Ukrainan konflikti/sota

Trump lopettaa sodan jo ennen kuin saapuu uudelleen voittajana presidentin virkahuoneeseen. Kyllä kait jos / kun tarkoitus on antaa ryssälle kaikki mitä se haluaa ja pakottaa Ukraina alueluovutuksiin.



– Kun olen voittanut presidenttiyden, ennen kuin edes saavun presidentin virkahuoneeseen, ratkaisen kamalan sodan Venäjän ja Ukrainan välillä.
 
Vastaus sama kuin edelliseen kysymykseesi; ne tietää, kenen pitää tietää, muiden ei tarvitse.

Joku voi jatkuvasta kriittisten tuotantojen kyselystäsi tehdä tulkinnan, että täällähän suoritetaan vaivihkaa tiedustelua.. 🤔
Juu, joskus huomasin kytkinkentällä ollessani ranskalaista valmistusta. Loppujen lopuksi näytti yksinkertaiselta nuo kytkimet.

Tuosta tykistökranaattien valmistus määrästä olin kiinnostunut. Muuten Jenkit antaa jotain lukuja julkisuuteen. Minulla on vaikeuksia ymmärtää olemmeko 1-3 sijoilla NATOn tykistökranaatin valmistus kyvyssä vai 3-6 vai muuta. Määrät eivät suoraan kiinnosta, enempi ymmärrys olemmeko valmistuksen suurvalta.

Täällä oli siitä rautalangasta (oikosulun?) juttua tänä vuonna. oliko se sama kuin metallipöly-graffiti.
Oliko siinä kaikki kriittisen tiedustelut minulta?
 
17.9. on selkäänpuukotuksen vuosipäivä: tänä päivänä vuonna 1939 Puolan armeija taisteli lännessä maahan hyökännyt natsi-Saksan armeijaa vastaan ja Neuvostoliitto aloitti sovitun hyökkäyksensä idästä.

Puolan armeijan pääesikunta ei ole unohtanut:

On September 17, 1939, Poland, fighting the Nazi invader, was attacked from the east by the Soviet Union. In this way, Stalin fulfilled a secret agreement with Hitler, which provided for joint aggression against our country, division of its territory and the actual liquidation of the Polish state. The Soviet occupation led to mass deportations to the east, genocide in Katyn, Kharkov, Mednoye and other places of extermination of Poles. It deprived Poland of freedom and sovereignty for several decades. Russia, both then and today, constitutes one of the greatest threats to the security of our country.


-

Miten tämä liittyy Ukrainan sotaan? Puolan valtaaminen tuolloin johti massamurhiin ja vapauden menetykseen 45 vuodeksi, kunnes Neuvostoliitto hajosi vuonna 1991. Jos kuvittelee, että Ukrainaan tänään kohdistuva uhka on jotain vähäisempää, paras miettiä kuvitelmansa perustukset uudestaan.

Kuten Puolan pääesikunta kirjoittaa, Venäjä oli tuolloin ja on tänään yksi suurimmista uhista Puolan turvallisuutta kohtaan. Laajentaisin tämän koskemaan kaikkia Venäjän rajanaapureita. Täten Venäjän heikkeneminen ja mieluummin osiin pilkkoutuminen tulee nähdä kaikkien Venäjän rajanaapurien strategisena voittona.
 
Tämä oli hyvä.
One of the main lessons of the counteroffensive so far, say analysts, is that western training of Ukrainian troops, typically of five weeks, is too short. It is not adapted to the way Ukraine fights best or to conditions on the ground, such as the impenetrable minefields or fortifications. And it takes place without the omnipresent drones hovering over the Ukrainian front lines.“If I only did what [western militaries] taught me, I’d be dead,” says Suleman, a special forces commander in the 78th regiment. He says he had trained with American, British and Polish soldiers, all of whom offered “some good advice” but also “bad advice . . . like their way of clearing trenches. I told them: ‘Guys, this is going to get us killed.’”
 
Kait tuollaisessa SIGINT koneessa on vastatoimia ohjuksien varalle myös. Enpä tiedä. Itse uskoisin, että pimitys ei olisi onnistunut. Ukrainan tiedustelu sen olisi vähintään vuotanut maailmalle.
Miksi muuten se yksi ohjus tuosta vaan putos alas ja ei osunut? Joku veikkas että ryssäläiset keskeytti sen, joku muu taas että brittikoneen omasuoja olisi ollut asialla.

Minkälaisia omasuojajärjestelmiä noissa yleensä on? Miten ne toimii?
 
Miksi muuten se yksi ohjus tuosta vaan putos alas ja ei osunut? Joku veikkas että ryssäläiset keskeytti sen, joku muu taas että brittikoneen omasuoja olisi ollut asialla.

