisjärjestelyjä, joilla joukot saadaan osaksi prikaatin palveluita. Kansainvälisiä sotilaita voi nähdä myös kylällä.

– Kansainvälinen yhteistyö on kiivasta ja positiivinen kiinnostus pohjoista kohtaan jatkuu. Pidempään viipyvät joukot saattavat käydä vapaa-ajallaan kylällä asioimassa ja tuomassa kansainvälisyyttä Sodankylän kyläelämään, Annala sanoo.

Kesällä prikaatiin valmistuneet majoitustilat ovat kovassa käytössä.

– Niitä käytetään kertausharjoituskoulutukseen ja kansainväliseen koulutukseen ja tukeutumiseen hyvin aktiivisesti, Annala sanoo.

Vuoden 2024 jälkimmäisellä vuosipuoliskolla ei näillä näkymin ole tulossa muita suuria kansainvälisiä harjoituksia.

Jääkäriprikaatin perustoimintaa on edelleen varusmiesten kouluttaminen. Maanantaina 8. tammikuuta Sodankylässä aloittaa noin 700 alokasta. Rovaniemellä alokkaiden määrä on noin 400. Määrät ovat pysyneet viime vuodet samana.
 
Nato-harjoituksessa tuhansia amerikkalaissotilaita Norjasta Ruotsin läpi Suomeen harjoittelemaan 5. artiklan toimeenpanoa.


” Nato håller under våren sin största övning sedan kalla kriget. SVT kan nu berätta att för svensk del innebär övningen också skarpa operationer – när tusentals amerikanska soldater ska transporteras till Finland genom Sverige.”

” I ett av övningsmomenten har Ryssland gått till angrepp Finland, vilket fått Nato att aktivera artikel 5 om kollektivt försvar. I samband med detta scenario kommer tusentals amerikanska soldater transportera sig från Norge, via Sverige, till Finland.”

"Momentet bär namnet ”Immediate Response” och sker i mars-april."


https://www.svt.se/nyheter/inrikes/skarpa-moment-i-stor-natoovning-trupptransporter-genom-sverige
 
Nato-harjoituksessa tuhansia amerikkalaissotilaita Norjasta Ruotsin läpi Suomeen harjoittelemaan 5. artiklan toimeenpanoa.


” Nato håller under våren sin största övning sedan kalla kriget. SVT kan nu berätta att för svensk del innebär övningen också skarpa operationer – när tusentals amerikanska soldater ska transporteras till Finland genom Sverige.”

” I ett av övningsmomenten har Ryssland gått till angrepp Finland, vilket fått Nato att aktivera artikel 5 om kollektivt försvar. I samband med detta scenario kommer tusentals amerikanska soldater transportera sig från Norge, via Sverige, till Finland.”

"Momentet bär namnet ”Immediate Response” och sker i mars-april."


https://www.svt.se/nyheter/inrikes/skarpa-moment-i-stor-natoovning-trupptransporter-genom-sverige

Samma på finska ja nyt PV:kin myöntää että mukana ollaan ensi viikolla alkavassa Steadfast Defenderissä, aiemmin kieltäytynyt kommentoimasta kun YLE/HS on kysynyt:

https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-203952

SVT: Steadfast Defender -sotaharjoituksissa simuloidaan Venäjän hyökkäystä Suomeen​

Sotilasliitto Naton suurin sotaharjoitus vuosikymmeniin Steadfast Defender tuo Suomeen tuhansia amerikkalaissotilaita, kertoo ruotsalainen yleisradioyhtiö SVT.

Ensi viikolla alkaviin sotaharjoituksiin osallistuu yli 90 000 sotilasta.

Steadfast Defender -harjoitukset järjestetään ainakin Saksan, Puolan ja Baltian maiden alueilla.

Suomen puolustusvoimat vahvistaa tässä vaiheessa, että Suomi osallistuu ensi viikolla alkaviin sotaharjoituksiin.

Jo aiemmin kerrottiin, että harjoitukseen osallistuu Naton jäsenmaiden lisäksi Naton ehdokasmaa Ruotsi.

Perjantaina SVT kertoi, että yhdessä harjoituksen skenaarioista Venäjä hyökkää Suomeen ja Nato aktivoi kollektiivista puolustusta koskevan 5. artiklan.

