Ukrainan konflikti/sota

Iltalehti:

Ukrainalta hurja väite: Tuhosi huipputärkeän venäläisen valvontakoneen​

Ukrainan joukkojen väitetään ampuneen alas venäläisille huipputärkeän A-50 -valvontatutkakoneen Asovanmeren yllä 14. tammikuuta. Myös venäläisen sotilaskoneen Il-22M:n kerrotaan vaurioituneen, uutisoi Kyiv Independent, sekä ukrainalainen uutistoimisto RBC.
Raporttien mukaan kone ammuttiin alas heti sen jälkeen, kun se oli noussut ilmaan Kyrylivkan alueella sunnuntai-iltana. Kone katosi tutkista eikä vastannut pyyntöihin. Myöhemmin myös venäläisen Su-30-koneen lentäjä havaitsi tunnistamattoman koneen putoamisen.
Iltalehti on uutisoinut aiemmin, että A-50:n avulla Venäjä on kyennyt havaitsemaan, missä Ukrainan ilmapuolustusjärjestelmät aktivoituvat ja tämän jälkeen ottamaan ne iskukohteiksi. Lisäksi konetta käytetään taistelukentän valvontaan ja taistelunjohtoon. A-50 kykenee havaitsemaan viholliskoneita yli 600 kilometrin säteellä sekä ohjuksia satojen kilometrien säteellä.
Kyiv Independent kirjoittaa, että Venäjällä on kyseisiä koneita vain kahdeksan kappaletta ja niiden korvaaminen olisi uskomattoman vaikeaa. Näin ollen Venäjä käyttää A-50-koneita kohtuullisella etäisyydellä Ukrainan ilmapuolustusjärjestelmistä. Siksi Ukrainan onnistunut A-50-koneen tuhoaminen olisi erityisen merkittävää.
c441148a6ebcf011ad9627ab954df286bd5e49eb9274e8cd22322e96c99ab895.jpg
c441148a6ebcf011ad9627ab954df286bd5e49eb9274e8cd22322e96c99ab895.jpg

A-50-valvontatutkakoneen korvaaminen olisi Venäjälle haastavaa. REUTERS
 
Mitenhän mahdollista olisi että Ukrainalla on joku uusi meridrone jossa on ilmapuolustusjärjestelmä kiinni?

No ei mitenkään mahdollista.

Lentokorkeus awacseilla sitä luokkaa, että vaatii ison ohjuksen, tutkat ja muut systeemit eli ison laivan.
 
No ei mitenkään mahdollista.

Lentokorkeus awacseilla sitä luokkaa, että vaatii ison ohjuksen, tutkat ja muut systeemit eli ison laivan.
Ei tämä ole täysin luokaton teoria. Periaattessa tuon kokoisen koneen voisi osoittaa tutkalla riittävän hyvin rannikolta. Vesille tarvitsisi viedä ainoastaan ohjuslaukaisimen. Heikkous tässä on lähinnä se, että sekin jo vaatii suhteellisen kookkaan paatin.
 
Tämä FSB:n mies oli sanonut että tällaisten ongelmien kitkeminen on hyvin vaikeaa, toisin kuin perinteisen opposition kampittaminen ja tällaiset pitkälti talouden vaikeuksista johtuvat protestiliikkeet ovat usein johtajattomia mutta niillä on kansan parissa laaja kannatus. Hän oli sanonut että jos tällainen protestiliike kasvaa vallankumoukseksi, myöhemmässä vaiheessa "venäläiset päättävät, onko kyseessä vasemmistolainen vai oikeistolainen vallankumous".

Ukrainalaisen näkemys:

"Valitettavasti monet ihmiset eivät ymmärrä, että Venäjän ongelmana on se, että ei pysty protestoimaan. Ongelmana on, ettei ole tarpeeksi ihmisiä protestoimaan.
Vuonna 2013 Maidanissa oli noin MILJOONA ihmistä. Ja Ukrainan väkiluku oli 3,5 kertaa pienempi kuin Venäjän.
Venäjä tappaa omia ihmisiään ja ihmisiä muissa maissa, mutta venäläiset eivät välitä.

