Yleinen päivystysapunumero 116 117

YJT

Respected Leader
Minulla ei ole kokemusta tästä, mutta hyvä on jos toimii ja nopeuttaa todellisten hätäsoittojen läpi pääsemistä.

Uusi valtakunnallinen päivystysnumero 116 117 laajenee koko maahan ensi vuonna – 10 tilannetta, jolloin numeroon pitäisi soittaa
#uutisvahti

https://yle.fi/uutiset/3-10513260

Joskus aikoinaan ainakin Helsingissä toimi terveysneuvontatyyppinen numero, oliko nyt 113. Se ainakin oli ihan toimiva juttu.
 
Tää on parhaimmillaan silloin kun ei tiedä pitäiskö soittaa ambulanssi heti, mennä itse päivystykseen, vai varata aika tuleville päiville. Tähän asti epävarmat on mielellään lähteneet hoitamaan asiaa heti, eli menneet päivystykseen tai soittaneet ambulanssin. Hyvin monet vaivat joihin päivystyksessä törmää ei kuitenkaan välttämättä vaadi hoitoonpääsyä esim keskellä yötä, eli palvelua käytetään siinä mielessä usein väärin.
 
Joskus aikoinaan ainakin Helsingissä toimi terveysneuvontatyyppinen numero, oliko nyt 113. Se ainakin oli ihan toimiva juttu.

Tampereella 10023 ja hyvän palvelun sieltä saa. Saa selvän vastauksen mennäkö TAYSiin vai Hatanpäälle. Samalla ajanvaraus ym.

Ei terveysasioissa minnekään Kouvolan hätäkeskukseen eli tuonne 116117 kannata soittaa. Eivät ole terveydenhuollon ammattilaisia, eivätkä tunne jokaisen kunnan toimintatapoja.
 
Back
Top