Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Jos on vienyt "neuvostovastaisten" listoja Tehtaankadule, tai juoninut muun maan (Neuvostoliiton) salaisen palvelun kanssa, niin mitä tekemistä on enään Suomen poliittisessä järjestelmässä?

Kärkipolitikoihin Jakke KGB-Laakso ei taida kuulua, kuin myöskään Vasenryhmän Yrttiaho, joka taruilee tällaaista
http://www.tiedonantaja.fi/2015-16-1/isantamaasopimuksella-jarkyttavat-seuraukset

Laaksolla oli merkitystä niin kauan kuin hän sai olla tärkeässä valiokunnassa. Ei tällaisilla herroilla saisi olla mitään tekemistä siellä. Tässä mielessä Suomi muistuttaa eniten itäblokkia ja Ukrainaa, joka ei onnistunut irtoamaan vaikutuspiiristä.

Yrttiaho on tosiuskovainen. Hän meni pioneereihin 7-vuotiaana vuonna 1959 ja oli jo kouluikäisenä Suomi-Neuvostoliitto-seurassa.
 
Ike Kanerva esittää kokkareiden verkkolehdessä näkemyksiään kärkipoliitikkojen Venäjä-linjauksista:

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/kanerva ehdokasvideo-32527

Kritiikin kohteina Tuomioja ja Väyrynen


"Haastattelussa puhutaan ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) taannoisesta haastattelusta, jossa tämän katsottiin arvostelleen Baltian maita Venäjä-propagandan arvostelusta.

Kanervalta kysytään, näkeekö hän, että suomettuneisuusajattelu leimaa yhä Suomen ulkopolitiikkaa.

– Enpä oikein Suomen koko ulkopolitiikkaa lähtisi siitä vinkkelistä leimaamaan. Mutta kieltämättä tässä on vähän tämmöistä henkisen portinvartijan roolia Tuomiojalla, Ilkka Kanerva vastaa.

Seuraavaksi kysytään keskustan Paavo Väyrysen esityksistä Krimin ja Itä-Ukrainan tilanteen ratkaisemiseksi.

– Hän myötäilee tässä mielestäni yksipuolisesti Venäjän tarkoitusperiä, Kanerva toteaa Väyrysestä."


Tietysti vaalien läheisyys vaikuttaa kommentteihin ja kommentoijaan. Ja aika monella on varmasti mielessä Iken omat suomettumisen ja rähmälläänolon aikakauden synnit.
 
Demokraatti: Niinistö korostaa EU:ta turvatekijänä
Perjantai 27.2.2015 klo 05.13
Presidentti Sauli Niinistön mukaan Euroopan unionin tuottamaa ulkoista turvallisuutta vähätellään Suomessa.
Niinistö tuo kantansa esiin Demokraatti-lehden 120-vuotisjuhlanumerossa ja havainnollistaa sitä teoreettisella ajatusmallilla.
- Jos joku EU-maa tulisi valloitetuksi, olisiko ainoa seuraamus sitten uusi huippukokous, jossa todettaisiin, että meidän täytyy allekirjoittaa uudet perussopimukset tälle rauhan unionille, koska eräs meistä puuttuu. En oikein usko, Niinistö sanoo.
- Jos ajatellaan, että koko EU:n järkiperäinen tarkoitus ja pyhin arvo on rauha, niin voiko sellainen unioni jatkaa elämäänsä, jos se on ollut kykenemätön turvaamaan sitä rauhaa osassa aluettaan? Niinistö kysyy.
Niinistö kuvaa suhdettaan Venäjän presidentti Vladimir Putiniin hyvin asialliseksi. Niinistö katsoo, että Suomi voisi toimia EU:ssa turvallisuuspolitiikan suunnannäyttäjänä.
STT

EDIT: Hetkonen.. mehän olemme kaikki nähneet mitä EU on saanut aikaan Ukrainassa!
 
EDIT: Hetkonen.. mehän olemme kaikki nähneet mitä EU on saanut aikaan Ukrainassa!

Mitä EU:n olisi pitänyt saada aikaan Ukrainassa ja miksi? Tuossahan on juuri letkautus Minskiin.

Jotan visiota nyt kehitellään. Niinistö kävi hetki sitten Brysselissä ensimmäisellä työvierailulla ja keskusteli Tuskin, Junckerin ja Schulzin kanssa. Sen jälkeen hän kävi vielä EU:n tiedusteluanalyysikeskuksen johtajan Ilkka Salmen ja EU:n sotilasesikunnan tiedustelupäällikön Georgij Alafuzoffin luona.

