Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Suurpeto keskustelu

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Ikarus, 29.11.2016.

 1. Ikarus

  Ikarus Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  2,433
  Tykkäykset:
  6,357
  Pisteet:
  636
  http://yle.fi/uutiset/3-9509141
  Yli 100 susien pihavierailua Kalajokilaaksossa: "Ehkä ihmiseen tottumista tai reviiri asutusalueella"
  Aivan tuoretta tarinaa Geistin listauksen kohdasta 6, sudet selvittää nyt mahdollisuutta ottaa ihminen saaliiksi. ''Yhtä yksittäistä syytä susien pelottomalle liikkumiselle ei ole. Ravinnon perässä liikkumista ei pitäisi olla.'' Vielä ne ei hyökkää, mutta kohta on sekin aika käsillä. Nyt pitäisi hälytyskellojen soida ja noita pihasusia ampua raakasti vähemmäksi, kohta joku ihminen kuolee.

  Onhan nautoja ja lampaita mennyt jo pitkän aikaa ympäri Suomen suden saaliiksi. Koiria häkeistä ja juoksulangoista pihamailla , myös päivällä.
  Tuossa yksi uutinen, pari lammasta tuolla kertaa. http://yle.fi/uutiset/3-9360682

  Viime syksyltä uhkaava tilanne kotikunnassa. Metsästäjä oli treenaamassa hirvikoiraansa, ei asetta matkassa.
  Ilta hämärtyi, kaveri lähti haukulle hakemaan koiraansa pois. Koira haukkuikin sutta.
  Koiran oli pakko henkensä pitimiksi haukkua ja pitää rintamasuunta tiukasti sutta kohti. Jos se yritti kääntyä ja poistua paikalta, susi hyökkäsi välittömästi kyljen puolelta kiinni.

  Koiran omistajan huutamisesta ja mesomisesta susi ei välittänyt mitään. Koiran omistaja sai lopulta koiransa kiinni talutushihnaan.
  Joutuivat tulemaan sekä koira että mies takaperin kävelemällä pois metsästä. Susi seurasi kintereillä. Sudelle ei voinut kääntää selkää, se oli välittömästi aivan kintuissa kiinni.

  edit:
  Raaseporissa keskusteltiin aivan äskettäin susista.
  http://www.taajamasusi.com/yhdistyksen-tiedotteet/1046-susisiedatykseen-ei-pida-suostua
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2017
  Fremen, PSB 5500 ja Sarek1 tykkäsivät tästä.
 2. Mainos Google AdSense 3. Viljami

  Viljami Kersantti

  Liittynyt:
  19.03.2014
  Viestejä:
  124
  Tykkäykset:
  220
  Pisteet:
  16
  Aikamoista kyllä. Nyt tosiaan tarttis tehdä jotakin noitten kanssa ennen kuin käy huonosti. Joo noi koirien ja lampaiden tapot on tietysti ollu jo pitkään tiedossa. Aikuisten nautojen teilaamisiin en oo niinkään törmänny mutta en nyt tietysti ole aihepiiriä niin systemaattisesti seurannut. Epäilemättä näitäkin tapahtuu,kyllähän sudet siihen kykeneväisiä on ilman muuta. Jopa ilveksen kokoiset elukatkin on porukassa kyenneet tappamaan vasikoita. Vieläpä ylämaankarjan sellaisia ja ylämaalainen on sentään aika kova puolustamaan vasikkaansa.
   
  Ikarus ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 4. Ikarus

  Ikarus Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  27.10.2014
  Viestejä:
  2,433
  Tykkäykset:
  6,357
  Pisteet:
  636
  Tässä tapauksessa ne nitisti 3 hiehoa, (naaraspuolinen nauta, ikä 12-24kk), 38 muuta pakeni paniikissa 7 km:n päähän. Voin helposti kuvitella karjatilallisen tunnelmat tämän hyökkäyksen jälkeen.:mad:
  Sudet kykenee tappamaan uroshirven, kyllä aikuinenkin nautaeläin niillä opeilla on tapettavissa.
  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/sudet-tappoivat-kolme-hiehoa-kärsämäellä-1.126319
   
  baikal ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  16,874
  Tykkäykset:
  17,303
  Pisteet:
  1,286
  Kotiseudulla oli vielä -80-luvulle tultaessa aivan jokakesäistä ja -syksyistä nautojen menettäminen hukkien persieen. Osa asukkaiden pikkukarjoista laidunsi syrjäisillä niitty- ja metsämailla....niillä tapahtui tasaisesti. Hiehot ja mullikat saivat kyitiä. Kun tuo laiduntaminen loppui, niin toki loppui myös hukkien saalistapahtumat ko. mestoilla.

  Oli muuten jännä ilmiö sekin kuinka nuo tapahtumat sijoittuivat kerrasta toiseen samoille kylille ja jopa samojen perheiden omistamiin elukoihin. Susien ikiaikaiset reitit eivät ole juuri muuttuneet....esiintyminen ja liikkuminen ovat edelleen samoilla karttaruuduilla. Sama on noiden karhunpesien kanssa. Ihmeesti samoilla ruuduilla ne pesivät vuodesta toiseen, eikä niitä suuremmin häiritse esim. se, että talvipesä on alle puolen kilsan päässä asutuksesta. Sukulaismiehelläkin on talvinaapurina parastaikaa nalle gsp-tietojen perusteella hätäjälin 500 metrin päässä, kylätieltä matkaa nallen yksiöön on alle 50 metriä.

