Ukrainan konflikti/sota

Vatnikkifoorumilla on taas sekopäät liikkeellä... :LOL:

Finland in Nato was a redline crossed, US bases in Finland is a redline crossed again. What is the point of nuclear weapons ? What is Russia supposed to do ?Here I thought the US would just build US military bases in Finland while officially denying it. But nope. They are just doing it in the open. This means Russia has to take most of Ukraine.

"I agree. sooner or later, this piece of garbage Article 5 of NATzO needs to be crossed. Then the Yanks will get to choose, allow Russia to take back its rightful territory currently occupied by Finns or intervene and risk nuclear annihilation."

-----

"What they should be doing is telling all Russian citizens in Finland to leave and closing their embassy there and Finlands embassies in Russia and just close the border and stop trade with the no longer neutral and now hostile enemy of Russia.
... and then place Iskander missiles in the regions bordering Finland and arm them all with tactical nuclear warheads with all military bases, air ports and population centres in Finland to be targeted by those nukes.

If they think Russia is their enemy then Russia can be their enemy... careful what you wish for."
 
Internetin mukaan SS-24 käyttää kiinteää rakettipolttoainetta kaikissa kolmessa vaiheessa ja tuo alempi twiitin video näyttäisi juuri siltä kun kiinteä rakettipolttoaine pelaa. Tuollaisia palavia möykkyjä sinkoutuu pitkin taivasta.
Kyllä siellä Oryxin listan mukaan ikävä kyllä S-300 on mennyt useita😬
 
Eli kyseessä oli siis ihan normaali ryssän terrorripommitus siviilejä kohtaan. Nyt vain käytettiin kohteen kemikaaleja itse tuhoatuottavan räjähdyksen aikaansaantiin. Samalla saatiin omaan progandamyllyyn näyttävää materiaalia "ukronatsinato" tukikohdan tuhosta tms. paskaa.

S-300 on sen verran iäkäs järjestelmä että vanhimmat puikot ovat olleet jo kauan käyttöikänsä ylittäneitä. Luonnollinen sijoituspaikka lienee missä on muutakin vanhenevaa rakettikamaa..
 
Chrisiltä threadi jossa käsitellään Ian Matveevin analyysiä sotilaallisista ja maantieteellisistä näkökohdista Ukrainan mahdollisten hyökkäysvaihtoehtojen ympärillä etelässä.
Jatkoa tälle.
 
Viimeksi muokattu:
2022: "Toverit, kaivetaan Chernobyliin juoksuhaudat"
2023: "Toverit, kaivetaan tähän biohazard-merkillä varustettuun kohtaan juoksuhaudat"

You Just Dont Get It Austin Powers GIF by reactionseditor


 
Aika yllättävä veto, Ramaphosahan vielä hetki takaperin sanoi SA:n lähtevän ICC:stä. Oon suht varma, että Jenkit ja EU on tarjonnut vahvaa keppiä ja porkkanaa ratkaisusta riippuen. Veikkaan tässä olevan kyseessä melkoinen tarjottu porkkana, sillä -94 asti yksinvaltiaana hallinnut ANC on nyt vihdoinkin vaarassa menettää yli 50% enemmistön seuraavissa parlamenttivaaleissa. Niiden on pakko löytää joku ratkaisu esim. täysin paskotun energiantuotantonsa suhteen, joten veikkaisin tässä olleen pitkälti sisäpoliittiset vaikuttimet. Puhumattakaan siitä, että saadaan lisää korruptoitavaa pääomaa, mikä on ollutkin siellä se tärkein kantava teema perinteisesti.
Hieman off-topic mutta jutustelin viime joulukuussa etelä-afrikkalaisen, suomessa asuva, tuttavan kanssa. Ihmettelin mielessäni hieman kun ukolla ei ilmekään värähtänyt kun puhuttiin sähkön hinnasta ja mahdollisista sähkökatkoista talven aikana. Alkoi sitten kertomaan Etelä-afrikan tilanteesta jossa kiertävät sähkökatkot on käytännössä jokapäiväinen riesa. Ei siksi ihan meidän panikointia asiasta ymmärtänyt. ;)
 
