Rinteen/Marin hallituksen politiikka ja siitä keskustelua.

Twitter aikana kaikki ennättää tuomita ennenkuin taustat selviää . Tämän mukaan edellisen hallituksen aikana tilattu hanke . Me kaikki ryntäämme heittämään bensaa liekkeihin ennenkuin tiedämme mitään . Totuudellahan ei ole mitään väliä enään . Tytöt tilas itseään miellyttävän tutkimuksen . Oli kyse oikeistosta tai vasemmistosta tämä on molemmilta puolilta vale uutisten levittämistä tai väärinymmärtämistä . Vaikka kuinka vihattavia poliitikkoja , yritettäisiin pysytään tosiasioissa. Onko tämä hyvä kehitys suunta ?

Naton naisvihatutkimuksesta nousi kohu, kun kerrottiin, että se olisi tilattu pääministerin kansliasta – tästä on kyse​

Valtioneuvoston kanslian viestintäjohtaja Päivi Anttikoski kertoo, että tutkimusta ehdotettiin, ei tilattu, StratComilta Juha Sipilän kaudella.

JAA
KOMMENTIT
Suomen naisvetoinen hallitus saa internetissä niskaansa paljon naisvihamielistä häirintää.

Suomen naisvetoinen hallitus saa internetissä niskaansa paljon naisvihamielistä häirintää.KUVA: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA
Juha Vainio, IS

18:34
Suomen naisvetoinen hallitus saa internetissä niskaansa paljon naisvihamielistä häirintää. Tämä selvisi Naton strategisen viestinnän osaamiskeskuksen StratComin tuoreesta raportista, joka julkaistiin torstaina.

Huomiota herätti raportin datatutkijan Rolf Fredheimin tiedotustilaisuudessa julkaisema kalvo, jossa kerrottiin, että raportti olisi Valtioneuvoston kanslian tilaama.

Datatutkijan Rolf Fredheimin tiedotustilaisuudessa julkaisemassa kalvossa kerrotaan, että se on tilattu Valtioneuvoston kansliasta.

Datatutkijan Rolf Fredheimin tiedotustilaisuudessa julkaisemassa kalvossa kerrotaan, että se on tilattu Valtioneuvoston kansliasta.
Tutkimuksen alkuperästä nousikin ihmettelyä sosiaalisessa mediassa.

Esimerkiksi julkisoikeuden dosentti, Itä-Suomen yliopiston yliopistonlehtori Matti Muukkonen ihmetteli raportin alkuperää Twitterissä.

– Ei herranjumala sentään. Siis miten kukaan on edes saanut tällaisen idean? Valtio tilaa omien kansalaistensa Twitter-tekemisiä suhteessa hallitukseen tarkastelevan tutkimuksen?


Muun muassa toimittaja Sanna Ukkola kommentoi, että uutisissa tulisi mainita, että raportin on tilannut Natolta pääministerin kanslia.



Myös perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja varapuheenjohtaja Riikka Purra ihmettelivät tutkimuksen alkuperää. Halla-aho kysyi Twitterissä, onko todella niin, että Marinin kanslia on itse tilannut itseään koskevan Nato-tutkimuksen.


Pääministeri Sanna Marin (sd) vastasi twiittiin lyhyesti: ei ole. Marin linkkasi vastaukseensa Valtioneuvoston kanslian viestintäjohtajan Päivi Anttikosken Twitteriin postaaman selvityksen asiasta.

Anttikoski kertoo, että tutkimusta ehdotettiin – ei tilattu – Valtioneuvoston kansliasta StratComille keväällä 2019, kun Juha Sipilä (kesk) oli pääministerinä. Tuolloin aiheena oli informaatiovaikuttamisen tutkiminen.


– Keskus pyytää tällaisia ehdotuksia vuosittain. Ideana oli siis tutkia, onko sosiaalisessa mediassa koordinoituja vaikuttamiskampanjoita, joiden kohteena on Suomen valtio tai esimerkiksi vaalit, Anttikoski kirjoittaa.




