Ukrainan konflikti/sota

Noin se valitettavasti menee. Kirjoitin aiemmin mielipiteitä jakaneen kommentin palstalle, että VV:n jalostamoihin ei uskalleta hyökätä. Siinä niitä on kivenheiton päässä Ukrainan rajalta. 30km, parikin kappaletta. Käytännössä tykistön kantaman päässä - siis lähempänä kuin mikään Venäjän jalostamoista rintamalinjasta mitattuna. Vaan eipä näy elettäkään siihen suuntaan.
Joo, valko-venäjällä on pari jalostamoa, mutta kysymys lienee se, että voidaanko niiden kapasiteettiä nostaa, vai viedäänkö tässä siviilien polttoaineet? Ja jos valko-venäjällä alkaa polttoaineet loppumaan, niin mitenkähän siellä kansa reagoi?

Toinen mielenkiintoinen asia on se, kun sieltä lähtee junat täydessä polttoainelastissa kohti venäjää, niin kuinka vaikeaa niihin onkaan osua? Odotetaan vaikka, että se pääsee venäjän puolelle ja sitten vaan dronella perään ja kabum!
 
Lyhyt ketju ryssän risteilyohjuksilla tekemistä hyökkäyksistä, kiehtovin havainto on neljännessä viestissä esitetty havainnollistus Kaspianmeren pohjoisosissa sijaitsevan "laatikon" osalta:

Most missile launches into Ukraine are from a "box" in the Caspian Sea.

In this thread, how most current RuZzian missile strikes develop, and how to use open-source tools to determine whether a salvo is imminent, plus visualization of the region last night as an example


1711052223640.png

-

Most current missile strikes use Tu-95 and Tu-160 aircraft from two primary airfields, Engles-2 and Olenya.

Engels-2 is closer, about 525 miles. That distance was not enough to keep Ukraine's drones away, and its use has since been reduced.


1711052301402.png

-

Olenya is way up on the Kola Peninsula, at 1,800 miles. Its distance is its greatest defense. Russia's Air Force uses known open frequencies that can be monitored on SDRs in eastern Europe and translated. There is sometimes strike coordination between the two squads.

1711052355238.png

-

Visualization, Caspian air traffic.

At the start, air traffic is normal.

Starting before 21:30z, aircraft were mostly diverted away from the box.

A few groups passed during assumed pauses in salvos.

The box was reopened to traffic before 04:00z.



-

Markus Jonsson kommentti: Nice method! Might try and implement it in a script. But you should also test it now! Predict next strike and well see if method works :)

Johon JSLINT vastasi näin: First I need to be alerted. The reliable SDR operator/monitor in Eastern Europe has gone silent the last month. Just go back to correlated attack dates and run it. But a script that detects it would probably be useful! @auonsson - you need to add about 40-50 minutes from a launch for the cruise missiles. Last I knew, the Kinzal was on Foxhounds stationed in Crimea, capable of hitting Kyiv inside 3 minutes from rotation.
 
Eilen otettuja satelliittikuvia ryssän Engels-sotilaslentokentältä. Ainakaan näissä kuvissa ei näy että pommikoneisiin olisi osuttu.

Toisaalta paikalliset raportoivat useita räjähdyksiä sekä tulipalon kentän suunnalla JA GUR totesi kryptisesti että "kohteeseen osuttiin".

Tietysti räjähdykset ovat voineet olla ilmatorjuntaohjuksia tai maahan putoavia droneja, tulipalo puolestaan jomman kumman tai molempien jäänteitä. Mikään raportoiduista piirteistä ei kerro suoraan että olisi osuttu johonkin kohteeseen ja se syttyi osuman voimasta tuleen.

Toisaalta GUR on ollut varovainen lausunnoissaan ja usein, kun eivät ole ehdottoman varmoja (esim. sotalaivojen osumista ja upottamisista) niin eivät kommentoi mitään. Joten sinänsä voin uskoa että yksi tai useampi drone olisi vaurioittanut tai tuhonnut jotain - syytä muistaa että varsinkin sirpalevahingot eivät tahdo näkyä näissä satelliittikuvissa. Niissä näkyvät parhaiten selvästi muotoa muuttaneet tai palaneet kohteet.

ENGELS-2 AIR BASE

0.5M photos from 20 March 2024 (08:14 UTC).

No apparent signs of the reported drone activity. A few observations:

Tu-95s appear to be the only aircraft ready

Tu-160s covered with tires(?) or in maintenance(?)

As the snow recedes, painted aircraft are now visible

-

h/t @vcdgf555

I've included the images with the correct aircraft counts and accurate placement of the boxes on the first image (paste error on my part ).


Katso liite: 95438

Katso liite: 95439


-

Tässä kuviin merkityt lentokoneiden määrät 20.3.2024:

Il-76 = 1
Tu-160 = 3
Tu-95 = 5
Tu-160 painted = 1
Tu-95 painted = 4

Olisiko kohde ollut kentän ilmatorjunta? Ensin tuhottu tutkat ja hyökkäys kentälle suoritetaan myöhemmin, kun on todennäköisempää päästä koneisiin asti useilla droneilla kerralla.

Toinen vaihtoehto mikä itsellä tulee mieleen on ilmaoperaatiokeskus jos johtaminen on siirtynyt sinne A-50 koneista. Usein nämä ovat bunkkereissa, joten droneilla ei sellaista tuhota.
 
Viimeksi muokattu:
Yksi poiminta Stanimir Dobrevin tämän päivän "Venäjän talousuutiset" ketjusta:

Ru business news 21/Mar/2024:

Reuters says that according to their sources Russian refining fell by 7,5% and refining for March 14-20 was down to 0,687 million tons.