Tämän skenaarion yhteydessä tuhannet amerikkalaiset sotilaat siirtyvät Norjasta Ruotsin kautta Suomeen.

Financial Times -lehden mukaan Naton Steadfast Defender -harjoitus on suurin sitten kylmän sodan.

19.1. klo 20.29 Lisätty tieto puolustusvoimista.
 
Viimeksi muokattu:
No nytpä lähtee. Näppylähanskat käteen, voiteet esille ja rinki pystyyn!

Suomalaisia lähtee ulukomaille Nordic Defenderissä 4100 ukkoa ja akkaa ja kuten muistatte, siinä puhuttiin jo aiemmin suomalaisesta DIVISIOONASTA, jonka osaksi tuloo sitten ruotsalainen prikaati :solthum:
Harjoituksessa olevan divisioonan kokonaisvahvuus olisi siis karvalakkimenetelmällä laskettuna 4100 + 3000 (ruotsalaista) = 7100 taistelijaa.

Immediate Response 24 -harjoituksen kautta sitten vissiin roudataan ameriikan solttuja ensin Norjaan ja sieltä sitten Ruotsin kautta Northern Forests-harjoitukseen Rovajärvelle. Muutama norjalainenkin tulee siinä kylkiäisenä näyttämään tietä jenkeille, etteivät eksy matkalla.

Tämä kaikki avaa mahdollisuuksia eli nyt kyselemään PV:ltä, voiko Rovajärvelle laittaa nakkikojun pystyyn, jossa myydään myös matkamuistoja ja muuta rihkamaa ylikalliilla hinnalla kv-vieraille.


https://puolustusvoimat.fi/-/puolustusvoimien-harjoitustoiminta-yha-kansainvalisempaa

Puolustusvoimien harjoitustoiminta yhä kansainvälisempää​

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta22.1.2024 14.03
TIEDOTE
kuvituskuva


Vuosi 2024 tuo yhä enemmän kansainväistä väriä Puolustusvoimien harjoitustoimintaan. Kansainvälisten harjoitusten määrän kasvu johtuu Nato-jäsenyydestä ja siitä, että yhä useampaan kansalliseen harjoitukseen osallistuu liittolaisia. Suunnitelman mukaan tänä vuonna on hieman yli sata kansainvälistä harjoitustapahtumaa Suomessa ja ulkomailla.

Helmikuussa käynnistyvällä suunnitelmien mukaisella Naton Steadfast Defender 24 -harjoitussarjalla Nato osoittaa liittokunnan yhtenäisyyttä, vahvuutta ja päättäväisyyttä puolustaa jäsenmaitaan tarvittaessa. Steadfast Defender 24 -kokonaisuuteen osallistuvat kaikki 31 jäsenmaata ja Ruotsi. Harjoituksen aikana vahvennetaan ja siirretään joukkoja Pohjois-Amerikasta Eurooppaan. Suomalaiset joukot osallistuvat Steadfast Defender 24:n osaharjoitukseen Nordic Response 24. Lisäksi Northern Forest 24 -harjoitukseen osallistuu joukkoja Yhdysvaltojen Immediate Response -harjoituksesta, joka on osa Yhdysvaltojen Defender- ja Naton Steadfast Defender -kokonaisuutta.

Puolustusvoimien vuoden 2024 tärkein kansainvälinen harjoitus on Suomen, Norjan ja Ruotsin pohjoisosissa 4.–15.3.2024 järjestettävä Nordic Response 24, joka on Norjan johtama taisteluharjoitus. Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 20 000 sotilasta 14 eri maasta. Harjoituksen tavoitteena on parantaa Naton ja sen kumppaneiden kykyä vahvistaa ja puolustaa Naton pohjoisia osia. Harjoitukseen osallistuu joukkoja kaikista puolustushaaroista sekä Puolustusvoimien logistiikkalaitoksesta ja johtamisjärjestelmäkeskuksesta. Harjoituksessa on mukana suunnitelmien mukaan noin 4 100 suomalaissotilasta, joista lähes puolet on reserviläisiä. Kyseessä on toistaiseksi suurin Puolustusvoimien harjoitusjoukko ulkomailla. Suomen osallistumisen harjoitukseen johtaa Pääesikunnan koulutuspäällikkö, prikaatikenraali Manu Tuominen.

