Panssarivaunut

Niin tässä on muutavia kuvia puolalaisista ANDERS vaunusta

scaled.php

ascod-rodzina.jpg
 
Ja kiinalaisista tankkeistä

jmxmr.jpg



1. ZTZ-99G MBT
2. ZTZ-99A2 MBT
3. unknown light tank ( The turret is longer same as ZTZ-99A2 not shorter as in the pic )
 
Lähitulevaisuudessa nähdään varmasti tällaisiakin menopelejä. Kahdella jalalla juokseva terminaattori ei enää ole mahdottomuus.
 
Last edited by a moderator:
Onko tuo Syyrian kahakoissa vilahtava venäläistankki videon kohdassa 0:17 -> päivitetty T72, vaikka videon tiedoissa sen väitetään olevan T90? Syyrian armeijan käytössä ei ainakaan virallisesti pitäisi olla T90 kalustoa, vaikka voihan olla mahdollista että venäläiset ovat niitä sinne viimeaikoina rahdanneet.

 
Last edited by a moderator:
kimmo.j kirjoitti:
Vaikea sanoa filmin perusteella, voi olla kumpi vain.

Liekkö väliä. Enemmän kiinnostaa, että oliko tuo oikeasti Shtora -systeemi. Jotenkin muistelen, että se toimisi enemmän siten, että systeemi ampuisi savut sokaistakseen sen laser säteen lähettimen ja lankaohjattuja ohjuksia varten siinä olisi kanuunan molemmin puolin ne IP -häiritsijät. Enemmän veikkaisin, että tuo ohjuspartio paljasti asemansa ampuessaan, eli ampuivat samalla kuin tankin putki oli suunnattu heitä kohti.
 
Kyseessä on T-72AV (josta Syyrian armeija itse käyttää nimitystä T-74)

SJ kirjoitti:
Enemmän veikkaisin, että tuo ohjuspartio paljasti asemansa ampuessaan, eli ampuivat samalla kuin tankin putki oli suunnattu heitä kohti.
Tämä lienee todennäköisintä.
 
iku-tykäri kirjoitti:
Kyseessä on T-72AV (josta Syyrian armeija itse käyttää nimitystä T-74)

SJ kirjoitti:
Enemmän veikkaisin, että tuo ohjuspartio paljasti asemansa ampuessaan, eli ampuivat samalla kuin tankin putki oli suunnattu heitä kohti.
Tämä lienee todennäköisintä.

Siis ihan jo siksi, että ihmisen reaktioaika takaa sen, että laukaus ei lähde millään tuolla vauhdilla, jos torni alkaa kääntyillä omiaan.
 
Al Bashier (Type-85M-II) ja T-72AV kohtasivat toisensa Sudanissa viime vuotisessa öljykahinassa. Voittaneessa tankissa miehistö saattoi olla Ukrainasta kotoisin.
1321626342_t-96_south_sudan.jpg

1336294978_t72blown.jpg
 
Syyrialaisten T-72 räjähtänyt atomeiksi? Tankista ei näytä olevan muuta jäljellä kuin torni ja muutamia osia.
 
Last edited by a moderator:
Teräsmies kirjoitti:
Syyrialaisten T-72 räjähtänyt atomeiksi? Tankista ei näytä olevan muuta jäljellä kuin torni ja muutamia osia.

No, jos ajattelet sitä taannoista videota, jossa T-72 ottaa osuman ja ammukset syttyvät palamaan, niin ajatteleppa mitä olisi tapahtunut jos luukut olisi olleet kiinni? Tuo tapahtuu. T-72:lle on varsin tyypillistä, että torni lähtee irti, jos ammukset syttyvät. Tässä pitää nyt mainita, että en ole ihan varma, että lähteekö torni ruutipalosta yksinään, vai pitääkö sen keittää vielä sirpaleammuksien räjähdekin samalla.

Saattaa olla, että tuossa on ollut myös IED mukana vaikuttamassa, mutta olettaisin silloin tiessä olevan isompi kraateri.
 
Vaunun runko näyttää menneen poikkeuksellisen pieniksi paloiksi. Itä-vaunujen ongelma on ammustäytön syttyminen/räjähdys. Silti runko jää yleensä isommiksi palasiksi kuin nyt. SJ saattaa olla oikeassa kun epäilee IED,n vaikutusta.
 
20.jpg


18.jpg


http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?223419-IDEX-2013-Photo&p=6589569&viewfull=1#post6589569
 
Mikä se mahtaa olla tuossa vaunun keulan alla tuo levy? Onko se vain nivelien päässä oleva lätkä, jonka tarkoitus on räjäyttää kohtitulevat ammukset, vai onko sillä jokin muu tarkoitus?
 
Onko jotain uutta tullut esiin miten käy suomen Leopard 2A4 mid life upgrade ohjelmassa??
 
Hejsan kirjoitti:
Onko jotain uutta tullut esiin miten käy suomen Leopard 2A4 mid life upgrade ohjelmassa??

Kenraalimajuri Raimo Jyväsjärvi:
Ajankohtaista maavoimien materiaalisesta valmiudesta
http://www.tampereensuomalainenklubi.fi/tapahtumat/16112009.html
''Leopard 2A4:n modernisointi; elinjaksopäivityksellä turvataan kaluston suorituskyky ja käytettävyys vähintään 2030-luvulle. Suunnitteluvaihe 2010–2013, jolloin hankitaan ja testataan prototyypit, selvitetään kaluston kunto ja valmistellaan sarjahankinta. Sarjahankinta 2014 alkaen sekä käyttöönotto 2016 alkaen.''

Tosin artikkeli on vuodelta 2009, eli aika vanhaa informaatiota. Uutta lienee turha odottaa ainakaan kotimaisen median suunnalta, ennen aikavälille 2014(-2015) suunniteltua sarjahankintaa. Olisi mielenkiintoista lukea näistä joku päivä ihan lehdestäkin. Verkon plaraaminen ottaa aivoon ja hallinto sensuroi artikkeleita, jotka sisältävät sen salaiseksi katsomaa materiaalia. Tämän vuoksi luotettavaa ja monipuolista tietoa PV:n kalutohankinnoista/päivityksistä, löytyy lähinnä ulkomaisilta sivustoilta.
 
Tulenkäyttö on kyllä roisia teriksen videossa. Katsokaapa kohtaa 13.15 eteenpäin: Siinä taisteluvaunujen vetämä liike pysähtyy, sumppuuntuminen alkaa, kärki levittää kadulle ja takaa tulevat ryntövaunut avaavat tulen kadun päädyssä olevaan rakennukseen. Melkoista jytinää.

Muutenkin rynnäkkövaunujen ärhäkkä käyttö taisteluvaunujen tuessa asutuskeskuksessa vaikuttaa tehokkaalta. En ihmettele että noista oloista kantautuu myös videoita joissa törsäytetään tankkia kahdenkymmenen metrin päästä singolla kylkeen tai perään.
 
Back
Top