612-marssi & anarkistit

ILoveEU

Eversti
Osaako joku tietävämpi sanoa, että oliko 612 kulkue suhteessa 'perheystäväisempi' silloin alkuaikoina?

En itse ole koskaan kulkuetta nähnyt livenä, mutta sellainen näkökulma itsellä, että mediassa 612 on joka tapauksessa äärioikeiston tapahtumaksi tuomittu, joten tällainen medianäkyvyys vaikuttaa väistämättä siihen, että millainen aines kulkueeseen tulee mukaan.

Ihan samalla tavalla kuin mediassa mainostettaisiin kokoomuksen kulkuetta riistokapitalismin puolesta, niin sinne tuskin vasemmiston kannattajia ilmaantuu (noin keskimäärin).
 
Viimeksi muokattu:

YJT

Kenraali
612 kulkue on alusta saakka ollut asiallilsesti järjestetty kulkue, josta ei ole juurikaan aiheutunut järjestyshäiriöitä. Toki joitakin vastahuutoja on ollut, mutta ne ovat käsittääkseni olleet vain provosoitumista kulkuetta vastustavien henkilöiden huutelulle. Alkuaikoina kulkueessa muistaakseni oli myös muita lippuja kuin pelkkiä Suomen lippuja; voi olla että oli myös PVL-lippuja mutta en ole ihan varma.
 

hansai

Supreme Leader
Taidan ryhtyä kokopäiväiseksi 612 asiantuntijaksi, sillä minulla on myös viime vuodelta kohtaaminen kulkueen kanssa. Tuolloin olin hieman aiemmin liikkeellä ja ehtinyt jo poistumaan Hietaniemen hautausmaalta. Ajoin Eteläistä Hesperiankatua, kun poliisi pysäytti minut Runebergin kadun kohdalla (siinä Eliten kulmaa vastapäätä). Koska siis kulkue. Nousin autosta ja tsekkasin, kun kulkue joka oli lähtenyt Töölön torilta kulki ohitseni. Minulla on jossain kuviakin tästä.

Kulkueessa oli soihtuja ja Suomen lippuja, ja lapsiperheitä ja edelleen tuolloinkin ihan tavallisen näköisiä suomalaisia.. en nähnyt ainuttakaan sellaista kulkijaa, jonka olisin jotenkin voinut liittää sen enempää äärioikeistoon kuin äärivasemmistoon(yritin kyllä selvittää itselleni keistä oli kyse). En nähnyt mitään tunnuksia ja mielestäni mölinääkin oli kohtuullisen vähän. Enkä siis tiennyt varmasti ketkä siinä kulkivat. (myöhemmin selvisi että tämä oli 612 ja siihenhän liityi se alpakka-parodiakin).

Jostain, mahdollisesti Eliten edestä tai puistosta - en saanut varmistettua keitä olivat - kuului möykkäämistä ja huutelua kulkueeseen. Tähänkään ei kulkueesta juuri vastattu. Vieressäni seisoi pari nuorta miestä, jotka myös katsoivat kulkuetta ja tuntuivat keskustelevan panssarivaunuista, ehkä world of tanks pelistä ... en lähtenyt tarkemmin kuuntelemaan.

---
Varmuudeksi vielä, en ole omasta mielestäni hyväntahtoinen puiden haalaja, pikemminkin vanha äreä äijä, joka ajelee näitä vitun- kulkueita väistellen kotikaupungissaan, syvän närkästyksen vallassa ja täynnään rattiraivoa. Olen selkeästi keskimääräistä parempi kuski ja vihaan polkupyöräilijöitä sekä jokaista hippiä joka luulee voivansa astua suojatielle katsomatta ympärilleen. Kaikki edessäni olevat autot ovat saaliita ja takana olevat ajavat minua henkilökohtaisesti takaa. Onnistunut stadilainen kaistanvaihto perustuu yllätykseen, ja tuottaa minulle huomattavaa mielihyvää.