  Mun ja poikien pilkkipaikalla lahmaa ahma. On jätetty sinttejä tahallaan jäälle ja kolme kertaa on jo loppaissut siivoamaan tirrit kitaansa. Melkein jo luulen, että sitä kyrsii, kun ei olla kolmeen päivään käyty nostamassa sapuskaa jäälle. :cool: Ahma on havaintojeni ja tietojeni mukaan lisääntynyt itäSuomessa ainakin jonkin verran, mikään Tapaus ei ole kohdata jälkiä. Taitaa olla vaan yökyöpeli, kun ei sitä hevin tapaa.
   
  Ikarus ja TBman tykkäsivät tästä.
 6. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,036
  Tykkäykset:
  3,621
  Pisteet:
  1,286
  Ahma on itestä Perkeleestä. Yöliikkuja.
  Yökiikari, erittäin hyvin öljytyt ikkunan saranat, ase tarkkuutettu just oikealle matkalle, hyvät tuet ja kunnon päiväunet. Sitten silliä jäälle ja nopea viirus aiheuttaa jäykkäkouristusta Ahmassakin.
   
 7. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  16,874
  Tykkäykset:
  17,303
  Pisteet:
  1,286
  Miksipä tappaisin ahman? Se on rauhoitettu, eikä tee mitään vahinkoa minulle. Minusta se on vipelo otus, juoskoon ja loppaskoon. Linnunpoikia se varmaan lohmii, mutta niin tekee melkein joka vuosi kuoriutumisen aikaiset yöhallatkin.
   
  skärdis ja PSB 5500 tykkäsivät tästä.
 8. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,036
  Tykkäykset:
  3,621
  Pisteet:
  1,286
  Niin ikinä... eihän sitä hengiltä...
  Levinnyt myös etelään, ei ole kauaakaan, kun jossain oli juttua, että Ahman jäljet oli jossain todella etelässä... uskomatonta, että noin leviäisi, olen aina pitänyt sitä pohjoisen riettana.
   
 9. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  16,874
  Tykkäykset:
  17,303
  Pisteet:
  1,286
  Miksipä ei leviäisi? Poronkokoista riistaa löytyy ja ollee oppinut hyödyntämään haaskoja...mm. valovoimaisten järjestettyjen haaskojen muodossa.
   
  PSB 5500, Ikarus ja TBman tykkäsivät tästä.
 10. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,036
  Tykkäykset:
  3,621
  Pisteet:
  1,286
  Joo. Haaskalta kuvaaminen pitäisi lopettaa. Eläimet tosiaan hyödyntää tietysti sen haaskan ja sitäkautta reviiriä muuttuvat ja elinseudutkin muuttuvat... Ahmalta puuttuu se luonnollinen vihollinen, hurja elukka... ja sitkeä sekä voimakas.
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2017
  PSB 5500 ja Ikarus tykkäsivät tästä.
 11. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  16,874
  Tykkäykset:
  17,303
  Pisteet:
  1,286
  Erilaisten hupihaaskojen olevuudessa on sekin puolensa, etteivät ne ole mitenkään "luonnollisia". Haaskat ovat luonnollisia, mutta tällaiset vuodesta toiseen samoissa mestoissa pidettävät ruoka-automaatit eivät ole. Alituinen ruoan saaminen ihmishajun seassa kesyttää varmasti villieläimiä suhteessa ihmisiin. Onko se tavoiteltava tilanne....mielestäni ei ole. Onko tuollaisessa ruoka-automaatissa tautivaaroja, kuka tietää? Siinä toskaa korpit, varikset, kotkat, oravat, näädät, ahmat, sudet, ketut, supit, karhut, hiiret, myyrät, lokit mäyrät ja varmaan rupisammakotkin.:cool: Vuodesta toiseen samassa paikassa. Ja ihminen kantaa vähän väliä omat bakteerinsa ja viruksensa siihen pöytään unohtamatta haaska-ainesten omia juttuja. Paikka on poljettu mustalle mullalle ja vesilätäköissä pihisee fantastiljoonat basillit ja tautiaihiot. Hupimielessä perustettu laillinen kaatopaikka ei ainakaan minusta ole fantastinen ilmiönä.

  Entäs jos Suomeen rantautuu lopun viimein vesikauhu? Tollaisissa keskittymissä ehtii tuo mainio tauti levitä eksponentiaalisti ennenkuin pitäjän eläinlääkäri tietää asiasta yhtään mitään. Tai joku muu pirullinen eläintauti?

  Haaskojen institutionaalinen asema karttapaikoilla äks ei ole taatusti aivan loppuun saakka harkittua toimintaa. Jos kyse olisi metsästyskäytöstä, ne olisi kielletty jo monta kertaa ja julmien rangaistusten voimin. Mutta valokuvaaminen ja pisnes toimivat eri säännöillä.
   
  Leaderdog, Hemmo Paskiainen, PSB 5500 ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 12. TBman

  TBman Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.12.2014
  Viestejä:
  3,036
  Tykkäykset:
  3,621
  Pisteet:
  1,286
  Oikeassa olet, meidän metsästysseura alueella on paljon keskustelua valokuvaajien kanssa ja haaskojen käyttöön ollaan mietitty toimintamalleja. Rajamiehetkin ja lupaviranomaiset ovat myös mukana jottei sitä arvaamatonta tautitapausten karkaamista tapahtuisi...
  Kaikessa on puolensa.
   
  Leaderdog, baikal ja Ikarus tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu