Afganistan

Monenlaisista eri syistä tuotu ihmisiä Suomeen. Myös turvapaikanhakijoita on käyty hakemassa samalla evakuointilennolla. Ja lisää tulossa. Alkuun siis puhuttiin joistain kymmenistä, mutta nyt aletaan jo puhua joistain sadoista.

Afganistanista on evakuoitu nyt kaikkiaan 330 ihmistä. Haaviston mukaan näistä niin sanottuja konsuliavustettavia ja humanitaarisista syistä evakuoituja – eli Suomen passilla tai oleskeluluvalla olevia ihmisiä – on 150.

EU:n ja Naton palveluksessa työskennelleitä henkilöitä perheineen on tullut kaikkiaan 80, joista 50 on EU:lle työskennelleitä. Migrin Kähkösen mukaan evakuoitujen joukosta turvapaikanhakijoita on noin 80 ihmistä, joista kymmenkunta on rekisteröity yksin tulleiksi alaikäisiksi.

Afganistanista on evakuoitu Suomeen myös orpolapsia.

Lisäksi on joitakin tilanteita, olen siellä työskennelleiltä kuullut, jossa esimerkiksi pieniä lapsia on ollut tallautumassa väkijoukkoon ja silloin kysymys on ollut hengenpelastustehtävästä.

Ennustin jo alussa, että 500 menee rikki mutta yhdistämiseen jälkeen mennee tonttu rikki
 
1. Talebaneilla on ensisijainen vastuu siitä, ketkä pääsevät lentokentälle.
2. Talebaneihin ei voida luottaa, mitä tulee turvallisuuteen.
3. Yhdysvallat tehneet vakavasti otettavan strategisen virheen.
4. Itsemurhaisku on täysin Talebanien vastuulla, kontrolloivat tiesulkuja.
5. Uusia iskuja luvassa.
6. Räjähdyksessä kuoli Pentagonin päällikkö.
7. Tämä on Bidenin aikaansaama totaalinen ja häpeällinen vetäytyminen.
8. Bidenille pakeneminen on vaihtoehto.
9. Biden lupaa iskuja "valitsemassamme paikassa ja aikaan". Kuulostaa lähinnä epäuskottalta vastaukselta.
10. 13 Yhdysvaltain sotilasta kuoli ja 18 haavoittui Islamilaisen valtion itsemurhaiskujen jälkeen Kabulin lentokentällä.
Vastuu, luottaa, turvallisuus, kontrolloi...vieraita sanoja puhuttaessa Telebanista.:ROFLMAO:
 
Ilyushin IL-76TD kuljetuskone mahdollisesti menossa Kabuliin, joka on aika erikoista. Oliskohan venäjäkin jo evakuoimassa lähetystöään? Ainakin kolme ilmatankkauskonetta on menossa, joka viittaa hävittäjätoimintaan.
Ryssät avaavat ilmasillan evakuoinnille, ja lyövät USAa toisellekin persposkelle.
Putin harrastaa näitä.:cautious:
 
Edelleen epäilen, että TB:llä on sormensa pelissä. He hyötyivät tästä, kaikki muut hävisivät. Isis-k vai miksi sitä nyt kutsutaan, tekee heidän likaisen (likaisimman) työnsä. Kun länsi on lähtenyt, isis jatkaa terroriaan ja kansa kääntyy TB puoleen, saadakseen edes jotain turvaa. TB tarvitsee asemaansa vakiinnuttaakseen jotain vielä pahempaa uhkaksi/vaihtoehdoksi.
En usko. Taleban ei tästä hyody innostamalla vähänkin aapista lukeneita pakenemaan maasta. Taleban yrittää vakautta ja turvaa.
 
Taliban vs ISIS on tavallaan mielenkiintoinen tilanne, koska molemmat ovat samaisen Islamin kannattajia ja vain tulkinta vaihtelee. Islamistit sotajalla toisia islamisteja kohtaan ja kumpin osapuoli on olevinaan Allahin asialla. Pelaavat samaan maaliin, mutta eri säännöillä.

Ottamatta sen kummemmin kantaa sotaisuuksiin, Talibanien tulkinta vaikuttaisi vähemmän kestävältä linjavalinnalta, koska muuttavat (tai ainakin väittävät muuttavansa) uskon tulkintoja mm naisten asemasta yhteiskunnassa. Jos kerran ollaan uskon asialla, miten tulkintaa voisi muuttaa noin kategorisesti kun kuitenkin ollaan noudattavinaan 1500 vuotta vanhaa Koraania?

Toisaalta Talibanit yrittävät uskontonsa varjossa puuhata edes jotenkuten toimivaa yhteiskuntaa, jossa olisi työpaikkoja ja jonkunlainen talousjärjestelmä. ISIS:lle ei liene suurta merkitystä yhteiskunnan minkäänlaisella toimivuudella tai tuotannolla ja talousjärjestelmällä.
 
Viimeksi muokattu:
Mitähän hässäkkää siellä Kabulin lentokentällä nyt on? Tbilisistä lentänyt kuljetuskone kävi kabulissa ja lähti takaisin laskeutumatta. Vähän aiemmin toinen Dubaista lähtenyt kuljetuskone teki saman jutun. Useimmat koneet on laittaneet transponderit pois päältä Afganistanissa, eikä niistä tiedä ovatko laskeutuneet. Joku ongelma siellä selvästi nyt on.
 
Eilisen terrori-iskun todellisia voittajia ovat ainakin Bidenin poliittiset vastustajat. Isku oli melkein Deus Ex Machina hetki Trump-Republikaaneille, koska evakuointioperaatio eteni ihan liian hyvin alun toksahtelyjen jalkeen. Sielta oli evakuoitu jo yli 100 000 ja parina edellisena paivana noin 20 000 pavittain.
 
Eilisen terroiskun todellisia voittajia ovat ainakin Bidenin poliittiset vastustajat. Isku oli melkein Deus Ex Machina hetki Trump-Republikaaneille, koska evakuointioperaatio eteni ihan liian hyvin alun toksahtelyjen jalkeen. Sielta oli evakuoitu jo yli 100 000 ja parina edellisena paivana noin 20 000 pavittain.
En niinkään näe tässä mitään voittajia. Kenties Amerikan vastenmielisin nainen Kamala Harris olisi lähempänä voittajaa. Hyvin monet ihmiset ainostaan kaipaavat Trumppia takaisin. Haluavat presidentikseen ihmisen joka välittää ja josta huokuu karisma.
 
En usko. Taleban ei tästä hyody innostamalla vähänkin aapista lukeneita pakenemaan maasta. Taleban yrittää vakautta ja turvaa.

Just joo :ROFLMAO:

Taleban on messias
Taleban on vapahtaja
Taleban meidät pelastaa
Nyt mennään Talebania kumartamaan
Come on
Mennään Talebania kumartamaan


foreign-missions-in-kabul-issue-joint-call-for-taleban-ceasefire-1.jpg


Siitä vakauden ja rauhan tuomisesta voidaan olla montaa mieltä mutta se mikä tässä on oikeasti kiinnostavaa on se tuleeko talebaneista ja USA:sta kamuja. Siihen on tällä hetkellä täydet mahdollisuudet kun niillä on valmiit neuvotteluyhteydet ja yhteinen vihollinen ja USA:llahan on ihan oma koneisto näitä projekteja varten.

cia-logo22.jpg
 
Back
Top