Sekalaista mussuttelua

Muistan kun takavuosina joukkorokotettiin ihmisiä erään influenssaviruksen aiheuttaman laajamittaisen uhan vuoksi. Touhu oli välillä kaoottista ja satojen metrien mittaiset ikäihmisten jonot pakkasessa pistivät miettimään, miksi siviilipuolelta ei pyydetty apua. MAAKK olisi voinut huolehtia ihmisvirroista; lämmintä mehua, telttoja heikkokuntoisille odottelua varten, rokotettavien ohjaaminen, turvallisuuden tunteen lisääminen jo pelkällä läsnäololla ja huolehtimisella. Omat lääkintähenkilömme olisivat voineet olla apuna piikittämässä (ammatillista kompetenssia siviilipuolelta...). Makkaroitakin olisi voitu paistaa jos nälkäisiä olisi pitänyt ruokkia. Meidän tehtävämme on puolustaa ja suojella siviiliväestöä kaikissa olosuhteissa ja suorittaa ne tehtävät, joita meille annetaan. Siihen me olemme sitoutuneet.

Jos odotetaan, että "joku" tekee hommat niin yleensä ne jäävät tekemättä.

id49223-previewImage-49199-50.jpg
vesikriisi1.jpg
images
1288330938157.jpg
1398694976835
vesikriisi%20nokia%20puhdas%20vesi%20juomavesi%20varusmies
 
Toimittajakunta pitäisi koota asiaosaajista.

Voi sanoa, että kuta enemmän sensaatiota ja pelottelua sen vähemmän asiaosaamista, että voi iskeä sivun kiinni samantien.
 
Viimeksi muokattu:
Kuinkahan paljon robotti-työvoiman osuus jo noin 5 vuoden päästä? Kun poliittikot yrittävät pelastaa meitä tulevaisuuden työvoimapulasta "rikastuttajilla",tapahtuu seuraavava:
New Generation:
 
Viimeksi muokattu:
Tämä on hauska:
 
o_O

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/...otiaan-useista-murhista-elinkautiseen/5766026

Egypti tuomitsi 4-vuotiaan useista murhista elinkautiseen

Egyptiläisen sotilastuomioistuimen mukaan poika on todettu syyllistyneen kahteen murhaan jo 2-vuotiaana. Tämän lisäksi Ahmed Mansour Karnin todettiin yrittäneen kahdeksaa muuta murhaa. Oikeusistuimen mukaan poika on nuoresta iästään huolmatta ehtinyt myös vandalisoida ihmisten omaisuutta ja uhata poliisia. Poika tuomittiin poissaolevana tuomioistuimessa Kairossa. 4-vuotias tuomittiin elinkautiseen yhdessä 115 muun vastaajan kanssa massarikoksista. Asiasta kertoo International Business Times.

Ahmed Mansour Karnin puolustusasianajaja ilmoitti tuomioistuimelle, että lapsi on virheellisesti joutunut listalle mukaan, eikä hän ole tehnyt kyseisiä rikoksia. Hän vetosi myös pojan syntymätodistukseen, jonka mukaan poika on vasta 4-vuotias. Tuomioistuin ei kuitenkaan poistanut lasta listalta.
 
Riippuu patruunasta ja luodista tietysti, mutta esim. Sako lataa 7,62*53R:n, .308:n ja 30-06:n 8g ratapaukut samalla luodilla samaan V0=900 lähtönopeuteen, eli jos oletetaan että piippukin on saman pituinen josta patruunat ammutaan niin minun ymmärrykseni mukaan ballistiikassa ei ole mitään eroa. Sama luoti, sama nopeus. [Korjatkaa jos olen väärässä.]



Äkkiä katsottuna erot löytyvät ”raskaista luodeista”. 7,62*53R ja 308 luodin suurin paino on 13g ja 30-06 14.3g (Vihtavuoren lataus oppaan mukaan).
https://www.sissos.fi/file_view.php?name=6/Vihtavuori-Latausopas-2009.pdf

TA- toiminnassa näin maallikon näkökulmasta ei suuri lähtönopeus ole ainoa, vaan B.C. on myös haluttu ominaisuus.
Samoin luodin painon suosio kasvaa, ampumamatkan kasvaessa.



Siihen mitä patruunasta saadaan irti vaikuttaa hylsyn tilavuus.
(Kuinka paljon ruutia on mahdollista laitaa hylsyyn. Mitä painavampi luoti ja suurempi lähtönopeus, sitä enemmän ruutia tarvitaan.
Asiaa voidaan kiertää käyttämällä nopeampaa ruutia.
Joka johtaa paineen kasvuun yli sallitun. Koska palonopeus nousee→ luoti ei kiihdy tarpeeksi nopeasti ruutikaasujen edessä → räjähdys. ).

Huom, hylsyn tilavuus on eri asia kuin hylsyn pituus.



Patruunan maksimi paine (Mitä hylsy turvallisesti kestää.
Painetta voidaan laskea käyttämällä hitaampaa ruutia mutta vastaan tulee hylsyn tilavuus.
Ruutia ei mahdu tarpeeksi hylsyyn halutun lähtö nopeuden saavuttamiseksi.)

