Suomi NATOn jäseneksi - or not?

Pitäisikö Suomen hakea NATOn jäseneksi


  • Äänestäjiä yhteensä
    883
Tuossa oli jossain uutisessa, että suomi ei ole saanut turvatakuita yhdysvalloilta tai natolta ainakaan vielä jäsenyyshakuajaksi. Mielenkiintoisia sanavailintoja. Käytännössähän on myönnetty, että venäjän pelko kaventaa suomen ja ruotsin ulkopoliittista liikkumatilaa. Tuon jos mikä pitöisi olla syy hakeutua natoon. Monet pelkäävät ja ovat valmiita muuttamaan toimintaansa pelon vuoksi.

Itse asiassa turvatakuut ei ole niin kriittisiä nyt, kun ukrainalaset tekee urakalla kukkapenkkejä auringonkukille. Venäjältä puuttuu todellinen voima tehdä maajoukoilla mitään Ukraina-vakavaa. Ja Stoltenberg on luvannut turvaa ts jotain on suunniteltu jo valmiiksi. Homma lienee joka suhteessa pulkassa. Jos ei olisi, niin pelon kyllä näkisi Salesta. Muistetaan kvanttihöpinät.
 

Suhtaudun skeptisesti siihen että kukaan vuotelisi tällaisia asioita millekään Expressenille.

No IS kertoo vasta että näiltä mailta voisi hakea turvatakuita, joten ei varmaan olekaan saanut vielä...

 

Suhtaudun skeptisesti siihen että kukaan vuotelisi tällaisia asioita millekään Expressenille.
Kuka nyt miksikin lukee turvatakuut. Eikä niitä ennen hakua kannata kovin tivatakaan. Eihän jäsenyyttä odotellessa mitään parlamettien kirjallisia sopimuksia saada mutta keskeisten Natomaiden poliittinen kannanotto riittää. Ei Nato tässä tilanteessa lähde järjestöänsä uhraamaan antamalla Venäjän vesittää hakuprosessin. Ja sitä paitsi Suomihan kuitenkin turvastaan ensisijaisen vastuun kantaa ja on ihan tarpeeksi kova pala neukuille.
 
Mitähän nuo Väinö Linnan tuntemattoman hahmot olisivat mieltä nykytilanteesta jossa ollaan Natoon menossa?
Tuskinpa ihmeitä.
Ruotsin suunnalta asiantuntijat kommentoivat Pm:n ulkonäköä/ vaatetusta ruotsalaiseen tyyliin.
Meneekö tässä suomimedian huomio pelkästään jankkaukseen kysyn vaan.
 
Tuomioja, Patomäki, Väyrynen ovat olleet äänessä eri foorumeilla. Tuomioja hyvinkin näkyvästi. Ai niin, kun ei saa vapaasti keskustella ja Nato-kriittisten suut halutaan tukkia.

Mitenkä mulla on mielikuva, että esim 30 viimeksi kuluneen vuoden aikana on jokunen Natokriittinen kannanottokin saatu kakistettua ulos. Tuomiojillakin olisi luullut olleen aikaa pohtia niitä vasta-argumentteja.
 
Samalla tavalla Neuvostoliitto aikoinaan uhkailemalla ja vaatimalla alueita sai Norjan ja Tanskan liittymään Natoon vaikka tarkoitus oli päinvastainen. Mitään ei Venäjällä opita historiasta kun historia vääristetään oman ideologian mukaiseksi. 🤫
Mitäpä sitä enempiä kommentoimaan mutta natsimiehitys oli molemmissa aikanaan.
Liittouduttiin sen takia ettei hääviä ollut natsimiehityksen kanssa.
Vieläkin vihataan natseja.
NEVER AGAIN A NINTH OF APRIL
Joku Rahikainenkin voisi nämä tanskan ehdot soveltaa tänne sopiviksi.

MEMBERSHIP, BUT ON THREE CONDITIONS​

 
Viimeksi muokattu:
Historian havinoilta muisteluita hurrien aiemmista "neuvotteluista" vuodelta 1948.

Denmark, Norway and Sweden met several times over a span of 12 months to consider the creation of a fully neutral bloc. Ultimately, this proposal was considered to be too weak to counter potential Soviet aggression. Norwegian politicians believed that a Nordic pact could only stand with military support from the United States and countries from Western Europe. Norway failed to reconcile this disagreement with Sweden and remained unconvinced that the Nordic option would truly guarantee security.
 
Mitkä ovat vaihtoehdot? Hakea jäsenyyttä nyt vihulaisen ollessa heikentynyt ja keskittynyt muualle, luottaen siihen että 80 vuotta valmistautumista on käytetty oikein, silläkin uhalla että sitä kyvykkyyttä joudutaan käyttämään paremman tulevaisuuden vuoksi - vai alistua ja odottaa samaa kohtaloa mistä Ukraina nyt kärsii? Eihän tässä ole mitään epäselvää.
Nato-hakemusta puuhataan tosiaan nyt koska siihen on syynä selkeä turvallisuusympäristön muutos.

Toisaalta hakemusta puuhataan vasta nyt näissä oloissa osaltaan senkin takia koska aikaisemmat valtiomme johtajat 90-luvun lopulla eivät olleet aktiivisia samaan aikaan kun esim Baltian maat puuhasivat omaa liittymistään sen toteutuessa 2000-luvun alussa.

Jos riskit nyt ovat suuremmat kuin ne olisivat olleet 2000 luvun alussa, niin eihän se ole mitään muuta kuin kiitos vaan silloisille valtionjohtajille.
Nyt mennään ja tehdään mitä piti jo aikaisemmin.
.
 
Samalla tavalla Neuvostoliitto aikoinaan uhkailemalla ja vaatimalla alueita sai Norjan ja Tanskan liittymään Natoon vaikka tarkoitus oli päinvastainen. Mitään ei Venäjällä opita historiasta kun historia vääristetään oman ideologian mukaiseksi. 🤫
Ryssää pitää rangaista, ja rangaistuksista pieninpiä ja ensimmäisiä on Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon. Lisää on luvassa jos tuo uppiniskainen kansa ei ymmärrä omaa parastansa.
 
Back
Top