Minkälaisia omasuojajärjestelmiä noissa yleensä on? Miten ne toimii?
Jos se oli vaan ryssitty ohjuksen kytkentä?
 
Miksi muuten se yksi ohjus tuosta vaan putos alas ja ei osunut? Joku veikkas että ryssäläiset keskeytti sen, joku muu taas että brittikoneen omasuoja olisi ollut asialla.

Minkälaisia omasuojajärjestelmiä noissa yleensä on? Miten ne toimii?
Elektronisia vastatoimia, soihtuja sekä silppua ehkä.
Ryssän ohjus voi toki pudota ilman vastatoimiakin.
 
Palaan vielä tähän viestittelyyn. Andrew Perpetuan kartalta näkee hyvin mitä kaikkea rintamalla tapahtuu. Hän käy joka päivä läpi mielettömän määrän videoita ja lisäilee niiden lokaatiot merkkeineen kartalle. Kartan päiviä voi kelailla kulloiseenkin päivään ja tapahtumiin. Valitettavan paljon tuolla on ryssän FPV-iskuja.
https://map.ukrdailyupdate.com/ esimerkki eilisestä ->
Katso liite: 83897

Toinen jo täälläkin varmaan useammala seurannassa UKR Control Map ja varsinkin docsheet tapahtumista selityksineen ja geolokaatioineen. DOCSHEET

Veikkaan että etenemistä ei tapahdu ennen kuin keksitään keino torjua fpv droneja ja muita vastaavia. Muuten ei ole mahdollista pitää kalustoa kunnossa vaikka muuten pääsisi etenemään. Jos ei mitään keksitä niin toinen tapa on edetä todella hitaasti miesvoimin ja silloin tappioita tulee melko reilusti.
 
Ukrainalaisilta on jäänyt koulutusta vastaava työpaikka, omaisuutta, maata ja kiinteistöjä Ukrainaan. Niin ja se kotimaa ja omat viiteryhmät kuten mummoringit, teinijegit ja urheiluseurat. Täällä Suomessa on KELA ja viraston palkkaama venäläinen tulkki. Koti-ikävä menee katosta läpi. Tutkimuksen tulos on että ei ehkä palaa … tai sitten vain palaa.

Asiaan: Tässä oli hyvin niputettu meritilan hallinnan muuttuminen. Lueteltu laivat ja veneet mitkä saaneet osumaa viime päivien aikana ja mistä on menty ehkä ohi. Hyvä perustelu miksi ohjusvene on kuitenkin ilmeisesti saanut osumaa (kts kuva 1min 38s).
Tulkit on ainakin terveydenhuollossa täysin ukrainalaisia. Omiensa joukosta ovat etsineet.
 

Twiitin teksti:

russian Tu-160 bombers received Kh-BD cruise missiles with a range of more than 6,500 km, ru media reports

Toistaiseksi Tu-160 pommikoneita ei ole käytetty Ukrainaa vastaan. Jääpi nähtäväksi, onko tämä uusi risteilyohjus olemassa oikeasti (eli tullaanko niitä käyttämään) vai onko kyseessä pelkkä paperijulkaisu.
 
LostArmour / LoZtArmour julkaissut tuoreet numerot ryssän FPV-dronejen videoista eli montako per kuukausi. Syyskuu eli 2023-09 on tietysti vielä kesken, hieman yli puolivälissä ollaan mutta jo nyt määrä on edellisiä kuukausia suurempi. Kuten aina, kaikkia videoita tuskin julkaistaan joten todellinen käytön määrä on näitä numeroita suurempi.

Ollaan julkisuudessa nähdyn ja siten puutteellisen datan varassa, mutta minkäs teet.

JOS sama tahti jatkuu, niin keskiarvoisesti kuukauden "tulos" voisi olla: 30/17 x 303 = 534,706 jonka voi pyöristää 535 kpl - tai jos haluaa niin todeta "jopa yli 500 kpl".

Kuten kuvasta nähdään, ainakin julkaistujen videoiden määrä on kasvanut kuukausi kuukaudelta. Kesän aikana seuraavan kuukauden määrä oli karkeasti ottaen 1,5-kertainen edelliseen kuukauteen verrattuna mutta elo- ja syyskuun osalta näyttäisi olevan 2-kertainen edelliseen kuukauteen verrattuna.