Anttikosken mukaan StratCom ei löytänyt informaatiovaikuttamisesta koordinoitua toimintaa, joten he halusivat kääntää tutkimuksessa huomion vihapuheeseen.


– Se oli meidän puolestamme ok, Anttikoski kirjoittaa.


Twitterissä on myös pohdittu, että maksoiko Valtioneuvoston kanslia raportista. Tähän Anttikoski vastasi:

– Valtioneuvoston kanslia ei tietenkään ole maksanut raportista.

Eli siis jos ymmärrän oikein tapahtuneiden "viestintävirheiden" korjaamisten jälkeen, tilanne on siis nyt käsittääkseni tämä:

Valtioneuvosto on ehdottanut ulkomaisen sotilasorganisaation info-operaatioyksikölle suomeen kohdistuvan ulkoisen koordinoidun vaikuttamisen tutkimista. Tätä vaikutusta ei ole löydetty, joten kyseinen ulkomainen sotilasorganisaatio on ehdottanut Valtioneuvostolle suomen kansan mielipiteiden tutkimista hallituksen omasta toiminnasta. Tämän Valtioneuvosto on hyväksynyt.

Nyt Valtioneuvosto esittelee tuloksia, joiden mukaan suomalaiset ovat naisia vihaavia juntteja. Pääministeri vahvisti asian ilmottamalla junteille: Me johdamme. Koettakaa kestää!

Eikä tarvinnut edes maksaa.

Teettiköhän Otto Wille Kuusinen aikanaan mielipidetiedusteluja Terijoen hallituksen julkisuuskuvasta?
 
Taitaa pikkuhiljaa Marinin sädekehä himmentyä, kun rupee tämän tyylisiä juttuja olemaan lehdissä.
Usko tai älä, mutta se on. NGEUn vihersiirtymän osa tarkoituksena on:
- Luoda yhtenäinen EU markkina-alue, tuotanto ja kuljetus vedylle.
- Luoda perusteet European edge cloud infralle.
- Vähentää riippuvuutta EU:n ulkopuolisista toimittajista mikroelektroniikan ja viestinnän osalta.
 
Näin minäkin ymmärsin asian et kun ei alkuperäiseen tilaukseen löytynyt todisteita sit keksittiin nykyhallitukselle sopivampi aihe. Mikäs sen mukavampaa kuin syyttää kansaa naisvihasta kun itse pyöritellään sormia paskassa, poseerataan lehdessä, twitteriin tullaan sillo ku pitää omaa kuvaa kiilottaa. Sanna vaikuttaa todellakin ihmiseltä joka ei ole sieltä helpoimmasta päästä. Diktaattorin aineksia löytyisi selvästi. Hallituksessa on kyllä tietääkseni jokunen mieskin mutta jostain syystä hallitus haluaa tuoda esiin juuri itse tätä naishallistustaan. Sit kun heidän toimiaan arvostelet olet naisvihaaja. Ettei vain muutamalta hallituksessa istuvalta naiselta löytyisi vihaa miehiä kohtaan ? Ehkä joku voisi tilata tutkimusta...

Kuten monesti sanottu hallitus saa aina paskaa niskaansa mut määrä vaihtelee ihan hallituksen itsensä suorituksen tason mukaan. Vähän kuin hiihdossa huoltajat saavat sontaa niskaan jos ei suksi ole sellainen kuin olisi toivottu, mut harvemmin heitä sit kiitellään. Tosin tätä hallitusta ylistettiin jo ennen ensimmäistäkään heidän päätöstään ja vielä ympäri pallon. Ihan vain yhden asian takia ja se oli sukupuoli. Sillä ei pitäisi olla näissä hommissa helvetin väliä, vain tulokset ratkaisee ja kuinka osaat toimia.
 
Usko tai älä, mutta se on. NGEUn vihersiirtymän osa tarkoituksena on:
- Luoda yhtenäinen EU markkina-alue, tuotanto ja kuljetus vedylle.
- Luoda perusteet European edge cloud infralle.
- Vähentää riippuvuutta EU:n ulkopuolisista toimittajista mikroelektroniikan ja viestinnän osalta.