EU on niin tuuliajolla, että kohta Niinistö johtaa sitä eikä Merkel.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä EU:n olisi pitänyt saada aikaan Ukrainassa ja miksi? Tuossahan on juuri letkautus Minskiin.

Jotan visiota nyt kehitellään. Niinistö kävi hetki sitten Brysselissä ensimmäisellä työvierailulla ja keskusteli Tuskin, Junckerin ja Schilzin kanssa. Sen jälkeen hän kävi vielä EU:n tiedusteluanalyysikeskuksen johtajan Ilkka Salmen ja EU:n sotilasesikunnan tiedustelupäällikön Georgij Alafuzoffin luona.

EU on niin tuuliajolla, että kohta Niinistö johtaa sitä eikä Merkel.
Tuo iltalehden otsikointi on ihan hanurista...
 
Presidentti Niinistö Dagens Nyheterille: Putin haluaa Ukrainan epävakauden jatkuvan
Perjantai 27.2.2015 klo 08.42
Presidentti Sauli Niinistö uskoo, että Venäjän tavoitteena on pitää tilanne Ukrainassa ratkaisemattomana ja epävakaana.

EU:n on oltava valmis määräämään Venäjälle lisää pakotteita, jos separatistit vielä jatkavat etenemistään Itä-Ukrainassa. (EPA)
Niinistö arvioi ruotsalaisen Dagens Nyheter -lehden haastattelussa Venäjän haluavan varmistaa, ettei Ukraina sitoudu enempää EU:hun ja Natoon.
Niinistön mukaan EU:n on oltava valmis määräämään Venäjälle lisää pakotteita, jos separatistit vielä jatkavat etenemistään Itä-Ukrainassa.
Lähde: Dagens Nyheter
 
UTVA kokoontui taas.

Valtioneuvoston viestintäosasto
Tiedote 104/2015
27.2.2015


Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat perjantaina 27. helmikuuta 2015 Ukrainan ajankohtaisesta tilanteesta.

Minskissä 12. helmikuuta tehty sopimus on tärkeä yritys saada konfliktiin ratkaisu. Suomi edellyttää konfliktin osapuolten noudattavan sitoumuksiaan. Venäjän tulee vaikuttaa separatistien johtoon, jotta tulitaukoa noudatetaan ja raskaiden aseiden vetäminen pois voidaan panna täytäntöön Minskin sopimuksen edellyttämällä tavalla. Etyjin tarkkailijoille tulee taata pääsy kaikille alueille Minskin sopimuksen mukaisesti. Suomi tukee Etyjin läsnäolon vahvistamista Ukrainassa.

Kiovassa vietettiin Maidanin aukion muistopäivää 22. helmikuuta. Suomi ilmaisee myötätuntonsa ja osanottonsa Ukrainan konfliktissa kuolleiden omaisille.

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat myös väkivaltaisesta ekstremismistä sekä toimenpiteistä sen ennaltaehkäisemiseksi ja torjumiseksi. Valiokunta ilmaisi huolensa muun muassa internetin väkivaltaisen ja terrorismiin radikalisoivan materiaalin vaikutuksesta.

Lisäksi valiokunta sai tiedoksi ja keskusteli turvallisuusviranomaisten tiedonhankintakykyä koskevan lainsäädännön kehittämistarpeita arvioineesta tammikuussa 2015 jätetystä tiedonhankintalakityöryhmän mietinnöstä.



http://presidentti.fi/Public/default.aspx?contentid=321972&culture=fi-FI
 
Niinistö ykkösaamussa:

"Tapasin Nemtsovin ensimmäisiä kertoja 1990-luvun puolivälissä. Hän oli Jegor Gaidarin kanssa yhteydessä meihin, kun oli puolueiden välistä yhteistyötä ja olin puheenjohtajana. Myöhemmin tapasin vain satunnaisesti."

"Hän oli sellainen tulisieluinen, suoraviivainen ja rohkea."

"Kaikki haluaisivat uskoa Minskiin, mutta toinen kerta kuitenkin ollaan jo samalla asialla. Paljon edestakaista liikettä: askel eteen ja takaisin."

"Valtava nippu asioita, vaikka väkivalta päättyisi. Jos on sopimushaluttomuutta, ne pysyvät auki vuositolkulla."

"Hybridisodan eräs elementti tulee velkasuhteiden ja saatavien kautta, finansseja aseellistetaan."

"Pakotteita tuli asteittain. Krimin vuoksi, Itä-Ukrainan vuoksi. Ei olla pakotteiden purkamisvaiheessa."