Ukraina on myös panostanut suuresti FPV-dronejen käyttöön, joten en ihmettelisi jos tämän trendin jatkuessa sota todellakin taantuisi valtaosaksi jalkaväen sodaksi (muiden aselajien, erityisesti tykistön, heittimien ja dronejen tukiessa jalkaväen taistelua). Panssaroitu, mekanisoitu ja motorisoitu liikkuminen voi muuttua hyvin vaikeaksi - varsinkin kun FPV-dronejen käyttö lisääntyy kiihtyvää tahtia JA seuraavaksi on vuorossa syksyn rospuutto ja sen jälkeen talvi.

Instances of published FPV drone attacks by Russian forces, according to Lostarmour a (pro) Russian OSINT groups.
Otsikon konekäännös: Impact intensity (by publication date)

1694943362157.png

 
Kuten Puolan pääesikunta kirjoittaa, Venäjä oli tuolloin ja on tänään yksi suurimmista uhista Puolan turvallisuutta kohtaan. Laajentaisin tämän koskemaan kaikkia Venäjän rajanaapureita.
Ei uhka ja valloitushalu rajaudu rajanaapureihin.

Jos ryssää ei olisi pysäytetty Ukrainassa (ja valtaosa Euroopasta ei olisi Natossa) olisi puoli Eurooppaa uhattuna.
 
Lavrovin mukaan USA käy sotaa Venäjää vastaan koska se ohjaa Ukrainaa, antaa aseita, ammuksia, tiedustelutietoa ja satelliittikuvia.

Lavrov said that the United States is waging war against the Russian Federation, supplying long-range missiles to Ukraine​

MOSCOW, September 17. /TASS/. The United States controls the fighting in Ukraine by supplying weapons, in essence, they are waging a war against Russia. This was stated by Russian Foreign Minister Sergei Lavrov in a commentary for the program “Moscow. Kremlin. Putin” on the TV channel “Russia-1”, a fragment of which journalist Pavel Zarubin posted on his Telegram channel .

“No matter what they say, they [the United States] control this war, they supply weapons, ammunition, intelligence data, data from satellites, they are waging a war against us,” the minister said on the sidelines of the Eastern Economic Forum, commenting on US statements about its readiness to supply Ukraine long-range shells with depleted uranium.

According to Lavrov, possible deliveries of longer-range missiles to Kyiv by Western countries will not change the essence of what is happening in Ukraine. “I am not able to comment on their statements; they have seven Fridays a week. Maybe they are preparing public opinion, but the fact that this will not change the essence of what is happening in Ukraine is a fact. What is happening is that Ukraine has been prepared, has been preparing for many years for in order to fight with her hands and her bodies to inflict a strategic defeat on Russia,” said the head of the Russian diplomatic department.

Earlier, the Pentagon announced the allocation of another package of military assistance to Kiev in the amount of $175 million. For the first time, it included shells with depleted uranium for Abrams tanks.

The Wall Street Journal previously reported , citing officials , that the administration of US President Joe Biden is considering the possibility of supplying ATACMS long-range missiles to Ukraine this fall, but the decision must be approved by the head of state.

Officials clarified that the United States may send a limited number of missiles to Kyiv to avoid depleting the Pentagon's stockpile. Earlier, Reuters reported that the United States is close to approving the supply of ATACMS or GMLRS long-range missiles with cluster warheads to Ukraine. According to ABC television, the United States may include ATACMS in the next package of military assistance to Kiev. But, as the head of the State Department press service, Matthew Miller, said at a briefing for journalists, Washington has not changed its position regarding possible deliveries of ATACMS to Ukraine and is not transferring them to Kiev.
https://tass.ru/politika/18769527
 
Ei uhka ja valloitushalu rajaudu rajanaapureihin.

Jos ryssää ei olisi pysäytetty Ukrainassa (ja valtaosa Euroopasta ei olisi Natossa) olisi puoli Eurooppaa uhattuna.

Totta, tarkoitin lähinnä että suurin uhka kohdistuu rajanaapureihin koska aseellinen hyökkäys kulkee näiden läpi ensimmäisenä ja jatkaa matkaa mikäli pääsee niiden puolustuksesta läpi.

Toki voidaan miettiä terrorismia, sabotaasia yms. iskuja joita tehdään "rajojen takana" vaikkei varsinaista hyökkäystä ole tapahtunut.

-

FPV-dronejen iskujen määrät (tai niistä julkaistut videot) ovat selvässä kasvussa mutta toisaalta Lostarmour.info / LoZtArmour tekemän seurannan mukaan Lancet-dronejen iskut eivät ole kasvaneet (data noudettu 17.9.2023): LÄHDE

Otsikon konekäännös: Impact intensity (by publication date)

1694944714510.png

Kuvaajan numeroiden summa on 645 kpl.