Ja luoda mitä muuta? Tuossa ei voi olla kaikki.
 
Mahtaa olla kiitollista hommaa työskennellä virkamiehenä, kun hallitus jatkuvasti syyttelee virkamiehiä, kun jotain tehdään tai ollaan tekemättä. Milloin Avi ei sulje rajoja oma-aloitteisesti ilman tarvittavaa ohjeistusta ja milloin edistetään naisvihatutkimuksia virkamiestyönä. Ja mitä kaikkea muuta olikaan virkamiehet tehneet väärin. Voisi melkein kuvitella, että Suomessa on virkamieshallitus, kun virkamiehet ovat jatkuvasti syypäitä.wagthemarin.jpg
 
Sitähän minäkin. Pääministerin temppu ei ollut järin viisas. Viittaan siis sometrollaukseen jolla ei yhtikäs mitään muuta kuin lisätään sitä mihin viittaat. Niille ei pitäisi antaa yhtikäs yhtään lisää välineitä. Siksihän minullakin oli kahvit läikkyä kun luin, että mitä vittua pääministeri nyt.
Tyttö alkaa väsyä nyt kun tarvittaisiin vääntöä.
 
Palstan putinisteja sylettää.

Kremlistä tai edes Aleksanteri instituutilta tilaaminen olisi ollut ok.
Ehkä Putinisteja, mutta aika rajua syyttää tämän palstan kuluttajia sellaisiksi.

Stratcom käsitykseni mukaan kohtalaisen pätevä lafka. Tuskin ketään häiritsee tämä itse tutkimus. Tuloksethan ovat mielenkiintoisia, eikä ilmeisesti sosiaalista mediaamme käytetä laajamittaisesti poliittiseen manipulointiin "ulkomaisten valetilien" toimesta.

Tässä häiritsee varmaan joitakuita tämä "hei meillä on nollatulos, mutta jos määritellään vähän jotain vihapuheeksi niin saadaan jutun juurta mikä saattaa sopia poliittisiin tavoitteisiinne".


Mielestäni ihan ok ärsyyntyä siitä että tutkimuksen nollatulos käännetään propagandaksi. Ei tarkoita putinismia, vaan jonkinlaista totuudenrakkaus-idealismia. Kaukana putinismista, mikäli nyt ymmärrän mitä putinismilla tarkoitetaan.
 
Niin,

Muutama havainto tuosta ”NATO tutkimuksesta”.

Tutkimuksen aiheena on alun perin ollut tutkia, onko suomalaisiin poliitikkoihin kohdistuvissa alatyylisissä ilmauksissa ulkomaisia toimijoita tai botteja. Näin ei näyttäisi olevan. Tutkimuksessa on muita mielenkiintoisia havaintoja.

Henkilöt, jotka levittävät jalkovälijuttujaan toimivat suurelta osin anonyymisti, mikä ei sinänsä ole yllätys:
”Of these users, our algorithm identified 70% as anonymous, compared to 27% for the dataset as a whole, and 14% for users within the connected graph modelled previously.”

Ja henkilöt eivät itse tuota mitään, vaan pelkästään kommentoivat muiden juttuja:
”We observed more than 500 accounts sending abusive messages at politicians who do little else than engage in conversation with other Twitter users through @mentions.”

Määrällisesti noiden Twitter tilien määrä on kuitenkin pieni.

Eikä heillä tunnu olevan muutenkaan sosiaalisen median kautta tapahtuvaa elämää, vaan nämä Twitter heitot tuovat sisältöä :
“These users, though highly active, are disconnected from the network modelled in the Social Network Analysis section because they do not retweet other users, share articles, or use hashtags.”

Tätä tutkimusta on uutisissa otsikoita pääministeri Mariinin kohdistuvana tutkimuksena mutta itseasiassa suurin prosentuaalinen osa skeida- viesteistä kohdistuu ministeri Haavistoon.