Asiallisen näköinen linkki (minun mielestä)
https://www.eranetti.fi/files/ohjeet/tarvas-latausohjeet.pdf

Ps. Riittävän iso hylsy niin kyllä luotikin lähtee.

obr3b.jpg

Puolalaisen PzB 35(p):n patruunana oli Panzerbüchsenpatrone P35 7,92x107. Patruunan kokonaispaino oli 64 g, luodin, josta puuttui terässydän, paino oli 14,5 g ja ruutia patruunassa oli 11,2 g. Patruunan kokonaispituus oli 132 mm ja hylsynpituus 107 mm. Luodin lähtönopeus oli 1275 m/s, joka antoi iskuenergiaksi 11 800 J.

M 41
 
Kuinkahan paljon robotti-työvoiman osuus jo noin 5 vuoden päästä? Kun poliittikot yrittävät pelastaa meitä tulevaisuuden työvoimapulasta "rikastuttajilla",tapahtuu seuraavava:
New Generation:
DARPA:lla ihan mielenkiintoisia taistelukenttä "konevärkkejä" suunnitteilla.
Sopii varmasti avustaviin tehtäviin tulevaisuudessa....
 
30-06 ei varmaan tarkka-ampujalle tänä päivänä juuri mitään tarjoa. Lähinnä siitä on vähän etua metsästäjille, jotka voivat ladata 30-06:een pitemmän (painavamman) luodin samoilla lähtönopeuksilla kuin 308:iin.
Mielenkiintoisempi kysymys on ehkä 6.5x55 vs 308.

Äkkiä katsottuna 6,5*55 ”matala lähtönopeus” pistää silmiin.

Joka on 850 m/s tai alle ~ 10g luodilla. Kun se on 308W 890 m/s tai alle.

Tämä johtuu ilmeisesti pienemmästä paineesta 6,5*55 380 MPa (CIP) ja 308 415 Mpa (CIP)-

Mutta 6,5 antaa takaisin BC:n osalla joka on 0,661 kun se 308:lla on 0,525 ( huom 338 Lapua Mangnumin BC on 16,2g luodilla vain 0,001 parempi (BC 0,662).

Joten löisin rahat likoon 6,5*55 puoletta ta- toiminnassa.
 
Alienit ottaneet yhteyttä jo kymmenen vuotta, mutta juntit ei taju.

http://www.independent.co.uk/news/s...be-produced-by-alien-technology-10148383.html

No niin...eikö ihmiskunta ota oppia elokuvista? :p

BATTLESHIP

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Battleship

Vuonna 2005 NASA löytää planeetan, jonka olosuhteet ovat Maan kaltaiset. On mahdollista, että se sisältää älykästä elämää. NASA lähettää voimakkaan signaalin planeetalle Havaijilla sijaitsevasta asemasta. Samoihin aikoihin lahjakas mutta kuriton Alex Hopper yrittää tehdä vaikutuksen naiseen hakemalla hänelle kanaburriton. Seurauksena hän murtautuu lähikauppaan ja joutuu poliisin etälamautinhyökkäyksen kohteeksi. Merivoimien upseeri Stone Hopper yrittää antaa nuoremmalle veljellensä suuntaa pakottamalla tämän liittymään Yhdysvaltain laivastoon.

Vuoteen 2012 mennessä Alex on luutnantti ja USS John Paul Jonesin kapteeni, ja Stone on komentajana USS Sampsonilla. Alex on suhteessa Samantha Shaneen (nainen johon yritti tehdä vaikutuksen seitsemän vuotta aikaisemmin) ja haluaa naimisiin, mutta pelkää kysyä lupaa hänen isältään, Tyynenmeren laivaston komentajalta vara-amiraali Shanelta. Alex joutuu tappeluun kapteeni Nagatan kanssa RIMPAC:issa, monikansallisten merivoimien harjoituksissa. Amiraali Shane läksyttää Alexia, joka myöhemmin saa tietää veljeltään, että on olemassa mahdollisuus että hänet erotetaan RIMPAC:in lopussa. Samalla Samantha menee armeijanveteraanin ja amputoidun Mick Canalesin mukana vaellukselle Oahulleja auttaa häntä sopeutumaan hänen proteesijalkoihinsa.

Pieni laivasto avaruusaluksia saapuu vastaukseksi NASA-signaalille. Yksi alus törmää kiertoradan satelliittiin ja syöksyy maahan Hongkongissa, kun taas neljä muuta laskeutuvat vesille lähellä Havaijia. Alukset Sampson, John Paul Jones ja Myoko lähetetään tutkimaan tapahtunutta. Ne ovat loukussa kun yksi avaruusaluksista muodostaa läpitunkemattoman voimakentän Havaijin ympärille. Toinen avaruusalus hyökkää: Sampson ja Myoko tuhotaan, John Paul Jones vaurioituu ja Alex saa komennon. Vaikka aluksi hän haluaa hyökätä avaruusalusta kohti kostoksi veljensä kuolemasta, hän katkaisee hyökkäyksen ja hakee eloonjääneitä Myokolta. Vaikka voimakenttä estää tutkan ja kaikuluotaimen toiminnan, Nagata paljastaa, että he voisivat käyttää tsunamivaroitusjärjestelmän poijuja ja seurata alieneiden aluksia. Yöaikaan käydyssä taistelussa avaruusoliot ja yhdysvaltalaiset ottavat yhteen. Eräs alien otetaan talteen vedestä ja tästä ihmiset huomaavat, että muukalaiset ovat hyvin herkkiä auringonvalolle. Alex käyttää laivaansa houkutellakseen avaruusaluksen lähelle rantaa, missä hän ja Nagata ampuvat vihollisaluksen komentosillan ikkunoihin panssarinläpäisevillä ammuksilla, täten sokaisten humanoidit auringon valolla. Sekä John Paul Jones ja alienalus tuhoutuvat taistelussa.

