Ukrainan konflikti/sota

Analyysi rysyjen valehtelukulttuurista ja sen vaikutuksista käynnissä olevaan sotaan. Ns. yesmanship-ilmiön itäinen variantti.

 
Vielä jokin aika sitten kollektiivisesti ihailtavan analyyttisen ja paikoin inhorealistisenkin Ukraina-langan on nyt joiltain osin vallannut hurmoksellinen intoilu.

Vain yksi totuus on sosiaalisesti hyväksyttävää: Ukraina voittaa ehdoitta, hetikohta.

Silloin absoluuttinen rauha palaa sormia napsauttamalla. Ukrainan aurinko paistaa, perhoset lentelevät, ryssän nyyhkyttäessä sormi suussa kohtaloaan rajan takana. venäjän kasarmit tyhjenevät Alakurtista Vladivostokiin sotilaiden moraalin romahtamisesta johtuvan masennuksen vuoksi.

Ken julkeaa forumin uskontunnustusta kyseenalaistaa, on ryssätrolli.

Toki minäkin toivon, että Ukraina voittaa pikimmiten ja ryssä oppii tietämään paikkansa. En edes ole mainittua tarinaa kyseenalaistavia viestejä lähettänyt. Mutta minua häiritsee, että sinänsä aivan realististen, Ukrainan kannalta ehkä negatiivisten, mutta mahdollisten tapahtumien kulun maalaajat naulataan. Tulivat 'epämiellyttävät' kommentit sitten forumin kommenteissa tai ulkopuolisten asiantuntijoiden linkattuina lausumina.

Vaikka paljon hyviä merkkejä Ukrainan kannalta on ilmassa, on aivan terveellistä ja kiinnostavaa lukea erilaisia ajatuksia ja analyysejä, pessimistisiäkin. Etenkin sodassa on niin paljon sumua ja muuttujia, ettei sitä kukaan voi varmaksi ennustaa. Kukaan ei voi tietää tulevaisuudesta, emme varmaksi edes tiedä nykytilaa rintamalla.

Ryssä toki tulee kokonaisuutena häviämään, todennäköisesti (taas - emme voi tietää), mutta paljon kiusaa se ehtii matkan varrella tekemään. Matka voi kestää vuosia.

Fiilistely- ja hengennostatusviestien lukeminen ei haittaa. Mutta se ei saisi johtaa siihen, että tunnelma on kuin herätyskokouksessa.
1c9b9072888db32e39b8cb47e905d51a.jpg
 
Ovat entisiä Saksassa modernisoituja itävaunuja BMP-1 A1 OST joita Kreikka osti 500 kpl vuonna 1994. Kpl hinta 50.000 DM eli n. 50.000 eur nykyrahassa.

Tällä kertaa (linkatun uutisen mukaan) kyse ei olut vientiluvasta vaan Saksan ehdotuksesta Kreikalle lähettää 40 vaunua Ukrainaan jos Saksa antaa tilalle 40 kpl Mardereita. Perusteluna oli nopeus, BMP on tuttu värkki ja heti rintamalla sen sijaan että Saksa valmistaisi uusia laitteita joihin tarvitaan vielä koulutus.
Artikkelin mukaan 2021 lopussa Kreikalla oli 100 kpl vaunua jäljellä. Näistä valtaosa on konvertoitu IT käyttöön asentamalla Sergei 73mm Grom matalapainekanuuunan tilalle, suurin syy modifikaatioon on 73mm ampumatarvikkeiden vähyys.

Edit: jos Kreikan vaunut ovat IT vaunuja onko ideana korvata gepardeja :unsure:

Katso liite: 67351
No Rheinmetallin mukaan siltä lähtis "heti huomenna" rintamalle 16 kpl valmiina olevia vaunuja, jos vaan Saksan hallitus antaisi sen vientiluvan:


Prkl tuo Saksa on vaan niin himmeä paskaläntti ettei mitään rajaa. Mikähän noissa vaunuissa on niin vaikeaa, että niihin tarvittaisiin vielä koulutus?
 
Vaikka paljon hyviä merkkejä Ukrainan kannalta on ilmassa, on aivan terveellistä ja kiinnostavaa lukea erilaisia ajatuksia ja analyysejä, pessimistisiäkin. Etenkin sodassa on niin paljon sumua ja muuttujia, ettei sitä kukaan voi varmaksi ennustaa. Kukaan ei voi tietää tulevaisuudesta, emme varmaksi edes tiedä nykytilaa rintamalla.
Tottakai erilaiset mielipiteet ovat keskustelun kannalta parasta ainesta. Kaikissa kirjoituksissa pitäisi kuitenkin olla edes hitusen verran järjellistä ja totuuden pohjalla pysyvää näkemystä. Näin ei aina kuitenkaan ole. Silti niitäkin varmasti ymmärretään kunhan vain pysyvät edes auttavasti topic'in aiheessa. Kyllähän täällä on ollut silloin tällöom myös ihan oikeita ryssän mielipiteitä.

Toinen asia on sitten tahallinen xxxxxs, en nyt viitsi mainita edes sitä sanaa joka ei kuulu asialliselle nettisaitille. Siksi ohjaan tämän vastauksen toiselle alueelle...enkä siksi että Sinun kirjoituksesi olisi millään tavoin tällainen..
https://maanpuolustus.net/threads/ne-todelliset-venäjä-trollit.5990/
 
Lymanin suunnalla edetty


Katso liite: 67368

Edit: poistettu aiemmin linkattu pätkä
Tuore taisteluvideo Donetskin alueelta:



Zelensky kertoo haastattelussa että UA on tulossa Krimille

v_stus kommentoi seuraavasti Lymanin suuntaa parissa viestissä, samansuuntaisesti kuin warmonitorin kartta.
Lymanin logistinen tilanne mahtaa olla jo melko heikko.

"Let's see where the Orchian propagandists will record the video "from Lyman" tomorrow or the day after tomorrow

No, this is not yet the liberation of the city, but the clouds over the orcs are getting darker there

Seversky direction The advancement of the Armed Forces continues! Battles in the area of Spirny, Bilogorivka, Zolotarivka, Verkhnyokamyanka, and Berestovo There are successes at the Lyman bridgehead, although the Lyman itself has not yet been liberated. We are all waiting for good news, it will come later!"






https://twitter.com/v_stus/status/1570473335892619264
 
Miten tuo on oikein perässä kiinni? Muistaakseni 152:ssa pitäisi olla vedettäessä haarat kiinni ja siinä vetolenkki.
Vetoaisa on oikeanpuoleisessa lavettihaarassa, lavettihaaran nivelessä on jousikuormitteinen lukitustappi, joka muistaakseni jumiutui helposti pienestäkin paskamäärästä. Eikä tuo lavettihaarat yhteen lukitseva linkkukaan ole kovin jykevä... 1+1=?
55.png552.png
 
Back
Top