Sivuhuomiona, että tämän kyseisen henkilön kannalta, jos elämän sisältö on twiittailla alatyylisiä viestejä vähintään kerta päivässä, niin ehkä elämänhallinnassa on jotain miettimistä:
”For instance, during the 138-day observation window, one user sent 520 messages, of which 199 were classified as abusive. Education Minister Li Andersson was the primary subject of the messaging, receiving 87 abusive messages from this one user.”

Omasta mielestäni on mielenkiintoista, että 30% Twitter tileistä, jotka keskittyvät jalkovälijuttuihin on perustettu 2020 vuonna. Ilmeisesti koronarajoitukset on sitten ottaneet henkisesti koville, eikä tämä ole laajempi poliittisen ilmapiirin muutos.

Simpauttaja
 
Viimeksi muokattu:
Tätä tutkimusta on uutisissa otsikoita pääministeri Mariinin kohdistuvana tutkimuksena mutta itseasiassa suurin prosentuaalinen osa skeida- viesteistä kohdistuu ministeri Haavistoon.

Sivuhuomiona, että tämän kyseisen henkilön kannalta, jos elämän sisältö on twiittailla alatyylisiä viestejä vähintään kerta päivässä, niin ehkä elämänhallinnassa on jotain miettimistä:
Osaa on saattanut triggeroida se miten tietyt ministerit twiittailivat vähintään kerran päivässä siitä kuinka nyt on ilmastokatastrofi, lunta ei Suomessa enää nähdä eikä hiihtämäänkään päästä. Jotta talvet palaavat ja ilmasto eheytyy tarvitaan "vihreä siirtymä". Meiltä siirretään tuotanto ja muutama miljardi.

Haavistohan on luikero joka ei eroa vaikka joko toimi rikollisesti tai toimi niin että teki lähes rikoksia.
Pääministeri sitten osoittelee niitä jotka ovat tapahtumiin ja seurauksiin turhautuneita.

Odotellaas kun jos pääsiäiseksi ollaan tuomassa lisää terroristeja?

Aika pitkä matka on siihen että minusta tulisi putinisti. Kymmenen edellistä sukupolvea muistuttavat siitä mitä Venäjä on. Siitä olen kirjoittanut että suomalaiset venyvät pitkään, ainakin 30-luvulle. Pitäisi kuitenkin huomioida riski että sitten kun jotkut alkavat kaatua karhun syliin niin ei sieltä takaisin tulla. Ei olla tultu ennenkään..

"Ilmastopaneelin ajamat metsiensuojelutavoitteet ja metsien käyttö vain hiilinieluina vievät Suomessa pois pohjan kestävän kehityksen periaatteista. Kun läpi Suomen ulottuva, metsien kasvun antama taloudellinen ja työllistävä hyvinvointi menetetään, alkaa sosiaalinen ulottuvuus heikentyä. Kun mahdollisuus hallita ja hyödyntää omaa omaisuuttaan perheensä ja seudullisten tarpeiden mukaan viedään, katkeruus kasvaa. Kun mahdollisuus huolehtia perheestään valitsemallaan kotiseudulla, omalla työllä ansaitulla toimeentulolla häviää, ihmisten tunne arvostaan yhteiskunnan jäseninä heikkenee ja toivottomuus kasvaa. Työn ja hyvinvoinnin katoaminen maaseudulla voi nostattaa konflikteja, jopa Suomessa."

Metsät koskettavat suoraan vain muutamia satoja tuhansia suomalaisia. Mutta lisätkää tuohon muu vihreä siirtymä ja liikkumisen kallistuminen 2 kertaiseksi, sitten ollaan miljoonissa. Seuraukset saattavat olla arvaamattomia.
 
Viimeksi muokattu:
Millainenhan mölinä olisikaan jos pääministerinä olisi laillisuusmies Häkkänen ja sisäministerinä Halla-aho? Kaduilla olisi kaikenlaisia alpakkasikasilakka mielenosoituksia mutta huolestuttaisivatko ne missään? Minä niin mielessäni nyt kuvittelen ketkä siellä olisivat usuttamassa ihmisiä kadulle. Aika monta olisi niitä jotka esiintyvät somessa ja median otsikkoina "turpoina" ja "äärioikeistoasiantuntijoina". Siinä ei paljon koronarajoitukset vaikuttaisi kuten eivät vaikuttaneet viime keväänkään mielenilmauksissa.

