Filosofinen kysymys; onko Pekka peräänantamaton vai peräänottamaton...Voihan olla niinkin että se vain ottaa perää
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Filosofinen kysymys; onko Pekka peräänantamaton vai peräänottamaton...Voihan olla niinkin että se vain ottaa perää
Niin, Petterihän on oikeasti demari Turusta...Se oli pienellä ironialla höystettyä eläytymistä hallituksemme päätöksentekoargumentaatioon. Eikä vain hallituksen vaan myös Suomen suurimman puolueen liturgiassa tuntuu olevan ja olleen jo vuosia yksi keskeinen fraasi...
Katso liite: 52303
Veikkaan ettei kellään Suomessa ole mitään tarkkaa käsitystä henkilöllisyyksistä, jotka Afganistanissa ovat taistelleet suomalaisen kehitysavun käyttämiseksi. Ihmettelen ellei suomalaisten tulkkeja ilmaannu kymmenkertainen määrä siihen verrattuna joiden kanssa on oltu tekemisissä.Kansainvälisten joukkojen (myös suomalaisten) kanssa toimineet tulkit ovat kyllä sellaisia jotka ovat ansainneet päästä Afganistanista pois jos ketkään.
Äsken näin videonpätkän,jossa taliban pelleili jossain kuntosalilla. Siinäkin yhdellä oli ladattu rpg olalla,vaikka muita aseita ei näkynyt kun pojat testailivat laitteita
Koska ÄO on mikä on. Mitä hienoa, innovaatioita tms Afganistan on tuottanut maailmalle 2000 vuodessa? Tuskin mitään. Onko tapahtumatonta pidettävä sattuman oikkuna? Juu ei.Miksi RPG pitää olla ladattuna auton sisällä?
Tuli luettua ANA:n rekryyttien tasosta, joka viides osasi lukea ja kirjoittaa.Yhdysvallat käytti yhteensä noin 75 miljardia euroa Afganistanin kansallisten turvallisuusjoukkojen aseistamiseen, varustamiseen ja kouluttamiseen. Yhdysvaltain kokoama koalitio, Suomi mukaan luettuna, teki parhaansa tukeakseen ja valmentaakseen näitä joukkoja.
Ja mikä oli lopputulos? Joukkopako. Massa-antautuminen. Täydellinen sulaminen.
Aseista, ammuksista ja ajoneuvoista turvallisuusjoukoilla ei ilmeisesti ollut pulaa. Päällimmäiseksi syyksi tappioon nouseekin ensimmäisten analyysien mukaan taistelutahto, tai siis sen puute.
Sotilailta ja poliiseilta puuttui motivaatio. He eivät halunneet laittaa omaa henkeään alttiiksi maansa puolesta, sillä he eivät tunteneet uskollisuutta heidät palkannutta keskushallintoa kohtaan. Läpimädällä hallinnolla ei ollut turvallisuusjoukkojen silmissä legitimiteettiä: tukea ja hyväksyntää.
Toinen syy nopeaan tappioon oli sotilasstrateginen. Turvallisuusjoukot oli ryhmitetty asutuskeskuksiin, ja niiden asenne sotaan oli puolustuksellinen.
Pystyäkseen pitämään asutuskeskukset hallussaan turvallisuusjoukot tarvitsivat länsimaiden jatkuvaa ilmatukea, tiedustelutietoa ja huoltoapua. Kun tämä tuki lakkasi, joukkojen taistelukyky romahti.
Lähtiessään Afganistanista amerikkalaiset vetivät turvallisuusjoukoilta kirjaimellisesti töpselin irti, ja virta loppui siihen.
Kommentti: Afganistanin sotilailta puuttui yksi tärkeä asia, jota edes miljardit eivät kyenneet ostamaan
Afganistanin tulevaisuudessa on varmaa vain inhimillisen kärsimyksen, epävakauden ja väkivallan jatkuminen, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.www.is.fi
Afganistanin tilannetta on hyvä tarkastella välillä muusta kuin länsimaisesta näkökulmasta. Intian asevoimien eläkkeellä oleva kenraalimajuri S.B. Asthana tarjoaa kiinnostavia näkemyksiä Afganistanin turvallisuusjoukkojen murskatappiosta the Daily Guardian -lehdessä.
”Kahden vuosikymmenen aikana ne sairastuivat tautiin, jonka oireina olivat liika riippuvuus ulkomaisista joukoista ja tuesta”, Asthana kirjoittaa.
”Operatiivisesti turvallisuusjoukot tekivät saman virheen kuin monikansalliset joukot yrittäessään voittaa sodan ilmatuen ja puolustuksellisten tukikohtien avulla. Aloite jäi Talebanille.
Asthana nostaa kirjoituksessaan esille myös kaksoispelin, jota Pakistan pelaa Afganistanissa.
Pakistanin asevoimat ja sotilastiedustelupalvelu ISI ovat kaikki nämä vuodet tukeneet Talebania. Samalla Pakistan on onnistunut pitämään Yhdysvallat sotilaallisena ja strategisena liittolaisena. Virallisesti Pakistanin hallitus tietenkin kiistää tuen ääriliikkeelle.
Mitä hienoa, innovaatioita tms Afganistan on tuottanut maailmalle 2000 vuodessa?
Sen jälkeen afganistanilaisella innovaatiorintamalla onkin ollut vähän hiljaisempaa.Tuulimyllyt tuli sieltä. Ne oli jo paikoillaan 700 luvulla kun taas euroopassa ne yleistyi 1200 luvulla.
