Pakolaisuus

Ahaa... OK... Jostain vain käsitin, että mitään tällaista ei tehty, ainakaan kiivaimman tulotahdin aikana?? Voin hyvinkin olla väärässä.

Se tehdään aina tulohaastattelun yhteydessä. Jos joku on päässyt karkuun sitä ennen, niin ehken siinä tapauksessa ei.
 
Ikävä sanoa mutta olemme saaneet jo tähän menneestä maahan tulleista pysyvän sosiaaliturvarasitteen yhteiskuntaamme. Varsinkin Somaliasta, Lähi-Idästä ja Venäjältä muuttaneista noin 80-90% jää pysyvästi, koko elinajakseen ja omasta halustaan normaalien työmarkkinoiden ulkopuolelle. Edellä mainitut ryhmät erottuvat selkeästi jo 1990-luvun alusta lähtien tehdyissä tilastoinnissa.

Verrokkina voi sanoa että muista maista/alueilta tulleiden maahanmuuttajien osalta kehitys on myönteisempää. Heidän kotoutumisessa ja työllistymisessä on selkeästi parempaa kehitystä maassaoloajan myötä.

Somaliasta ja Lähi-Idästä tulleiden osalta Suomi saa maahamme pysyvästi jäävän suuren väestöryhmän jonka toimeentulo koostuu koko elinajan osalta sosiaaliturvan(perustulo, asumistuki jne.) sekä työttömyysturvan ja siihen liittyvien palveluiden ammattimaiseen hyödyntämisestä. Näiden lisäksi tulee harmaantalouden mukanaan tuomat yhteiskunnan ulkopuoliset toiminnot sekä suoranainen rikollisuus. Kaikista näistä aiheutuvat kerrannaisvaikutukset tulevat olemaan erittäin suuret koko muulle yhteiskunnalle, seuraavien vuosikymmenien sekä vuosisatojen aikana (vastaava kuin mustalaisten karkoitus Ruotsista Itämaahan = Suomeen 1600-luvulla).

Kaiken lisäksi erityisen uhkan muulle yhteiskunnalle muodostaa maahan muuttaneen muslimiväestön myötä saapuneet, eri tavoilla organisoituneet sekä jo kotimaissaan sota-/terroritoiminnassa mukana olleet ääri-islamistit. Heillä on omiin uskontoihinsa sekä ideologiaansa liittyvät tehtävät ja suunnitelmat taistelussa länsimaita (vääräuskoisia jne.) vastaan. Nykyisellään suomalainen yhteiskunta antaa ja muodostaa heille turvallisen toimintaympäristön jopa taloudellista toimeentuloa myöten.

Tavalliset kansalaiset näkevät ja ymmärtävät tämän, koko suomalaista yhteiskuntaa uhkaavan kehityksen, paljon paremmin kuin maamme johtavat poliitikot ja virkamiehet. Pahinta on se että jopa asiasta keskustelemista pyritään estämään ja ehkäisemään ns. valtamedioissa.

Tässä se ongelmatiikka on kiteytettynä aika kattavasti.

Näihin ei tahdo saada oikein mitään asiapohjaisia vasta-argumentteja tai parannusehdotuksia. Ympäripyöreitä heittoja kotouttamistoimista vaikka rahan lapiointi ei automaattisesti tuota mitään parannuksia. Käsien levittelyä, ehkä ongelmat poistuvat kohta itsestään. Pahimmassa tapauksessa rasistikortti heilahtaa.
 
Tässä nostettu palautuskeskusasiat tapetille:
Päivi Nergin haastattelu herätti ihmetyksen: ”Miksi Migri ei perustanut palautuskeskusta?”
Teppo Ovaskainen
TURVAPAIKANHAKIJAT
Torniolainen kaupunginvaltuutettu Janne Olsen (sd.) ihmettelee blogissaan, miksi sisäministeriö kauhistelee maan alle katoavien turvapaikanhakijoiden muodostamaa turvallisuusriskiä, mutta jätti niin sanotun palautuskeskuksen perustamatta.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kertoi tiistaina Helsingin Sanomien haastattelussa, että ministeriössä ollaan sisäisen turvallisuuden kannalta eniten huolissaan niistä turvapaikanhakijoista, joiden osalta päätös oli kielteinen, mutta jotka katoavat ennen palauttamista.

Noin tuhat ihmistä kuukaudessa eli yhteensä 12 000 ihmistä tulee tänä vuonna saamaan lainvoimaiseen päätöksen oleskelulupansa päättymisestä. Heitä odottaa vapaaehtoinen tai pakotettu paluu kotimaahansa – tai oleskelu Suomessa laittomasti, paperittomana.

