Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
adam7 kirjoitti:Sun "historiantulkinnoissa" on kautta linjan se virhe että projisoit nykyisiä käsitteitä tai olosuhteita historiaan, jonka todellisuudelle nämä käsitteet ja olosuhteet ovat täysin vieraita.
adam7 kirjoitti:Lisäksi, vaikka Napoleon todella edisti esim. siviilioikeudellista reformaatiota ja kodifiointia, hänen itsensä keisariksi kruunaamisensa jälkeen 1804, väitteet edistyksellisyydestä olivat jonkin verran huteralla pohjalla.
adam7 kirjoitti:En oikein osta moralismia että "suomalaiset", jota käsitettä silloin ei vielä nykyisessä mielessä ollut (projisoit taas) olivat pimeyden puolella valoa vastaan.
adam7 kirjoitti:Mitä tulee anglosaksien käsitteeseen, "The War of 1812", aivan, se on ihan eri mittelö.
adam7 kirjoitti:"Suomalainen tietoisuus" Agricolasta lähtien. Anna mun nauraa.
adam7 kirjoitti:Suomen kielen kirjallinen harrastus Agricolasta 1800-luvun puoliväliin oli ruotsinkielisten herrasmiesten harrastus.
adam7 kirjoitti:Rahvas puhui paikallismurrettaan jokapäiväisessä elämässään.
adam7 kirjoitti:Vasta kun nämä ruotsinkieliset suomen kielen harrastajat olivat luoneet suomenkielisen opetuksen, tuli tarve tälle ensimmäiselle suomenkielellä opetetulle polvelle ja toiselle polvelle varsinkin luoda tyhjästä kunniakas suomalainen historia.
adam7 kirjoitti:Vähän samalla tapaa kuin Briteissä nykyään toisen polven maahanmuuttajilla on tapana radikalisoitua.
adam7 kirjoitti:Tässä näytti jo jonkin aikaa sitten että oltaisiin päästy näistä affektionomaisista tulkinnoista synteesiin, mutta eikö taas olla uudessa Hegelin syklissä ja kansallisromanttiset ihanteet liihottelee korkeuksissaan.
jokiranta kirjoitti:Muuten Britannia on YhdistynYt kunigaskunta eikä mikään liittovaltio, vaikka siellä on aliparlamentteja. Siksi on todella kummallista käyttää pluralista "Breiteissä".
jokiranta kirjoitti:noska kirjoitti:Toki, mutta sinä et.
Miksi ymmärtäisit 42:n, kun et ymmärrä 1812:aakaan, ehkä et 1941:äkään?