Liittoutumisen myötä Suomi osallistuu harjoituksiin, joissa kehitetään Naton yhteisten operaatioiden edellyttämää toimeenpanokykyä ja -valmiutta sekä harjoitellaan toimintaa osana liittokunnan komento- ja joukkorakennetta. Tästä syystä Naton päätehtävien mukaiset harjoitukset ovat jatkossa osa normaalia harjoitustoimintaa, joihin osallistuminen on Suomen velvollisuus osana Natoa.

– Harjoitustoiminnalla kehitetään kykyä puolustaa niin Suomea kuin liittoumaa. Harjoitustoiminta on lisäksi osa konkreettista turvallisuustukea toisille liittolaisille - etenkin etulinjan maille, kuten Suomelle. Sillä osoitetaan käytännössä liittouman kykyä turvata jäsenmaidensa turvallisuus, sanoo Pääesikunnan koulutuspäällikkö, prikaatikenraali Manu Tuominen.

Kansainvälisyys näkyy asevelvollisten koulutuksessa​

Vuoden aikana on myös muita merkittävä kansainvälisiä harjoituksia. Puolustushaarojen johtamista harjoituksista näkyvimpiä ovat Northern Forest 24, Freezing Winds 24 ja Hanki 24.
Northern Forest 24 on Rovajärven alueella toukokuussa järjestettävä Maavoimien kansainvälinen taisteluharjoitus. Harjoitukseen osallistuu sotilaita Suomesta, Yhdysvalloista ja Norjasta. Puolustusvoimista harjoitukseen osallistuu noin 4 000 sotilasta, joista osa on reserviläisiä. Harjoituksen tavoitteena on ylläpitää ja kehittää sotilaallista yhteistoimintakykyä ja suorituskykyä kansainvälisten kumppaneiden kanssa sekä vahvistaa Suomen kykyä sotilaallisen avun vastaanottamisessa. Northern Forest 24 -harjoituksen johtaa Kainuun prikaati.

Merivoimien vuoden 2024 tärkein kansainvälinen harjoitus on 18.–29.11.2024 järjestettävä Freezing Winds 24, jossa harjoitellaan yhteisten merioperaatioiden toimeenpanoa Pohjois-Itämeren ja Suomen rannikon olosuhteissa. Harjoituksen tavoitteena on parantaa Suomen ja liittolaisten kykyä puolustaa Itämeren aluetta ja turvata alueen meriliikenne. Joukkoja ja yksiköitä on mukana kaikista puolustushaaroista ja Rajavartiolaitoksesta. Harjoitukseen on suunniteltu osallistuvan noin 4 000 henkilöä, 20 alusta ja 10 ilma-alusta. Tämä on samaa tasoa aiempien vuosien Freezing Winds -harjoitusten kanssa.

Ilmavoimien vuoden 2024 pääsotaharjoitus on 26.2.–2.3.2024 järjestettävä Hanki 24. Hanki 24 on valtakunnallinen ilmaoperaatioharjoitus, jossa koulutetaan henkilökuntaa, varusmiehiä ja reserviläisiä toimimaan kaikissa Suomen ilmapuolustuksen tehtävissä haastavissa talviolosuhteissa. Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 40 lentokonetta ja 3 800 sotilasta, joista noin 2 300 on reserviläisiä.
Kansainvälisen toiminnan kehittyminen näkyy myös varusmiesten ja reserviläisten koulutuksessa. Harjoittelu tuo koko Puolustusvoimien henkilöstön koulutukseen monipuolisuutta ja asettaa kaikkien osaamiselle uusia vaatimuksia.

– Henkilöstön osaamisen kehittäminen on keskiössä. Harjoitustoiminnan avulla parannamme yhteensopivuutta ja liittolaisten ymmärrystä sotilaallisesta osaamisestamme. Puolustusvoimien kyvykkyydet nivoutuvat myös liittouman kollektiiviseen puolustukseen. Asevelvolliset, niin varusmiehet kuin reserviläiset, pääsevät osallistumaan useisiin kansainvälisiin harjoituksiin kotimaassa ja ulkomailla. Harjoitustoiminta yhdessä liittolaisten kanssa haastaa suomalaiset sotilaat kenraalista jääkäriin ja kannustaa meitä entistä parempiin suorituksiin, prikaatikenraali Tuominen toteaa.

