Ukrainan konflikti/sota

YLE:

Massiivinen hätäapupaketti eteenpäin senaatissa – osa tuesta Ukrainalle​


Yhdysvaltain kymmenien miljardien dollarien hätäapupaketti muiden muassa Ukrainalle ja Israelille nytkähti eteenpäin Yhdysvaltain senaatissa myöhään perjantaina Suomen aikaa.

Amerikkalaisen The Hill-lehden mukaan senaatti hyväksyi keskustelun avaamisen lakipaketista äänin 64–19.

Seuraavaksi tukipakettiin voidaan tehdä muutoksia ja lisäyksiä.

Lähes 100 miljardin dollarin suuruisesta tukipaketista 60 miljardia on osoitettu Ukrainalle ja 14 miljardia Israelille.

Ukrainan tukeminen ajautui loppuvuodesta Yhdysvalloissa sisäpoliittisen kiistan välikappaleeksi. Republikaanit vaativat osana pakettia muutoksia Yhdysvaltain rajaturvallisuuteen.

Lähde: AFP
 
FB_IMG_1707546205671.jpg

Situation update as of 6 a.m., February 10, 2024

Glory to Ukraine! Day 717 of the russian full-scale military aggression against Ukraine has begun.

During the day of February 9, there were 111x combat engagements. The enemy launched a total of 73x air strikes and 76x MLRS attacks at the positions of Ukrainian troops and various settlements. Unfortunately, the russian terrorist attacks have killed and wounded civilians. Residential apartment blocks and private houses as well other civilian infrastructure were destroyed or damaged.

Last night, the russian occupiers attacked Ukraine yet again, using 26x Shahed-136/131 UAVs. The Ukrainian Air Defense forces and means destroyed 18x strike UAVs. Information on the aftermath of the morning strike is currently being updated.

Air strikes hit Leonivka (Chernihiv oblast), Yunakivka, Yablunivka, Kindrativka (Sumy oblast), Stepova Novoselivka, Kotlyarivka, Pishchane, Bereznyky, Nesterne (Kharkiv oblast), Bilohorivka (Luhansk oblast), Terny, Novomykhailivka, Vuhledar (Donetsk oblast), Robotyne (Zaporizhzhia oblast), Chervonyi Mayak, Krynky, and Beryslav (Kherson oblast).

More than 130x settlements in Chernihiv, Sumy, Kharkiv, Luhansk, Donetsk, Zaporizhzhia, Dnipropetrovsk, Kherson, and Mykolaiv oblasts came under artillery fire.

Pivnich operational-strategic group, Volyn and Polissya axes: no significant changes.

Sivershchyna and Slobozhanshchyna axes: the adversary maintains its military presence in the areas of russia bordering Ukraine. The enemy troops conduct active subversive activities in order to prevent the deployment of Ukrainian troops to threatened axes. The adversary increases the density of minefields along the state border in Belgorod oblast (russia).

Khortytsia operational-strategic group, Kup’yans’k axis: Ukrainian defenders repelled 11x enemy attacks near Syn’kivka and Ivanivka (Kharkiv oblast).

Lyman axis: the Ukrainian soldiers repelled 14x attacks of the adversary near Bilohorivka (Luhansk oblast), Terny, and Yampolivka (Donetsk oblast).

Bakhmut axis: the Ukrainian Defense Forces repelled 22x attacks of the occupiers near Bohdanivka, Ivanivske, and Klishchiivka (Donetsk oblast).

Tavria operational-strategic group, Avdiivka axis: the Ukrainian defenders continue to hold back the enemy who keeps trying to encircle Avdiivka. The Ukrainian soldiers are standing their ground and inflicting major losses on the invaders. For instance, the Ukrainian Defense Forces repelled 21x enemy attacks in the vicinities of Novobakhmutivka, Avdiivka, and 12x more attacks near Pervomais’ke and Nevel’s’ke (Donetsk oblast) during the day of February 9.

Mar’inka axis: the Ukrainian troops continue to hold back the adversary near Heorhiivka and Novomykhailivka (Donetsk oblast). The Ukrainian forces repelled 19x attacks in that area.

Shakhtars’ke axis: the Ukrainian defenders repelled 2x enemy attacks south of Zolota Nyva (Donetsk oblast) and north of Pryyutne (Zaporizhzhia oblast).

Zaporizhzhia axis: the Ukrainian Defense Forces repelled 3x adversary attacks west of Novopokrovka, Verbove, and in the vicinity of Robotyne (Zaporizhzhia oblast).

Odesa operational-strategic group, Kherson axis: the Ukrainian Defense Forces continue to hold their positions and repel the assaults of the occupation forces. Despite significant losses, the enemy does not abandon its attempts to dislodge Ukrainian troops from their positions. For instance, the adversary made 4x unsuccessful attempts to assault during the day of February 9.