Tilaisiko pääministeri Häkkänen tutkimiuksen ja lähtisi sillä vielä somessa vittuilemaan että lällälläää mä tilasin tutkimuksen te ootte kommaripaskaa ette voi mitään?
 
Mahtaa olla kiitollista hommaa työskennellä virkamiehenä, kun hallitus jatkuvasti syyttelee virkamiehiä, kun jotain tehdään tai ollaan tekemättä. Milloin Avi ei sulje rajoja oma-aloitteisesti ilman tarvittavaa ohjeistusta ja milloin edistetään naisvihatutkimuksia virkamiestyönä. Ja mitä kaikkea muuta olikaan virkamiehet tehneet väärin. Voisi melkein kuvitella, että Suomessa on virkamieshallitus, kun virkamiehet ovat jatkuvasti syypäitä.Katso liite: 48254
Toisaalta viranomainen on asemansa velvoittamana se jonka pitäisi automaattisesti ilman patistelua ja itsenäisesti toimien suojata kansalaisia turvallisuusuhkilta kaiken toimivaltansa puitteissa. Moniko viranomainen on aktiivisesti näin tehnyt kaikessa lakien ja asetusten mahdollistamassa laajuudessa? Tuskin yksikään. Enemmänkin on keksitty perusteluja sille miksi oikein mitään ei voi tehdä. Mieluummin aiheutetaan valtava haitta tekemättömyydellä kuin otetaan pientäkään riskiä toimivallan ylityksestä. Ehkä viranomaisille olisi vuosi sitten pitänyt taata syytesuoja jotta silläkin suunnalla olisi saatu veri kiertämään.

Vaikka ei Marinista ja hallituksesta tykkäisikään niin vikaa saattaa silti olla muuallakin.
 
Olisikohan syynä eläminen isättömänä kahden äidin perheessä, saattanut olla aika sakeata miesvihaa ilmassa parikymmentä vuotta.
Kyllä tuossa ehtii indoktrinoida vakaammankin mielen miesvihaajaksi... :unsure:
Tässä kai nähdään että rikkinäiset perheet ovat pahasta, mikäli emme halua kasvattaa vihaajia. Vaikka SM onkin selkeästi vähintään välttävästi yhteiskuntakelpoinen, hän ei vaikuta toimivan kansamme etu mielensä etualalla.


Millainenhan mölinä olisikaan jos pääministerinä olisi laillisuusmies Häkkänen ja sisäministerinä Halla-aho? Kaduilla olisi kaikenlaisia alpakkasikasilakka mielenosoituksia mutta huolestuttaisivatko ne missään? Minä niin mielessäni nyt kuvittelen ketkä siellä olisivat usuttamassa ihmisiä kadulle. Aika monta olisi niitä jotka esiintyvät somessa ja median otsikkoina "turpoina" ja "äärioikeistoasiantuntijoina". Siinä ei paljon koronarajoitukset vaikuttaisi kuten eivät vaikuttaneet viime keväänkään mielenilmauksissa.

Tilaisiko pääministeri Häkkänen tutkimiuksen ja lähtisi sillä vielä somessa vittuilemaan että lällälläää mä tilasin tutkimuksen te ootte kommaripaskaa ette voi mitään?
Kulttuurisessa nykytilanteessa hallitusta vastaan hyökättäisiin valtalehdistön taholta, ja alpakat esitettäisiin vapauden ja ihmisyyden sankareina. Tosin tuollaiseen skenarioon on kyllä paljon tapahduttava, joten ei voida mennä ihan ceteris paribus.

