Ilmavoimien tulevaisuus

Ei ole. En edes tiedä tarkoittaako se että pussimaaleista on luovuttu kokonaan vai vaan ulkoistettu. Jossain vaiheessahan Learit kai meinattiin jo poistaakin (onhan ne jo vanhoja) mutta saivat päivityksen:
"Keväästä 2018 alkaen Learjetit käyvät läpi koneiden elinkaarta jatkavan päivitysohjelman. Sen yhteydessä konekaluston avioniikkaa, tehtävävarustusta ja matkustamojärjestelyjä päivitetään niin, että koneilla voidaan jatkaa operointia matkustajan-ja rahdinkuljetus-, valokuvaus-ja laskeumantiedustelutehtävissänykyaikaisessa toimintaympäristössä."

Lennokkeja käytetään maalinhinaukseenkin. Learjetiä ei enää välttämättä tarvita.
 
Righto. Vissiin noilla lennetään jämähommissa tiimat ja varaosat loppuun. Saapa nähdä miten korvataan.
Gulfstreamit kuten Ruotsilla olisi käheet. Muutama vuosi sitten olin kuvaamassa Turun kentällä, kun svedujen kone tuli siihen eteen parkkiin. CD auto noukki kyytiin pari päällikköä heppua. Ihan Amerikan meiningillä arskat päässä ja reput olalla.
 
Sveitsissä vihervassarikansalaisjärjestöt varmuuden vuoksi teki jo ehdollisen aloitteen F-35 tai Super Hornet -valinnan torppaamisesta.

Two initiatives so that the Swiss can express themselves in the event of the purchase of American planes​

Believing that American fighter jets are "expensive and technically defective", a coalition made up of the Group for a Switzerland without an Army (GSsA), the PS and the Greens tabled two initiatives on Tuesday in anticipation of the case where the Federal Council decides on their favor
*
Opting for one of the two Americans would however amount to ignoring the will of the people, denounces a coalition, made up of the Group for a Switzerland without an Army (GSsA), the PS and the Greens. These planes had been widely criticized during the voting campaign. The F-35 has technical flaws, some of which can even lead to the death of the pilot, she points out. In the Super Hornet, it is in particular the supply of oxygen that poses a problem.
*
The alliance therefore filed an initiative against each aircraft with the Chancellery asking for its ban. "If the Federal Council were to choose an American fighter plane, we would launch this initiative," warns Pauline Schneider of the GSsA. Signatures can already be collected on the internet.
 
Mitä virkaa tuolla aloitteella on? Kun kansanäänestyksessä tuli jo kyllä itse hankinnalle.
 
Taitaa olla samaa luokkaa kuin Suomen nykyiset kansalaisaloitteet. Eli teoriassa tuolla voisi yrittää vaikuttaa, käytännössä non.
"The F-35 has technical flaws, some of which can even lead to the death of the pilot, she points out." Huoh.
 
Mitä virkaa tuolla aloitteella on? Kun kansanäänestyksessä tuli jo kyllä itse hankinnalle.
Huomionhaku? Ehkä myös historian kirjoihin kirjattu ähäkutti, jos tulee hankinnassa myöhemmin ongelmia?

Vai olisiko pullistelu, että pelkurimaisemmat poliitikot ehdottaisi ei-USA vaihtoehtoa ettei tulisi kuviteltua soraa hankinnan rattaisiin?
 
Taitaa olla samaa luokkaa kuin Suomen nykyiset kansalaisaloitteet. Eli teoriassa tuolla voisi yrittää vaikuttaa, käytännössä non.
"The F-35 has technical flaws, some of which can even lead to the death of the pilot, she points out." Huoh.
Ja nyt on parasta tulla valinta, jonka Sveitsin puolustusvoimat ovat katsoneet parhaaksi ja saada se lävitse. Viime vuotinen kansanäänestys oli kyllä ja se on nyt sillä sipuli. Ei auta enää itku markkinoilla hävittäjävastustajilla, kun demokratia on puhunut toisin. Muuten Sveitsiltä katoaa uskottavuus kansainvälisesti, jos tässä päästetään taas kansa vituroimaan koko homma.
 
Tuolla toinen kuva. Ei taidakaan olla pitot-putki, vaan ehkä säiliö tuottaa itse sähkönsä?

U95 Jamming Pod. Tässä Viggenin kyydissä:

cxxDdzI.jpg

 
Saidvainerski viitannee hyvin läheisesti Sidewinderiä (AIM-9B) muistuttavaan R-3 -ohjukseen tai sen jatkokehitelmään R-13M (joka muistuttaa AIM-9L/M), jotka molemmat olivat Suomessakin Migeissä käytössä. Hawkissa oli käytössä R-60, joka ei ulkoisesti tai teknisiltä ratkaisuiltaan muistuta laisinkaan Sidewinderiä. Venäläisen ohjuksen lisäksi Hawkissa oli ruotsalainen RB4S, joka on lisenssilä valmistettu Sidewinder (AIM-9J/P?). Nykyään sitten ihan oikea AIM-9M. Nämä siis julkisista lähteistä, tiedä sitten mihin tuossa jutussa viitattiin.
 
Back
Top