Puolustusvoimat tiedottaa tarkemmin kansainvälisistä harjoituksista lähempänä niiden toimeenpanoa.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt pitäs kokeilla/testata kuinka onnistuu jenkkien joukkojen tuonti suomeen Ajoksen sataman kautta näin kovilla talvipakkasilla. Aluksi vaikka sen panssaripataljoonan verran, samalla voi testata miten pitkään kyseiset joukot pystyvät toimimaan Lapin kovissa talviolosuhteissa, myös kaluston sopivuus ja kylmyyden kesto tulisi testattua.
 
Nyt pitäs kokeilla/testata kuinka onnistuu jenkkien joukkojen tuonti suomeen Ajoksen sataman kautta näin kovilla talvipakkasilla. Aluksi vaikka sen panssaripataljoonan verran, samalla voi testata miten pitkään kyseiset joukot pystyvät toimimaan Lapin kovissa talviolosuhteissa, myös kaluston sopivuus ja kylmyyden kesto tulisi testattua.
Amerikkalaiset käyttävät autoissa ja vaunuissa JP7 polttoaineena, joten käynnistymisen kanssa ei ole ongelmia.
Vaihteistoja ja lähinnä öljyä pitää vain aluksi hieman notkistaa ajamalla hitaasti ja tekemällä rauhallisia ohjausliikkeitä.
Amerikkalaiset osaavat myös pyytää PV:lta telttoja, kaminoita, kirveitä sekä puita eli kykenevät yöpymään.
 
Samma på finska ja nyt PV:kin myöntää että mukana ollaan ensi viikolla alkavassa Steadfast Defenderissä, aiemmin kieltäytynyt kommentoimasta kun YLE/HS on kysynyt:

https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-203952

SVT: Steadfast Defender -sotaharjoituksissa simuloidaan Venäjän hyökkäystä Suomeen​

Sotilasliitto Naton suurin sotaharjoitus vuosikymmeniin Steadfast Defender tuo Suomeen tuhansia amerikkalaissotilaita, kertoo ruotsalainen yleisradioyhtiö SVT.

Ensi viikolla alkaviin sotaharjoituksiin osallistuu yli 90 000 sotilasta.

Steadfast Defender -harjoitukset järjestetään ainakin Saksan, Puolan ja Baltian maiden alueilla.

Suomen puolustusvoimat vahvistaa tässä vaiheessa, että Suomi osallistuu ensi viikolla alkaviin sotaharjoituksiin.

Jo aiemmin kerrottiin, että harjoitukseen osallistuu Naton jäsenmaiden lisäksi Naton ehdokasmaa Ruotsi.

Perjantaina SVT kertoi, että yhdessä harjoituksen skenaarioista Venäjä hyökkää Suomeen ja Nato aktivoi kollektiivista puolustusta koskevan 5. artiklan.

Tämän skenaarion yhteydessä tuhannet amerikkalaiset sotilaat siirtyvät Norjasta Ruotsin kautta Suomeen.

Financial Times -lehden mukaan Naton Steadfast Defender -harjoitus on suurin sitten kylmän sodan.

19.1. klo 20.29 Lisätty tieto puolustusvoimista.

Euroopan yllä on nyt käyty muutama tunti ISOA ilmasotaharjoitusta. Ruotsin ilmatilassa homma on jo rauhoittunut mutta Briteissä ja keskemmällä Eurooppaa lennetään vielä.

Filtereistä kannattaa valita MILITARY, niin hyvin näkyy.
 

Tuhannet Nato-sotilaat täyttävät pian pienen Hetan kylän – yrittäjä: ”Miten kylä selviää tämmöisestä määrästä ihmisiä?”​

Puolustusvoimat osallistuvat Naton suureen puolustusharjoitukseen, joka kokoaa yhteen noin 20 000 sotilasta 14 eri maasta.

Puolustusvoimat ovat pitäneet yhteyttä Enontekiön alueen yrittäjiin, sillä tuhannet sotilaat, reserviläiset ja muut puolustusvoimien työntekijät tulevat näkymään Enontekiöllä, Hetan kyläkuvassa koko harjoituksen ajan.

 
Back
Top