"Olemme EU:n jäsen ja olemme mukana kaikissa päätöksissä. Ei kahta kysymystä."

"Venäläiset haluaisivat nähdä Ukrainan omissa leivissään samoin kuin se aikaisemmin oli. Jos tilanne jää auki (talouskysymyksissä se on mahdollista), Ukrainan asema pysyy epävakaana."

"Ymmärrystä voi osoittaa vain Ukrainan kansan omalle tahdolle."

"Olen tavannut Putinin ja Medvedevin osapuilleen yhtä monta kertaa."

"Keskustelut Putinin kanssa ovat selkeitä. Voimme todeta, missä olemme eri mieltä eikä tarvitse jankata. Pitkänpuoleisiakin puheluita on ollut. Me teemme omia päätöksiä. Venäläiset eivät aina ole pitäneet päätöksistämme EU:ssa"

"NATO haluaa vakuuttaa baltit, että 5. artikla toimii. Se on hyvä, että virolaiset saavat tällaisen vakuutuksen."

"Itämeren tilanne juontaa Ukrainasta ja myös yleisestä kehityksestä. Lännen ja Venäjän suhde on heikentynyt."

"Merkel ja Hollande yrittivät ojentaa kättä Moskovassa."

"En ole hallitusohjelman kirjoittaja. Puheenjohtajien (puolue) kanssa olen keskustellut, pitäisikö toimia kuten ruotsalaiset ja vaalien alla rauhoittaa turvallisuuspoliittinen keskustelu."

"Yllätyin, että yhteistoimintamyönteisyys nousi Ruotsissa niin nopeasti."
 
No kyllä siitä jotain voi päätellä että niinistö edes vihjasi ettei kieltävää lauseketta tod. näköisesti tule ensi hallitusohjelmaan. Miksi mies valehtelisi?
 
No kyllä siitä jotain voi päätellä että niinistö edes vihjasi ettei kieltävää lauseketta tod. näköisesti tule ensi hallitusohjelmaan. Miksi mies valehtelisi?

Vihjaisi, että se on hänen mielipiteensä. Tämä on yksin hallituksen asia - presidentin valtaoikeudet eivät riitä. Niinistö ei halunnut hyppiä seuraavan pääministerin varpaille jo etukäteen."
 
Vihjaisi, että se on hänen mielipiteensä. Tämä on yksin hallituksen asia - presidentin valtaoikeudet eivät riitä. Niinistö ei halunnut hyppiä seuraavan pääministerin varpaille jo etukäteen."

Presidentti nimittää hallituksen?
 
Presidentti nimittää vaalivoittajan kokoaman hallituksen.

Kategorisesti kyllä. Joskus voi käydä niin, että vaalivoittaja ei saakaan muita mukaan....syystä tai toisesta. Presidentillä on valtaa edelleen, jos se sitä haluaa käyttää. Eikös vain.
 
Vaikka laitoin tämän jo toiseen..niin..:

http://yle.fi/uutiset/erkki_tuomioja_on_kansalaisten_suosikkiministeri/7840680

Kansalaiset arvostavat hallituksen miesministereitä. Hallituksen priimus on ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.). Myös työministeri Lauri Ihalainen (sd.), elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) ja puolustusministeri Carl Haglund (r.) menestyivät Ylen kyselyssä. Naisministereistä kansalaiset arvioivat korkeimmalle Anna-Maja Henrikssonin (r.) ja Paula Risikon (kok.).

Pääministeri Alexander Stubb arvioitiin juuri ja juuri Antti Rinteen (sd.) edelle hallituksen seitsemänneksi parhaaksi ministeriksi. Hallituksessa on 17 ministeriä.

Heikoimmin ministerin tehtäviä nykyhallituksessa on kansalaisten mielestä hoitanut sisäministeri Päivi Räsänen (kd.). Peräti seitsemän kansalaisten huonoimmaksi arvioimaa ministeriä on naisia.

:eek:
 