Sen jälkeen afganistanilaisella innovaatiorintamalla onkin ollut vähän hiljaisempaa.
Tuulimyllyt tuli sieltä. Ne oli jo paikoillaan 700 luvulla kun taas euroopassa ne yleistyi 1200 luvulla.
Objektiivisesti tarkastellen kaikessa sotimisessa ei aina ole järkeä. Afganistanissa on paljon luonnonvaroja, mutta eiköhän sotaisuudet ole enemmän vallanhimoon perustuvia. Kannattaa huomioida miten köyhällä maalla on vara käydä sotia 2000 vuotta. Jollakin rahalla ne aseet ja niihin paukut on ostettu.Kait se riippuu näkökulmasta. On aika vaikea sanoa mitä he olisivat tuottaneet, mutta kun historiaa katsoo niin Persian alla he modernisoivat, mutta sitten kaikki taantui ja nyt meidän silmillä se näyttää kivikautiselta. Pitää ottaa kuitenkin huomioon että Alexanteri Suuri ei ollut ensimmäinen, mutta hänen jälkeensä niin monet ovat yrittäneet valloittaa ja viimeisen tuhannen vuoden aikana niillä ei ole ollut hirveästi rauhaa.
En ymmärrä mitä kaikki siellä näkee niin että sinne pitää mennä väkivalloin? Kuitenkin jos persialaisiin innovaatioihin katsoon niin siellä on paljon, esim syntymäpäivät tuli sieltä.
Talibanien liike perustui aikoinaan koraanikoulun oppilaisiin. Ei ihme, että se oli patavanhoillinen. Saas nähdä onko se vielä samanlainen, kun joukkoihin on tullut paljon uutta verta. Vanhoillinen liike se on edelleen, mutta voidaanko pata etuliite poistaa, se jää nähtäväksi.
Olivat muuten erikoisen näköisiä nykyisiin verrattuna.Tuulimyllyt tuli sieltä. Ne oli jo paikoillaan 700 luvulla kun taas euroopassa ne yleistyi 1200 luvulla.
Kiinassa itse on oikeudet aivan selällään muutenkin, että Afganistanin oikeudet ei CCP:tä kiinnosta. Toisinajattelijat suuntaan ja toiseen pidätetään kun isoveli Nalle Puh valvoo.Toistaiseksi ovat olleet hyvinkin sovittelevia mutta olen kyllä melkoisen varma siitä että se asia muuttuu heti kun valta vakiintuu.
Olen kiinnittänyt huomion siihen että monilla alueilla ihmiset ja varsinkin naiset ovat ihan vapaaehtoisesti alkaneet noudattamaan talebanien moraalisääntöjä. Burkasta tuli hetkessä syksyn hittituote ja naisten kuvat peitetään tai revitään seiniltä vaikka talebanit eivät ole siihen kehotusta ainakaan toistaiseksi antaneet. Luultavasti se on pidemmällä tähtäimellä ihan viisasta touhua mutta kertoo samalla totaalisesta paniikista ja siitä miten paljon talebaneja joillakin alueilla pelätään.
Se että talebanit ovat ystävystyneet kiinalaisten kanssa ja etsivät yhteistyökumppaneita siltä suunnalta ei lupaa mitään hyvää ainakaan naisille. Länsimaat kaikessa moraalisessa ylemmyydentunnossaan pitää asiaa esillä mutta kiinalaiset eivät takuulla pidä. Naisten asema, ihmisoikeudet ja talebanien patavanhoillisuus ei kiinnosta kiinalaisia paskan vertaa kunhan homma pelittää ja yhteistyö toimii.
Pointti onkin siinä että miksi se jämähti eikä jatkanut kehittymistä kun länsimaailma. Juu, tiedä kyllä vastauksen...Nykyiset meiningit on ikävät ja sen tiedostan, mutta se ei tarkoita sitä, että tuolla maailmankolkassa ei ole ikinä historian aikana tullut mitään positiivista. Historian aikana tuo maailmankolkka oli menestyneiden valtakuntien sisämaata. Iranialaisten kansojen historia on kiehtovaa.
Itse asiassa islamilainen maailma oli tieteen huipulla, kun kristillinen Eurooppa eli pimeää keskiaikaa. Vasta Euroopan alkaessa avautua, se alkoi hyökkäämään arabimaita kohti ja islam muuttui jyrkemmäksi. Silloin katosi vuorostaan heillä kiinnostus tietäisin. Puhdasoppinen Koraanin osaaminen oli nyt tärkeää vääräoppisten kristittyjen uhan alla. Joku voi jopa kaivaa käännekohdalle nimen ja vuosiluvun. Se oli joku johtava imaami tuossa vuoden tuhat lähelläPointti onkin siinä että miksi se jämähti eikä jatkanut kehittymistä kun länsimaailma. Juu, tiedä kyllä vastauksen...
niin,Tuulimyllyt tuli sieltä. Ne oli jo paikoillaan 700 luvulla kun taas euroopassa ne yleistyi 1200 luvulla.
Kiitos, tiedänpähän ketä ens kerran pitää kirota kun kiljuva lapsilauma synttärihulinallaan pilaa pikaruokanautintoni.En ymmärrä mitä kaikki siellä näkee niin että sinne pitää mennä väkivalloin? Kuitenkin jos persialaisiin innovaatioihin katsoon niin siellä on paljon, esim syntymäpäivät tuli sieltä.