Syyrian konflikti

Hallituksen joukot nojautuvat nykyään lähinnä militiamiehiin (NDF) ja ulkomaalaisiin "vapaaehtoisiin". Armeija pidetään yleensä takana jottei loikkauksia tule liiaksi.

Minne ne alawiiti, shiiat ja kristityt loikkaavat onko niilläkin nykyään kapinallisryhmiä ? Sunnien loikkauksen vielä ymmärtäisin.
 
Deir ez-Zorin taistelua hallituksen joukkojen näkökulmasta. Taistelu alkaa n. 6 minuutin kohdalta. SAA valloittaa pientä nyppylää ja taistelua käydään alle 10 metrin etäisyyksilläkin. Hallituksen joukot näyttävät paljon kapinallisia ammatimaisemmilta pelkästään siksi että kykenevät tähdättyihin yksittäislaukauksiin.

Embedded media from this media site is no longer available

Melkoinen ikähaitari näyttää olevan, osa aika iäkästä, yksi mukanaoleva näyttää ainakin kokonsa puolesta ihan poikaselta. Harmaapartainen huivijantteri on ilmeisesti joku kuuluisampi kenraali. Sen näköinen tyyppi ettei tulisi ensimmäisenä mieleen posken soittaminen jos vastaan tulisi.
Vähemmän uhoa tosiaan kuin useimmissa kapinallisvideoissa, sekä patruunoita että allahuakbaria käytetään paljon säästelevämmin. Kyseessä voi toki olla tietoinen propagandistinen esitystapakin.

Tuo käsikranaattitaistelu loppupuolella on aika valaiseva. Molemmat nakkelevat kranaatteja usein varsin vähällä vaikutuksella. Hollywoodin pensaräjähdyksiin verrattuna käsikranaatin poksahdus avomaastossa on tosiaan aika vaatimaton tapahtuma. Liekö miinakranaatteja? tuossa tilanteessa kranaatinheitin olisi arvossaan. Vihollinen turvassa suoralta tulelta harjanteen takana? Np, krh:lla pulikkaa niskaan vaan.
 
FSAn maallisissa ryhmittymissä on kaikenlaisia poliittisia idealisteja, ml. ateisteja, druuseja, alaviittejä, kristittyjä yms. Ei kovin paljon mutta on kuitenkin. Suurin osa varmaan kuitenkin värväytyy Erkin mainitsemaan organisaatioon.
 
Eikä ole varmaan sattuma, että se kuuluisin kenraali on sijoitettuna maksimaalisen kauas maan pääkaupungista, ettei saa mitään hassuja ajatuksia vallanvaihdosta ylimmässä johdossa.
Kenraali on Issam Zahreddine's Republican Guard's 104th Prikaatin komentaja. Kyseinen mies on Druusi ja ilmeisesti myös suurin osa 104nen prikaatin sotilaista.
Priikaati siirettiin vuonna 2014 Deir ez-Zoriin alepposta

"A number of reasons explain why there's still a large Syrian military presence in Deir ez-Zor. Firstly, Deir ez-Zor was reinforced by elements of the Republican Guard's 104th Brigade led by Brigadier General Issam Zahreddine in early 2014. Secondly, the airbase is still in government hands; it has proven vital to quickly resupply the city and fighter-bombers stationed there also provide much of the air support to forces in and around the city"

"The Republican Guard's 104th Brigade was intially rushed to Aleppo to launch a new series of offensives in the hope of regaining some of the lost ground in and around Aleppo, but saw itself transferred to Deir ez-Zor in early 2014 to reinforce the remainder of the Syrian Arab Army garrison. It is unknown if the entire 104th or only a part of it was transferred to Deir ez-Zor. As the amount of Republican Guard fighters in Deir ez-Zor remains low, the latter seems more likely. The contingent currently deployed in Deir ez-Zor is led by Issam Zahreddine, a Druze and undoubtedly the most popular general found within Syria. The reason for his popularity is that he personally leads his soldiers into battle, can always be found on the frontline and shares the same priviliges as his soldiers, even if that means sitting in a BMP-1 driving towards the frontline"

Lähde http://spioenkop.blogspot.fi/2014/12/battlefront-syria-deir-ez-zor.html


Jonkillaista sankaria siitä on syyriassa leivottu, netissä ainakin miehen nimellä videoita älyttömästi.