Ne, jotka lähtevät usein maasta, koska Venäjällä ei ole mahdollisuutta olla olemassa sivistyneessä yhteiskunnassa.
Kun olet tekemisissä hullun autoritaarisen hallinnon kanssa, vapaus ei voi tulla helposti. Sinun on taisteltava sen puolesta.

Todellinen rohkeus tulee niiltä, jotka sytyttivät kaikki ne varastot Venäjällä, niiltä, jotka sabotoivat rautateitä ja niiden logistiikkajärjestelmiä,
niiltä, jotka keräävät ja antavat tietoja, joita tarvitaan murhaajien likvidoimiseksi, ja niiltä, jotka lähtevät Venäjältä ja tekevät jotain saadakseen rikolliset vastuuseen. tuhota tuon hallinnon.
Valitettavasti en ole varma, muodostavatko nämä ihmiset edes 0,01 % Venäjän väestöstä. Kyse ei ole siitä, että venäläiset eivät voi muuttaa hallintoa.
He eivät yksinkertaisesti yritä."


 
Kun kysyntä on kasvanut nopeasti, tuotanto ei ole pysynyt perässä, eikä se oikein voikaan pysyä koska kanalat ja niiden kananmunien tuotanto on hyvin pitkälti Neuvostoliiton aikaisilla menetelmillä. Hyvin vaikea skaalata ylöspäin.
Eläintuotannon skaalaaminen ylöspäin on hidasta nykymenetelmilläkin ja ilman ryssimistä. Esim. tässä tapauksessa ei mistään vain ole nopeasti saatavissa lisää munintaikäisiä kanoja, eikä niitä kukaan pidä "valmiina" odottamassa jos joku sattuisi sellaisia tarvitsemaan.
 
Kohta viikon vanha JR2 juoru, mutta en muista nähneeni täällä silloin (julkaistu 8.1.2024):

Source: Russian VK

Russian generals: Surovikin, Alekseev and Popov officially dismissed and retired from the Russian Armed Forces.

Surovikin (4 star general) - former Russian AeroSpace Forces CG
Alekseev (2 star general) - Deputy Russian GRU CG
Popov (1 star general)- 58 Combined Arms Army CG



-

Haisee siltä että kenties "Prigozhinin apurit" tai "muuten vain epäluotettaviksi todetut" olisi savustettu vaivihkaa ulos ryssän armeijasta. Syyllisiä tai syyttömiä, tiedäpä näistä mutta Surovikin ja Alekseev ainakin jääneet minun mieleen henkilöinä joiden väitettiin tienneen suunnitelmasta etukäteen ja kenties jopa olleen myötämielisiä.

Mitäs tälle rotalle, alias Mariupolin teurastajalle kuuluu ? Putte antoi viime vuonna kenkää ja ukkohan liikkui Prigon seurassa.

FPL1-n4XMAMjSsd.jpg
 
Zaharovan akka toitottaa, että lännen tulee lopettaa aseapu. Sen jälkeen Zenäjä voisi ehkä harkita neuvotteluja. Eli tästä on helppo päätellä miten kipeää lännen aseellinen tuki ryssälle tekee. Sitä vaan nyt niin maan perkeleesti lisää. Pitkän kantaman ohjuksia, panssareita, ilmatorjuntaa, koulutusapua ja ennen kaikkea tykistön kranaatteja.



Venäjän ulkoministeriön tiedottajan Maria Zaharovan mukaan länsimaiden tulee lopettaa aseapu Ukrainaan, mikäli maat haluavat keskustella rauhanneuvotteluista.

– Jos kyse on tiettyjen maiden halusta löytää tie ulos Washingtonin johtamasta umpikujasta, on se asia erikseen. Tässä tapauksessa heidän tulisi lopettaa toimittamasta aseita Ukrainaan, lopettaa Venäjän vastaiset pakotteet ja lopettaa esittämästä russofobisia kommentteja.

Zaharova kommentoi asiaa sen jälkeen, kun Sveitsin liittoneuvoston jäsen Ignazio Cassis sanoi sunnuntaina, että Venäjän tulisi olla mukana rauhanneuvotteluissa.
 
Niin … n
Aikaisemmin jo kaivettiin tilastoja eli ryssälä on koko mantereen ylivoimaisesti isoin tuottaja, EU on sen puolitoistadekadi pienempi. Eli niitä munia ei tuonne riitä mistään eikä mitenkään.

Perinteikäs halpa ruoka on tosiaan kaalikeitto sekä tattari ja perunapohjaiset puurot/levonnaiset. Halpoja ja ravitsevia kunhan sinne saa kananmunaa sekaan. Hintojen nousun takia muut elintarvikkeet jää hyllyyn joten ei niitä kannata tuottaakkaan. Käytännössä markkinat lienevät ajautuneet tilanteeseen jossa ruuan tuotanto alittaa kysynnän kokonaisuutena. Hintoja määräämällä kun tuotannosta tulee kannattamatonta. Hyvin kärjistetysti koko ryssälä yrittää nyt sitten elää enemmän tai vähemmän kananmunilla joita ei tietenkään riitä mistään noin paljoa.

Täällä epäiltiin sitä että voiko zenäjällä tulla nälänhätä. No nykyiset merkit viittaa siihen että kyllä voi, eli sääntelytalous ei ehtinyt pistää ruuantuotantoa pakkovaihteelle. Sotatalouden myötä pitää olla keskitetty tiukka hallinta mitä tehdään ja missä. Se toinen osa on sitten että kaikki menee säännöstelyyn jotta kaikki saa sen mitä niukasti tarvitsevat. Näistä kumpikaan ei ole ryssän leipälajia kun omasuu/lopmakko on aina ensin. Eikä lilliputtinkaan uskaltanut polkaista korttijakelua käyntiin ajoissa kun eihän tämä SMO nyt mihinkään vaikuta mitenkään.

Eiköhän tässä lähiviikkoina nähdä ensimmäiset nälkämellakat, eikä se jäätynyt kämppä, juomaveden puute ja sähköttömyys näitä ainakaan hillitse. Baabuskat osasi varmasti jemmata, mutta ei nuo jemmat säily jos kämppä on -20c.
Eikös se mene niin että sotataloudessa siirrytään pikku hiljaa kasvisruokailuun eli käytännössä ruoka painottuu enemmän viljansyöntiin. Jostain luin että Suomessa yleisesti karjan ruokintaan menee rehuksi 70-80% viljasadosta (voi tarkistaa google-chatgpt).

Voipi olla että nälänhädän välttämisen varmistamiseksi rysy lopettaa kanoja ja syö itse kanojen rehut.

Kanan munien tuotannossa suhde menee suunnilleen niin että 10kg munien tuotantoon menee jotain 90kg hyvin proteiinipitoista kananrehua mikä sisältää viljaa ja jos laadukasta rehua niin myös vähän kalaa tms.lihaa. Kanat tarvitsevat myös puhadasta vettä ja lämmitystä, sähköä sekä vähän työvoimaa ja toimivaa infraa. Kaikkea tätä ei välttämättä ole sydäntalvella tarjolla.
 
Niin … n

Eikös se mene niin että sotataloudessa siirrytään pikku hiljaa kasvisruokailuun eli käytännössä ruoka painottuu enemmän viljansyöntiin. Jostain luin että Suomessa yleisesti karjan ruokintaan menee rehuksi 70-80% viljasadosta (voi tarkistaa google-chatgpt).

Voipi olla että nälänhädän välttämisen varmistamiseksi rysy lopettaa kanoja ja syö itse kanojen rehut.

Kanan munien tuotannossa suhde menee suunnilleen niin että 10kg munien tuotantoon menee jotain 90kg hyvin proteiinipitoista kananrehua mikä sisältää viljaa ja jos laadukasta rehua niin myös vähän kalaa tms.lihaa. Kanat tarvitsevat myös puhadasta vettä ja lämmitystä, sähköä sekä vähän työvoimaa ja toimivaa infraa. Kaikkea tätä ei välttämättä ole sydäntalvella tarjolla.
Nuo muutokset vaatii suunnittelun, toteutuksen ja ohjeistuksen. Mitenkähän kansa reagoi lilliputtelin ilmoitukseen että nyt siirrytään kasvisruokavalioon kun kolmenpäivänerikoinen menee niin hyvin. Tai luuleeko kukaan että kremli tuollaista alkaisi ilmoittelemaan kun pakotteet ei vaikuta mihinkään, rupla on toimiva valuutta ja smo menee suunnitelman mukaan? Jos ilmoittaa niin lilliputtelin suunnitelma oli siis ajaa ryssälä tähän nykyistä tilannetta kuvaavaan perikatoon.

