Ukrainan konflikti/sota

Tshekin presidentti on Putlerin persenuolija.
 
ETYJ:in lennokit taitaa olla maassa, kun ei ole suomen mediassa kuulunut mitään sitten lennokkien tulituksen?

p32_1_20141027.jpg


Huumori pläjäys terroristien pst kämmistä :)
 
Tai niin sanottuun "suomettumis-puolueettomuuteen". Tshekin presidentti joka tapauksessa näkee Ukrainan kriisin puhtaasti sisällissotana ja on antanut aika ajoin Kremlin mieleisiä provenäläisiä lausuntoja. Samoinhan toimii Unkarin presidentti, ja koko Unkarin poliittinen rakenne alkaa vinoutua.

Minusta NATO-keskusteluissa ei ole juuri esiintynytkään aspekti, miten putinistisia Pohjois-Atlantin puolustusliittoon kuuluvat entiset itäblokin maat voivat olla, ja millaista väkeä siellä lymyää eri hallintoelimissä. Mikähän mahtaa olla Albanian positio... :)

Myös Italia on osiltaan erittäin läheinen Venäjään poliittisesti. Pohjoisen liiton (Lega Nord) poliitikoista Matteo Salvini vieraili Krimillä, ja hän haluaisi lopettaa kaikki pakotteet. Salveo puhuu pelkkää Putin-kieltä. Maahanmuuttokriittinen ja EU-kriittinen puolue Lega Nord on kuulunut EU-parlamentissa jopa vihreiden ryhmään mutta nyt Nigel Faragen kipparoimaan EFDD:hen. Saman puolueen riveissä on myös halua erota Italiasta. Sen hengaajat ovat tarkkailun alaisena. Muutama vuosi sitten Veronassa sytettiin ns. Padanian kansalliskaartia aseellisen ryhmän valmistelusta.

Kreikan politiikassa Kypros-kortti sitoo sen Venäjään. Ulkosuhteissa Kyproksen hallituksen vahva liittolainen on Kreikka, jolla on saarella sotilasjoukkoja. Muita tärkeitä liittolaisia ovat Venäjä sekä Serbia. Venäjä on ollut perinteisesti Kyproksen tukija kansainvälisillä foorumeilla kuten YK:n turvallisuusneuvostossa, ja maiden väliset taloudelliset suhteet ovat vahvat. Myös ortodoksisuus yhdistää maita. Kyproksella on runsaasti venäläisiä ja venäjänkielisiä. Lähinnä verotussyistä johtuen myös venäläisyritykset ovat siirtäneet runsaasti toimintaansa Kyprokselle, mistä ne sijoittavat rahaa takaisin Venäjälle. Myös ukrainalaiset yritykset ja sijoitukset Kyprokselta Ukrainaan ovat lisääntyneet. Välit ovat säilyneet läheisinä Ukrainan kriisistä huolimatta.

Serbian kanssa Kyproksella on muun muassa sotilasalan yhteistyötä

Kreikalla on ollut vireillä sotilasyhteistyö ja teknologinen yhteistyö Venäjän kanssa, tai on jäähyllä. Shoigu oli keskustelemassa Kreikan puolustusministerin ja pääministerin kanssa viimeksi 2013.

Että tällaista NATOa ne Suomenkin putinistit niin kauhistelevat. Ääliöt.
 
Mitä siitä vaikka lentäisikin? Eihän Itä-Ukrainassa ole venäläisiä joukkoja ja Ukrainan ilmatilassa saanee lentää ihan mitä vain ukrainalaiset antavat siellä lentää.

;)
 
Mitä siitä vaikka lentäisikin? Eihän Itä-Ukrainassa ole venäläisiä joukkoja ja Ukrainan ilmatilassa saanee lentää ihan mitä vain ukrainalaiset antavat siellä lentää.

;)
Ei siitä mitään. Kunhan totesin, samalla hiljaa tyytyväisenä myhäillen. ;-)
 
Krasnogorovka, kaupunki lähellä Donetskia. Ihmiset jo 5 kuukautta ilman sähköä, kaasua, vetta.
http://censor.net.ua/photo_news/313...odok_krasnogorovka_pod_donetskom_prevratilsya

Näyttäkää nämä kuvat tarja haloseille ja muille Putlerin munia nuoleville putkosille, kaikille niille jotka vähän välitti Ukrainan kansasta ja kumarteli kremlin rikolliskoplalle.