At the same time, the Ukrainian soldiers conduct active operations to inflict losses in manpower and equipment on the occupation troops, and exhaust the enemy all along the front line.

During the day of February 9, the Ukrainian Air Force launched air strikes on 5x concentrations of troops, weapons, and military equipment of the adversary.

The Ukrainian missile troops hit 3x concentrations of troops, weapons, and military equipment, as well as 2x command posts, and 2x ammunition depots of the russian invaders.

Support the Armed Forces of Ukraine! United we will be victorious!
Glory to Ukraine!
 
1420 kanavan viimeisin.
Alleviivaa asioita mitä on arveltu jo aiemmin.
Lihaa putella tulee riittämään jatkossakin hyökkäyksiin.
Jos puhut venäjää-> olet venäläinen ja sinua voidaan tulla "puolustamaan" riippumatta mikä on asuinpaikkasi.
Ukrainan maat ovat historiallista venäjää.

Ei siis mitään uutta.
Se mikä on pelottavaa,hämmentävää,jne
On että noi ihan fiksulta tuntuvat yksilöt oikeasti uskoo noin ja ne kuitenkin asuu maassa jossa on ollut mahdollista käyttää internetiä ja matkustaa ulkomaille.
 
Hyvä jos paketti nyt etenee! ❤️

Ja miksipä ei etenisi. Lopulta jos USA:n tuki Ukrainalle loppuisi, olisi toiseksi suurin häviäjä Ukrainan jälkeen USA:n oma aseteollisuus. Ei Ukrainaan ostojen takia eikä edes korvausostojen (varastoihin) takia. Vaan siksi, että luottamus rapautuisi ja pakottaisi satsaamaan omaan tuotantoon eri puolilla maailmaa. (Mikä ei toki olisi huono asia meille ja omalle tuotannolle: Patrialle, Nammolle ym. Ja toivottavasti satsausta tehdään vaikka tuki jatkuu..)

Tämä sama asia pätee myös täälläkin olleeseen spekulointiin USA:n NATO-erosta, jos Trumppeli valitaan. Ei tule tapahtumaan. Koska se tuhoaisi luottamuksen paitsi sotilaallisella tasolla myös taloudellisella tasolla. Vaikka Trump ei ymmärtäisi sitä itse, se kyllä hänelle kerrotaan.

Ai kuka kertoo? No esim. rahoittajat. Jos kampanjan hinta USA:ssa pyöri 10 miljardissa jo viime rundilla, on se nyt taas paljon enemmäm ja ei sitä kukaan omistaan maksa. https://www.reviewjournal.com/news/...ecome-president-of-the-united-states-2145532/

Tästä syystä presidentillä täytyy olla takanaan paljon yrityskenttää oli sitten kyse kummasta puolueesta hyvänsä. Ja ihan heti en keksi, miten mikään teollisuuden ala hyötyisi siitä, että suhteet Eurooppaan menisivät.

Se mitä Trump haastattelussa tai Twitterissä möläyttelee, on sitten eri asia. Ja liittyy ehkä siihen, mikä on hänen tausta. Poliitikkoja on totuttu voivan tulkita kirjaimellisesti. Eikö? Jos Petteri tai Sanna (tai Joe?) jotain sanoo haastattelussa, on voitu olettaa sen olevan harkittu kanta k.o. asiaan. Ja jos kantaa ei ole tai sitä ei haluta paljastaa, poliitikko ei ota kantaa.

Trump ei toimi noin. Vaan nähnee pelin enemmän liike-elämän kaltaisena. Pelinä jossa ei kuulukaan paljastaa todellista kantaa ja aikomuksia. Koska jos paljastaa, kilpailija voi yrittää mennä väliin tai muuten vastata toimeen. Ja on vain hyvä, jos saa hämättyä vastustajan tekemään jotain tyhmää.

Kuulostaako tutulta? Ainakin ensimmäisellä kaudellaan spekuloitiin paljon, mitä paskaa saakaan aikaiseksi puheidensa ja Twiittien perusteella. Mutta lopulta teot ainakaan ulkopolitiikassa eivät kaikki niin virheitä olleet.
- Kiinan kaupparajoitteet olivat tarpeen
- Iran-pakotteet olivat tarpeen ja niissä olisi pitänyt pysyä myös Euroopan
- Saksan kaasupolitiikka oli tosiaan virhe ja tarpeen arvostella. (Muistatteko Saksan reaktion puheeseen?)
- Euroopan naurettava puolustusbudjetointi oli virhe ja vastoin NATON sääntöjä, 2022 jälkeen toki selvää kaikille)
- Kimien Pöökorean suhteen ei yritys tuonut mitään tulosta. Mutta eipä ole toiminut mikään muukaan tapa, mitä on yritetty viimeisen 70 vuoden aikana.

Ei varmaan ole suosittu mielipide.. 😅 Mutta johtopäätös kuitenkin, että Ukrainan tuki kyllä jatkuu, vaikka välillä muuta hämättäisi. Ja ryssää lakoaa jatkossakin vapaan maailman johtajan aseilla.
 
Moni kakku kaunis päältä..

-Elintarvikkeiden hinnat ovat tuplautuneet sodan alun jälkeen
-Kaikenlaiset tuoteväärennykset mahdollistaa laillistettu harmaatuonti ja se että länsimaisia tuotemerkkejä ei edes haluta suojata
-Moskova ja Pietari ovat ryssän eliitin pääpaikat ja näille pitääkin tarjota "sotavapaa kaupunki", kannattaa katsoa vähän syrjemmästä sitä todellisuutta

Taannoin oli juttu Pietarilaisita baariyrittäjistä Hesarissa. Suurin ongelma oli saada aitoja ulkomaisia juomia kun väärennys oli niin yleistä. Hintojen nousu myös ajaa asiakkaat ryyppäämään kotona paikallista vodkaa. Joten vatnikilla ei mene hyvin, eliittiin nyt mikään vaikuta.
Ja kuten eräs venäläinen sanoi jo vuosi sitten. "Älkää seuratko täysiä hyllyjä, seuratkaa tyhjiä ostoskärryjä."
 
Hyvä kysymys, en muista nähneeni tästä mitään ihan hetkeen.

Dmitry Patrushev (Дмитрий Патрушев) eli Venäjän maatalousministeri varoitti syyskuun 2023 alussa että viljelijöiden polttoainetilanne on huolestuttava syksyn sadonkorjuun näkökulmasta.

Kävin tarkistamassa, mitä TASS on kirjoittanut hänestä viime viikkojen aikana ja tuli vastaan tällainen "uutinen" (julkaistu 31.1.2024 - toki lähde on TASS joten paras ottaa suolan kanssa): LÄHDE

The Ministry of Agriculture called the situation with fuel for farmers stable​

Together with the Ministry of Energy and relevant companies, the department coordinates fuel volumes for 2024​


https://tass.ru/ekonomika/19863253

January 31, 10:22,
updated January 31, 10:53

The Ministry of Agriculture called the situation with fuel for farmers stable​

Together with the Ministry of Energy and relevant companies, the department coordinates fuel volumes for 2024​


MOSCOW, January 31. /TASS/. The fuel situation for farmers is stable; the Ministry of Agriculture of the Russian Federation, together with the Ministry of Energy and specialized companies, is coordinating fuel volumes for 2024. This was announced by the Minister of Agriculture of the Russian Federation Dmitry Patrushev during the All-Russian Agronomic Meeting at the International Exhibition and Forum "Russia".

“Speaking of technology, I’ll say a few words about fuels and lubricants. At the height of the autumn field work in 2023, we encountered problems with the availability of fuel. The government quickly made a number of decisions that made it possible to stop the rise in prices and complete the harvest. Now the situation is stable. Together with the Ministry of Energy and specialized companies are coordinating fuel volumes for 2024,” he said.

Patrushev added that, together with Gazprom, the ministry is expanding the practice of using gas as an energy carrier in the agricultural sector. “A corresponding agreement was concluded last year,” the minister noted. “In accordance with it, manufacturers are expanding the range of equipment that can use gas motor fuel. To stimulate demand, preferential leasing and preferential lending have already been provided. We are thinking about further strengthening support for this area,” said the head of the ministry.

Earlier, the Ministry of Agriculture reported that some regions of Russia have noted an increase in prices for certain types of fuels and lubricants for farmers. Patrushev expressed fears that a fuel shortage among farmers could stop field work. In turn, the head of the Ministry of Energy of the Russian Federation Nikolai Shulginov stated that Russian oil companies promised to provide farmers with fuel during the sowing campaign.

At the beginning of October 2023, Deputy Minister of Agriculture of the Russian Federation Andrei Razin said that the Ministry of Agriculture notes a decrease in fuel prices for farmers and expects further price adjustments.

-

Eli ainakin viljelijöiden / maanviljelyn osalta polttoainetilanteen väitetään olevan "vakaa". Patrushevin mukaan valtio olisi puuttunut polttoaineen hinnoitteluun ja estänyt hintojen nousun, mikä avusti sadon korjuun valmiiksi saattamisessa. Sanoo myös että energiaministeriö ja tietyt yhtiöt koordinoivat polttoaineiden volyymiä / määrää vuonna 2024.

Liekö siis polttoaineenjakelun ongelmat saatu kuriin? Näistä kirjoitettiin enemmän vielä loppuvuonna 2023 mutta en muista nähneeni yhtä paljon tai juuri ollenkaan kirjoittelua vuoden 2024 puolella.

-

Hain TASS:in sivuilta hakusanalla топливом eli polttoaine, sieltä löytyi pari tuoretta artikkelia (sekä koko joukko muunlaisiin "polttoaineisiin" liittyviä mm. ydinvoimalat - edelleen korostan: lähteenä TASS eli suoraan propagandatoimiston kynästä):

February 8, 13:45,
updated February 8, 13:46

VIOCs must send data on fuel prices in small wholesale to the FAS by February 9​

According to the Federal Antimonopoly Service, the exchange price of various types of fuel is now at the level of April 2023​


https://tass.ru/ekonomika/19933801

MOSCOW, February 8. /TASS/. Vertically integrated oil companies must submit data on the dynamics of fuel prices in wholesale and small wholesale to the Federal Antimonopoly Service (FAS) of Russia by February 9, the FAS said in a statement.

“Vertically integrated companies must send information on the dynamics of wholesale and small wholesale prices by February 9,” the message says.

The FAS emphasized that the service drew the attention of large companies to the small wholesale segment of the petroleum products market, where the main consumers are agricultural producers, independent gas stations, transport carriers and construction companies. “All oil companies reported that volumes of all types of fuel are provided at a sufficient level, including directly at supply bases, where petroleum products are delivered to consumers on fuel tankers,” the FAS added.

The Service also noted that the use of criteria for identifying unfair trading at exchange trading, including to combat trading robots, has been recognized as effective by participants in the fuel market.

According to the FAS, the exchange price of various types of fuel is now at the level of April 2023. A significant reduction in prices was also recorded in December 2023, the FAS added.

-

February 7, 18:03,
updated February 7, 18:10
The situation with gasoline prices in Russia

Gasoline in Russia fell by 31 kopecks in a week​

The price of a liter was 54.64 rubles​


https://tass.ru/ekonomika/19926039

MOSCOW, February 7. /TASS/. Average consumer prices for gasoline in Russia from January 29 to February 5, 2024 decreased by 31 kopecks - to 54.64 rubles per liter, according to Rosstat materials.

According to statistics, average prices for AI-92 gasoline increased by 2 kopecks and amounted to 50.57 rubles per liter. Gasoline AI-95 rose in price by 3 kopecks to 55.23 rubles per liter, and the cost of AI-98 remained at the level of last week and amounted to 68.62 rubles per liter. The average price for diesel fuel increased by 5 kopecks and amounted to 64.89 rubles.

According to Rosstat, for the period from January 30 to February 5, 2024, an increase in prices for gasoline was recorded in 21 constituent entities of the Russian Federation, most of all in the Republic of Tyva (+1.7%).

A decrease in prices for gasoline was recorded in five constituent entities of the Russian Federation, most of all in the Yamalo-Nenets Autonomous Okrug (-0.8%).

In Moscow and St. Petersburg, prices for gasoline have not changed over the past period. At the observed gas stations in Moscow, gasoline of the AI-92 brand could be purchased at a price from 49.29 to 52.03 rubles, of the AI-95 brand - from 54.79 to 59.31 rubles, of the AI-98 brand and above - from 63, 39 to 71.99 rubles per liter. In St. Petersburg, gasoline grade AI-92 cost from 50.25 to 52.24 rubles, grade AI-95 - from 54.1 to 57.82 rubles, grade AI-98 and higher - from 67.9 to 71.64 ruble per liter.

The volume of gasoline production in the Russian Federation from January 29 to February 4 increased by 4.5% compared to the previous week and amounted to 901.7 thousand tons. Diesel fuel production decreased by 2.5% and amounted to almost 1.68 million tons.

-

February 6, 15:22,
updated February 6, 16:12

Gasoline supplies to the Russian market in January increased by 7%, diesel - by 17%​

Deputy Prime Minister of the Russian Federation Alexander Novak noted that in 2023 the situation on the domestic fuel market was stable, despite price fluctuations in August and September on the stock exchange​


https://tass.ru/ekonomika/19912985

MOSCOW, February 6. /TASS/. The Russian government took all necessary measures to ensure a stable supply of fuel to the domestic market after an unscheduled shutdown for repairs at two oil refineries: gasoline supplies in January increased by 7%, diesel by 17%. This was announced by Deputy Prime Minister of the Russian Federation Alexander Novak, speaking at the Federation Council.

“A special feature of this year’s situation is that in January two oil refineries, one of them the Nizhny Novgorod Oil Refinery, went into unscheduled repairs. We are, of course, promptly responding to this situation. <...> All necessary measures have been taken to ensure that the domestic market "I did not feel this unscheduled repair. Measures have been taken to increase the volume of gasoline production and to reduce the export of petroleum products by the volumes that allowed us to increase the volume of supplies to the domestic market in January for gasoline - by 7%, for diesel - by 17%," - he said.

