Yleistä keskustelua pukeutumisesta

Meillä päin myös erinäiset pirinarkkarit ja pikkurikolliset suosivat tuota ns. metrocamoa ja tästä syystä on aika vahvat antipatiat kyseistä kuosia kohtaan. Typeräähän se on assosioida tietty kuvio tai vaatekappale johonkin porukkaan noin vahvasti, mutta ei voi mitään, tulee heti em. roskasakki tai amiksessa uusnatsismin löytänyt mopopoika mieleen tuosta kuviosta...


Jos tulee Helsingin reissulla ikävä kotipaikkakunnan ABC:n tunnelmaa niin kannattaa poiketa tuonne.

Maastopukuja, samettitakkeja, batistini takkeja ja pisteeksi i:n päälle muhkeaa murretta haastavia saattajia joille on vielä muhkeammat kalapuikko viikset!:D
 

Herman30

Greatest Leader
Helsingin käräjäoikeus, niille jotka eivät tunnistaneet.
En kyllä minäkään mutta googlen kuvahaku auttoi.
 

Mikoyan

Ylipäällikkö
No ei siinä mitään, valkopohjainen ns. "city-camo" tai snow flake mielletään kyllä white power porukan tunnukseksi. (Vieläkin- luulin, että ne ajat olivat menneet noin 20 v sitten!)

Erehdyin pari vuotta sitten tämänkaltaisen paidan kanssa iltakävelylle ja ihmisten reaktiot oli kyllä ihan mielenkiintoisia.

Jaahas. Värejä on onneksi muitakin, jottei leimaudu ääri-oikeistolaiseksi. Ainakin salilla ihmiset aika tyypillisesti käyttää kuvanmukaista metrocamoa ihan jokapaikassa niin paidoissa kuin housuissakin. Naapurin muijalla on jopa kyseisen sävyiset juoksutrikootkin.
 

Vonka

Supreme Leader
En laita mitään armeijaan viittaavaakaan päälleni paitsi harjoituksissa. Muuten pukeudun tilanteen ja sään vaatimusten mukaisesti.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Kengissä olen Crocs fani.
Crocsia on talvisaappaat, nahkaiset työkengät, nupukki loaferia, purjehduskenkää, sandaalia, varvastossua, vuorellista peruscrocsia, nahkaista loaferia jne. Varmaan 20 Crocsit löytyy.
 

Karvajalka

Kersantti
Aika monet siviilivaatteet ovat saaneet vaikutteita sotilasasuista. Itsellä päällä yleensä yksiväriset siviilimallin reisitaskuhousut. Maastokuviollisia sitten vaan metsään.
 

Tetra

Respected Leader
Aika monet siviilivaatteet ovat saaneet vaikutteita sotilasasuista.
Juu. Itsellä käytössä:
desert bootsit:

USAn laivaston takista mallia otettu takki:

Black watch kuviolla oleva huivi:

Mitä muita vaatteita on, jotka ovat alunperin peräisin sotilaskäytöstä?

Mieleen tulee ainakin
trenssitakki:

Duffelitakin taisi tehdä tunnetuksi brittien asevoimat:

Mitä muita on? Näitä on varmasti ties kuinka paljon.
 

Herman30

Greatest Leader
T-paitakin on alunperin sotavoimien aluspaita. Rayban Aviator-lasit alunperin US army airforce-varuste.
 

Maidan

Respected Leader
T-paitakin on alunperin sotavoimien aluspaita. Rayban Aviator-lasit alunperin US army airforce-varuste.
Miltä vuodelta? Olivatko alkuperäiset kultaväriset vai hopeaveriset?

Itselläni on jo 3:s Rayban Wayfarerit, ja Aviatorkin on, koska yksi lasi irronut niistä, (kirpparillöytö) ajattelin laittaa sinnä linssit vahvuksilla samantien, jos vain mahdollista.
 

Vaeltaja

Korpraali
Miltä vuodelta? Olivatko alkuperäiset kultaväriset vai hopeaveriset?

Itselläni on jo 3:s Rayban Wayfarerit, ja Aviatorkin on, koska yksi lasi irronut niistä, (kirpparillöytö) ajattelin laittaa sinnä linssit vahvuksilla samantien, jos vain mahdollista.
Bausch & Lomb -niminen firma valmisti noita Aviator-laseja Yhdysvaltain Ilmavoimien lentäjille vuodesta 1936 lähtien, käytettäväksi ihan silmien suojaamiseen lentäessä käsittääkseni. Sitä en sitten tiedä, että kuinka paljon käyttöä ihan varsinaisilla lennoilla nuo näkivät, ainakin minulla on mielikuva että pilotit kyllä käyttivät sellaisia paljon "tukevampia" ja suojaavampia suojalaseja? Ehkä joku enemmän asiasta tietävä voisi valottaa tätä meille, vaikka OT:ksi meneekin.

Mutta ovathan nuo tyylikkäät ja ajattomat muotoilultaan joka tapauksessa.

EDIT: Ja kyllä, lunttasin Wikipediasta tuon tarkan vuosiluvun, omat muistikuvat olivat luokkaa "joskus 30-50 -lukujen paikkeilla"...
 

Römppäinen

Kapteeni
Minähän olen sitten tosimuodikas tänä kesänä.

Jaholw! Itse vaan sitasin sarka takkia kun tänään kylillä kävin:D
Kyllähän sitä vanhemmat naishenkilöt katsasteli.
Taisi monella tytöllä herätä vanhat muistot mieleen,miten sitä ennen osattiin rymistellä kanteletta ja huolella:p
 
Top