Joo, ei tule tapahtumaan ohjatusti, keskushallinto on menettänyt jo otteensa vatnikin arkiasioista. Nyt mennään ihan vapaalla pudotuksella kohti jotain.

Tässä olen itse ollut vakuuttu jo Kiovan hyökkäyksen kaatumisesta lähtien että ryssän talous ei kestä tälläistä sotimista. Nyt se tilanne alkaa pikkuhiljaa realisoitua ja nähdään myös että hallinto on 100% kykenemätön viemään maata sotatalouteen. Sotatalouden perusperiaate on että kaikki muu ohjataan minimieffortille paitsi sotatarviketuotanto. Siihen minimiin ohjaus vaatii että kansa ymmärtää ja hallinto jakaa sen niukkuuden tasan kaikille. Näistä kumpaakan ei vatnikkimaailmassa ole joten osa jää ilman ja osa elää niinkuin ennenkin. Lopputulos on että 1/4 elää siinä todellisuudessa missä ollaan kuin ennekin, puolet näkee nälkää ja 1/4 kuolee nälkään.

Onnistunut sotatalouteen siirtymä tarkoittaa läpimädän hallinnon vaihtoa että muuten korruptoitunut hyväveliverkosta varastaa kaiken ruuan ja myy sen mustassa pörssissä. Siinä vaiheessa kun lilliputteli alkaa ampumaan koko hallintoa niin hallinto ampuu lilliputtelin.
 
Forbesin ajatuksia mahdollisesta A-50:n pudotuksesta.
If the shoot-downs did occur, it’s worth asking how. While Ukraine’s best air-defenses—its American-made Patriot PAC-2s—can hit aircraft from 90 miles away, A-50s and Il-22s normally should fly at the very edge of that range.

"It’s worth noting, however, that the command planes reportedly have struggled to overcome electromagnetic jamming. “Ukrainian forces have found [the] A-50 to be fairly easy to degrade via electronic attack,” Justin Bronk, Nick Reynolds and Jack Watling explained in a 2022 report for the Royal United Services Institute in London."

Mutta varmistuksen saamisessa voi mennä aikaa.
 
Zaharovan akka toitottaa, että lännen tulee lopettaa aseapu. Sen jälkeen Zenäjä voisi ehkä harkita neuvotteluja. Eli tästä on helppo päätellä miten kipeää lännen aseellinen tuki ryssälle tekee. Sitä vaan nyt niin maan perkeleesti lisää. Pitkän kantaman ohjuksia, panssareita, ilmatorjuntaa, koulutusapua ja ennen kaikkea tykistön kranaatteja.



Venäjän ulkoministeriön tiedottajan Maria Zaharovan mukaan länsimaiden tulee lopettaa aseapu Ukrainaan, mikäli maat haluavat keskustella rauhanneuvotteluista.

– Jos kyse on tiettyjen maiden halusta löytää tie ulos Washingtonin johtamasta umpikujasta, on se asia erikseen. Tässä tapauksessa heidän tulisi lopettaa toimittamasta aseita Ukrainaan, lopettaa Venäjän vastaiset pakotteet ja lopettaa esittämästä russofobisia kommentteja.

Zaharova kommentoi asiaa sen jälkeen, kun Sveitsin liittoneuvoston jäsen Ignazio Cassis sanoi sunnuntaina, että Venäjän tulisi olla mukana rauhanneuvotteluissa.

Nimenomaan: Lisää apua Ukrainaan.

Emme kaipaa rauhanneuvotteluja, vaan ehdotonta antautumista ryssiltä. Muussa tapauksessa ryssät on eristettävä täysin muusta maailmasta.
 
Back
Top