Ukrainan konflikti/sota

Vähän aiemmasta, muistaakseni Uuden Suomen jutusta sain käsityksen että energiapakotteet menisivät läpi EU:ssa järjestyksessä 1. kivihiili 2. öljy 3. kaasu - ja tämä on selvästi vaikeimmin korvattavissa.
Joten ensimmäinen varmaan toteutuu ja toinenkin ehkä jollain viiveellä, mutta kaasun kanssa saattaa jäädä sulku vain osittaiseksi.
Sinänsä hyvä tuon kaasun kanssa, se on kuitenkin erittäin tärkeä raaka-aine lannoitteissa ja laajat nälänhädät eivät ole mukavia...
 
Kuva löytyy Googlen kuvahaulla jo ainakin vuodelta 2019 turkkilaisesta mediasta, jossa kerrotaan Venäjän myyneen ohjuspuolustusjärjestelmiä.
Taatusti poseerauskuva. Uutinen
Sanokaa että tämä on pelkkä poseerauskuva, mitään en näistä oikeasti ymmärrä mutta ei kait noita tötteröitä oikeasti noin lähelle toisiaan tositoimissa parkkeerata. Tuossahan menee varmaan kaikki 4 ajoneuvoa kerralla jos yhteenkin tulee osuma.
Varmasti poseerauskuva. Uskottava meidän vaan, että tietävät mitä niillä tekevät.
 
Käsittääkseni Tochka ohjus on "yhtä yksikköä" eli kuorma/kärki ei irtoa lennon aikana/lopussa vaan se on yhtä järjestelmää.
Monissa muissa ohjuksissa joita venäjän käyttää (eli uudemmissa) se mene juurikin niin kuin sanot.

Mutta tosiaan alasammuttu pelkkä ohjus ja sen sirpaleet tekee todella rumaa jälkeä jos ne tulee niskaan.

Koska peräsin on niin ehjä se viittaa siihen että että ohjus ei ollut ohjuksen "terminal trajectory" vaiheessa.

Tochka (ei väliä oli se "U" tai ei) on yhtä yksikköä. Jos se ammutaan kohteeseen se koko aparaatti osuu kohteeseen ja jos se on asetettu ilmaräjähdykselle niin koko aparaatti räjähtää ilmassa
Joku aika sitten perehdyin aiheeseen ja kirjoittelin siitä yhteenvetoa tuolla. :)

Totškan kuorma-ammusversio tosiaan laukeaa parin kilsan korkeudessa, jonka jälkeen moottoriosa menee minne menee.
Tuon sanotaan kuvaavaan kuorma-ammusversion osumakuviota. Moottoriosa on ympyröity neliöllä. Ilmeisesti sen putoamissuunnasta ei kovin luotettavasti voi päätellä ohjuksen saapumissuuntaa.
view_belo1.jpg

Unitääri- eli sirpalekärki on ohjattu lennon loppuun asti ja on ohjelmoitu räjähtämään 20 metrin korkeudessa. Siinä ohjuksen rungosta jää jäljelle vain silppua:
view_belo2.jpg

Irralliset moottoriosat esitellään usein alasammuttuina tai toimimattomina ohjuksina. Yleensä kuitenkin silloin ohjus on toiminut tarkoitetulla tavalla. Mikäli laite on pienempinä palasina, niin silloin voi arvella alasampumista.

2017 löytynyt ohjuksen etuosa, jossa taistelukärki oli vielä tallella. Ohjus on joko ammuttu alas, tai todennäköisemmin runko on murtunut lennon aikana.
view_belo3.jpg

Belgorodissa taannoin tapahtunut räjähdys laitettiin ukrainalaisten ampumien ohjusten syyksi. Kaupungin yllä pamautellaan it-ohjuksilla edelleen tuon tuosta, joko ukrainalaisilla siis vielä puikkoja riittää, tai venäläiset ampuvat muuttolintuja.
 
Saksa ei halua irtaantua nopeasti ryssän energiasta ja tuskin tulevat tekemään sitä ollenkaan tällä vuosikymmennelläkään, jos ryssä vetääntyy nopealla aikataululla Ukrainasta.

Tästä on viime päivinä ollut juttua täällä. Saksa ei pysty irtaantumaan kaasun käytöstä koska sekä kotitalouksia että teollisuutta on ihan hemmetisti suoraan sen varassa. Tuon koko hässäkän sähköistäminen (ennen kuin päästään edes puhumaan siitä millä sähkö sitten tuotetaan) on se tolkuttoman kokoinen virtahepo Saksan olohuoneessa mitä suunnilleen jokainen poliitikko siellä on vältellyt katsomasta. Ei tule olemaan halpa lysti.
 
On venäläisten uhoaminen sillä mallilla että niillä taitaa iskeä jo paniikki päälle.

Sota ei suju suunnitelmien mukaan ja nyt on britit ja yhdysvaltalaiset aseistamassa ukrainalaisia ihan huolella ja puolalaiset ovat EU:n talutushihnassa että eivät marssi suoraan Moskovaan :ROFLMAO:

Saksalaisten ja ranskalaisten hampaattomuuteen Putin voi edelleenkin luottaa mutta se on laiha lohtu.

Saa nähdä alkaako kohta Venäjän TV:n pääkanavilla Joutsenlampi pyörimään 24/7...




(Neuvostoaikaan Joutsenlampi-baletti ilmaantui tv-ruutuun aina, kun joku merkittävä valtion johtaja tai muu merkkihenkilö oli kuollut....)
 
Tämä oli iso uutinen. Sattuu Igoria jos länsimaisten lähtijöiden lisäksi elintärkeät kiinalaiset lähtee Venäjältä. Erikson ja Nokia ei toimita varaosia, nyt myös Huawei poistumassa. Merkkaa sitä, että kännykkäverkkojen toimivuus ei ainakaan parane Venäjällä. Yksi askel lähemmäs neukkulaa, jolloin lähes joka kylässä oli yksi lankapuhelin.
 
Back
Top