General Issam Zahreddine carried a wounded soldier from the frontline to HQ #DeirEzzor
Embedded media from this media site is no longer available
Deir Ez-Zor: The Syrian Republican Guard vs. ISIS || General Issam Zahreddine im Kampf
 
Uusimman Twiitin mukaan ISIS olisi valmis siirtämään jopa 2000 sotilasta valtaamaan Deir ez-Zurin. Onko tuo moraalin nostatusta, vain uhoa vaiko ihan oikea suunnitelma jää nähtäväksi. Kuitenkin selkeä indikaatio, että ISIS uhkaa hyökätä uudestaan tuonne kaupunkiin. Toisaalta olen vähän skeptinen, että miten ISISen kestää irrottaa tuonne noin paljon miehistöä kun muilla rintamaosuuksilla menee niin huonosti. Edellisessä hyökkäyksessä olivat tappiot olettavasti todella suuret, joten mahtaako heillä olla varaa uuteen yritykseen. Toiseksi edellisellä kerralla hiekkamyrsky antoi ilmasuojan ensimmäisen parin päivän ajan. Tämän jälkeen kyyti olikin kylmää kun Venäjä pommitti niitä jatkuvasti.

Toisaalta ISIS tarvitsee voittoja joita voisi promota. Kapinallisilla on kuitenkin edes sen verran, että ovat edenneet ISIStä vastaan. ISIS ei ole edennyt oikeastaan millään alueella. Ainoastaan puolustus saavutuksia on jonkin verran, mutta ei noilla ihan hirveän pitkälle pötkitä. Myöskin resursseilta ja taloudelliselta tilanteelta näyttää, että ISIS kärsii rahan sekä aseiden puutteesta. Tätä ongelmaa ei enää samalla tavalla ole ainakaan Syyrian armeijalla tai Kurdeilla... kapinalliset ovat vähän välimaaston juttu.
 
http://www.bloombergview.com/articl...ys-kerry-threatens-aid-in-syrian-peace-effort

"There is a huge and growing gap between the Obama administration’s rhetorical policy on Syria and its functional policy. Publicly the White House says its strategy is to increase pressure on the Assad regime to compel it to negotiate in good faith toward a democratic transition. But in practice, America’s policy is to increase pressure on the Syrian opposition to compromise with Assad, even to the point of allowing him to remain in power."
 
T-72 saa TOWin kylkeensä Aleppon pohjoispuolella.

Embedded media from this media site is no longer available
 
Viimeksi muokattu:
Assadin joukot hyökkäävät Aleppon itäpuolella Dayr Hafirin ja Aleppon välistä valtatietä pitkin. Kovimmat taistelut ilmeisesti tien varrella olevan voimalan ympäristöstä. Jos voimat riittävät, ISIS:n joukkoja voi jäädä saarroksiin Rayyaniin. Videolla näkyy johtajilla tabletteja, Gvodzikalla ammutaan suorasuuntausta ja osumat näkyvät hyvin.


Latakian eteläpuolella nähty T-90.
CZ1GCqNUUAAuRF5.jpg
 
http://www.timesofisrael.com/yaalon-islamic-state-has-enjoyed-turkish-oil-money-for-a-long-time/

Moshe Yaalon valittaa, että Turkki välittää IS:n pumppaamaa öljyä Syyriasta EU:n ja omille markkinoille, sallii vapaaehtoisten kauttakulun IS:n joukkoihin, sekä antaa terroristien kulkea maansa kautta Eurooppaan. Turkki haluaa elvyttää suhteensa Israelin kanssa, mutta Hamasin toimiston sijaitseminen Istanbulissa häiritsee ponnisteluja. Yaalon puhui lehdistötilaisuudessa Kreikan puolustus-ministeri Panos Kamenosin kanssa.
 
Tuore video StormCloudsGathering kanavalta, aivan mielettömän hyvä yhteenveto jälleen kerran.

 
Tuore video StormCloudsGathering kanavalta, aivan mielettömän hyvä yhteenveto jälleen kerran.