Novak noted that in 2023 the situation on the domestic fuel market was stable, despite price fluctuations in August and September on the stock exchange. “This year we have observed a stable situation since January 1, and even in retail there has been a slight decrease, within the margin of error - by 0.4%,” he added.

At the end of 2023, gasoline production in Russia increased by 3.1%, to 43.9 million tons, diesel fuel - by 3.5%, to 88.1 million tons.

The news has been edited (16:38 Moscow time) - it is transmitted with a correction in the diesel supply indicator.

-

Tutkin omaa viestihistoriaani taaksepäin, 7.9.2023 on lainattu tällaista twiittiä: LÄHDE

In the Kursk region, motorists are discussing the rapid rise in the price of gasoline and diesel fuel

In the Kursk region, drivers note an increase in prices for gasoline and diesel fuel. “In three days, the 92nd gasoline jumped from 51.70 to 57.70 rubles per liter. Solarium today saw for 71.50 (oletan että käännöskukkanen, alkuperäinen lause:
Соляру сегодня виделза 71.50. ). At the gas station they said that this is not the limit, ”says a resident of the Dmitrievsky district of the Kursk region.
Tässä lainaus ylempänä olevasta TASS uutisesta:

In Moscow and St. Petersburg, prices for gasoline have not changed over the past period. At the observed gas stations in Moscow, gasoline of the AI-92 brand could be purchased at a price from 49.29 to 52.03 rubles, of the AI-95 brand - from 54.79 to 59.31 rubles, of the AI-98 brand and above - from 63.39 to 71.99 rubles per liter. In St. Petersburg, gasoline grade AI-92 cost from 50.25 to 52.24 rubles, grade AI-95 - from 54.1 to 57.82 rubles, grade AI-98 and higher - from 67.9 to 71.64 ruble per liter.

Toki eria alueiden hintojen vertailu on höperöä, pitäisi mieluummin olla data samalta alueelta eri aikoina mutta tämän perusteella Al-92 ei olisi ihan yhtä kallista nyt kuin mitä se oli syyskuun 2023 alussa. Ollaan toki "noin 50 ruplaa per litra" tasolla mutta yläraja ei silti lähesty 60 ruplaa.
Eli, jos hintoja pidetään keinotekoisesti alhaalla, niin käytännössä se tarkoittaa sitä, että venäjän valtion joutuu tukemaa suoraan paikallisia jalostajia ja toimittajia? Eli, taas yksi uusia menoerä lisää hallinnolle.

Sitä tässä vielä mietin, että onko venäjä valtiolla olemassa jotain strategisia reservejä polttoainetta, tai onko paikallisilla jalostamoilla tai isommilla polttoaineen myyjillä velvollisuus pitää tiettyä reserviä? Jotenkin tässä haiseen vähän siltä, että jokin vippaskonsti tässä on nyt käytetty. Jos noita polttoainereservejä on, niin voisi olla, että ne on otettu nyt käyttöön. Ja jos tilanne on näin, niin kauanko niillä pystytään pitämään tilanne hallinnassa?
 

Mäenpäällä pysyy sama levy päällä. Surullista, että noin yksisilmäisellä näkemyksellä pääsee Panssarikoulua johtamaan. Koulutus oli varmasti yksi ongelmista, mutta sen korostaminen vie huomion kaikista muista ongelmista (vastapuolen droonit, orgaaninen ilmatorjunta, riittävä epäsuoran tulen käyttö ammustilanteesta johtuen, miinanraivaus, kaukovaikutuskyky helikopterikentille jne.) joita ei ratkaistu ennen hyökkäystä eikä tietenkään sen aikana.

Jos hyvä ja pitkäkestoinen koulutus olisi ratkaisu siihen miten panssareita käytetään tarkoituksenmukaisesti niin Venäjän olisi pitänyt osata ja toimia niiden kanssa paljon nähtyä paremmin. Siellä oli ammattisotilaat vuosien koulutuksella käytettävissä koko ensimmäisen sotavuoden ja ne on nyt melkeinpä kaikki jo kuolleet, se kertoo ettei se pitkä koulutus mitenkään autuaaksi tee, omaa asemaa ja näkemystä tuo paatos vain pönkittää. Ei hänelläkään ole vastausta siihen miten tuolla olisi pitänyt toimia, jauhaa vain samoja asioita siitä minkä näkee heikkouksiksi ja puutteiksi, mutta ei anna tunnustusta edes siitä että Ukraina on kaikesta osaamattomuudestaan huolimatta tuhonnut merkittävästi enemmän kalustoa kuin ryssät ihan millä tavalla tahansa laskien.
 