Siellä on myös mm.niitä, jotka eivät sitä ruskeata ruttoa - putlerin skitsofreenista "russki miria" halunnetkaan sinne, eivät kaikki ole sielläkään idiotteja. Mutta kärsivat nyt myös länsimäisten lakeijojen takia.
 
B3Y-MdUCMAALFA2.jpg


"Tietomme on tullut että ette tarpeeksi tässä ihailleet Rossijushkamme"
6hy5m097cq5n.jpg
 
Kanada lähettää talvivaatteita 30000 sotilaalle Ukrainaan.
Toivottavasti kaikki päätyy niitä tarvitseville sotilaille, eikä mustan pörssin kauppiaille.

Edit. Ja tämä on muuten todella hyvä homma, ensivuonna tulee myös pimeänäkö laitteita yms. ei tappavaa materiaalia.

Kanadalta talvivaatteita ukrainalaissotilaille
ULKOMAAT 21:50. Päivitetty 21:52

Kanada toimittaa Ukrainan asevoimien sotilaille talvivaatteita. Puolustusministeri Rob Nicholsonin mukaan 30 000 sotilaan vaatettamiseen riittävä erä lentää Kiovaan torstaina.

Apu käsittää muun muassa talvitakkeja, kenkiä ja hansikkaita.

Ensi vuoden alussa Kanada laivaa Ukrainan asevoimielle toisen avustuserän, joka sisältää muun muassa kenttäsairaalan, pimeänäkölaitteita ja viestintävälineitä, puolustusministeri Nicholson kertoi. Apulähetyksen sisältö perustuu Ukrainan toiveisiin.

Länsimaat ovat toistaiseksi pidättäytyneet toimittamasta Ukrainan armeijalle aseita tai ammuksia.
 
Last edited by a moderator:
Mikään Lännen ja Venäjän välinen sopimus ei voi tulla edes kyseeseen, vaikka kun Steinmeier ja Moghrini olivat kuulevinaan Putlerin puheissa jotain heille sopivaa. Putler ei tarvitse neutraalia Ukrainaa, hän tarvitsee vassali Ukraina, a vielä parempi - ei minkäänläistä Ukrainaa. Tässä on hänen agression ydin.

Jos Putler näkee että Länsi ei tätä tajua lainkaan, oman virtuaali-imperiumin rakentamisen takia hän iskee muuallekin. "Minusta tuntuu että niiden, jotka nyt puhuu Ukrainan pettämisesta ja käytännössä neuvovat ymmärtää jonkun sortin yhteisymmärrystä Lännen ja Venäjän välillä, pitäisi nyt valmistua ei meidän (ukrainalaisten) nöyrtymiseen, vaan sotaan, joka saa alkunsa ei ulkopuolella, vaan niiden omien rajoien sisäpuolella. NATO joutuu todistamaan oma tehokkuutta ei sanoin vaan teoin. Vasta tämän tuloksena voi puhua todella jostain uudesta , silloin jo sodanjälkeisesta yhteisymmärryksesta Lännen ja Venäjän välillä" (Vitalyi Portnikov)
 
soviet_union_admin_1989.jpg


Putin ei kysy haluatteko olla osa Venäjää vaan Putin sanoo, että te olette osa Venäjää ja sitä ei teiltä kysytä haluatteko olla osa Venäjää. Putin sanoo, että te olette osa Venäjää tai itkette ja olette osa Venäjää. Hiukan historiaa tutkittuani Putinin politiikka entisen Neuvostoliiton maiden suuntaan on silkkaa imperialismia.

Vastapuolina tässä on Venäjä ja entiset Neuvostoliiton maat. Vastapuolia ovat siis Venäjä ja sitten maat jotka Venäjä aikoo palauttaa eli Valko-Venäjä, Ukraina, Moldova, Georgia, Azerbaidzan, Armenia, Uzbekistan, Turkmenistan, Kazakstan, Tadzikistan ja Kirgisia. Viroa, Latviaa ja Liettuaa Venäjä ei pysty palauttamaan koska ne ovat Natossa.

Tässähän eivät siis ole itsenäisyyttään menettämässä tai Venäjään liittämisen uhan alla länsimaat vaan nämä entisen neuvostoliiton maat, jotka siis ovat tässä se todellinen vähemmän puhuttu Venäjän vastapuoli.

