Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Yleisen asevelvollisuuden kannatus pudotuksessa

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja skärdis, 02.02.2012.

 1. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,039
  Tykkäykset:
  5,696
  Pisteet:
  1,286
  http://www.hs.fi/kotimaa/Yleisen+asevelvollisuuden+kannatus+v%C3%A4henee/a1305554696915

  Printtiversiossa kerrottiin hieman toisenlainen totuus tuosta 70 %:kin eli Puolustusvoimat tekee tilinpäätöksen vasta ikäluokan täyttäessä 30 vuotta eli nyt ilmoitettu 70 %:a koskee vuonna 1981 syntyneitä miehiä. Yleinen olettamus on, että nyt palveluksessa olevien 90-luvun miesten kohdalla prosentti on jatkanut laskuaan.

  Lehdessä haastateltiin myös varusmiehiä, joista esim. 12 kk:n palvelusta suorittanut autonkuljettaja (ilmeisesti tykkimies) valitteli homman mielekkyyttä tai pikemminkin sen puutetta. Ko. taistelijan nakkina oli päivystää viikon (!) ajan sotkussa ja huolehtia limonaadiautomaatin täyttämisestä. Toinen, lääkintämiehenä palveleva, varusmies valittaa, että viimeiset 3 kk on tapettu vain aikaa vailla mitään mielekästä tekemistä. Eikö nuo ajat pitäneet olla jo takana?
   
 2. aimonen

  aimonen Korpraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  42
  Tykkäykset:
  23
  Pisteet:
  1
  Huomatkaa, miten nettijutusta on sopivasti jäänyt pois kysymykset ja data. Todetaan vain, että "Asevelvollisuuden kannatus riippuu myös siitä, miten asiaa kysytään", eikä esitetä kaikkia tuloksia. Ainoastaan toimittajien valitsemaa tulkintaa tukevaa dataa annetaan.

  Painetussa hesarissa oli kyllä kolmet kvantitatiiviset vastaukset, joista alimman kannatusvastauksen saaneessa kysymyksen asettelussa asevelvollisuudella oli yhteensä 72% kannatus. 51% kannatti nykyisen kaltaista asevelvollisuusjärjestelmää ja 21% kannatti valikoivuuden lisäämistä asevelvollisuusjärjestelmässä. 28% jakaantui siten, että 16% kannatti vapaaehtoista palvelusta ja 9 % palkka-armeijaa.

  Jos 51% kannattaa nykyisen kaltaista asevelvollisuutta ja 21% valikoivuuden lisäämistä asevelvollisuudessa, vaihtoehtojen ollessa vapaaehtoinen palvelus ja palkka-armeija, niin kyllä siinä 72% otoksesta kannattaa asevelvollisuuden säilyttämistä. Toimittajat menkööt kvantitatiivisten tutkimusmenetelmien kertauskurssille ja opetelkoot tekemään propagandastaan hienovaraisempaa. Helsingin Sanomilta tämä ei tietenkään ole yllättävä linjanveto.

  Oman näkemykseni mukaan nämä molemmat vaihtoehdot asevelvollisuudelle ovat tietenkin pitkällä aikavälillä sama asia kuin puolustuksen lakkauttaminen.
   
 3. Mainos
Jaa tämä sivu