Tästä huolimatta, haukan katseeni ei löytänyt kulkueesta natseja, kommareita eikä homoja.
 

hansai

Supreme Leader
Saiko hakaristiliput poistaa kulkueesta? Poliisin toimista tehtiin kanteluita, joiden mahdollisuuksiin professorit suhtautuvat varauksella
Oikeuskanslerille toimitetussa kantelussa pyydetään tutkimaan juuri Helsingin poliisin toiminta.


Satu Pajuriutta HS
Julkaistu: 12.12. 16:26

POLIISIN TOIMINNASTAliittyen hakaristilippujen poistamiseen itsenäisyyspäivänä mielenosoittajien kulkueesta on tehty kanteluita.

Kanteluista yksi on jätetty oikeuskanslerille, yksi Poliisihallitukselle ja kaksi eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Viranomaisten mukaan kantelut ovat yksityishenkilöiden tekemiä.

Poliisihallituksesta kerrottiin, että se on toimittanut tutkintapyynnön Valtakunnansyyttäjänviraston poliisirikosten käsittely-yksikköön.

Kanteluista kertoi keskiviikkoaamuna Yle.

JOUKKO mielenosoittajia kantoi itsenäisyyspäivän kulkueessa kolmea hakaristilippua, jotka poliisi otti pois Pitkänsillan Hakaniemen puoleisessa päässä.

Hakaristilippu oli muun muassa juutalaisten joukkotuhoon pyrkineen natsi-Saksan symboli.

Poliisi kertoi lippujen poiston jälkeen, että neljää miestä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. ”Hakaristin esittämisessä on voimakas rasistinen ja syrjivä viesti”, ylikomisario Juha Hakola sanoi itsenäisyyspäivänä.

Kulkueen taustalla oli Pohjoismainen vastarintaliike (PVL), joka on hakenut valituslupaa saamastaan lakkauttamismääräyksestään korkeimmalta oikeudelta. Koska oikeusprosessi on kesken, kulkue sallittiin.

OIKEUSKANSLERILLE TOIMITETUSSA kantelussa pyydetään tutkimaan juuri Helsingin poliisin toiminta. Kantelussa väitetään, että ”poliisi ylitti toimivaltansa”, koska natsitunnusten käyttö ei Suomessa kiellettyä.

”Kysymys on poliittisesta motiivista, jolla haluttiin estää mielipiteen vapaus poliisin inhoamalta joukolta. Menettely on rinnastettavissa siihen, että poliisi kesken lehden painatuksen rientäisi takavarikoimaan lehden, koska pelkäisi jonkun kansanryhmän kiihottuvan sisällöstä.”

Helsingin yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Kimmo Nuotio tutustui oikeuskanslerinvirastoon lähetettyyn kanteluun HS:n pyynnöstä ja arvioi asiaa.

Nuotion arvion mukaan on kiinnostavaa nähdä, miten oikeuskanslerinvirastoon lähetettyyn ja muihin kanteluihin vastataan, jotta saadaan oikeudellista arviota asiaan.

Koska kanteluita on tehty, asia ruoditaan hyvin tarkkaan monen lain näkökulmasta.

”Tässä tulee monenlaisia asioita arvioitavaksi eli miten tulkitaan kokoontumislain mukaisia poliisin valtuuksia ja sitä, millaisia velvollisuuksia poliisilla on, jos tilanteessa tulee jotakin häiriötä tai häiriön uhkaa.”

KANTELUSSA kritisoidaan poliisin perusteluja kansanryhmän kiihotuksen estämisestä.

”Eurooppalaisessa sääntelyssä, Euroopan neuvostossa ja Euroopan unionissa puhutaan joukkotuhonnan vähättelystä ja eurooppalainen näkemys on ollut se, että natsitunnusten käyttäminen on juuri sitä kiistämistä ja vähättelyä ”, rikos- ja prosessioikeuden professori Nuotio sanoo.

