20 vuotta Estoniasta

Suomi, ruotsi, juuri itsenäisrynyt viro ja uutta tuloaan tekevä venäjän federaatio yhteistyössä upottavat laivan ja salaavat kaiken...ei nyt kuulosta aivan uskottavalta tarinalta huomioiden varsinkin ruotsin viron ja venäjän suhtett ristiin rastiin neukkujen jäljiltä.

Piht on kerrottu nähdyn siellä ja täällä aivan varmasti. Itseäni pihdituttaa että miten nämä lukuisat tosistajat tekecät 100 % varmoja tunnistuksia henkilöstä jota eivät varmasti koskaan ole nähneet. Vuonna 1994 ei ollut netin ihmemaailmaa jos kuvan oisi googlella poiminut jonka lisäksi lienee syytä ottaa huomioon kielimuuri ja tilanteen sekavuus alkuvaiheen pelastuslistoja laadittaessa.

Ps. Ensimmäiset uutiset vuoden 04 tsunamista kertoi kaikkien suomalaisten pelastuneen.
 
Estonia, WTC tai vaikkapa prinsessa Diana. Paljon julkisuutta saava tragedia poikii aina seurakseen salaliittoteoriat. Uskoo ken haluaa.
 
Nythän kuvausteknologia on kehittynyt niin että voitaisiin kaikki huhut ja salaliitot osoittaa perättömiksi järjestämällä puolueeton ROV kuvaus koko hylystä.

https://web.archive.org/web/20100412140948/http://www.onnettomuustutkinta.fi/37383.htm
On totta, että JAICn kuvauttamilla videonauhoilla (sekä 2.10., 9 - 10.10. ja 2 - 5.12.1994) on "taukoja", Kuvaus pysähtyy jossakin kohdin ja jatkuu myöhemmin toisessa paikassa, jossa aika ja syvyys on erilainen kuin ennen keskeytystä. Kuvaus todellakin keskeytettiin aika-ajoin, esimerkiksi kun kohteessa ei ollut mitään mielenkiintoista näkyvissä, ROVin kaapeli oli tarttunut johonkin tai oli tarvetta siirtää ROV tai sukeltaja toiseen kohteeseen. Kuvausten keskeytyksistä on laadittu dokumentit sekunnin tarkkuudella.
 
Olen myös kuullut, että Rajan sukeltajat olisivat törmänneet hylyn välittömässä läheisyydessä muihin sukeltajiin ilmeisesti nopeasti uppoamisajankohdan jälkeen.
Jos pitää paikkaansa, niin kyseessä olisi suurella todennäköisyydellä sukellusveneestä käsin operoineita sotilaita.
 
Vähän vielä kaivelin aihetta ja vähemmälle huomiolle oli jäänyt tämä Ruotsin hallituksen 2005 tilaama tutkimus, joka valmistui vuonna 2008, eli sinällään varsin tuore siis. Lyhyesti sanottuna Estonia meni pohjaan enemmän tai vähemmän, kuten alkuperäinen raportti kuvasi. Pommeista tai ylimääräisistä reiïstä pohjassa ei ole näyttöä.

http://www.vinnova.se/upload/dokument/Verksamhet/Transporter/Sjosakerhet/Estonia/HSVA1663FINAL.pdf
Saksalaisen toimittajan sukeltajat kuvasivat outoja paketteja keulaportin luota. Ne kuvat löytyvät kirjasta.
Eikö myös ihmetytä, että kyseisellä reissulla matkassa oli amerikkalaisia sotilashenkilöitä saattamassa jotain?
 
Oma teoria on se, että länsimaalainen taho osti korruptoituneelta venäläiseltä upseerilta sotasalaisuuksia. Näitä oli jo aiemminkin mennyt Ruotsiin tullin saaneen kiellon pysäyttää kuljetuksia. Tällä kertaa kuitenkin Venäjä sai vihiä kuljetuksesta ja loppu on historiaa. Siinä ei onnettomuuden uhrit paina.
 
Taloyhtiössäni asuu eläkeläismies joka työskenteli Tyksissä tuolloin. Vannoo nähneensä Estonian toisen kipparin Avo Pihtin.
 
Aiheesta kiinnostuneita kehottaisin lukemaan kokonaan alkuperäisen raportin ja lisäksi tuon uudemman ja jättämään nettihuhut väliin. Varsinkin uudempi raportti sisäältää pohdintaa erilaisiin myöhemmin esitettyihin väitteisiin pommeista ja lisärei`istä.

Mainitut paketit on saatu nauhalla itse asissa jo v. 94 alkuperäisten tutkimusten yhteydessä ja todettu kuormalavojen osiksi, kuormapeitteiksi jne. Jokainen toki saa uskoa mihin haluaa.
 
-94 rankan päivän päätteeksi minä + muutama muu varusmies juostiin läheiseen pubiin oluelle. Siellä pyöri illalla non-stoppina Estonia ja sillon kuultiin siitä. Olihan toi aika paha tapaus, kun sisämaassa vähän puut heilu ja vettä vihmo.
 
Back
Top