Samaan aikaan joukko aliensotilaita ja tiedemiehiä on laskeutunut Oahulle tarkoituksenaan käyttää NASA:n lähettimiä ja satelliittia omiin viestitystarkoituksiinsa. Samantha ja Mick välttävät täpärästi kiinnijäämisen ja törmäävät pakenevaan NASA:n tiedemieheen. Samantha ottaa yhteyttä Alexiin ja varoittaa tätä. Mutta kun John Paul Jones on tuhottu, pelastuneet pakotetaan palaamaan tukikohtaan ja hankkimaan sotalaivan: taistelulaiva USS Missourin. Vaikka Missouri on museolaiva, niin Alex ja hänen miehistönsä pystyvät aktivoimaan Missourin veteraanien avustuksella. Taistelulaiva tuhoaa voimakenttää muodostavan viimeisen alien-aluksen. Alex ampuu viimeisen ammuksensa NASA-tukikohtaan ja tuhoaa alienit, kun taas hävittäjät amiraali Shanen lentotukialukselta tulevat viimeistelemään viimeisen alienaluksen.

Rannalla palkitaan maailman pelastaneet ihmiset. Seremonian jälkeen Alex pyytää amiraali Shanen tyttären kättä. Amiraali kieltäytyy ensin, mutta pyytää sitten Alexin keskustelemaan "antautumisestaan" lounaan äärelle.
 
Äkkiä katsottuna erot löytyvät ”raskaista luodeista”. 7,62*53R ja 308 luodin suurin paino on 13g ja 30-06 14.3g (Vihtavuoren lataus oppaan mukaan).
https://www.sissos.fi/file_view.php?name=6/Vihtavuori-Latausopas-2009.pdf

TA- toiminnassa näin maallikon näkökulmasta ei suuri lähtönopeus ole ainoa, vaan B.C. on myös haluttu ominaisuus.
Samoin luodin painon suosio kasvaa, ampumamatkan kasvaessa.



Siihen mitä patruunasta saadaan irti vaikuttaa hylsyn tilavuus.
(Kuinka paljon ruutia on mahdollista laitaa hylsyyn. Mitä painavampi luoti ja suurempi lähtönopeus, sitä enemmän ruutia tarvitaan.
Asiaa voidaan kiertää käyttämällä nopeampaa ruutia.
Joka johtaa paineen kasvuun yli sallitun. Koska palonopeus nousee→ luoti ei kiihdy tarpeeksi nopeasti ruutikaasujen edessä → räjähdys. ).

Huom, hylsyn tilavuus on eri asia kuin hylsyn pituus.



Patruunan maksimi paine (Mitä hylsy turvallisesti kestää.
Painetta voidaan laskea käyttämällä hitaampaa ruutia mutta vastaan tulee hylsyn tilavuus.
Ruutia ei mahdu tarpeeksi hylsyyn halutun lähtö nopeuden saavuttamiseksi.)

Asiallisen näköinen linkki (minun mielestä)
https://www.eranetti.fi/files/ohjeet/tarvas-latausohjeet.pdf

Ps. Riittävän iso hylsy niin kyllä luotikin lähtee.

obr3b.jpg

Puolalaisen PzB 35(p):n patruunana oli Panzerbüchsenpatrone P35 7,92x107. Patruunan kokonaispaino oli 64 g, luodin, josta puuttui terässydän, paino oli 14,5 g ja ruutia patruunassa oli 11,2 g. Patruunan kokonaispituus oli 132 mm ja hylsynpituus 107 mm. Luodin lähtönopeus oli 1275 m/s, joka antoi iskuenergiaksi 11 800 J.

M 41
Hlökohtaista kokemusta lataamisesta ei ole, mutta vierestä seranneena ja juttuja kuunnelleena olen käsittänyt, että hifistellessä suositaan lyhyttä ja leveää hylsyä pitkän sijasta.
 
90-luvulla koulutetut joukot ovat jo massavanhentuneet, joten huoli pois.

Taas asiaton heitto tähän...olisi komeaa jos massavanhentuneet saisivat (tietysti omakustanteisesti, ei ainakaan pv:n budjetista) jonkin hienon t-paidan m/62 taustakuviolla, tornilogolla, alle teksti "massavanhentunut". Hieman kuin emeritus :D
 
Back
Top