”Suomi ja Pohjoismaat ovat korostaneet sananvapautta ja pitäytyneet siinä, että sovelletaan yleispykälää kiihottamista kansanryhmää vastaan.”

Nuotion mukaan natsilippujen käyttö itsenäisyyspäivän kansallissosialistien marssilla on erilainen tilanne kuin pitää vastaavaa lippua esillä esimerkiksi kodissaan.

”Kun on tätä joukkovoimaa, lippuja ja vastaavaa, niin se on paljon enemmän kuin yksittäinen lippu vain jossain ikkunassa, jolloin tilanteeseen sellaista tietynlaista uhkaavuutta, että puhutaan kiihottamisrikoksesta. Eurooppalaisessa sääntelyssä ja arvomaailmassa juutalaisten joukkotuhonta ja siihen liittyvät asiat on kaikkein herkintä ja sellaisen ei koskaan haluta toistuvan.”

ITÄ-SUOMEN yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen toteaa, että poliisilla on varsin laaja toimivalta puuttua tilanteisiin, jotka poliisi arvioi sellaiseksi, että se saattaa vaarantaa yleistä järjestystä.

”Jos poliisi puuttuu tuollaisessa tilanteessa ja joku sitten vastustaa poliisia niin se on sitten haitantekoa tai poliisin virkatoimen vastustamista, vaikka siitä ei pitäisikään”, Tolvanen sanoi.

”Tämmöisten tunnusten käyttö on arvioitu sillä tavalla, että siihen voidaan puuttua ainakin niissä tilanteissa, joissa arvioidaan, että se vaarantaa yleistä järjestystä tai turvallisuutta ja kyllä poliisilla tällöin toimivalta on”, Tolvanen toteaa ja muistuttaa, että kulkueen taustalla oli järjestö, jonka lakkauttamisesta on hovioikeuden päätös olemassa.

ITSENÄISYYSPÄIVÄN TAPAHTUMAT johtivat vaatimuksiin hakaristilipun kieltämiseksi. Muun muassa Holokaustin uhrien muisto -yhdistys esittää oikeusministeriölle, että se selvittäisi mahdollisuuden hakaristilippujen kieltämisestä.

”Tähän asiaan on mahdollista saada selvyys oikeuskäytännön kautta. Monessa maassa asiasta on säädetty selkeästi rikoslaissa. Olennaista on, että kaikille tulee täysin selväksi, että hakaristilippujen heiluttaminen mielenosoituksissa ei ole Suomessa sallittua”, totesi Holokaustin eli juutalaisten toisen maailmansodan aikaisen kansanmurhan uhrien muistoa vaalivan yhdistyksen puheenjohtaja Kimmo Sasiviime perjantaina.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005930108.html
 

hansai

Supreme Leader
Poliisi sai takavarikoida hakaristiliput itsenäisyyspäivänä – Esitutkintaa ei tule, sillä kolmaskin laillisuusvalvoja piti poliisin toimia oikeina
Poliisilla oli myös valtuudet ottaa kiinni lipunkantajat, kun nämä eivät totelleet poliisin käskyä.

Maija Aalto HS
Julkaistu: 25.1. 17:20

POLIISI sai takavarikoida natsiliput Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoituksessa itsenäisyyspäivänä ja ottaa kiinni mielenosoittajat, jotka kieltäytyivät luovuttamasta lippuja poliisille.

Esitutkintaa poliisin toiminnasta ei tule, koska valtakunnansyyttäjänviraston perjantaina antaman päätöksen mukaan kyseessä ei ollut virkavelvollisuuden rikkominen.

Eduskunnan oikeusasiamies ja oikeuskansleri päättivät jo aiemmin, että ne eivät tutki samasta asiasta jätettyjä kanteluita.

NYT ratkaistuissa kahdessa kantelussa arvosteltiin poliisin toimintaa. Alun perin poliisihallitukselle tehdyissä kanteluissa katsottiin, että poliisilla ei ollut lakiin perustuvaa toimivaltaa lippujen takavarikoimiseen ja lipunkantajien kiinni ottamiseen.