Janne Olsen muistuttaa alusta alkaen olleen selvää, että vuoden 2015 noin 32 000 tulijasta suuri osa ei tule saamaan turvapaikkaa Suomesta. Sisäministeriön alainen Maahanmuuttovirasto alkoikin suunnitella heidän varalleen niin sanottua ”palautuskeskusta” jo varhain, ja Päivi Nerg puhui aiheesta tässä Uuden Suomen haastattelussa jo marraskuussa 2015.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet olisi sijoitettu valvottuun palautuskeskukseen odottamaan palautusta kotimaahan.

”Tätä palautuskeskusta ei koskaan perustettu, vaikka useat viranomaiset olivat huolestuneita kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista”
– Tätä palautuskeskusta ei koskaan perustettu, vaikka useat viranomaiset poliisia myöten olivat huolestuneita kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista henkilöistä, joiden riski kadota jäljettömiin ja sitä kautta ajautua esimerkiksi rikollisuuden pariin on huomattava, Olsen ihmettelee Puheenvuoron blogissaan.

Hän huomauttaa, että Nerg sanoi vielä syyskuussa 2016, että ”Maahanmuuttovirastolla on tällä hetkellä liian vähän toimeenpantavia kielteisiä turvapaikkapäätöksiä, jotta turvapaikanhakijoita kannattaisi sijoittaa erityisiin palautuskeskuksiin”. Tuolloin puhuttiin Olsenin mukaan noin 7000:sta kielteisestä turvapaikkapäätöksestä, mutta valtaosasta oli valitettu hallinto-oikeuteen.

Olsen kummeksuu sitä, että Nerg sanoo nyt HS:n haastattelussa, ettei enää voida ”kirkkain silmin sanoa, että turvallisuustilanne [Suomessa] pysyy samana”.

– Kansalaisena minua huolestuttaa, kun puhutaan 12 000:sta kielteisestä turvapaikkapäätöksestä. Siinä on 12 000 potentiaalista laittomasti maassa oleskelevaa. Laittomasti maassa oleskelevalla ei ole Suomessa oikeutta käytännössä mihinkään, joka takaisi ihmisarvoisen elämän. Ei asuntoa, ei toimeentuloa, ei minkäänlaista tulevaisuutta. Tällöin ihmisestä saattaa tulla epätoivoinen ja rikoksien tekemisen riski kasvaa, Olsen kirjoittaa.

– Syksyllä 2015 Suomi otti hallitsemattoman maahantulon hienosti haltuun ja sai siitä maailmanlaajuisesti kiitosta. Nyt tilanne on jälleen mennyt hallitsemattomaksi, sillä Suomen viranomaisilla [ei] ole näköjään pienintäkään hajua tuhansista luvattomasti maassa olevista ihmisistä, jotka sisäministeriön kansliapäällikön mukaan uhkaavat heikentää Suomen turvallisuustilannetta. Olisikohan se palautuskeskus sittenkin pitänyt perustaa, hän kysyy.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/21...-heratti-ihmetyksen-miksi-migri-ei-perustanut
 
Edit2: eduskunta on hyväksynyt lain 21.12. Voimaantuloa en löytänyt

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KasittelytiedotValtiopaivaasia/Sivut/HE_133+2016.aspx

Edit: ei ainakaan finlexissä näy 118 pykälään tulleen muutoksia..
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/20040301?search[type]=pika&search[pika]=ulkomaalaislaki

Tämä lakimuutos varmaankin jo tehty?

Palautuskeskusten perustamista jarruttaa myös se, että turvapaikanhakijoiden tiukempaa valvontaa varten ulkomaalaislakia on kiristettävä. Muutos saataneen voimaan kesällä.
http://yle.fi/uutiset/3-8828236

Asumisvelvoite on lakiesityksen johtava ajatus..

https://www.intermin.fi/download/67031_Lausuntopyynto_HE-luonnos_sailoonoton_vaihtoehdot_150416.docx?4270fc2757e8d388&sa=U&ved=0ahUKEwjHy43Ol6bRAhVHBywKHbc9D6AQFggRMAI&usg=AFQjCNGF0i9uokZASuoWRD2djGfKRkmeow
 
Viimeksi muokattu:
Hän oli fasistien uhri ja on fasismia laittaa näitä laittomia leireille.

Taidatkos sen enää paremmin sanoa!

Miten me voisimme häpäistä Jimi Karttusen muiston perustamalla vielä keskitysleirejä hänen Uhrinsa jälkeen?

Vahva ei natsismille Suomessa!

Meill%C3%A4%20on%20tilaa.jpg
 
Viimeksi muokattu:
On se kumma kun edes keskustan poliitikot eivät ymmärrä perustaa yksityistä palautuskeskusta.

Siitä se riemu repeäisi...

Ajattele sitä huutoa tyyliin "USA:n yksityiset vankilat"...joilla niilläkään ei ole kovin hyvä maine. Ja artisti maksaa...eli veronmaksaja.
 
Back
Top