Eli riippuu silloisista mediantuottaja-kentän valtasuhteista, ja siitä mitä peliä tuossa Suomen, totuuden ja/tai lain puolella olevien johtajien tulevassa maailmassa pelataan. Onko kansallismielisyys taas ok, tai jopa muodin huippua? mediabisnes, ja mediakenttähän ovat olleet "murroksessa" jo jonkin aikaa.


Hmm. Kyllähän tästä lällällää-johtamisesta on saatu näytteitä jo, ainakin Trumpin johtamistavassa oli hieman näitä piirteitä. ("lällällää, voitin" taisi olla sanatarkemmin, silloin hänen kaudellaan)
Ehkä SM tai hänen strateginen ohjausryhmänsä hakee samaa mekaniikkaa, kuin mitä Trump sai aikaan kannattajissaan tällä lällälläällä. Voimantuntoa, ja "onpa meillä hieno nisäkäs johtamassa meitä onnekkaita, katsokaa kuinka hän jauhottaa vihollista" - tämä siis ajaa ydinkannattajakunnan tunne-elämää suosimaan ylimielisempää ja vähemmän neuvottelevaa, enemmänkin retorisesti kilpailevaa, käytöstä.
 
Neste ei näissä oloissa olisi edes voinut tehdä päätöstä jalostamosta Suomeen. Fossiilisten polttoaineiden aika on rajallinen koko Euroopassa. Tästä tietoisena Neste rakentaa lyhyen logistiikan varaan eikä rakenna pitkän toimittamismatkan varaan joka olisi tarkoittanut Suomea. Näin olle Marin ei vastannut ihan väärin, vaikka hän olisi voinut täsmentää lausumaansa enemmän Eurooppalaisella perspektiivillä. Nyt siinä oli liian suomalainen sävy joka johtaa keskustelun Suomessa hieman harhaan.
.
 
Neste ei näissä oloissa olisi edes voinut tehdä päätöstä jalostamosta Suomeen. Fossiilisten polttoaineiden aika on rajallinen koko Euroopassa. Tästä tietoisena Neste rakentaa lyhyen logistiikan varaan eikä rakenna pitkän toimittamismatkan varaan joka olisi tarkoittanut Suomea. Näin olle Marin ei vastannut ihan väärin, vaikka hän olisi voinut täsmentää lausumaansa enemmän Eurooppalaisella perspektiivillä. Nyt siinä oli liian suomalainen sävy joka johtaa keskustelun Suomessa hieman harhaan.
.
Porvoo tuollaisen laitoksen sijoituspaikkana oli kyllä alusta loppuun toiveajattelua joka kaiketi perustui siihen että kyseessä on suomalainen firma.
 
Neste ei näissä oloissa olisi edes voinut tehdä päätöstä jalostamosta Suomeen. Fossiilisten polttoaineiden aika on rajallinen koko Euroopassa. Tästä tietoisena Neste rakentaa lyhyen logistiikan varaan eikä rakenna pitkän toimittamismatkan varaan joka olisi tarkoittanut Suomea. Näin olle Marin ei vastannut ihan väärin, vaikka hän olisi voinut täsmentää lausumaansa enemmän Eurooppalaisella perspektiivillä. Nyt siinä oli liian suomalainen sävy joka johtaa keskustelun Suomessa hieman harhaan.
.
Niin,

Kyllä se lähtökohta on, että yritys tekee kannattavaa liiketoimintaa, oli osaomistajana Suomen valtio tai sitten ei. Onhan se näyttävää ulinaa eduskunnassa suureen ääneen tätä kauhistella, mutta se on sitten puoluepolitiikkaa, eikä liiketoimintaa. Rakennuskulut tässä on se toisarvoinen asia ja lehdistön keskustelu kallioiden louhimisesta on toisarvoista. Vaikka Suomen valtio olisi maksanut koko rakentamisen, logistiikan kannalta liiketoiminta ei seuraavan 15 vuoden aikana välttämättä olisi kannattavaa.

Jos oikein muistan, niin Nesteen toimitusjohtaja samassa yhteydessä kertasi myös, että Porvoon jalostamoon on viime vuosina investoitu kuitenkin sadoilla miljoonilla ja investoinnit jatkuvat myös tulevaisuudessa.