Venäjän väkiluku on 143,5 miljoonaa. Valko-Venäjän, Ukrainan, Moldovan, Georgian, Azerbaidzanin, Armenian, Uzbekistanin, Turkmenistanin, Kazakstanin, Tadzikistanin ja Kirgisian yhteen laskettu väkiluku on 143,1 miljoonaa.

Historiaa tutkimalla huomaamme, että nyt on kolmas Venäjän tavoite liittää nämä maat itseensä. Ensimmäisen liittämisen teki Venäjän keisarikunta, sitten maat lähtivät karkuteille keisarillisen Venäjän romahtaessa puna-armeijan vallankumouksessa. Puna-armeija kuitenkin pian palautti maat takaisin. Neuvostoliiton romahtaessa maat lähtivät taas karkuteille ja nyt on siis meneillään Venäjän tavoite palauttaa nämä maat takaisin.

Mielestäni tärkeä vedenjakaja Kremlin ja entisten neuvostoliiton maiden suhteessa oli Medvedevin hyökkäys Georgiaan elokuussa 2008. Venäjä ylitti ensimmäisen kerran virallisen armeijan voimalla toisen entisen neuvostoliiton maan rajan, joka oli alkusoittoa entisten neuvostoliiton maiden palauttamiselle, jonka olettaisi pelästyttäneen täysin entisen neuvostoliiton maat ja muuttaneen täysin maiden suhteet Venäjään.

Onnistuvatko maat pitämään itsenäisyydestään kiinni vai ovatko ne löysiä ja helppoja vastuksia. Tietenkin Putinin pitää koittaa sitäkin. Eihän Putin voi olla, jos hän ei ole sitäkin koittanut. Se on kyllä aika ikävää, että taistellaan oikein voimallakin, mutta kai se niinkin on, että Notre Damen kellonsoittaja ei pärjää sivistyneillä tavoilla prinssi uljaasti komealle, joka karauttaa paikalle valkoisella ratsullaan ja ottaa neidon matkaansa.
 
Viimeksi muokattu:
Onko venäjän ja Liettuan raja vedetty kiinni.- Trollit väittävät, että Liettuan presidentti nimesi Venäjän roistovaltioksi ja lupasi Ukrainalle aseellista apua. 48h myöhemmin raja kiinni ja kaikki tavaraliikenne seis?
 
Onko venäjän ja Liettuan raja vedetty kiinni.- Trollit väittävät, että Liettuan presidentti nimesi Venäjän roistovaltioksi ja lupasi Ukrainalle aseellista apua. 48h myöhemmin raja kiinni ja kaikki tavaraliikenne seis?

Ei sitten Liettuan auta muu kuin lopettaa Itä-Preussin Venäjän välinen junaliikenne.
 
Trollit väittävät, että Liettuan presidentti nimesi Venäjän roistovaltioksi
Ei trollit, vaan tiedotusvälineet. Eikä roistovaltioksi vaan "terroristivaltioksi"

Kasparov on sitä mieltä että Putin on se isoin uhka maailmalle. Euroopan pitää jatkaa pakotteiden politiikkaa, mutta Kasparovin mielestä monet eurooppalaiset voivat käyttää talvea tekosyyksi, hellitääkseen pakotteita. Hänen mielestä pää kysymys, joka määrää maailman kohtalon, nyt ei ole siinä mitä tapahtuu Irakaissa tai Syyriassa, vaan siinä luopuko vapaa maailma pakotteista käväällä. Koska vain silloin voidaan nähdä niiden reaali vaikutus Venäjän talouteen ja Putinin lähipiiriin.

Vain keväällä ne alkavat miettia tilanten vakavuudesta. Kasparov kertoi tuntevansa vihaa, kun länsimäiset politiikot puhuvat miten "Venäjä ei saa ärsyttää ja pelotella". Silloin kun suhtautuminen oli vastaava, saatiin maailman sotaa ja kymmeniä miljoonia ihmisuhreja. Ei olisi 2 Maailman sodan kauhuja, jos Hitlerille olisi annettu vastatoimi jo vuonna 1936. Tämä oli opetus , jota olisi pitänyt oppia. Pitää antaa välitön vastatoimi diktaatoreille, ihmisille, jotka eivät piilottaa omia suunnitelmia, uhkavat maailman järjestystä ja toisten valtioiden turvallisuutta"

(Oma käännös alla olevasta tekstista)

"Голосу Америки".
 
Back
Top