Hieman off-topic mutta jutustelin viime joulukuussa etelä-afrikkalaisen, suomessa asuva, tuttavan kanssa. Ihmettelin mielessäni hieman kun ukolla ei ilmekään värähtänyt kun puhuttiin sähkön hinnasta ja mahdollisista sähkökatkoista talven aikana. Alkoi sitten kertomaan Etelä-afrikan tilanteesta jossa kiertävät sähkökatkot on käytännössä jokapäiväinen riesa. Ei siksi ihan meidän panikointia asiasta ymmärtänyt. ;)
Nämä meidän ongelmat on kieltämättä hyvin pieniä heikäläisten vastaaviin verrattuna ja siihen on hyvä syyt, miksi sieltä häipyy kaikki jotka pystyvät.
 
Kiina äänesti ensimmäistä kertaa YK:n päätöslauselman puolesta, jossa Venäjää kutsutaan hyökkääjäksi
päivitys: 02-05-2023 (08:14)
Kiina äänesti YK:n päätöslauselman puolesta, jossa Venäjää kutsutaan hyökkääjäksi, vaikka Peking oli aiemmin pidättäytynyt äänestämästä vastaavista päätösehdotuksista, UNIAN kirjoitti 1. toukokuuta illalla.
Äänestys toimitettiin 26. huhtikuuta, mutta päätöslauselman teksti ja se, että Kiina oli yksi niistä, jotka äänestivät tiedotusvälineiden "puolta", kiinnittivät huomiota vasta nyt.
Kaikkiaan YK:n ja Euroopan neuvoston yhteistyöpäätöstä tuki 122 maata.
Kiinan lisäksi asiakirjan hyväksyivät myös useat muut Venäjää kohtaan ystävällisinä pidetyt maat, kuten Kazakstan, Armenia, Intia ja Brasilia.
Kuten PolitRussia kirjoitti, yhdessä päätöslauselman kohdista todetaan, että näiden kahden järjestön välisiä siteitä on vahvistettava, etenkin kun otetaan huomioon se ennennäkemätön haaste, joka EU:lla on tänään edessään Venäjän aggression Ukrainaa vastaan. 23 valtiota, mukaan lukien Venäjä, ei tukenut Venäjän-vastaista asiakirjaa.
Venäjän federaatio yritti poistaa päätöslauselman käsittelystä, koska asiakirjan teksti oli politisoitunut. RF:n protestista huolimatta kuitenkin äänestetty.
 
Viimeksi muokattu:
Ryssät siis räjäytti Pavlogradissa vanhat ydinohjuksien moottorit. Ok. Mutta menikö siis samalla ainoa vai vain yksi tehdas joka valmistaa uusiin konventionaalisiin ohjuksiin ajoaineita?
Uskomattomalta idiotismilta tuntuisi, jos kaikkien tiedossa ollut tehdas ei olisi jo siirtynyt muualle tai ainakin toimintaa hajautettu ympäri Ukrainaa. Ryssän perseensuristimet ei aina osu sinne minne pitäisi, mutta kyllä nekin paikallaan pysyvään paikkaan joskus osuu.

Piti ihan katsoa missä tuo paikka on ja sehän on hemmetti vieköön melkein tykistön kantamalla. Sitä suuremmin ihmetyttäisi jos siellä olisi jotain elintärkeää tuotantoa mennyt samalla.

S-300 puikkoja saattoi mennä samalla, mutta ne eivät tuota räjähdystä aiheuttaneet. Katsokaa videoita jossa ryssän ammusvarastot paukkuu ja verratkaa räjähdyksiä.
 
Punisher UAV. RAM UAV. ST-35 Grim. PD-1. Shock drones of Ukraine. Armed Forces Weapons of the world
Shock drones are gaining popularity due to their relatively low cost, not bad accuracy, and sometimes greater efficiency than classic artillery. At the end of the anti-terrorist operation in Donbas, some Ukrainian manufacturers of reconnaissance drones came to this. They do not create barrage, but mostly reusable killer drones. Let's consider them in this video.

00:00 Top strike drones of Ukraine
00:32 RAM UAV unmanned aerial complex
02:23 Killer drone ST-35 Thunder
04:22 Punisher barrage ammunition
06:08 Percussion version of the PD-1 complex
 
Back
Top