Poliisihallitus toimitti liput valtakunnansyyttäjänvirastoon.

Päätöksessään tutkinnanjohtajaksi määrätty kihlakunnansyyttäjä toteaa, että on ilmeistä, että suurten natsilippujen esillä pitäminen muodosti uhan yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Poliisin havaintojen mukaan liput saivat aikaan voimakkaan tunnelatauksen, joka olisi voinut johtaa väkivaltaiseen yhteenottoon mielenosoittajien ja vastamielenosoittajien välillä.

Poliisi oli vastuussa mielenosoituksen järjestyksestä ja turvallisuudesta, eikä näin ollen ylittänyt toimivaltaansa ottaessaan liput pois.

Poliisin mukaan kiinniotetut henkilöt käyttäytyivät aggressiivisesti ja kieltäytyivät noudattamasta poliisin käskyjä. Ei ole käynyt ilmi, että poliisi olisi tässäkään ylittänyt harkintavaltaansa.


https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005978290.html?ref=rss
 

Vääpeli

Respected Leader
Poliisi sai takavarikoida hakaristiliput itsenäisyyspäivänä – Esitutkintaa ei tule, sillä kolmaskin laillisuusvalvoja piti poliisin toimia oikeina
Poliisilla oli myös valtuudet ottaa kiinni lipunkantajat, kun nämä eivät totelleet poliisin käskyä.

Maija Aalto HS
Julkaistu: 25.1. 17:20

POLIISI sai takavarikoida natsiliput Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoituksessa itsenäisyyspäivänä ja ottaa kiinni mielenosoittajat, jotka kieltäytyivät luovuttamasta lippuja poliisille.

Esitutkintaa poliisin toiminnasta ei tule, koska valtakunnansyyttäjänviraston perjantaina antaman päätöksen mukaan kyseessä ei ollut virkavelvollisuuden rikkominen.

Eduskunnan oikeusasiamies ja oikeuskansleri päättivät jo aiemmin, että ne eivät tutki samasta asiasta jätettyjä kanteluita.

NYT ratkaistuissa kahdessa kantelussa arvosteltiin poliisin toimintaa. Alun perin poliisihallitukselle tehdyissä kanteluissa katsottiin, että poliisilla ei ollut lakiin perustuvaa toimivaltaa lippujen takavarikoimiseen ja lipunkantajien kiinni ottamiseen.

Poliisihallitus toimitti liput valtakunnansyyttäjänvirastoon.

Päätöksessään tutkinnanjohtajaksi määrätty kihlakunnansyyttäjä toteaa, että on ilmeistä, että suurten natsilippujen esillä pitäminen muodosti uhan yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Poliisin havaintojen mukaan liput saivat aikaan voimakkaan tunnelatauksen, joka olisi voinut johtaa väkivaltaiseen yhteenottoon mielenosoittajien ja vastamielenosoittajien välillä.

Poliisi oli vastuussa mielenosoituksen järjestyksestä ja turvallisuudesta, eikä näin ollen ylittänyt toimivaltaansa ottaessaan liput pois.

Poliisin mukaan kiinniotetut henkilöt käyttäytyivät aggressiivisesti ja kieltäytyivät noudattamasta poliisin käskyjä. Ei ole käynyt ilmi, että poliisi olisi tässäkään ylittänyt harkintavaltaansa.


https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005978290.html?ref=rss
Eli YJT perusteella voidaan kieltää ristikulkueet, luciakulkueet, oikeastaan ihan kaikki jos tarpeeksi moni ihminen "pahoittaa mielensä" ja uhkaavat käyttäytyä agressiivisesti.
PVL jäseninä ensivuonna vetäisin KKK, SS yms uniformut niskaan ja testaamaan mitä sit tapahtuu :D
 

Passi

Ylipäällikkö
PVL jäseninä ensivuonna vetäisin KKK, SS yms uniformut niskaan ja testaamaan mitä sit tapahtuu :D

Jos niillä olisi älyä niin vetäisivät salkoon Sirpin ja vasaran. Yhtäläisyyksiä olisi paljon hakaristilippuun.