Simpauttaja
 
Ei heti uskoisi . Kun somea seuraa alkaa itsestäkin tuntua masentavalta kun kaikki menee päin persettä Suomessa .

Suomi on neljättä vuotta peräkkäin maailman onnellisin maa​

Kaikki Pohjoismaat sijoittuivat Maailman onnellisuusraportissa kahdeksan parhaan maan joukkoon.

Suomalaiskannattajat juhlivat Suomen miesten jalkapallojoukkueen ensimmäistä EM-kisapaikkaa Havis Amandalla marraskuussa 2019.

Suomalaiskannattajat juhlivat Suomen miesten jalkapallojoukkueen ensimmäistä EM-kisapaikkaa Havis Amandalla marraskuussa 2019.KUVA: SAMI KERO / HS
Simo Löytömäki HS

8:51
HUOMENNA julkaistava Maailman onnellisuusraportti on määritellyt Suomen maailman onnellisimmaksi maaksi. Suomi saa tittelin neljättä kertaa peräkkäin.

Raportin kolme kärkisijaa meni Pohjoismaille, sillä toiseksi sijoittui Islanti ja kolmanneksi Tanska. Kaikki Pohjoismaat sijoittuivat kärkikymmenikköön, sillä Ruotsi oli kuudes ja Norja kahdeksas. Parhaan kymmenen maan ainut Euroopan ulkopuolinen maa oli yhdeksänneksi sijoittunut Uusi-Seelanti.


Kaikkiaan raportissa listattiin 153 valtiota. Suomen pisteluku mittauksessa on 7 889, kun toiseksi sijoittunut Islanti sai pisteluvukseen 7 575.


Viimeistä pariakymmentä sijaa yhdistivät lähimenneisyyden tai käynnissä olevat sodat tai muuten epävakaat olot sekä köyhyys. Raportin mukaan vähiten onnellisin maa on Zimbabwe, jonka pisteluku on 3 160.

RAPORTTIIN vastasi noin tuhat asukasta jokaisesta maasta, ja raportti perustuu vuosina 2018–2020 tehtyjen kyselyjen keskiarvoon.

Onnellisuutta raportissa mitataan tarkastelemalla erilaisia hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Raportti huomioi bruttokansantuotteen ja korruption sekä ihmisten sosiaaliset tukiverkostot, terveyden, anteliaisuuden ja vapauden tehdä valintoja.


Onnellisuutta selvitettiin muun muassa siten, että vastaajien piti arvioida elämäänsä asteikolla 0–10. Asteikossa 10 tarkoitti parasta mahdollista ja 0 pahinta mahdollista elämää.


Lisäksi vastaajilta tiedusteltiin, olivatko he hymyilleet, nauraneet tai kokeneet nautintoa elämästään edellisenä päivänä.


Kielteisiä tunteita taas selvitettiin kartoittamalla vastaajien kielteisiä tunteita edellisen päivän aikana. Tällaisiksi tunteiksi luokiteltiin muun muassa huoli, suru ja viha.

Maailman onnellisuusraportti julkaistaan tänä vuonna yhdeksättä kertaa.

Aiheeseen liittyvää​

 
Ei heti uskoisi . Kun somea seuraa alkaa itsestäkin tuntua masentavalta kun kaikki menee päin persettä Suomessa .

Suomi on neljättä vuotta peräkkäin maailman onnellisin maa​

Kaikki Pohjoismaat sijoittuivat Maailman onnellisuusraportissa kahdeksan parhaan maan joukkoon.

Suomalaiskannattajat juhlivat Suomen miesten jalkapallojoukkueen ensimmäistä EM-kisapaikkaa Havis Amandalla marraskuussa 2019.

Suomalaiskannattajat juhlivat Suomen miesten jalkapallojoukkueen ensimmäistä EM-kisapaikkaa Havis Amandalla marraskuussa 2019.KUVA: SAMI KERO / HS
Simo Löytömäki HS

8:51
HUOMENNA julkaistava Maailman onnellisuusraportti on määritellyt Suomen maailman onnellisimmaksi maaksi. Suomi saa tittelin neljättä kertaa peräkkäin.