Hallituksen priimus on ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.).
:eek:
Ei voida väittää että Tuomioja olisi ainakaan sotaa pahemmin yrittänyt lietsoa, ellei sitten venäjämyönteistä ääriymmärryslinjaa lasketa sodanlietsonnaksi kotimaan kansalaisten keskuudessa. Toinen näkemys voisi olla, että sodanlietsonnaksi voitaisiin laskea nöyristely sekä peitellyn pelon saattama kohteliaisuus venäläisten edessä. Sitähän ne eivät juurikaan kunnioita. Mutta silloinkin kyseessä olisi taas tahaton sodanlietsonta. Täytyy muistaa, että Tuomiojan homma on olla ulkoministeri. Hyvien suhteiden ylläpitäminen ulkomaihin on hänen ensisijainen tavoite, ei niinkään itsenäisyyskuvan edistäminen tai muutkaan samankaltaiset vähäpätöiset asiat. Tuomiojan sydän voi olla ihan paikallaan mutta hänen työskentelytavat, työkalut ja haalarit ovat ihan väärät. On epämiellyttävää antaa vammaiselle lapselle huonoa kouluarvosanaa kun näkee, että hän ihan aidosti yrittää parhaansa, siitäkin huolimatta, että työn jälki on arveluttavaa, tai että hän on huiskinut tuntien ajan energisesti, päästellen hänelle itselleen ominaisia äännähdyksiä satunnaisesti, häiriten pahasti kaikkia muita oppilaita saman kerroksen luokissa.

Epäilen että kysely oli järjestetty Tuomiojan mielialan kohottamiseksi, jotta häneen saataisiin valettua uskoa, että hän on yksi meistä ja kuuluu porukkaan. Minä puolestani uskon että jos Tuomiojaa pilkkaa viiiielä vähän, niin hänet voi ajaa esim. masennuksen tai virastaeroamisen partaalle. Voisiko joku piilottaa Erkin diplomaattisalkun seuraavan eduskuntasession aikana tjsp.? Liimata sen umpeen tai seinään pikaliimalla? Voisin maksaa jos näkisin ET:n yrittävän riuhtoa salkkuaan irti vimmatusti eduskuntasalin seinästä samalla kun hän on myöhästymässä lennolta.
 
Vaikka laitoin tämän jo toiseen..niin..:

http://yle.fi/uutiset/erkki_tuomioja_on_kansalaisten_suosikkiministeri/7840680

Kansalaiset arvostavat hallituksen miesministereitä. Hallituksen priimus on ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.). Myös työministeri Lauri Ihalainen (sd.), elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) ja puolustusministeri Carl Haglund (r.) menestyivät Ylen kyselyssä. Naisministereistä kansalaiset arvioivat korkeimmalle Anna-Maja Henrikssonin (r.) ja Paula Risikon (kok.).

Pääministeri Alexander Stubb arvioitiin juuri ja juuri Antti Rinteen (sd.) edelle hallituksen seitsemänneksi parhaaksi ministeriksi. Hallituksessa on 17 ministeriä.

Heikoimmin ministerin tehtäviä nykyhallituksessa on kansalaisten mielestä hoitanut sisäministeri Päivi Räsänen (kd.). Peräti seitsemän kansalaisten huonoimmaksi arvioimaa ministeriä on naisia.

:eek:


Tuohon ilmiöön osaa jokainen tutkimushaastattelijakin antaa vastauksen. Mies on ollut niin kauan, että ihmiset muistavat nimen parhaiten.
 
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan, komission varapuheenjohtajan Federica Mogherenin Mäntyniemessä torstaina 5. maaliskuuta.

Tapaamisessa keskusteltiin ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymyksistä, erityisesti Ukrainan kriisistä ja Venäjästä. Esillä oli myös EU:n turvallisuusstrategian valmistelu ja unionin yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan vahvistaminen. Tässä yhteydessä esille nousivat myös terrorismin torjunta ja hybridiuhkiin varautuminen.

http://www.presidentti.fi/Public/default.aspx?contentid=322286&culture=fi-FI
 
Katainen tulee esiin uuden työnantajansa ominaisuudessa. EU:n talouskasvun vauhdittamiseen tarkoitettu uusi investointipaketti käynnistelee toimintaansa. Yritykset voivat jo jättää hankehakemuksia investointirahastoon, lupaa ohjelmaa valmistellut EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen.
Rahasto lainoittaa edullisin ehdoin korkean riskin yksityisiä hankkeita, jotka voivat liittyä esimerkiksi energiantuotantoon ja digitaalisiin tuotteisiin. Ensimmäisiä rahoituspäätöksiä odotetaan syksyllä.

Rahasto voi jakaa luottoja 60 miljardin euron edestä, ja lisäksi yksityisiltä sijoittajilta toivotaan 250 miljardin lisäpottia.


http://www.karjalainen.fi/uutiset/u...isen-investointiohjelma-odottaa-jo-hakemuksia

Pekkarinen ja eläkeyhtiöt suhtautuvat nihkeästi. Pekkarinen kertoi uutisissa, ettei ymmärrä, miksi suomalaista rahaa (pk-yrityksillemme ym.) kierrätettäisiin Brysselin kautta. "Ei missään nimessä", sanoi Pekkarinen.
 
Back
Top