-entinen valtio
-aiheittaa voimakkaan tunnelatauksen
-moni kokee sen uhkaavaksi
-tuon lipun alla on tapettu/murhattu ihmisiä yhtä paljon kuin hakaristiliput alla.


Itse olen sitämieltä että lipun poisto oli aivan oikein.
Kyllähän se aivan hyvä on ettei itsenäisyyspäivänä hakaristiliput liehu Suomen pääkaupungissa.
 

inscout

Ylipäällikkö
Eli YJT perusteella voidaan kieltää ristikulkueet, luciakulkueet, oikeastaan ihan kaikki jos tarpeeksi moni ihminen "pahoittaa mielensä" ja uhkaavat käyttäytyä agressiivisesti.
PVL jäseninä ensivuonna vetäisin KKK, SS yms uniformut niskaan ja testaamaan mitä sit tapahtuu :D

Tämä on hyvin tyypillinen suomalainen päätös. Kaikki viranomaisten päätökset hyväksytään sillä perusteella että jotain voisi tapahtua jos ei kielletä. Toki se tarkoittaa sitä, että käytännössä kaikki voidaan kieltää tuolla perusteella kuten @Vääpeli totesikin.

Totta kai nuo hakaristien heiluttajat ovat debilumeja. Mutta oikeudellisen periaatteen osalta oikeuskanslerin perustelut ovat heikot.
 

Bwana

Majuri
Meikäläisestä ei kansallissosialistia (eikä kyllä oikein muunkaan laista enää) saa edes Fiskarsilla. Sen kuitenkin sanon, että väärinhän noiden kenottavien aurinkokehrälippujen poiskerääminen noilla perusteilla oli. Se, että Suomessa laillisen rievun perässä koohottaminen saattaa provosoida joissakuissa muissa väkivaltaisia reaktioita ja loukkaantumista (joita nämä marssijat tietenkin hakivat) ei anna demokratiassa oikeutta ilmaisunvapauden rajoittamiseen. Olkoonkin sitten niin, että ilmaistu asia on vastenmielinen.

Itse en pidä myöskään munavoista ja pidän sitä itsestään Herrasta Perkeleestä kotoisin olevana, koska se saastuttaa hajullaan kaikki ympärillään olevat elintarvikkeet. Lisäksi tuo rasvamälli on edesauttanut takuuvarmasti useita sydänkohtauksia maassamme joten yleisvaarallinen tappajahan se on. Tiedän monia asiasta samoin ajattelevia, joten voimmeko näin ollen vaatia em. massatuhoaseella päällystettyjen karjalanpiirakoiden poistamista asioimissani kahviloissa? :p
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
Meikäläisestä ei kansallissosialistia (eikä kyllä oikein muunkaan laista enää) saa edes Fiskarsilla. Sen kuitenkin sanon, että väärinhän noiden kenottavien aurinkokehrälippujen poiskerääminen noilla perusteilla oli. Se, että Suomessa laillisen rievun perässä koohottaminen saattaa provosoida joissakuissa muissa väkivaltaisia reaktioita ja loukkaantumista (joita nämä marssijat tietenkin hakivat) ei anna demokratiassa oikeutta ilmaisunvapauden rajoittamiseen. Olkoonkin sitten niin, että ilmaistu asia on vastenmielinen.

Mennään kyllä melkoiseen hetteikköön, jos jonkun ihmisryhmän tuleva mahdollinen provosoituminen on syy puuttua mielenosoitukseen. Sananvapaus kun koskee myös sellaisia mielipiteitä joita huomattava osa väestöstä pitää vastenmielisinä tai järkyttävinä.