Raportin kolme kärkisijaa meni Pohjoismaille, sillä toiseksi sijoittui Islanti ja kolmanneksi Tanska. Kaikki Pohjoismaat sijoittuivat kärkikymmenikköön, sillä Ruotsi oli kuudes ja Norja kahdeksas. Parhaan kymmenen maan ainut Euroopan ulkopuolinen maa oli yhdeksänneksi sijoittunut Uusi-Seelanti.


Kaikkiaan raportissa listattiin 153 valtiota. Suomen pisteluku mittauksessa on 7 889, kun toiseksi sijoittunut Islanti sai pisteluvukseen 7 575.


Viimeistä pariakymmentä sijaa yhdistivät lähimenneisyyden tai käynnissä olevat sodat tai muuten epävakaat olot sekä köyhyys. Raportin mukaan vähiten onnellisin maa on Zimbabwe, jonka pisteluku on 3 160.

RAPORTTIIN vastasi noin tuhat asukasta jokaisesta maasta, ja raportti perustuu vuosina 2018–2020 tehtyjen kyselyjen keskiarvoon.

Onnellisuutta raportissa mitataan tarkastelemalla erilaisia hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Raportti huomioi bruttokansantuotteen ja korruption sekä ihmisten sosiaaliset tukiverkostot, terveyden, anteliaisuuden ja vapauden tehdä valintoja.


Onnellisuutta selvitettiin muun muassa siten, että vastaajien piti arvioida elämäänsä asteikolla 0–10. Asteikossa 10 tarkoitti parasta mahdollista ja 0 pahinta mahdollista elämää.


Lisäksi vastaajilta tiedusteltiin, olivatko he hymyilleet, nauraneet tai kokeneet nautintoa elämästään edellisenä päivänä.


Kielteisiä tunteita taas selvitettiin kartoittamalla vastaajien kielteisiä tunteita edellisen päivän aikana. Tällaisiksi tunteiksi luokiteltiin muun muassa huoli, suru ja viha.

Maailman onnellisuusraportti julkaistaan tänä vuonna yhdeksättä kertaa.

Aiheeseen liittyvää​

Miten huonosti niillä muilla meneekään :D
 
Toisaalta viranomainen on asemansa velvoittamana se jonka pitäisi automaattisesti ilman patistelua ja itsenäisesti toimien suojata kansalaisia turvallisuusuhkilta kaiken toimivaltansa puitteissa. Moniko viranomainen on aktiivisesti näin tehnyt kaikessa lakien ja asetusten mahdollistamassa laajuudessa? Tuskin yksikään. Enemmänkin on keksitty perusteluja sille miksi oikein mitään ei voi tehdä. Mieluummin aiheutetaan valtava haitta tekemättömyydellä kuin otetaan pientäkään riskiä toimivallan ylityksestä. Ehkä viranomaisille olisi vuosi sitten pitänyt taata syytesuoja jotta silläkin suunnalla olisi saatu veri kiertämään.

Vaikka ei Marinista ja hallituksesta tykkäisikään niin vikaa saattaa silti olla muuallakin.
Ongelma on, ettei hallitus ole johtanut toimintaa tai osannut johtaa toimintaa. Viranomainen ei voi tehdä kovin radikaaleja ratkaisuja ominpäin, samaan aikaan kun hallituksen signaalit julkisuudessa ovat epäselviä tai jopa ristiriitaisia. Esimerkiksi Marinin hallituksen kohdalla moni ongelma liittyy siihen, ettei ministeriö ole ohjeistanut viranomaisia asianmukaisesti. Oma-aloitteisuutta ei todellakaan paranna se, että itse täydellisyys Marin pyrkii aina syyttelemään muita. Huonoa johtamista siis.

Milloin meillä oli viimeksi PM, joka yhtä innokkaasti pyrki siirtämään vastuuta ja syyttelemään muita?
 
Back
Top