Ettei tämä totuus taas unohtuisi, kuitenkin viime kädessä taloudelliset resurssit ratkaisevat🤔

"Ekonomisti Andrew Lilico huomauttaa Telegraph-lehdessä, että Kremlin voimavarat ovat suhteellisen rajalliset. Maan kansantalous vastaa vain 85 prosenttia Italian taloudesta. Saksan ja Ranskan yhteenlaskettu väestö on Venäjää suurempi. Valtavista ponnistuksista huolimatta Kreml ei ole pystynyt voittamaan Ukrainaa, jonka kansantalous on Uutta-Seelantia ja Perua pienempi.

Ekonomisti nostaa esiin ensimmäisessä maailmansodassa tehtyjä laskelmia siitä, missä tapauksessa ylivoimainen, mutta tehottomampi osapuoli voisi voittaa. Yhtälöiden perusteella kymmenen prosentin alivoima ei haittaisi kulutussodassa, jos joukot olisivat 21 prosenttia tehokkaampia taistelussa.

Diktatuuri voi pakottaa suuremman osan väestöstään asevoimiin, mutta joukkojen taistelutahto voisi olla samalla heikompi.

– Venäjän kansantalous on noin kymmenen prosenttia EU:n talouden koosta. EU käyttää 1,3 bruttokansantuotteesta asevoimiin, ja Venäjä on nostanut hiljattain lukeman kuuteen prosenttiin. EU käyttää asevoimiin siis noin kaksi kertaa enemmän, Andrew Lilico toteaa."
 
Päivän luvut:
417418915_737777151868699_6763101838925035032_n.jpg
 
Mäenpäällä pysyy sama levy päällä. Surullista, että noin yksisilmäisellä näkemyksellä pääsee Panssarikoulua johtamaan. Koulutus oli varmasti yksi ongelmista, mutta sen korostaminen vie huomion kaikista muista ongelmista (vastapuolen droonit, orgaaninen ilmatorjunta, riittävä epäsuoran tulen käyttö ammustilanteesta johtuen, miinanraivaus, kaukovaikutuskyky helikopterikentille jne.) joita ei ratkaistu ennen hyökkäystä eikä tietenkään sen aikana.

Jos hyvä ja pitkäkestoinen koulutus olisi ratkaisu siihen miten panssareita käytetään tarkoituksenmukaisesti niin Venäjän olisi pitänyt osata ja toimia niiden kanssa paljon nähtyä paremmin. Siellä oli ammattisotilaat vuosien koulutuksella käytettävissä koko ensimmäisen sotavuoden ja ne on nyt melkeinpä kaikki jo kuolleet, se kertoo ettei se pitkä koulutus mitenkään autuaaksi tee, omaa asemaa ja näkemystä tuo paatos vain pönkittää. Ei hänelläkään ole vastausta siihen miten tuolla olisi pitänyt toimia, jauhaa vain samoja asioita siitä minkä näkee heikkouksiksi ja puutteiksi, mutta ei anna tunnustusta edes siitä että Ukraina on kaikesta osaamattomuudestaan huolimatta tuhonnut merkittävästi enemmän kalustoa kuin ryssät ihan millä tavalla tahansa laskien.
Ryssällä panssarijoukkojen koulutus on ehkä ollut pitkää, mutta tuskin se hyvää on ollut. Kuinka paljon edes saivat koulutusta ja kuinka suuren osan palvelusajastaan tuhlasivat aikaa. Ryssän huonosta menestyksestä ei voi mitenkään johtaa sitä, että Mäenpää olisi ollut siltä osin väärässä. Sitä en pysty näillä natsoilla sanomaan, oliko Mäenpää ottanut huomioon kaikki muutkin Ukrainan hyökkäyksen epäonnistumiseen vaikuttaneet seikat. Mutta ei koulutuksen ja johtamisen puutteet, jos ja varmaankin kun sellaisia oli, ainakaan edistäneet mitään tavoitetta.
 
"Ekonomisti Andrew Lilico huomauttaa Telegraph-lehdessä, että Kremlin voimavarat ovat suhteellisen rajalliset. Maan kansantalous vastaa vain 85 prosenttia Italian taloudesta. Saksan ja Ranskan yhteenlaskettu väestö on Venäjää suurempi. Valtavista ponnistuksista huolimatta Kreml ei ole pystynyt voittamaan Ukrainaa, jonka kansantalous on Uutta-Seelantia ja Perua pienempi.
Venäjän BKT:tä on verrattu Italiaan kauan. Mikäköhän on todellisuus, kun valtio on tukenut toimintaa sadoilla miljardeilla (USD) ja pari vuotta ja tuotto on lähinnä sotateollisuutta? Ilman parin sadan miljardin vuosittaista tukea on tainnut pudota jo Espanjan tasolle.