Heinäkuussa nähtiin suurin määrä iskuja, elokuun ollessa samassa kokoluokassa mutta kuitenkin vähemmän. Toistaiseksi syyskuussa nähty selvästi pienempi määrä JA jos trendi jatkuu samana, syyskuun määrä voisi olla keskiarvoisesti 30 / 17 x 32 = 56,4706 jonka voi pyöristää ylöspäin 57 kpl tai yleisemmin "noin 60 kpl" joka olisi linjassa toukokuun ja kesäkuun 2023 määrien kanssa.

Mistä tämä johtuu? Kaikista iskuista ei tietysti julkaista videota, mutta oletan että valtaosasta kyllä. Ryssällä on tarve jakaa "menestyksestä" materiaalia, olipa kyseessä parempi tai huonompi osuma.

Onko Lancet-varastot käytetty ja nyt käytetään uustuotantoa sitä mukaa kun sitä saadaan? Vai oliko näin kokoajan, mutta jostain syystä heinä- ja elokuun 2023 tuotantomääriin ei päästä? Kasvanut FPV-dronejen käyttö voi osaksi selittää tätä, ne ovat varmasti halvempia ja arvaan kustannustehokkaampia kuin selvästi kalliimpi Lancet. Kenties länsimaiden pakotteet näkyvät myös osaltaan?

-

LostArmour.info / LoZtArmour -sivulta löytyy myös tarkempi jaottelu "osumien laadun", kohteiden tyypin yms. osalta (kuvien tekstien konekäännös, lisäsin numerot itse, data noudettu 17.9.2023): LÄHDE

MUOKKAUS: jostain syystä САУ sanan konekäännös on HEALTHY. Se on lyhenne venäjänkielen sanoista самоходная артиллерийская установка ja tarkoittaa itseliikkuvaa tykkiä / panssarihaupitsia. Kirjasin sen alle muotoon SPG. Alla olevassa kuvassa sanotaan että 140 kpl Lancet-iskuista kohdistunut näitä vastaan - kuvassa tehdään ero MLRS ja "Guns and mortars" kategorioihin. Huomattavaa joka tapauksessa että (140 + 20 +165) / 645 = 0,503876 eli julkisuuteen tulleista videoista on nähtävissä että noin 50% iskuista kohdistunut tykistöön, raketinheittimiin ja kranaatinheittimiin.

1694950350314.png

1694946494756.png
 
Viimeksi muokattu:
Juuri tällä hetkellä Bakhmutin rintama on ainoa joka liikkuu, Andriivkan kohdalla juuri nyt aika hyvinkin. Ei todista sinänsä mitään ensi viikon osalta.

Myroshnykov kommentoi seuraavasti puoliltaöin:
---

Bakhmut's flanks

Tick [Klischiivka]- a little more. Do not rush to post "sensational" news. wait

To the east of Andriyivka, the enemy was pushed back approximately 1 km.

Zelenopillya-Kurdyumivka - battles begin directly for the villages.
South of them, the Defense Forces are trying to expand the bridgehead east of the railway.

Ozaryanivka, Mayorsk, Berkhivka, Zaliznianske - no changes yet.

In the Yakovlivka area, our soldiers are gradually covering the village from two sides.

 
Juuri tällä hetkellä Bakhmutin rintama on ainoa joka liikkuu, Andriivkan kohdalla juuri nyt aika hyvinkin. Ei todista sinänsä mitään ensi viikon osalta.

Myroshnykov kommentoi seuraavasti puoliltaöin:
---

Bakhmut's flanks

Tick [Klischiivka]- a little more. Do not rush to post "sensational" news. wait

To the east of Andriyivka, the enemy was pushed back approximately 1 km.

Zelenopillya-Kurdyumivka - battles begin directly for the villages.
South of them, the Defense Forces are trying to expand the bridgehead east of the railway.

Ozaryanivka, Mayorsk, Berkhivka, Zaliznianske - no changes yet.

In the Yakovlivka area, our soldiers are gradually covering the village from two sides.

Ei ole tosiaan tullut seurattua yhtään tilannetta muutamaan päivään,mutta ilmeisesti merkittäviä etenemisiä ei ole tapahtunut?
 
Tuohon mitään plastiikkakirurgiaa kannata tuhlata. Tyhjä perunapussi päähän vaan, niin harazoo..
Tuskin sitä missään takaudmurtian keskussairaalassa on tarjollakaan, joten voit olla huoleti.

Jos tuo mobikki ei kuole tulehdukseen niin jonkun viikon päästä kirjoitetaan keppiä. Ei kun vaan takaisin etulinjaan, kun jätti viimeksi tehtävänsä kesken.

Rahalla plastiikkakirurgiaa kyllä saa Venäjällä ihan mielinmäärin.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top