Tuolla kanavalla on vain tarkkoin valittuja faktoja ja melkein kaikki kritiikki on tähdätty jenkkeihin. Venäjän osallisuudesta ongelmien laajentamiseen ei sitten sanallakaan tuossa videossa mainittu. Kannattaa pitää tummennetut medialukutaitofiltterit rilleissä päällä nuita katsottaessa.
 
Tuore video StormCloudsGathering kanavalta, aivan mielettömän hyvä yhteenveto jälleen kerran.

http://stormcloudsgathering.com/contact

Piti oikein tsekata tuon videon taustat. Hyvin anti-NATO henkinen sivusto joka on selkeästi räätälöity jonkinlaiseen mielipidevaikuttamiseen. Kun etsii tietoa sivuston ylläpitäjästä tai koittaa ottaa yhteyttä, niin käytännössä mitään järkevää informaatiota ei löydy. Suhtautuisin hyvin varauksellisesti kaikeen mitä tuolta tulee.
 
Korostan että en tykkää kun siviilejä kuolee saatikka lapsia, itselläkin on lapsia ja lapset ovat kyllä syyttömiä tähän sotaan jos kuka, mutta täytyy myös aina muistaa kolikon kääntöpuoli. Siellä sotii "laillinen hallinto" vastaan kapinalliset ja jos kyläläiset/kaupunkilaiset auttavat näitä taistelevia kapinallisia niin he itse aiheuttavat sen että myös heitä eli siviilejä pommitetaan. Sota ei ole kaunista ja siinä kuolee sivullisia vaikka kuinka muuta toivoisi.

Perseestähän tämä koko sota on, kuten kaikki sodat mun mielestä.

On myös syytä huomioida se, että usein näiltä kyläläisiltä tai kaupunkilaisilta ei pahemmin kysellä tuetteko meitä vaiko ette, se jolla on ase on vallassa yksinkertaistetusti asia ilmaistuna. Eli läheskään kaikissa tapauksissa siviiliasutuksen pommittamista ei voi perustella sillä, että siellä on vihollisia ja siviilit mahdollisesti tukevat heitä. Osa tukee, osa ei tue, mutta ongelmana on sitten se, että monin paikoin hallitusta tukevat joukot saartavat alueet eivätkä laske ketään alueelta pois - edes heitä jotka eivät tue opposition joukkoja tai muita militantteja/terroristeja.

Toisaalta Venäjän pommitussodankäyntiin kuuluu selkeällä tapaa selkeiden siviilikohteiden pommittaminen, luodaan kaaosta ja näin pyritään vaikeuttamaan sitten vihollisen sodankäyntiä. Tähän kuvioon sopivat sairaaloiden ja koulujen pommitukset, viljavarastojen ja leipomoiden pommitukset - välillisesti kuvioon sopivat sitten pakolaisleirien pommitukset (viimeksi tänään aamulla venäläiskoneet tai vaihtoehtoisesti Syyrian ilmavoimien koneet iskivät pakolaisleirille).

Jos Venäjä suinkin haluaisi niin kyllähän se voisi suorittaa pommituksensa toisella tapaa, siten, että siviilitappioita tulisi olennaisesti vähemmin. Venäjän käyttämistä pommeista suurin osa on perinteisiä "rautapommeja" ja jokainen tietää mitä siitä seuraa jos sellaisia kylvetään (pahimmillaan) mattopommituksena pilviverhon yläpuolelta taajama-alueelle. Samoin Venäjä & nyt myös Syyrian ilmavoimat käyttää surutta urbaaniympäristössä rypälepommeja. Käytännössä vain korkean prioriteetin kohteita vastaan Venäjä käyttää modernia aseistusta eli esim. risteilyohjuksia tai Su-34:llä täsmäpommeja. Sen sijaan Sukhoi Su-25 ja Su-24 suorittavat suurimman osan lennoistaan varustettuna rautapommein tai tytärpommein. Tälläkin on tarkoituksensa, ei sen puoleen, mutta se ei paranna siviileiden asemaa laisinkaan - niitä syyttömiäkin kun siellä on runsaasti.

vlad
 
Back
Top