– Venäjän kansantalous on noin kymmenen prosenttia EU:n talouden koosta. EU käyttää 1,3 bruttokansantuotteesta asevoimiin, ja Venäjä on nostanut hiljattain lukeman kuuteen prosenttiin. EU käyttää asevoimiin siis noin kaksi kertaa enemmän, Andrew Lilico toteaa."
Näitä lukuja ei kai voi suoraan verrata, kun Venäjällä on kaikki paljon halvempaa, mutta korruptiota joka portaassa. Toisaalta länsimaissa kilpailutukset monesti kusevat ja kaikki poliittisesti päätetty maksaa aivan helvetisti. Hyvänä esimerkkinä vaikka Turun rautatie- ja siltaprojektit tai Apotit.
 
Ryssällä panssarijoukkojen koulutus on ehkä ollut pitkää, mutta tuskin se hyvää on ollut. Kuinka paljon edes saivat koulutusta ja kuinka suuren osan palvelusajastaan tuhlasivat aikaa. Ryssän huonosta menestyksestä ei voi mitenkään johtaa sitä, että Mäenpää olisi ollut siltä osin väärässä. Sitä en pysty näillä natsoilla sanomaan, oliko Mäenpää ottanut huomioon kaikki muutkin Ukrainan hyökkäyksen epäonnistumiseen vaikuttaneet seikat. Mutta ei koulutuksen ja johtamisen puutteet, jos ja varmaankin kun sellaisia oli, ainakaan edistäneet mitään tavoitetta.
Ehkä, mutta ei sieltä ole tullut esille miten tilanne olisi voitu suorittaa paremmin mikäli vastahyökkäys on käsketty tehdä ja koulutusta on se mitä on. Realiteetit on siinä. Jälkiviisautta on helppo esittää esimerkiksi niin, että ei olisi kannattanut hyökätä ollenkaan, mutta ei sitä päätöstä prikaatitasolla tehdä, jossa koulutuksen hyvyys tai heikkous on tiedossa. Ja meilläkin olisi todennäköisesti 1.5 vuoden sotimisen jälkeen se tilanne, että hyökkäyksiin, mikäli yhtään voitaisiin suorittaa, täytyy laittaa joukkoja joiden koulutus ei ole parhaalla mahdollisella tasolla, silloin pitää miettiä miten niillä pärjättäisiin, sekin näkökulma puuttuu hänen analyyseistaan, mielestäni hänen viesteistään paistaa hyvin lyhyt näköala sodan kokonaiskuvaan verrattuna ja siitä isoja otsikoita sekä yleistämistä.

Sota alkoi niin, että molemmilla oli neukkukalusto ja oma koulutus. Ryssien piti olla kaikilla mittareilla parempia, mutta jos Ukraina olisi sotinut kuten venäläiset niin niillä ei olisi enään yhtään neukkukalustoa jäljellä eikä kyllä montaa panssarimiestäkään, koska tappioiden pitäisi samalla suorituskyvyllä olla suuremmat kuin venäläisillä (johtaen siis koko kaluston menestykseen) joilla on ollut lähes kaikki edut puolellaan alussa.
Se, että niitä on vielä jäljellä on ollut viisautta käyttää vain kipeimpään tarpeeseen ja antaa mahdollisuuden tehdä sodasta pitempi sekä iskeä takaisin nyt kun ryssä on heikompi.

Suomellakaan ei ole Leopardeja niin, että niitä voi olla yhtäaikaa rintamalla käytössä ja taustalla koulutuksessa, etenkään jos sotaa on jo paljon takana, joten täydennyskoulutus muuten kuin simulaattoreilla on aika vaikeaa sille seuraavan miehistöerän porukalle.

Rauhan aikana on hyvä louskutella leukoja siitä mitä pitäisi tehdä, mutta kun paska lentää tuulettimeen niin pitää jo tehdäkin jotain sillä mitä on ja silloin sitä rupeaa kulumaan.
 
Vaikuttaa tuossa Ilskyn jalostamossakin drooni osuneen tuohon uusimpaan ja suurimpaan herkkään osaan, ei taida ryssiltä löytyä varaosia ja suhteellisen suuri nosturikin pitäisi olla asennukseen. Ketjussa on lisää kuvia ja tietoja kohteesta.

Näköjään Suomesta asti on pitänyt kalustoa olla alkuperäisessä asennustyössä.


Edit: muiden lähteiden mukaan tämä jalostamo saa raakaöljyn putkessa, joten vaikka puuttuva määrä korvattaisiin jossain muualla tuotantoa nostamalla (mikä ei ole ollenkaan varmaa) niin se on kuljetettava rautateitse nostaen edelleen ylikuormitetun ratakaluston käyttöastetta, jostain muualta jää silloin kuormia viemättä.
 