The Syzran refinery saw its refining stop, Nizny Novgorod was down 64% and Ryazan 36%.


https://www.kommersant.ru/doc/6581701

03/21/2024, 21:25
2K1 min.4

Reuters: Russian refinery utilization fell by 7.5% in the third week of March​


The volume of loading of primary oil processing units at Russian refineries on March 14–20 amounted to 0.687 million tons per day, Reuters calculated based on data from its sources. The indicator decreased by 7.5% in the first half of the month. The decline comes amid drone attacks.
LUKOIL's Nizhny Novgorod Refinery operates at an average load of 21.9 thousand tons per day - this is 64% of the pre-accident level, Rosneft's Ryazan Refinery - 129 thousand tons per day (36%). Rosneft's Syzran oil refinery reduced processing from 12.6 thousand tons to zero. The factories were damaged in attacks on March 12, 13 and 16 respectively.

The expected drop in the production of gasoline and diesel fuel at the three plants could total up to 5.8% and 6.6% of its production in Russia, writes Reuters. According to the agency, the reduction could be offset by other refineries that have sufficient capacity reserves to produce additional volumes of fuel during the low season.

According to Reuters, the accumulated emergency downtime of primary capacity by mid-March amounted to 3.5 million tons, which increased 10 times compared to the total disposal of capacity over the previous two years (0.352 million tons). The number of damaged primary treatment plants has tripled.

Russian refineries have been frequently attacked by drones since the beginning of the year. The head of the Russian Ministry of Energy, Nikolai Shulginov , said that the department will maintain plans for the volume of primary oil refining for 2024 at a level close to last year. In 2023, the volume of oil refining amounted to 275 million tons. Adjustments to repair schedules due to attacks on several Russian refineries are being discussed with oil companies.

-

About the impact of attacks on gasoline production - in the Kommersant publication “Drones are gathering over the refinery . ”

Leonid Uvarchev

 
Olisiko kohde ollut kentän ilmatorjunta? Ensin tuhottu tutkat ja hyökkäys kentälle suoritetaan myöhemmin, kun on todennäköisempää päästä koneisiin asti useilla droneilla kerralla.

Toinen vaihtoehto mikä itsellä tulee mieleen on ilmaoperaatiokeskus jos johtaminen on siirtynyt sinne A-50 koneista.

Yksi vaihtoehto olisi iskeä kentälle toimitettuja tai siellä varastoituja (sikäli kun siellä on varastoja) risteilyohjuksia vastaan.

Engelsin kentältä lennetään tai on ainakin toisinaan lennetty Tu-160 ja Tu-95 pommikoneilla laukaisemaan Kh-101 risteilyohjuksia.

Kenties saatiin tieto että sinne on toimitettu lisää ja isketty tai yritetty iskeä niihin?

Ryssä käytti Kh-101 risteilyohjuksia pitkästä aikaa, joten ei ihan mahdoton teoria. Toisaalta, voisi kuvitella että jos risteilyohjuksia toimittavaan junaan tai varastoon olisi osuttu hyvin, siitä olisi seurannut voimakas räjähdys eikä pelkästään "tulipalo kentän suunnalla" kuten paikalliset lähteet kirjoittivat.

Toisaalta ohjuksia vastaan hyökkääminen ei ole välttämättä paras idea, koska niitä valmistetaan kokoajan lisää, kun taas pommikoneet ovat paljon vaikeammin korvattavissa (toki Tu-160 ja varsinkin Tu-95 koneita on silti merkittävä määrä joten muutaman menetys ei estä ohjusten laukaisuja).
 
Tämän esityksen mukaan ne kaksi nopeaa ohjusta ovat voineet olla Kinzhaleita (Ukrainan ilmoitus sanoi että joko Iskander-M tai Kinzhal tai pohjoiskorealainen ballistinen):

Graphic of today's Russian attack on Kyiv:

Cruise missiles (red) launched by Tu-95 bombers over the Caspian fly for 1 hour+ to Ukraine, feint to north of Kyiv, fly to Zhytomyr Oblast, then turn back to Kyiv.

Meanwhile, fast Kinzhal missiles attack on an aero-ballistic trajectory.

Source:
https://t.me/c/1686929119/70744

1711054008199.png

 
se ryssän soldaatti, joka istui vesikuopan rannalla... varmaan kiroili, että nyt vasta löytyi kunnon piilo droneilta etc....


Tuo näyttää hyvin vahvasti jonkun teollisuuslaitoksen jätteiden kippauspaikalta, ei ole ihan vettä vaan tuo allas ja tuo ukko lienee senkin takia vähän heikossa hapessa, värjäytynyt siitä skeidasta. mm. rikkohappojätteen kippipaikalla on melko vihertävä "vesi", jotain teollisuus paskaa tuokin lammikko sisältää.
 
Viimeksi muokattu:
Kunnia tsekeille.
Käsittämättöntä on kuitenkin miksi esim. Ramstein-formaatti ei ole näitä ammuksia kyennyt löytämään, mutta tsekin hallinto kykeni.
Tsekkien historiassa on paljon ajanjaksoja, joissa heitä on sorrettu ja päähän potkittu. Viime vuosisadalla esim. Sudeettialueiden liittäminen Saksaan ja koko maan miehitys. Sitten 1945 vuodesta eteenpäin Rautaesiripun takana Moskovan tahtiin tanssien. Varmasti sympatiat ovat Ukrainaa kohtaa vahvat ja kauna ryssiä kohtaan syvälle juurtunutta. Kunnia Tsekeille.🫡
 
Back
Top