Monissa totalitaarisissa valtioissa käytetään nimittäin aivan samaa järjestelyä mielenosoitusten hajoittamiseen. Esimerkiksi Kuubassa mielenosoituksia vastaan masinoidaan turvallisuuspoliisin ja paikallisen poliittisesti organisoidun aseistetun kansanmiliisin toimesta lähes aina vastamielenosoitus. Järjestelmän arvostelijat saavat vastaansa "vihaisen väkijoukon" joka solvauksin ja väkivaltaa käyttäen käy "imperialistien kätyrien" kimppuun, niin ainahan ne tuholaiset perustelee toimintansa demokratian, ihmisoikeuksien tms. hömpän vaatimisella. Poliisi puuttuu sitten "mellakkaan" ja pidättää mielenosoittajat.

Oikeastaan ainoat mielenosoitukset joita ei hajoiteta "raivostuneen väkijoukon" avustuksella, ovat vanhenpien naisten hiljaiset mielenosoitukset hallintorakennusten edessä.

Sosialistisen ihmisen ihanneominaisuuksiin luetaan myös armottomuus järjestelmän vastustajia kohtaan.

Aivan samanlaiset menetelmät on käytössä mm. Iranissa, missä vallankumouskaartin osa-aikainen reservi Basij rekrytoidaan hakkaamaan, kiduttamaan ja raiskaamaan hallituksen vastustajia.
 

Bwana

Majuri
Mennään kyllä melkoiseen hetteikköön, jos jonkun ihmisryhmän tuleva mahdollinen provosoituminen on syy puuttua mielenosoitukseen. Sananvapaus kun koskee myös sellaisia mielipiteitä joita huomattava osa väestöstä pitää vastenmielisinä tai järkyttävinä.

Sananvapaushan nimenomaisesti koskee juuri niitä "vääriä" ja "ärsyttäviä" puhuntoja, koska eihän "jeesjees"-meininkiä puolustaa tarvitse.
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
Sananvapaushan nimenomaisesti koskee juuri niitä "vääriä" ja "ärsyttäviä" puhuntoja, koska eihän "jeesjees"-meininkiä puolustaa tarvitse.

Nykyisinhän on paljon sellaista ilmassa, että jos joku pahoittaa mielensä on sananvapautta "käytetty väärin".

Vielä sekopäisempää on termin "vihafakta" käyttö. Edes Orwell ei pystynyt visioimaan tuollaista käsitehirviötä, mikä kertoo aika paljon ajastamme.
 

Ingsoc

Ylipäällikkö
Orwellin sanastoa wikipediasta.