Viimeksi muokattu:
Vaikuttaa tuossa Ilskyn jalostamossakin drooni osuneen tuohon uusimpaan ja suurimpaan herkkään osaan, ei taida ryssiltä löytyä varaosia ja suhteellisen suuri nosturikin pitäisi olla asennukseen. Ketjussa on lisää kuvia ja tietoja kohteesta.

Näköjään Suomesta asti on pitänyt kalustoa olla alkuperäisessä asennustyössä.

Kiinalaiset nosturifirmat varmasti tarjoaa tuonne edukkaasti nostopalveluja. Kilpailutilanne huomioiden hinnat on varmasti kohdillaan. Tosin veikkaan että nosturille ei ihan hetkeen ole tarvetta kun osientoimituksessa voi oolla jotain viiveentynkää. Erinäköisistä öljyteollisuuden osista on vähän pulaa kun kaikki laajentaa jalostamojaan ryssälän ulkopuolalla. Tässä kisassa varmasti bulvaani-valeostajat ovat etusijalla..
 

Ettei tämä totuus taas unohtuisi, kuitenkin viime kädessä taloudelliset resurssit ratkaisevat🤔

"Ekonomisti Andrew Lilico huomauttaa Telegraph-lehdessä, että Kremlin voimavarat ovat suhteellisen rajalliset. Maan kansantalous vastaa vain 85 prosenttia Italian taloudesta. Saksan ja Ranskan yhteenlaskettu väestö on Venäjää suurempi. Valtavista ponnistuksista huolimatta Kreml ei ole pystynyt voittamaan Ukrainaa, jonka kansantalous on Uutta-Seelantia ja Perua pienempi.

Ekonomisti nostaa esiin ensimmäisessä maailmansodassa tehtyjä laskelmia siitä, missä tapauksessa ylivoimainen, mutta tehottomampi osapuoli voisi voittaa. Yhtälöiden perusteella kymmenen prosentin alivoima ei haittaisi kulutussodassa, jos joukot olisivat 21 prosenttia tehokkaampia taistelussa.

Diktatuuri voi pakottaa suuremman osan väestöstään asevoimiin, mutta joukkojen taistelutahto voisi olla samalla heikompi.

– Venäjän kansantalous on noin kymmenen prosenttia EU:n talouden koosta. EU käyttää 1,3 bruttokansantuotteesta asevoimiin, ja Venäjä on nostanut hiljattain lukeman kuuteen prosenttiin. EU käyttää asevoimiin siis noin kaksi kertaa enemmän, Andrew Lilico toteaa."
Totuus kuitenkin unohtui ihan kokonaan tästä artikkelista:
1) Eu ei ole sodassa tai sen osapuoli
2) Eu ei ole aloittanut merkittävää aseiden suurtuotantoa eikä aloitakaan
3) Eu ei ole pyrkinyt merkittävästi lisäämään edes omia joukkojaan määrän ja laadun suhteen
4) Eu ei ole antanut varastoistaan edes pikapuoliin hapantuvia mutta vielä hyvinkin tehokkaita "kaukovaikutteita" esim. Krimin siltaa varten ja muihin sweetpotteihin
5) Käytetyn rahan vertaaminen nyt kun ei ole kovin mielekästä. Jos saksalainen polkupyöränpumppujen korjaaja yberstandartenfyyrer-szhölz saa eläkettä esim. 30 k€ vuodessa maatessaan altaalla Espanjassa ei sillä ole paljonkaan sitä vaikutusta zenäläiseen mobikkiin joka taas saa muutaman satkun, ja korkeintaan ykköstonneja, ennen kuolemaansa. Mobikki taas on huonolla onnella saanut osumaa ukrainalaiseen maansa puolustajaan :(
Ja onhan näistä länsihinnoista ollut juttua monesti täälläkin; länsimainen (ja varmasti myös turkkilainen koska ei siellä hölmöjä olla) 155 mm murkula maksaa uuden moottoripyörän verran ja mitä maksaa zenäjälle kun joku T-64 kaivetaan hangesta ja fiksataan liikkeelle 200 € / kk tienaavan porukan toimesta? Ei paskaakaan.
6) Suurin osa Eu maista ei ole osallistunut sotaan oikeistaan mitenkään, eikä ole ajatellutkaan osallistua muuten kuin naamaa vääntelemällä.
7) Ukrainaa eniten auttaneet maat alkavat kypsyä tilanteeseen
8) Taitaa jo ukrainalaisetkin kypsyä kun ressuja ei pystytä kierrättämään vaan samat ukot aloittaa siellä rintamalla jo kolmatta vuotta
9) USA???
10) jne jne
 
Back
Top