Suomi NATOn jäseneksi - or not?

Pitäisikö Suomen hakea NATOn jäseneksi


  • Äänestäjiä yhteensä
    883
Haavisto valehtelee taas.
Edit: Haavisto "Naton päässä etsitään jo lipputangon paikkaa Suomelle", Haavisto kertoo."
Linkitin vahingossa päivittyvään seurantaan, tossa sitaatti.
Natolla ei muka lipputangonpaikka tiedossa.
Perustus jo valettu.

Perustus.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Se on näköjään melko tarkkaan 12 vuotta tämän viestiketjun perustamisesta, kun vapunaattona 2011 Nato-pohdinta alkoi. Ja nyt sitten maaliviiva vihdoin häämöttää.

Jälkiviisaana voi sanoa, että Suomen olisi pitänyut hakea jo samoihin aikoihin Baltian-maiden kanssa. Toki edellisen presidentin aikana tämä oli käytännössä utopiaa. Niin tai näin, on tämä kuitenkin huojentava fiilis, kun sai vielä tämänkin käänteen kokea maamme turpo-ympäristössä.

Enpä olisi silloin inttivuonna 1990 Haminassa, Neuvostoliiton rajan tuntumassa palvellessani uskonut tällaisenkin ajan joskus eläväni. Kiitokset nykyisille päättäjillemme tästä!
Itsekin samana vuonna Haminassa..
 
Taidan alkaa fanittamaan myös Turkin virkakoneistoa. Sehän on aivan yhtä kovaa sarjaa kuin meidän omakin. :love:
.
Turkkilaiset taitaa osata iltalypsyn ja neuvottelun!

Vois olla polttomoottorikielto pahaa unta vain, jos tuollainen vastavoima EU-komissiolle olis. Pitääkö tässä alkaa kannattaa niiden EU-jäsenyyttä? ..ehkä kenties mahdollisesti ei. 😬
 
Tässä näkyy pitkäjänteisen työn tulos. Poliittisista suhdanteista huolimatta Puolustusvoimat pantiin vuosien saatossa Nato-yhteensopiviksi. Mitään MPA-ohjelmaa (Membership Action Plan) Suomi ei tarvinnut. Tarvittiin vain poliitikkojen päätös jäsenyyden hakemisesta.

Niin tämähän oli se NATO-optio, joka toimi nyt ihan mahtavasti, vähän tosin niin kuin juopon tuurilla...

Tässä aiheesta muuten kirjoitus vuodelta 2015, jossa Orban ja Erdogan profeetallisesti jo mainitaan:

https://ulkopolitist.fi/2015/02/05/voihan-optio/

Voihan optio!​

MATTI PESU | 05.02.2015​

...
"Toinen pelotteeseen liittyvä näkökulma on jäsenyyteen liittyvä prosessi. Naton entinen pääsihteeri Rasmussen totesi, että Suomi ja Ruotsi saisivat jäsenyyden nopeasti täsmentämättä prosessin kestoa. Prosessi sisältää muun muassa dialogi- ja MAP-menettelyt ja kutsumisen jäsenyyteen Naton huippukokouksessa sekä sen jälkeiset neuvottelut. Kysymys ei ole Naton pääsihteerin vaan sen jäsenmaiden ja niiden parlamenttien käsissä – viime kädessä siis myös orbanien ja erdoganien, jotka voivat olla alttiita hypoteettisille vaikutuspyrkimyksille vaikka Venäjältä."
 
Kansalliskokouksen asialistalla 30.3. kohta 3.

3. (S. Sayısı: 438) Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop’un Kuzey Atlantik Antlaşmasına Finlandiya Cumhuriyetinin Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi (2/5005) ve Dışişleri Komisyonu Raporu (Dağıtma tarihi: 28.03.2023) (X)

Tekirdağin varapuheenjohtaja Mustafa Şentopin (mainittakoon, että on kansalliskokouksen puhemies, puolue AKP) ehdotus Suomen tasavallan Pohjois-Atlantin sopimukseen liittymistä koskevan pöytäkirjan hyväksymiseksi (2/5005) ja ulkoasiainvaliokunnan raportti (jakelupäivä: 28.03.2023) (X)

Sitä ennen on käsittelyssä jokin ympäristölakimuutos ja itsenäisyysmitalin saaneille kunniaeläkkeen myöntämistä koskevan lain muutos.

Istunto alkaa klo 14.00. Turkki on siirtynyt pysyvästi kesäaikaan ja on Suomen kanssa samalla aikavyöhykkeellä, eli klo 14.00 alkaen voidaan vähän kerrassaan alkaa odottaa uutisia.
 
Mitähän sitä vetäis pullollisen, kun jäsenyys on plakkarissa?

Jotain täytyy hommata YYA-Suomen hautajaisiin ja yrittäjänkin pitää vapaapäivä..

Tälle päivälle ei taida omasta kaapista löytyä kuin yksi pullo Putinin nimikko-olutta, valitettavasti. Juhlapäivälle voisi kyllä hakea sopivan transatlanttista Maker's Markia pullon 🥰

ridgeway-very-bad-elf.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Kaikenlaista toimittajat keksivätkään kysyä. Kuten, että lähteekö tasavallan presidentti itse viemään Suomen liittymisasiakirjat Washingtoniin.

- En minä pelkästään jonkun paperin vientiä varten lähde. En pelkästään ainakaan sitä varten, Niinistö totesi.

Todellisuudessa alivaltiosihteeri tai vastaava lennättää Suomesta Washingtoniin suurlähetystöön ja Hautala käy sitten nakkaamassa liittymisasiakirjojen säilytyspaikassa päivystävälle keskitason virkamiehelle.

Toki voisihan Joe-setä järjestää vaikka kakkukahvit tilaisuuden kunniaksi, niin saisi Saulikin aihetta lähteä reissuun. Johan hän on toista viikkoa jo ollut kotomaan kamaralla.
 
Back
Top