 • – artificial insemination
  [*]bb – Big Brother
  [*]bellyfeel – a blind, enthusiastic acceptance of an idea
  [*]blackwhite – the ability to believe that black is white, to know that black is white, and to forget that one has ever believed the contrary
  [*]crimestop – to rid oneself of unwanted thoughts, i.e., thoughts that interfere with the ideology of the Party. This way, a person avoids committing thoughtcrime
  [*]crimethinkThoughtcrime, thoughts that are unorthodox or outside the official government platform (or the crime of thinking such thoughts)
  [*]dayorder – Order of the day
  [*]doubleplusgood - Replaces excellent, best and benevolent
  [*]doubleplusungood - Replaces terrible and worst
  [*]doublethink – the act of simultaneously accepting two mutually contradictory beliefs as correct
  [*]duckspeak – Voicing political orthodoxies without thinking, lit. "to quack like a duck"
  [*]equal – Only in the sense of physically equal, like equal height/size, etc. It does not mean socially – politically or economically – equal, since there is no such concept as social inequality in purportedly egalitarianistic Ingsoc
  [*]facecrime – An indication that a person is guilty of thoughtcrime based on their facial expression
  [*]free – Meaning Negative freedom (without) in a physical sense, only in statements like "This dog is free from lice", as the concepts of "political freedom" and "intellectual freedom" do not exist in Newspeak
  [*]full – (the adverb fullwise appears in the Records Department's written orders)
  [*]good – (Can also be used as a prefix vaguely meaning "orthodox")
  [*]goodthink – thoughts that are approved by the Party and follow its policies, ideals and interpretations. It is the opposite of crimethink
  [*]goodsex – intercourse between man and wife, for the sole purpose of begetting children and without physical pleasure
  [*]ingsoc – English Socialism
  [*]joycampForced labour camp
  [*]malquoted – flaws or inaccurate presentations of Party or Big Brother-related matters by the press. See misprints below
  [*]miniluv – "Ministry of Love" (secret police, interrogation and torture)
  [*]minipax – "Ministry of Peace" (Ministry of War, cf: 'Department of Defense' vs 'War Department')
  [*]minitrue – "Ministry of Truth" (propaganda and altering history, culture and entertainment)
  [*]miniplenty – "Ministry of Plenty" (keeping the population in a state of constant economic hardship)
  [*]misprints – Errors or mispredictions which need to be rectified in order to prove that the Party is always right. See malquoted above
  [*]oldspeak – English; perhaps any language that is not Newspeak
  [*]oldthink – Ideas inspired by events or memories of times prior to the Revolution
  [*]ownlife – the tendency to enjoy being solitary or individualistic
  [*]plusgood – replaces the words better and great. Refers to good compliance with Party orthodoxy.
  [*]pornosec – subunit of the Fiction Department of the Ministry of Truth that produces pornography
  [*]prolefeed – The steady stream of mindless entertainment to distract and occupy the masses
  [*]recdep – "Records Department" (division of the Ministry of Truth that deals with the rectification of records; department in which Winston works)
  [*]rectify – used by the Ministry of Truth as a euphemism for the deliberate alteration (or 'correction') of the past
  [*]ref – To refer (to)
  [*]report
  [*]sec – Sector
  [*]sexcrime – any and all sexual activity which is not specifically goodsex
  [*]speakwrite – An instrument used by Party members to note or "write" down information by speaking into an apparatus as a faster alternative to an "ink pencil". It is, for example, used in the Ministry of Truth by the protagonist Winston Smith. Speakwrites are also apparently able to record everything that is spoken into the device
  [*]telescreen – television and security camera-like devices used by the ruling Party in Oceania to keep its subjects under constant surveillance
  [*]thinkpol – the Thought Police
  [*]thoughtcrime – the criminal act of holding unspoken beliefs or doubts that oppose or question Ingsoc
  [*]Unperson – someone of whom, after his or her execution, any evidence [up to and including memories] that he or she ever existed was erased [or derided as potentially dangerous falsehoods].
  [*]upsub – submit to higher authority. In one scene in the
Kannattaa huomioida, että huomattava osa noista käsitteistä on todellakin otettu käyttöön läntisissä yhteiskunnissa kuten Suomessa. Esimerkiksi facecrime tunnetaan nykyisin nimellä mikroaggressio.
 
Viimeksi muokattu:

elso

Kenraali
BAN
Mennään kyllä melkoiseen hetteikköön, jos jonkun ihmisryhmän tuleva mahdollinen provosoituminen on syy puuttua mielenosoitukseen

Eihän mielenosoituksen järjestämistä estetty. Pyöri ajallaan ja paikallaan suunnitellun mukaisesti. Natsiliput kerättiin pois, koska poliisi halusi ennaltaehkäistä väkivaltaa. Aivan kuten kerätään puukot ja ampuma-aseetkin, jotka edesauttavat ikäviä juttuja, kun kaksi hyvin erilaisilla poliittisilla näkökulmilla liikenteessä olevaa ihmisjoukkoa tapaa toisensa.

Kyllä se on niin harmi, että poliisi osaa ennakoidakin asioita, eikä toimi pelkästään reaktiivisesti :cry:
 
Viimeksi muokattu:
Top